Putyin: az USA kelet-európai csatlósainak nincs okuk félni

Moszkva nem törekszik konfrontációra Amerika kelet-európai csatlósaival – jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Több nyugati tisztségviselő azzal próbált támogatást szerezni az Ukrajnának nyújtandó további segélyeknek, hogy Moszkva nem áll le, ha Kijev vereséget szenved a csatatéren. Putyin a Tveri területen lévő Torzsok légitámaszponton tett látogatása során foglalkozott ezekkel az állításokkal.

“Ez egyszerűen képtelenség” – mondta az orosz elnök, megjegyezve az orosz védelmi kiadások és a NATO hadseregek költségvetése közötti különbséget.

“Az állítások, hogy Ukrajna után Európát is megtámadjuk – ez teljes képtelenség és a saját lakosságuk megfélemlítése, csak azért, hogy pénzt szedjenek ki belőlük”.

Az USA kelet-európai “szatellitáinak” nincs okuk félni – tette hozzá Putyin. A Lengyelország, Csehország vagy a balti államok elleni esetleges orosz támadásról szóló kijelentések csak propaganda, amelyet a kormányok folytatnak, hogy megijesszék polgáraikat, “hogy további finanszírozást szedjenek ki az emberekből, hogy ezt a terhet a vállukon viseljék”.


Vlagyimir Putyin orosz elnök Torzsokban, egy helikopter kiképzőközpontban. Kép: Kreml

A NATO Oroszország határai felé terjeszkedik, nem pedig fordítva – jegyezte meg az elnök, hozzátéve, hogy “Oroszország csupán megvédi népét a történelmi területein”.

“Egészen a határainkig jöttek… Átmentünk az óceánon az Egyesült Államok határaihoz? Nem, ők közeledtek hozzánk, és nagyon közel jöttek” – mondta.

Torzsok ad otthont a 344. kiképzőközpontnak, ahol orosz harci pilótákat képeznek ki, köztük az ukrajnai konfliktusban való részvételre kiképzett személyzetet.

(Orosz Hírek)

 

 

24 gondolat erről: „Putyin: az USA kelet-európai csatlósainak nincs okuk félni

 1. Azért támadta meg Ukrajnát. A kezemet figyeljék.

 2. Igen, ez így logikus. Mivel 99 Ben az USA megtámadta Jugoszláviát, esélyes, hogy lerohanja europát. Legalábbis azon részét, ahol nincs USA támaszpont.
  Bizony.

 3. Valami hasonlokat mondott ukrajna megtamadasa elott is !

 4. Nyereségvágy és aggodalom ezek voltak a Különleges Hadművelet megindításának okai.
  P azt hitte, úgy zajlik majd, mint a Krím „jogos” elfoglalása.
  Tévedett és ez sokba fáj neki és a nyugatnak, Ukrajnának meg katasztrófa.

