Gyerekek éheznek Gázában.

Gyerekek halnak éhen Gázában, de a Hamász és Izrael is hajthatatlan

Gyászoló palesztinok a Gázai övezetben
Írta: Anna FloriEuronews

 

Legutóbb vasárnap futottak zátonyra a tűzszüneti tárgyalások, és nem látszik, mitől kerülhetne közelebb a megegyezés. A közvetítők legkésőbb vasárnapig, a Ramadán kezdetéig tető alá akarják hozni a fegyvernyugvást.

Napról napra egyre kilátástalanabb harcot vívnak a segélyszervezetek a gázai lakosságért, amely a legfőbb elszenvedője a Hamász brutális izraeli terrorakcióit követő, a terrorszervezet felszámolására indított izraeli hadműveleteknek. Han Juniszban legkevesebb 17 ember vesztette életét egy bombázásban kedden. Pár órával korábban Rafahban haltak meg tízen ugyanígy egy több emeletes lakóépületben.

Az elmúlt 24 órában a háborúnak közel száz halálos áldozata volt a Gázai övezetben, közölte a Hamasz irányítása alatt álló helyi hatóság nem téve különbséget a civilek és a fegyveresek között. Azt szintén nem tudni, hogy a háború majdnem öt hónapja alatt jelentett összesen körülbelül 30,600 gázai halott, illetve több mint 72 ezer sebesült közül hányan civilek. Az izraeli hadsereg szerint a Hamasz több mint tízezer emberével végeztek.

Az Egyesült Államok és Jordánia továbbra is légi úton próbál minél több élelmet és vizet juttatni az övezetbe, ahol a kétmilliós lakosság legalább negyede a szó szoros értelmében éhezik, mert a harcok kitörése óta Izrael a korábbi segélyszállítmányoknak csak töredékét engedi be mindössze két határátkelőn attól tartva, hogy a kamionokon a Hamásznak is érkezik utánpótlás. Egyiptom felől a rafahi, az egyiptomi-izraeli-gázai hármas határon pedig a Kerem Shalom-i átkelő működik.

18 gondolat erről: „Gyerekek éheznek Gázában.

 1. Az USA segélycsomagokat dobott le repülőről Gázában.
  Néhány ejtőernyő nem nyílt ki… 5 ember meghalt mert ráestek a csomagok…
  Többen megsebesültek…
  🙁

 2. Ha valóban emberek volnánk, nem tennénk tönkre azt, ami segített emberré lenni. Ez itt már rég a majmok bolygója.

 3. Hamaszt izrael fizeti,hogy tudjanak a palesztin civilek ellen háboruzni,terulet szerzési célbol.

 4. 3. KTE sokan mondogatják ezt a területszerző szándék hazugságot.
  A valóságban, Izrael hosszú ideig uralta Gáza teljes területét.
  Gazdaságilag felvirágoztatta.
  A 2005 békemegállapodás keretében átadták az araboknak.
  Minden zsidó elhagyta Gázát. Most sincs szándék elfoglalni, de a gázai hadsereget (hamasz) mindenképpen meg kell semmisíteni.

 5. Izraelnek joga van az önvédelemhez. Hogy a Holokauszt soha többé ne történhessen meg. Nácikkal nem állunk le vitatkozni, mert lehúznak a szintjükre. Az anticionizmus antiszemitizmus. Stb.

 6. Gáza „civiljei” örömünnepet ültek a hadseregük Izrael megtámadása után. Köpködték a zsidó áldozatokat.
  Hasonlóan, mint amikor a náci Németország lerohanta Európa országait.
  Amikor a náci Németország körül szorult a hurok, bombázták őket, civilek haltak meg, és éheztek, senki sem szállított élelmet, üzemanyagot a német civileknek.
  A megtámadott Izrael esete teljesen más. Óriási a félelem, hogy Izrael megsemmisíti a zsidókat kaszaboló Gázai hadsereget.
  Nem lesz akit megfizethessenek, zsidók legyilkolására.
  Pofon az antiszemiták képére.
  Ezért szállítanak utánpótlást, gázai civileknek. Persze amíg a gázai hadsereg katonája jól nem lakik, addig a civil gyereknek nem jut egy darab kenyér sem

 7. 6. Azért azt tudni érdemes; a konfliktus nem 23. X. 7 én kezdödött. Izraeliek rendszeresen gyilkolták elötte is fegyvertelen palesztinokat, gyermekeket.
  Az megvan egyébként, hogy évekkel ezelött, amikor az ún. ” Öntött ólom’ hadmüvelet zajlott ( azaz az izraelieket szisztematikusan gyilkolták a palesztinokat, légierejük váligatás nélkül bombázta a gázai lakóépületeket ), akkor a derék izraeli polgárok kimentek uzsonnázni a környező dombok rá, és boldogan nézték a barbár izraeli pusztítást?

