2014-06-25 nap bejegyzései

(1404) Aberráció vagy nem?>

Tibor bá’ „pina posztja” online

 

~q400Semjén Zsolt a Hír TV-ben aberrációnak nevezte a homo szexualitást, miközben kifejtette miért ellenzi a KDNP a melegek házasságát. Kormánypárti politikussal elvből nem értek egyet, de ez alkalommal nem is olyan nehéz. A nemiség egyetlen funkciója a faj fenntartása – így Semjén Zsolt – aki szerint az ember fajfajfenntartásból közösül, amikor annak ott van az ideje, és soha máskor. Két férfi aktusából soha se lesz utód, akkor pedig aberráció, azaz természetellenes. De itt ne hagyjuk abba a témát, mert több szót is érdemel, végül is az Ember teli van aberrációkkal, ha csak a fajfenntartás számít. Mondjak néhányat? A pedofil, akit olyan punci után esz a fene, amelyik nem ivarérett. A focifan, aki mindenen átgázol, hogy órákon át nézhesse, amint 22 ember kerget egy labdát, ahelyett, hogy üzekedne egy jót a gyermekáldás reményében. Az alkoholista, a nikotinista, a drogfüggő, a lóverseny megszállott, a pecázó…. Ezek mind nem normális emberi viselkedési formák, mert vagy elcseszik a fajfenntartáshoz szükséges erőnlétet, vagy nem jut rá idejük. Teljesen indokolatlan, hogy a melegeken lovagoljunk. Szóval abbahagyhatnám, de nem teszem, mert…

Most olvasom az egyik amerikai hírportálon, hogy újabb szexuális forradalom van kialakulóban. És akkor egy kis visszatekintés. 1963-ban jelent meg Michael Leigh újságíró könyve The Velvet Udderground, (Bársonyos alvilág) amely a swinger házaspárokról szól, akik gruppen (csoportos) szex szeánszokra járnak, vagy csak egy másik házaspárral cserélgetnek partnert.

Egy évtized se kellett, mert 1972-ben megjelent Nena O’Neill és George O’Neill könyve, az Open Marriage (Nyitott házasság), amiből másfél millió példány fogyott el. Ha valaki esetleg nem tudná, nyitott házasság az, ahol a házastársak szabadon léphetnek bárki mással szexuális kapcsolatba, miközben a házastársi kapcsolatra gondosan vigyáznak. A bársonyos alvilágban a párok legalább együtt voltak. A nyitott házasságban már külön-külön „szórakoztatják” magukat. És mivel nem igaz az, hogy vigyázó szemeteket Párizsra vessétek, mert valójában az egész világ New Yorkot utánozza, a csoportos szex és a nyitott házasság, mint intézmény, átterjedt Európába, és persze Magyarországra is.

A következő „mozgalom” a poliamory volt, amiről írtam egy posztot vagy két éve. Aki nem tudná, poliamory az, amikor egy nő vagy egy férfi párhuzamosan egynél több partnerrel kavar, akik tudnak egymásról. Elvégre a földi élet lényege a maximális élvezet elérése.

Most viszont kiderült, hogy az egy életen át tartó monogámia természetellenes. Az indok érdekes, ugyanis a hűség „míg a halál el nem választ” gyakorlatilag nem létezik, és igazán sohase létezett. Több évtizeden át – legalább is Amerikában – a sorba kapcsolt monogámia volt a trendi. Ezért volt Gábor Zsazsának 8 férje, de persze nem csak neki. Ráadásul a sorba kapcsolt monogámia se volt valóban monogámia. Különben is, szex az a terület, ahol a társadalmi „elvárásokat” az emberek a legkevésbé tartják be, csak persze nem verik nagydobra. Felmerül a kérdés, ha a monogámiát eddig se vették komolyan, akkor mi várható a természetellenessé deklarálás után. Csak nehogy törvényileg legyen kötelező két év házasság után a házastárs megcsalása, amit természetesen nem fognak „megcsalásnak” nevezni.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
____________________________________