 5. Az ukrán – orosz háború természetesen nem 2022. febr. 24 én kezdödött.
  A szu szétesése után a meggyengült Oroszország totális , szisztematikus kifosztása ugyanúgy zajlott a 90 és években, mint 2014 után Ukrajnában történt. Putyin egy olyan Oroszorszàgban került hatalimra, amelynek kivérzett tetemén az atlantisták lakmároztak – gyakorlatilag az örökös szüret önfeledt állapotában lebegve. A média, a bankrendszer, a föbb ipari kapacitások mind a nyugati patronusok, illetve hű kiszolgálóik, az orosz oligarchák kezében voltak.
  Putyin innen állitotta talpra Oroszországot.
  Mivel ez az atlantista rablások megfékezésével járt, a nyugat elöször idegesen, majd ellenségesen kezdett Putyinra tekinteni. Amikor lecsukatta az egyik fő intézőjüket, Hodorkovszkijt -;aki.épp át akarta játszani az amerikai érdekeltségeknek az orosz kőolajvezeték hálózatot. Ezt azonban már nem tudták véghezvinni.
  Ekkor, 2003 ban megindult az információs/ propaganda háború Oroszország és Putyin ellen.
  ( ahogy a lámpa a jereszteződésnél pirosra vált, úgy változott meg az oroszok bemutatása. Hirtelen a hollywoodi filmekben orosz kezdtek beszélni a gonoszok. Hirtelen gond támadt az orosz demokráciával. Hirtelen a nyugati közbeszédben Putyin diktátorként kezdett megjelenni. Hirtelen az orosz : fenyegetés lett. )
  A háború tehát megindult : az információs/ propaganda fronton.
  2014 Ben az atlantisták megdöntötték a legitim, törvényes ukrán kormányt, és segitségükkel egy szélsőségesen nacionalista, atlantista bábkormány került. Őket kiválóan lehetett az oroszellenes gyülölettel táplálni – a világ nácijavrenfszerint gyülölik azt, aki legyőzte őket a II. Vh ban. Ukrajnában bátoritást és támogatást kaptak virtigli nácik, akik atlantista támogatással gyorsan polgárháborút robbantottak ki ukrajnában. A Krim népe az oroszokhoz menekült, kelet Ukrajna fegyverrel szállt szembe az új, puccsisták kijevi rezsimmel. Az atlantisták – akiknek kész terveik voltak már a Krim területén, és Szevasztopoban – vicsorogva mutogattak az oroszokra ( akik persze támogatták a polgarháborúban az oroszjkú lakosságot. )
  2014 Ben a nyugat megnyitotta a második frontot: a gazdasági háborút. Szankciók sorát léptették életbe Oroszország ellen.
  2014 töl kezdve az atlantisták megkezdték a szélsőséges ukrán rezsim teljes felfegyverzését, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy az oroszokra ugrasszák őket. ( ahogy 2008 bán a grúzokat )
  A 2015 Ben megkötött Minszk I békeegyezményt is rosszhiszemüen, pusztán időnyerés céljából irták alá. Ahogy a puccs elöeestéjénna janukoviccsal kötött megállapidást is felrugták az atlantisták, úgy Minszket is – hiszen a deklarált cél immár Oroszország elpusztítása volt. Úgy, ahogy egy modernkori Karthagót. ( több atlantista nyilatkozatban elhangzott. )
  8 évnyi hiábavaló tárgyalás és atlantista hazudozás után az oroszok 2022. febr. 24 én megelöző katonai csapást indítottak. A nyugat azonnal lehántotta magáról az ártatlanság mimikriszineit : gazdasági, politikai veztőik totális gazdasági/ pénzügyi háborút hirdettek Oroszország ellen. Példátlan módon még orosz művészeket és sportolókat is üldözni kezdtek. Azzal, hogy kizárták az oroszokat a nemzetközi bankrendszerből, gazdasági atombombát dobtak Oroszországra. Terrorcselekmények sorát inditották el, kezdve az ÉÁ gázvezeték elleni Dugina illetve a pétervári blogger felrobbantásán àt egész az utóbbi napot moszkvai terrorjáig.
  Ám nem sikerült Oroszországot elpusztítani.

 6. 5./ Fényhozó Kerub.
  Tökéletes, tényszerű összefoglalás !!! — Ott a bibi, hogy sokan
  csak a TEGNAPI napig képesek visszaemlékezni és a MAI nap
  helyzetéből indul ki a feltételezésük. — Anyugati észjárásra
  szocializált egyéneknemis lehetnek képesek pusztán logikus
  érvelésre. mindent elural a hit akár a vallásokban.
  A HIT ELLENÉBEN VISZONT A LOGIKUS ÉRVELÉS LEPEREG !!!

 7. Donald Tusk tegnap megüzente Orbán Viktornak, hogy a nemzetközi helyzet mostmár tényleg nagyon fokozódik.
  Sőt, Lukasenka elnököt be akarják perelni Vilniusban, amiért azt merészelte mondani, hogy bátran felveszi a harcot a Nato hős csivava kiskutyáival, ha túl közel ugatnak.
  Itthon meg dünnyögnek a nyaralást tervező munkavállalók, hogy miért kell ezermilliárdokat költeni a honvédelmi fejlesztésekre.

 8. Minden történet többféleképpen interpretálható.

 9. Re:8
  Viktória fuck the EU Nuland 5mrd USD ment el a 2014-es Majdani puccsra hogyan lehet másként értelmezi? Azovos banderistás neonáci állami szintre emelt különítményeket hogyan lehet másként értelmezi?
  Tények makacs dolgok…

 10. Azért csavar a sztoriban, hogy maga O’Bama mondta Putyinról, hogy eljött az ideje, hogy Oroszország elfoglalja méltó helyét a világpolitikában.

 11. Re9
  Tegyük hozzá azért Putyin sztálinkultuszát, vörös terét, szovjetromantikáját, propagandatankönyveit, a moszfilm tömegtermelését nagyhomvédőháborgás témában, vöröscs
  Illagos tankjait a különleges katonai művészetben stb. azaz Putyin mondja verébnek. Itt nácizmust felróni inkább a cionista országoknak állt volna jól.