 8. Fényhozó Kerub.
  Induljunk az elejéről.
  Izrael átadta Gáza teljes területét az araboknak. Minden zsidót kiköltöztettek.
  Hogyan indult az ellenségeskedés? Az arabok gázából alagutakat ástak Izraelbe, meglepetés támadásokhoz, kasszám rakétákkal lőtték Izraelt, a határon kövekkel dobálták a zsidókat, gyújtó léggömböket indítottak Izrael területére.
  Izrael nem hagyhatja válasz nélkül a támadásokat. Önvédelem volt az öntött ólom hadművelet. Kasszám rakéta indítókat, rakéta gyártó üzemeket, fegyverraktárakat bombázzak. Akkor is, ha ezek a célpontok lakóházakban, iskolákban, mecsetekben, kórházakban voltak telepítve. Minden épeszű lebombázza az ellenséget.

 9. 8. Azt kérded, hogyan indult az ellenségesjedés?

  Hát biztos nem úgy, hogy Izrael átadta Gáza teljes területét. Mintha elötte történt volna ez az.
  Mondjuk amióta a cionisták betették a lábukat a térségbe, azóta ömlik szakadatlan a vér. Még Izrael meg sem alakult, de már Deir Jaszinnal és több más ” hőstettel” letették a névjegyüket.

  Ariel Sharon döntése alapján adták fel az izraeliek Gázát – hogy még tudják tartani Ciszjordániát. Ahol olyan részek vannak, mint Hebron, ahol kb. 200 eröszakos eszement cionista uralkodik és terrorizál 200.000 azaz kettő százezernyi benszülött arabot.
  A cionisták mészoroltak le saját miniszterelnöküket, Rabint, aki békét szeretett volna. Sharon, utolsó éveiben már pisztollyal aludt a párnája alatt – ismerve az ővéinek békeszomjasságát.
  Szóval ne vicceskedj már azzal, hogy ” hogyan indult az ellenségeskedés’ , mert nem azzal, hogy Izrael 2005 Ben kivonult Gázából. Ahogy a jelen sztori sem 2023. Okt. 7 én indult.
  Merthogy még az elötte lévő napokban is gyilkolták az izraeliek palesztin civileket.

 10. Borzasztó elfogult vagy, a tényeket sem vagy hajlandó elfogadni. De hiszési szabadságodban áll, elfogadni a fakesztin propagandát.

 11. Több mint 30 ezer palesztint mészárolt le idáig a barbár izraeli sereg- ebböl közel 7000 gyermek.
  Nem elég még, ugye?

  Ezek a tények.
  A világ legerkölcsösebbejei.
  Jah..

 12. Kerub,
  Mit tegyen Izrael, ha folyamatosan támadja a gázai hadsereg?
  Temessék a legyilkolt zsidókat, gyógyítsák a sebesülteket?
  Izrael joga az önvédelem. A náci Németországot ágyúzták, bombázták a szövetségesek. Ki aggódott a német gyerekekért, nőkért?
  Ki szállított a náci Németországnak élelmet, gyógyszert, üzemanyagot?

 13. Lucifer a palesztinokkal van. Ez mindent elmond.

 14. Mit csináljon Izrael? Kössön békét. A világon szinte minden nemzetnek sikerült békét kötnie: a németek/ franciák, szerbek/ horvátok, oroszok/ csecsenek, stb.
  Csak szegin cionistáknak nem sikerül. Még a saját miniszterelnöküket is lemészárolták, csak ne legyen béke.
  A békeszomjas cionisták cinikusan azt allitják : nincs kivel tárgyalni.
  Érdekes, azt gyorsan megtalálják a cionisták, kit kell meggyilkolni. Immár több tízezres nagyságrendben.
  Tehát; mit csináljon Izrael? Kössön békét. Amikor ők is akarták, akkor mindig sikerült.

 15. 14 Fordítva ülsz a lovon. Ami nem csoda, hisz a hazugság atyjáról nevezted el magad. Izrael számtalanszor próbált békét kötni, a palesztinok azok, akik erre követekezetesen nem hajlandók. 1948-ban, Izrael kikiáltása óta számtalanszor lett volna alkalmuk a békére, Izrael még területekről is lemondott volna cserébe a békéért, az araboknak nem kell béke, az se zavarja őket, ha a saját gyerekeik válnak áldozatul, csak béke ne legyen.

 16. Érdekes, Rabin képes volt békét kötni a palesztinokkal. De nini: ugye nem palesztinok gyilkolták meg?
  Na, innen lehet ujragondolni.

  Ha nehezen megy, adok egy kis segitséget: itt pl. Bibi azzal dicsexik, hogy ő szabotálta el Oslót.

  https://youtu.be/z6KLFrye9Xk?si=DM5L5m8r0GP7zwYQ

 17. A légi úton bejuttatott MRE élelmiszerhez, ivóvizet is küldenek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük