2024-04-04 nap bejegyzései

A Megafon és társai több mint 46 millió forintot költöttek el Magyar Péter hangfelvétele óta

A Lakmusz összesítette, hogy március 24. óta mennyit költött a fideszes propagandagyár az elhíresült hangfelvétel hiteltelenítésére, illetve figyelemelterelésre. Magyar Péter március 26-a reggelén hozta nyilvánosságra, ahogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter a magyar ügyészség kézivezérlésére utalt

lakmusz.hu tényellenőrző portál összesítése szerint március 24. és 31. között a kormánypárti Megafon harminc videóját hirdették a közösségi térben, együttesen több mint 42 millió forintért. Ezek a videók azt az üzenetet sulykolták, hogy Magyar Péter úgymond bántalmazó házastársi kapcsolatban élt volt feleségével, Varga Judittal. (Varga korábban még épp az ellenkezőjét próbálta elhitetni a Hot magazinnak adott interjújában vagy például a Képmásban.)

További Fidesz-közeli médiatermékek facebookos hirdetési aktivitását is vizsgálták, és azt találták, hogy az Origo, a Magyar Nemzet, a Hír TV, a TV Tények és a közmédia oldala, a hirado.hu összesítve több mint 4 millió forintért hirdette azonos tartalmú üzeneteit.

Csupán e két tétel tehát összesen több mint 46 millió forintnyi költést ad ki egyetlen hét leforgása alatt.

Összehangolt lejáratókampány folyik

Mint korábban a Media1 is beszámolt róla, Magyar Péter egyik első állítása közéleti színrelépésekor a szerinte maffiaszerűen működő kormányzatról éppen a végletesen központosított és túlárazott állami kommunikációval volt kapcsolatos. Megírtuk azt is, hogy nyilvános megszólalásaiért már március első felében fizetett hirdetésekben támadta az Origo, és röpke tíz nap alatt 92 lejárató cikk született róla fideszes médiumokban. Leleplező hangfelvételéről pedig különös módon pontosan ugyanazok a szavak jutottak az összes kormánypárti lap eszébe.

A Media1 külön is foglalkozott az Origo és az állami televízió karaktergyilkos technikáival, amelyekkel Magyar Péter hitelességét és jelentőségét próbálták bagatellizálni.

Egy leleplezéssel indult minden

A fideszes propagandasajtóban lufiként emlegetett hangfelvételen magát Varga Juditot hallhatjuk, amint a volt igazságügyi miniszter a Völner-Schadl ügyről beszélget Magyar Péterrel, és elmondja neki, hogy Rogán Antal kihúzatta magát az ügyészségi dokumentumokból.

Erre válaszul Varga Judit azt mondta, hogy csupán a „bántalmazó férjének” kívánt megfelelni, amikor ilyeneket mondott. Magyar Péter szerint ez a vád nem több mint egy nyilvános rágalmazás és egy figyelemelterelési kísérlet a példátlan politikai botrányról.

https://media1.hu/2024/03/26/magyar-peter-szembe-jon-a-valosag-hangfelvetel-leplezes/

https://media1.hu/2024/03/26/lufi-jelszo-magyar-peter-propaganda-fideszes-sajto/

(Média1.hu)

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/karaktergyilkoss%C3%A1g%C3%A9rt-bus%C3%A1san-j%C3%A1r-a-b%C3%A9r-megjelent-br%C3%B3dy-j%C3%A1nos-%C3%BAj-dala/ar-BB1l8I9H?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=0719ecfa6d304522ad6c84ff03e56862&ei=7