 12. Re:11
  Sarló kalapácsos lobogókon én is felhúztam a szemöldökömet, de elvégre Sztálin alatt aprították a Harmadik Birodalom katonáit, és lehet így van áthallás a nagy honvédő háborúra.
  Külön íze van annak, hogy német tankok ellen harcolnak újra 80 évvel később, de már csak ilyen a történelem…
  (Oroszoknak ez a háború nem presztízs, hanem létkérdés, nagyon jól tudják hogy egy újabb Jelcini éra felszámolná Oroszországot, és a végén feldarabolódna ,ahogy ezt már nyíltan publikum elé tárta pár eszement nyugati megmondó ember.)

 13. 12. Dajtás
  Éppen ezért lehet III világháború, mert a Nyugat sem enged és Putyin sem akarja azt hogy feldarabolódjon Oroszország.Csak Putyin lehet nem hoz hirtelen meggondolatlan döntéseket.Így pl. Macron szavaira is csak visszafenyegetően reagált, na de ha majd tényleg azt érzi hogy megvan a veszélye Oroszo. feldarabolódásának akkor cselekszik is.

 14. Mi lesz, ha mégsem tudja a Wargaming tagozat megszervezni a lengyel bevonulást Ukrajna területére és összecsapást az orosszal (2023. őszén szimulálták le a szakértők, ha nem a bizonyos 5. cikk alapja szerint vonulna be az expedíciós – humanitáriánus – védősereg. A bevonulás alapja az ukrán lakosság 2024. telétől kezdődő humanitáriánus katasztrófájának megfékezése, mivel erősen ütik most az oroszok a maradék elektromos hálózatot, erőműveket és szomszéd országokba szállító villanyvezetékeket. A hadiipart akarják végleg blokkolni, de a civileket is sújtja.)

  Gondolok itt Robert Bąkiewicz, Niepodległość nevű pártjára és a mögötte álló elégedetlen lengyelek millióira…szerintem Donald Tuskot simán bebörtönzik az első alkalommal.
  Nem is beszélve pár lengyel katona váratlan haláláról mostanában…

 15. 12 Dajtás,

  Csak gondolkodom, ha Oroszországnak létkérdés, akkor nagyon biztos kellett hogy legyen a dolgában, mikor megtámadta Ukrajnát. Viszont ha nem támadja meg, mit veszít?

 16. Akkor a kelet-ukrajnai orosz ajkú lakosságot az ukránok szó szerint fegyveresen elűzték volna. Ezt nyíltan kimondták 2022 előtt, plusz a nagy terv az lett volna, hogy egy nyugat által felszteroidozott Ukrajna szépen megdönti a putyini érát. A mai pénzügyi elitnek ez adott volna jó 30 év túlélést, de a maci nem akarja olcsón adni a bundáját és a mézes bödönét, így a pénzügyi elitnek ez is ugyan úgy létkérdés lett.

 17. Youtubon:
  -Kétnapos NATO külügyminiszteri találkozó kezdődött ma Brüsszelben
  -Orosz védelmi miniszter: Franciaország ne küldjön katonákat Ukrajnába, mert bajba kerül
  És már Szíjjártó is megszólalt hogy mi ki akarunk maradni:
  Veszélyes előterjesztések az asztalon(youtubon)

  Mondhatni a nemzetközi helyzet fokozódik és a további eszkaláció irányába mutat.Kíváncsi leszek a kétnapos NATO találkozó eredményére és az utána következő fenyegetőzésekre.
  Vajon kihúzzuk ezt az évet a háború európára terjedése nélkül?
  Vajon hol vannak a régi tagok MagnaM , Jovonk már nem látogat a blogra?Pedig kíváncsi lennék a véleményükre.

 18. Re:17 Andrew
  Manga a HTKA-n néha néha ír, ott kvázi aktív.
  Ide már szerintem sokkal kevesebbet jár már.
  Jövőnk az Jövőnk, ha közölni valója van úgy is ide fog írni.

  Jól látszik hogy minden áron eszkalációra hajtanak a nyugati hatalmak, de azt is észre lehet venni, hogy sok trigger pont besült.
  A tömeg nem akar háborúzni, és ezt pár hónapnyi propi nem fogja megváltoztatni.
  A regnáló elit érzi hogy közeleg a s.zarvihar amivel végük lehet mint a btrnak, ezért is akarja elfedi csatazajjal a problémákat.

