2014-06-19 nap bejegyzései

(1399) Ez meg az

Tibor bá online

 

~q400Amióta az eszem tudom, a fejem egy bizonyos pontján, a haj alatt volt egy barna szemölcs, ami csak azóta látszik, amióta kopaszra van vágva a hajam, illetve a hajamból az, ami máig megmaradt belőle. Különben én voltam az első kopasz pasi Magyarországon, 1963-ban, amikor ez még egyáltalán nem volt divat a maccsót játszó férfiak között. A nőket nemigen érdekli a férfiak haja, sajátjukkal vannak elfoglalva. Akkoriban a női visszajelzés – ha kiforszíroztam – általában pozitív volt, egyáltalán nem érdekelte őket, hogy az enyhén csatakos hajam nem lóg a szemembe a legintimebb pillanatok alatt. Szóval ez a szemölcs a múltkoriban elkezdett spontán növekedni, és elég pimasz módon hívta fel magára a figyelmet. Gondoltam elviszem egy bőrgyógyászhoz, mert a Mokkában és hasonló reggeli műsorokba behívott szakemberek állandóan arra hívják fel a figyelmet, hogy ne húzzuk az időt, hasonló esetekben forduljunk azonnal orvoshoz, mert a rák gyógyítható (vagy majdnem), ha időben elvisszük szakrendelésre.

A dolog roppant egyszerűnek látszott, mert a bőrgyógyászathoz nincs szükség beutalóra. A betegirányító megkérdezte melyik orvoshoz kívánok menni? Tök mindegy, mert egyiket se ismerem, talán ahhoz, amelyik a legkevésbé foglalt. Így kaptam időpontot augusztus 25-re. Ez közel 10 hét várakozást jelent. Előre látom lelki szemeim előtt a dermatológust (ez bőrgyógyászt jelent és reménytelen esetekre van fenntartva) amit sajnálattal közli velem, hogy ha 8-10 héttel korábban jelentkezem, akkor még megmenthető lettem volna, de ez a fajta bőrrák nagyon gyorsan okoz áttételt. Majd figyelmemet felhívja egy ismerős temetkezési vállalkozásra, ahol rá hivatkozva 20 százalék kedvezményt adnak. Kétségbe természetesen nem estem (nyugi, az ország legöregebb bloggere még nem távozik), mert a fenn nevezett szemölcs ezt a trükköt nem először alkalmazta. 45 éves koromban egyszer már megnövekedett, ami akkor elég oknak felelt meg ahhoz, hogy felkeressem az SzTK-t, ahol lelkiismeretesen biopsziát hajtottak végre és megállapították, hogy nem rákosak a sejtek, de nem is normálisak. Legokosabb, ha kivágják az egész hóbelevancot. Beosztottak tehát „kisműtétre”, két hetes határidővel. Erre a szemölcsöm egy kicsit beszart, és a műtét előtti napon lepotyogott, hátrahagyva azt és annyit, amennyi eredetileg volt. Joggal feltételezem tehát, hogy megint le fog esni, jóval augusztus 25. előtt. De…. mi lenne akkor, ha melanómám lenne? Semmi különös, spórolnék Orbán Nyugdíjigazgatóságának néhány százezer forintot, ami jól jöhetne majd a Felcsúti stadion fenntartásához.

Tudom jól, hogy ez komikusan hangzik, mert úgy vettem a hangot, de valójában tragikus. Nem elég, hogy mindenki annyit ér, amennyije van, de ezt még a pofánkba is vágják.

______________________________________________________________________

Itt a vége, fuss el véle. Ma reggel láttam a TV-ben (hirdetés) a mama az esti mesét a kisfiának mobil telefonon mondja el, a másik szobából. Nincs tovább, ennél lejjebb már nem lehet húzni a birka népet. Illetve, még kitalálhatják a mobil dugást, esetleg mesemondással összekapcsolva.

______________________________________________________________________

A DMRV Zrt megoldotta a rezsicsökkentés következtében beálló veszteséget. A vízzel együtt levegő is jön a csőből, amit természetesen víznek mér az óra. Gondolom kb. annyi levegőt nyomnak be, amennyi a rezsicsökkentés.

______________________________________________________________________

Kint járt a Kéményseprő vállalat embere. Nem csinált semmit u.i. ellenőrizni jött. Egy hónappal később kaptam tőlük egy számlát háromezer valamennyiről, kéményseprés címen. A kéménynek még a közelébe se ment. – Ez újabban divat. Az SZTK szakrendelés küldött egy ambuláns lapot a körzeti orvosnak, amin 3 különböző vizsgálati eredményt adtak meg, de valójában csak engem kérdeztek és beírták a választ. A körzeti orvos majdnem megpukkadt mérgében. Szerinte ezek a „vizsgálatok” mind el vannak számoltatva, mintha elvégezték volna őket.

______________________________________________________________________

Hirdet az Ofotért. A szemüveg keret árából annyi százalék engedményt adnak, ahány éves a vásárló. Nekem tehát egy 10.000 forintos keret csak 1900 forintba kerülne. Megható. mennyit érhet egy ilyen keret? A vándor kereskedő olvasó szemüveget 400 forintért ad, és abban két lencse is van. A tömeg gyártott keret előállítási költsége nem lehet több 100 forintnál. Akkor miért adják 10.000-ért? Mert a vevők hülyék! Én még a 81 százalékos engedménynek se dőlök be.

______________________________________________________________________

Gyerekkoromban vidéken (most is ott élek 😀 ) A kapufélfákból kilógott egy jól megmarkolható rézgomb, amit meg kellett rántani, és így egy 10 méterre lévő apró harang megrázódott, mert a kettő össze volt kötve egy dróttal. Később bevezették a löklancsé (Leclanché) elemmel működtetett csengőt, majd a reduktorból tápláltat, ahol is egy apró kalapács egy apró harangot csapkod. Manapság van egy gomb, amit meg kell nyomni, a házban pedig van egy doboz, ami hangot ad, néha a török indulót, vagy egy részletet a IX. szinfóniából. De a fejlődés nem áll meg. Akik engem meglátogatnak pontosan tudják, hogy a kapufélfán van egy csinos gomb (meg egy hangszóró és mikrofon, tehát beszélgetni is lehetne), de ehelyett mobillal felhívnak és közlik az én vonalas telefonomon keresztül (mobilt nem tartunk), hogy megérkeztek, állnak a kapu előtt, és várják a beengedést. ???

______________________________________________________________________

A 22 éves férfi kijött 25 millióval az üzletből, de nem tette be a pénzszállító autóba, hanem a zsákkal elment egy plázába, megnézett két filmet, össze-visszaköltekezett, majd hazament lefeküdni. Másnap reggel be akart menni dolgozni abba a munkahelybe, ahol előzőleg elvitt 25 milliót. Gyorsított eljárással a bíró 4 és fél évre ítélte. A fiúról a család által felkért szakértő megállapította, hogy autista. Én a bírót is megvizsgáltatnám. Hogy lehet valaki ekkora barom, hogy nem tűnik fel neki a furcsa, vérbeli bűnözőre egyáltalán nem jellemző viselkedés. Vagy, ha feltűnik, hogy lehet ilyen elképesztően közömbös. Ítélethirdetés helyett ki kellet volna rendelnie egy igazságügyi szakértőt.

______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
_______________________________________________