2014-06-01 nap bejegyzései

(1384) A fogyókúra hizlal

Tibor bá’ online

 

~aa029Hitted volna? Hizlal a fogyókúra. Ez úgy derült ki, hogy a felmérések szerint Európában (százalékban) a legtöbb kövér lány Angliában van, úgy 30 százalék körül, mondjuk minden harmadik csaj 20 év alatt. „British girls have become the fattest in Europe” Az angol fiúk csak egy árnyalattal bizonyultak soványabbnak (26%).

Ez a rengeteg kövér csaj természetesen nem maradt tétlen, és mint azt a magyarok is tudják, kismillió fogyókúra recept és elképzelés van, de valahogy egyik se működik. Miért nem? Az ok egyszerű és roppant illogikus. Tökéletesen igaz a mondás, hogy a hízáshoz kalória kell. Extra kalória nélkül nincs hízás, de ez nem jelenti azt, – és ez adja a problémát – hogy a kalória elvonás fogyást eredményez. Pontosítva. Igen, a életfenntartáshoz szükséges mennyiségnél kevesebb kalória valóban fogyást eredményez, de egyben bepöccenti a szervezetet, hogy amint lehet visszanyerje az elvesztett kilókat, plusz 1-2 kiló többlet. Újabb fogyókúra, újra visszanyerés és megint 1-2 kiló plusz. De nem csak ez. A szükségesnél kevesebb kalória könnyen az izmok elvesztéséhez vezet. Tehát nem zsírt veszít a fogyókúrázó, hanem izmot, de izom helyett zsír rakódik le a visszahízáskor.  Muscle loss on low-calorie diets is substantial

De mi a megoldás? A válasz egyszerű, át kell állni „igazi” ételek fogyasztására. Mik azok? Hús, hal, tojás, tej, vaj, főzelékfélék és abba kell hagyni a élelmiszeripar termékeinek a fogyasztását, és akkor nem kell számlálgatni a kalóriákat, ahogy a nagyszülők se tették.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________