 19. 19. dajtás és andrew

  Le fogják állítani azt a 14-16 szénerőművet Németországban, így viszlát lesz a 2. és 3. műszaknak az iparban!
  Növekszik a társadalmi feszkó.
  Gazdasági válság és költségvetési hiányok, no mega a szankciók, mint pl. Dél-Koreában, ahol 6 db. LNG szállító hajót nem tudnak átadni Moszkvának.
  Pár év elégedetlenkedéssel és nélkülözéssel kívánni fogják az európai népek a Drang nach Osten – t.
  Az EU már elosztotta egymás közt, ki – mit fog gyártani ill. Macron elnök a francia hadiipari termékeire vevőket keres.
  Boris Pistorius átveszi a skandináv modellt.

  Háború lesz, nem kérdés. Mindegy, hogy 2026.-ban vagy 2030-ban. Olcsó és rengeteg fegyver kellene.
  Az EU egymással harcol Brüsszelben, az Eurocorps meg Lukasenkó elnökkel, ha még Moldáviában is „események” lesznek, akkor Odessa témája kerül napirendre Emmamuel Macron asztalán.

 20. 19 János
  Alapvetően én azt is el tudom képzelni hogy ezek a fegyvergyárak (rheim metal és társai )egy kézen vannak és próbálnak extraprofitot eltenni és háborút gerjeszteni.Elképzelhető hogy
  kenőpénzt adnak Marconnak meg ilyeneknek és akik cserébe pörgetik a fegyvergyártást és lehet épp csak annyi fegyvert gyártanak hogy ne eszkalálódjon a dolog,de az is lehet hogy a feltételezésem hülyeség.

  Olvastam én is hogy bezárnak ezek a szénerőművek, gondolom ezt is lezsírozták a színfalak mögött hogy zárjanak be. Alapvetően 3 műszak pl. a fröccsöntőgépeknek kell mert ott gazdaságtalan az 1 műszak.

  Illetve az autóalkatrész gyárakban van még műszak a drága gépek miatt, de nem tudom szerintem egy modernebb gyárban, autóösszeszerelő üzemben már lehet nem gond az időszakos működés. Például az újabb fröccsöntőgépek is kevesebb energiát fogyasztanak egyik cégvezető mondta nekem. Persze lehet drága lenne 1 műszak.

  Mindenesetre lehet igazad lesz és leépül a német ipar. Talán annyi „jó” lehet benne hogy esetleg keletre telepítik a gyárakat így akár még ide is jöhet munka.
  De amúgy ha berottyan pl. a német gazdaság akkor lehet csak ott minusz 1-2 x millió autóval kevesebbet kell gyártani/év mert ott is sok autó céges és ha a cégek tönkremennek akkor azoknak nem kell céges autó.

 21. folyt.
  A munkanélküliség ott kezdődik mint ami 2008-ban volt amikor alig volt állás.Ha kialakul egy ilyen helyzet akkor még annyival nehezedne a helyezt hogy 2008 óta drágult pl. az élelem.
  Mindenesetre ha háború lenne Európában az is érdekes kérdés hogy honnan lesz katona. Egy mai fiatal összefosná magát ha a frontra kellene menni. Persze én is mert nem tartom a háborút természetesnek csak maximum azt hogy ha az ember reggeltől estig a földeken dolgozik. Szóval nehéz lesz katonákat toborozni európában vagy bevezetik a kötelező sorkatonaságot de szerintem az alól is sokan kibújank majd.
  Mindenesetre ha háború lesz európában nem tudom hogy néz majd ki valóban lehet nagy munkanélküliség.Igaz az ukrajnai háború óta eltelt 2,5 év alatt gyakorlatilag nem éhezünk és nem élünk rosszul.

 22. folyt.
  Alapvetően több változat lehetséges:
  1 Átterjed a háborúEurópára ,de úgynevezett karosszékeffektus jön azaz nem történik különösebben semmi csak az lesz érintett aki a háborúval súlytotta területeken él. A többiek ugyanúgy bejárnak dolgozni, élnek , olvassák a karosszékből a reggeli híreket stb..
  2. A drága energia és háború miatt kiterjed a válság európára és mindenki érintett lesz.Megszűnnek a munkahelyek. Általános lesz a munkanélküliség, megnőnek a rablások stb…

