2024-04-26 nap bejegyzései

Élni és meghalni

Sokkal többet tudunk a világról mint korábban bármikor, csupán két dolgot felejtettünk el: élni és meghalni.

Az élethez bizony bátorság kell, de félni nem érdemes!

Élet-halál küzdelem

A mai kor embere napelemes tokból veszi elő az okos telefont, ami nyitja a kulcs nélküli elektromos autót. Sokkal többet tudunk a világról mint korábban bármikor, csupán két dolgot felejtettünk el: élni és meghalni.

Napjainkra a szeretetet olyannyira felváltotta a kényelem szeretete, hogy a kényelmet szinte jobban szeretjük, mint magát az életet. A jól lét helyett a jólét lett a cél. A felhőtlen, és az agyonfilterezett boldogság.

Ezzel szemben a halált féljük, viszont azt sem tiszteljük. De minthogy ebben a világban nincs stagnálás, valami vagy nő, vagy csökken, vagy épül, vagy pusztul, a halálfélelem sosem marad meg a halál félelménél, előbb-utóbb élet félelem lesz belőle, és akkor még okosabb kütyük kellenek, még jobb applikációkkal, hogy még jobban vakok tudjunk maradni a valósággal szemben.

A Menento mori! (Emlékezz a halálra!) mondás nem egy nyomasztó teher fenyegetését jelenti, hanem azt, hogy amíg van mit enned, amíg van lélegzeted, amíg vannak élményeid, amíg tudsz szeretni, addig becsüld, és éld meg az Életet. Mert a tárgyaknak a használat ad értelmet, az életnek pedig a szeretet.

Veszélyes élni

Vannak emberek, akik egy olyan világ megteremtésén fáradoznak, amelyben semmilyen veszély nem fenyegeti őket. Ebbéli igyekezetükben gyakran túlzásba esnek és akkora falakat emelnek maguk köré, amelyek látszólag biztonságot adnak és kizárják a veszélyt, de egyben annak lehetőségét is, hogy új kapcsolatok, új gondolatok és új lehetőségek jöjjenek az életünkbe. Így végül biztonságban élnek a rácsok és a falak mögött, de ekkor kezdi el kifejteni végzetes hatását az irigység. A szabad emberek felé érzett irigység.

Az irigység legfőbb célpontja az ember saját érzelmi állapota. Amennyiben ezt nem ismeri fel, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlenül hatalmába fogja keríteni az irigyelt emberek iránt érzett harag, ami ha megszilárdul, keserűség lesz belőle.

A magunknak való megbocsátás lehet a kulcs, amely kinyitja a csuklót szorító irigység bilincsét és a harag ajtaját, beengedve a pozitív érzelmeket. Ezek jobban fognak gyógyítani, mint bármilyen pirulák, ugyanis a betegségek mögött szellemi erő és negatív energiák is vannak: gyűlölet, harag, keserűség. A negatív energiát megszüntetni ugyan nem áll hatalmunkban, de pozitív előjelűre átalakítani bármikor.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé.

Pilát Gábor írásai, gondolatai