2014-06-13 nap bejegyzései

(1395) Népbutítás

Tibor bá’ online

 

~ab108Csütörtöki hír, Észak Karolinában 1961 januárjában egy B52-es bombázó kettétört. A legénység katapultált, és megmenekült, a gépből „kiesett” két H-bomba, úgy 200-szor nagyobb robbanóerővel, mint a Hirosima-Nagaszaki bemutató. Egyik bomba se robbant fel, de az esetet titkosították. Most viszont – mennyi is? – 53 év és 5 hónappal később, az Obama-Putyin konfrontáció kellős közepén, amikor az egész világ retteg egy kitörhető nukleáris háború miatt FELOLDOTTÁK a titkot.

Nekem egyből feltűnt, hogy kényes dolgokat általában 20-30-50-80-100 évre szokás titkosítani, de 53 év és 5 hónapra nem. Akkor ennek a feloldásnak egészen biztos politikai okai vannak. Vannak hát. Puhítják az amerikai közvéleményt, hogy egy termonukleáris bomba nem is olyan nagyon komoly dolog. Itt-ott lepottyannak, felrobbannak vagy nem. Nem igazán érdekes. Persze-persze nem jó, ha egy város eltűnik a föld színéről, de olyan sok város van a világon, jut is marad is. Szóval a nép szokja meg, hogy a H-bomba is hozzátartozik az természetesen elszenvedhető kényelmetlenségek sorához.

Ettől még nem fog kitörni a III. világháború, de az ukrán események előidézése, Putyin démonizálása, és megleckéztetésének szükségszerűsége is ez felé mutat. Beszéljük át!

_____________________________________________
_____________________________________________
_______________________________