  Szerintem az egyik legnagyobb baj a munkanélküliség lehet az egyén számára ha beütne a szar.Alapvetően amit tud tenni az ember az az hogy tartalékol és ha beütne a munkanélküliség akkor
  2 dolog ami kell: élelem és megfelelő hőmérséklet.Az ember minimálisra veheti az igényeit épl. épít magának akár a kertben egy kis 3x2méteres faháza amit be tud fűteni télen, nyáron le tud árnyékolni (elcsúsztatható előtető) és tartalékol élelmet akkor sokáig kihúzhatja.
  Amennyit ma eszik az ember annak a fele is elég lehet.Így akár egy év kihúzható pl. 3-400 eft-ból és pár mázsa tűzifával.
  Tehát ha valakinek van pár millió megtakarítása akár évekig is kihúzhatja.Persze tudom hogy ez nem a klasszikus felkészülés mert ha nagy lesz a baj akkor nem tudjuk megvédeni.
  Viszont ha valaki azzal számol hogy itt szerinte úgyis annyi lesz Európának akkor érdemes meglépnie ezt a dolgot és pár évet talán nyugalomban tölthet otthon a családdal, szabadon a természetben. (ha már úgyis annyi lesz nekünk)
  Ha szerencsénk van és 10 évig még nem lesz nagyobb krach akkor akár 10 évet is élhet így aki így dönt.Mindenesetre még nem döntöttem így de ha esetleg leépítés lenne a munkahelyünkön és nem találnék akkor lehet ezt csinálnám.

 23. 21, andrew

  Most 2024. júliusában lesz a Nato-csúcs…valószínűleg egyfajta gyarmati expedíciós védősereg (isaf) megalakítása mellett döntenek, úgy mint Afganisztánban és az USA látszólagos távolmaradásával.
  Ez lesz az első sereg aki bemegy, aztán egész másféle céllal fognak alakítani a Tréning Centerek tiszt – és altisztjei vezetésével ill. megfizetett őslakosok bevonásával zászlóaljakat.

  Pár napja Sojgu Szergej és Sébastien Lecornu főnökök telefonoztak egymással, arról nemigen volt hír a médiákban, hogy Szergej isztambuli vonatkozású kérését elutasította a másik fél és ennek egyenes kövezkezménye zajlik most. Az úgynevezett B – terv.

  Állandó visszatérő téma a moszkvai vörös vonal, aztán nem történik most még semmi…Újabb eszkalációs lépcsőfok következik, bár a népek körülöttem a felhőtlen török riviérát és a 20 mázsás elektromos autók vásárlását tervezgetik.

  (Elektromos autók a szétrombolt infrastruktúrájú Európában, az de szép lesz.)

  Mint írtam tavaly, hogy nincs a konfliktusra megoldás, mi szépen visszaülünk a sparhelt mellé a kisszékre.
  Siránkozunk, hogy most sem lett a TURÁN harckocsiból semmi.
  Én inkább most mennék vissza az időben, mint 70 éves félholt koromban.

  A kapcsolati tőkések pedig nem a sparhelt mellé, hanem a spanyol tengerpart mellé fognak menni.

 24. 23 János
  Épp ma mondtam egyik ismerősömnek hogy itt nagyon szar világ lesz és minden rossz lesz európában és a németeknél.
  Ő optimista típus és ezt mondta: ő nem azt látja hogy rosszabbul élnénk most.A városban (Magyaro.) sok helyen új , újszerű autók.A a kádárkockák 20-50 milliókért mennek köszönhetően a csok-nak (is).
  A boltok tele vanank vásárlókkal és teli bevásárlókocsikkal szaladgálnak., iphone meg minden….
  Mondom neki hogy de a németek kezdenek lerottyanni. Erre ő azt mondja hogy ő nem azt látja hogy a németek mennének lefelé.Azt mondja ha szétnézünk a németeknél akkor még mindig nagy jólét van.Tele van új autókkal,
  Az emberek költekeznek,repülős nyaralások meg minden,Szóval ez még nem az a németország ahol élelemjegy van , nélkülözés és kiszakadt aljú opelok.

  Végül is mit mondjak, valamilyen szinten nem lehet vele vitatkozni ,mert részben igaza van hogy még mindig elképesztő jólét van náluk és nálunk is pl. egy indiai szegényhez képest.
  Azt is mondhatjuk hogy szeretnék én olyan rosszul élni mint egy német.

  Persze nem célom az ellenkezés csak az ellenvélemény ütköztetése érdekes dolog, mert amúgy valóban érdekes dolog hogy pl. mikor jut egy német mondjuk egy román vagy albán életszínvonalra? Évek esetleg vagy évtizedek? (a kérdés persze költői)
  Mindenesetre az járhat jól egyéni szinten aki jól ki tudja következtetni a helyes irányt , el is találja és annak megfelelően cselekszik. Például egy mad max felé tartó világban már nem érdemes vállalkozást építeni,pénzt harácsolni,munkahelyen dolgozni az utólsó pilanatig stb….hanem vagyont felélni, olvasni ,pihenni , relaxálni stb…viszont ha még nem roppan össze minden akkor talán korai ilyet meglépni , de persze ez is kor és vagyonfüggő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük