könyveim

A könyveim magánkiadásban jelentek meg. Ma már könyvesboltban nem kaphatók, csak antikváriumban. Tőlem megrendelhető a következő 4 könyv:

Évszázad biztosítási csalása (2008) ára: 5000 Ft

Mi volt előbb isten vagy ősrobbanás (2003) ára: 5000 Ft

A jövőnk véget ért (2009) ára: 5000 Ft – csak néhány példány

Született nők (2007) ára: 5000 Ft

A rendelés E-mailben: evatibor#t-online.hu  (#=@)

A rendelés minimálisa értéke 50.000 Ft.

Ajánlások:

Született nők
– Tessék mondani, ez egy ismeretterjesztő könyv?
– Igen.
– És milyen ismereteket terjeszt?
– Hát, megismerteti a nőket.
– A nőket? Akkor ez a könyv tulajdonképpen kivesézi őket?
– Ezt is lehetne mondani. Ezek szerint a nőket meg lehet ismerni?
– Nem tökéletesen, de ahhoz eléggé, hogy elmenjen tőlük a
kedve.
– És tessék mondani, a szerző ért a nőkhöz?
– Igen, határozottan ért a nőkhöz.
– Még azt tessék elárulni, ezt tanítják valahol?
– Mit?
– Hát a nőkhöz értést.
– Nem.
– Akkor az író a nőismeretét hogyan szerezte be?
– Tapasztalati úton. A szerző 85 éve férfi, volt néhány felesége, számtalan barátnője, jó néhány szeretője, kolléganője, egy-két anyósa, aztán egy ideje menedzsel egy lelki klinikát is.
– Lelki klinikát? Nők részére, vagy férfiak részére?
– Nem válogatós. Nők is, férfiak is mehetnek hozzá, de a férfiak nem mennek.
– Miért nem mennek a férfiak?
– Mert a férfiak nem bánják, ha átverik őket.
– Az más, és mit szól ehhez a könyvhöz az író felesége?
– Hogy-hogy mit szól? Ő volt a lektor.

Egy volt barátnő véleménye a szerzőről: Hogy milyen ember ő? Ezerarcú vízöntő. Hol halálosan komoly, hol mulatságos. Jószívű, ám kérlelhetetlen. Ha kifogy a gyengédségből, akkor meglepően cinikus. Hűvösen racionális, mégis minden butaságot kipróbál. Hihetetlen, de mindenkin segíteni akar. Természetesen neki is van egy gyengéje, amire nem szeretné, ha rájönnének: imádja a nőket.

Mi volt előbb Isten vagy Ősrobbanás?
Eddig csak elhittük, de most itt az első tudományos bizonyíték arra, hogy van teremtő Isten.
A könyv címét, Mi volt előbb Isten vagy ősrobbanás? A következőképpen kell értelmezni: Vajon Isten az ősrobbanással teremtette-e Világot, vagy az ősrobbanás isteni teremtés nélkül következett be (mondjuk úgy, magától) majd 13,7 milliárd évvel később a színen megjelenő Ember alkotta meg az Istent saját használatára.
A kérdés eldöntéséhez elsősorban kozmológiai és kvantummechanikai ismeretekre van szükség, de az Ember ma már eleget tud ahhoz, hogy Isten léte tudományosan is bizonyítható legyen.
A szerző kifejezetten tudományos kételkedéssel látott a kérdés megválaszolásához és arra a következtetésre jutott, hogy a legújabb tudományos eredmények egyértelműen egy olyan nem anyagi világ létezésére utalnak, ami isten létét elengedhetetlenül feltételezi.
Antalffy Tibor, a szerző 1933-ban született, iskoláit, tanulmányait Budapesten és Melbourne-ben (Ausztrália) végezte. A Kádár-korszak alatt évtizedeken át műszaki és tudományos munkákat fordított magyarra. Egész életében szabadúszó volt, aki anyagilag nem függött dékánoktól, igazgatóktól, megszokta, hogy azt mond és ír, amit gondol.

Van-e jövőnk?
Hannibal Ante Portas! „Hannibál a kapuk előtt”, söpört végig az ó-kori Roma utcáin a döbbenetes hír. Minden romai polgár tisztában volt vele, ha Hannibálnak sikerül átjutni Roma kapuin az a romai civilizáció végét jelenti. A szerző ezt a rémült üzenetet szeretné szétküldeni azoknak, akiknek vannak füleik a hallásra. Extinctio ante portas: Megsemmisülésünk ott leselkedik ránk a kapuk előtt!
Ilyen komoly lenne a helyzet, vagy ez csak a szerző pesszimista lázálma? Ez az a kérdés, amit az olvasónak magának kell megválaszolni, de ahhoz, hogy ezt önmagának megválaszolhassa, összegyűjtött ismeretekre van szüksége. Ezt az összegyűjtést végezte el a szerző mindenre kiterjedő alapos munkával, és látta el saját meglátásaival.
Abban valamennyi kritikus egyetért, hogy bár a könyv tartalma egyesek szerint vitatható, a felvetett témák, és azok fejtegetése mindenképpen elgondolkodtató. Azokat pedig hasznos ismeretekkel látja el, akiket érdekel az előttünk álló évek kilátásai, vagyis az emberiség sorsa.
A szerző szerint ilyen komoly és ennyire sokrétű veszély még soha egyetlen emberi civilizációt sem fenyegetett, mint amiben nekünk van részünk: nukleáris háború, vízhiány, terrorizmus, a világot végigseprő vírusos betegségek, önmagunk lassú megmérgezése, globális klímaváltozás, kultúrák összecsapása, emigrációs elözönlés, a genetikai módosításokkal előállított élelmiszerek kiszámíthatatlan következményei, nanotechnológiai „megfutás”, részecskegyorsítók katasztrofális túlkapása. Ezek bármelyike egymagában is elég lenne egy kiheverhetetlen pusztuláshoz, de így együttesen szinte „garancia” az elkerülhetetlen Vég bekövetkezésére.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________