Ultimátumot adott Izrael a Hamasznak, vagy véres háború jöhet (portfolio)

Ultimátumot adott Izrael a Hamásznak: vagy elfogadják a Jeruzsálem által kínált egyezséget a túszok szabadon engedéséről, vagy lerohanja az izraeli hadsereg Rafaht – írja bennfentes források alapján a Wall Street Journal.

A Hamásznak egy hetet adott Izrael, hogy eldöntsék, mit akarnak: ha nem fogadják el a megegyezést, az izraeli hadsereg megindítja a hónapok óta tervezett invázióját.

Az alku értelmében Izrael 40 napot adna a Hamásznak arra, hogy elengedjenek 33 túszt, eközben pedig tárgyalnának a felek egy hosszabb távú tűzszünetről. Az ezt követő, hathetes periódusban a Hamász elengedné az összes túszt, ezután pedig egy egész éven át tartó tűzszünet jönne.

Az amerikai lap szerint a Hamász valószínűleg nem fogja élből elutasítani az ajánlatot, de egy saját ellenjavaslatot fognak majd az asztalra tenni, melyet Izrael nem biztos, hogy elfogad.

Ha a felek nem tudnak megegyezni, a háború eddigi legvéresebb ütközete jöhet. A Gáza elleni invázió kezdetén a déli Rafah térségébe küldte Izrael az összes civilt az övezetben, milliók torlódtak fel megfelelő mennyiségű élelem, víz és gyógyszer nélkül a déli szektorba. Izrael legszorosabb szövetségesei hónapokig lobbiztak azért, hogy Izrael ne kezdje meg a szárazföldi inváziót Rafah ellen, tartva attól, hogy nagyon súlyos civil áldozatai lesznek a katonai műveletnek.

6 gondolat erről: „Ultimátumot adott Izrael a Hamasznak, vagy véres háború jöhet (portfolio)

 1. A zsidókat legyilkoló terroristákat támogató antiszemiták láthatóan győzelmet arattak.
  Nem engedik Izraelnek megsemmisíteni a terrorszervezeteket.
  Csak a zsidókat aggasztja az elrabolt emberek sorsa, a világ azon aggódik, nehogy felszámolják a terroristákat. Az arab civilekre hivatkoznak.

 2. A jemeni reguláris harcosok sikeres rakétás támadást hajtottak végre a Uss Eisenhower repülőgép – hordozó ellen, 2024.05.31.-én.

  Forrás: Yahya Saree dandártábornok

 3. 1. Kissé neheztel a világ az izraeli népirtás miatt?

  Igazán bosszantó. Hát élet ez?

 4. Ma pedig az IDF szakemberei jóváhagyták a Hezbollah elleni offenzíva részleteit, ha a helyzet teljesen elmérgesedik északon, akkora készen álljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük