Megvalósul Berlin rémálma:kiderül, mit csinálnak az oroszok a zsákmánnyá vált Leopard 2-essel

Amellett, hogy a győzelmi napi parádén is kiállítják az Ukrajnából zsákmányolt Leopard 2A6-os harckocsit, a járművet részletes tanulmányozásnak vetik alá Oroszország hadiipari mérnökei, azzal a céllal, hogy átemeljék belőle az orosz harcjármű-gyártás szempontjából hasznos technikai megoldásokat.

Az orosz hadsereg egy viszonylag jó állapotban lévő Leopard 2A6-as harckocsit zsákmányolt Avgyijivka térségében néhány hete: a német tank páncélzata és futóműve sérült, de belső rendszerei nagyjából rendben vannak. A tankot Moszkvába vitték és kiállították a Győzelem Parkban, más nyugati harcjárművekkel együtt.

Az Army Recognition arról ír: az orosz média szerint már előzetesen szemügyre vették és később részletesen tanulmányozzák majd az orosz hadiipari mérnökök a hadizsákmánnyá vált Leopard 2A6-os harckocsit. Ez az eszköztípus az egyik legmodernebb nyugati páncélos: tűzereje, védelmi rendszerei és mobilitása miatt az élvonalba tartozik.

A lap szerint a német harckocsi páncélzatának összeállítása, harckocsiágyúja, tűzvezető rendszerei, védelmi rendszerei mind mutathatnak újat az orosz mérnököknek, ők pedig

EZEKET A NYUGATI INNOVÁCIÓKAT MEGLÉVŐ HARCKOCSIK FEJLESZTÉSÉHEZ ÉS TELJESEN ÚJFAJTA PÁNCÉLOSOK KIDOLGOZÁSÁHOZ IS FELHASZNÁLHATJÁK.

A Leopard 2-es technológiai megoldásainak átemelése (ha valóban sikerül), ahhoz vezethet, hogy az orosz harckocsik tűzereje, túlélőképessége egyaránt javul.

Régi mém, hogy az orosz harcjármű-gyártási filozófia lényege, hogy az egyszerűbben és gyorsabban tömeggyártható, ugyanakkor gyengébb túlélőképességű eszközöket részesítik előnyben, a high-tech, de lassan gyártható és drága eszközökhöz képest. A T-14 Armatával az orosz hadiipar változtatni próbált ezen a filozófián, az immár több mint 10 éves projekt azonban a mai napig nem jutott el a rendszeresítési, tömeggyártási fázisig. Ha sikerül az orosz mérnököknek lemásolni, de egyszerűbben megépíteni a nyugati technikai eszközöket, ez a helyzet megváltozhat.

Megvalósul Berlin rémálma: kiderült, mit csinálnak az oroszok a zsákmánnyá vált Leopard 2-essel

2 gondolat erről: „Megvalósul Berlin rémálma:kiderül, mit csinálnak az oroszok a zsákmánnyá vált Leopard 2-essel

 1. Sima propianyag,
  a német mérnökök nem tanultak semmit, még mindig azért csinálnak 60-65 tonnás harckocsikat, mert a politikusaik arról fantáziálnak, hogy az ellen eszközeit pusztítják el a végtelen orosz pusztákon.
  Nem a gyalogságot akarják támogatni a városokban!!!

  További érdekesség, a masszív ukrán nácik pártján álló eu -s polgároknak, hogy Ukrajna ki fog lépni az Emberjogi Egyezményből – a saját lakosság kárára.
  Sőt, ezzel lesz elősegítve egy nem 5. cikkely szerinti EU-s bevonulás.

  forrás:
  https://www.coe.int/en/web/conventions/by-non-member-states-of-the-coe-or-the-european-union?module=declarations-by-treaty&numSte=005&codeNature=10&codePays=U

  A mainstream rovatvezetők és a békehirdetők hiába propagálják, hogy Donald Trump véget vet a háborúnak…

 2. „”RÉMÁLOM”” ?
  Természetes emberi kiváncsiság ami minden emberszerves része.
  Hadiiar szempontjából pedig((főleg harcban álló országok között)
  KÖTELESSÉG ! — Szinte helyrehozhatatlan mulasztás, ha nem
  törekednek az ellenfél technikai felkészültségének megismerésére.
  Berlinben eleve tudni kellett volna, saját maguk ellen dolgoznak,
  amikor álságos módon segítségnek állítják be, a z ország védelmi
  képesséhének növelése céljábólkifejlesztett technikát kiadják a
  kezükből. — AKIT MATÁMOGATNAK, LEHET HOGY HOLNAP MÁR
  ELLENSÉGNEK IS TEKINTHETNEK.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük