2014-06-06 nap bejegyzései

(1389) Minket megmérgeznek

Tibor bá’ online

 

~aa034Anyám isteni húsleveseket főzött jó sok zöldséggel, és aranysárga cérnametélttel, amit ő maga készített. Húsz évvel később született anyósom nem tud úgy elképzelni egy húslevest, hogy ne tegyen bele Vegetát. Sőt, még a pártállam időkben az emberek bőrönd számra csempészték a Vegetát Jugoszláviából, amíg a végén itthon is lehetett kapni. Mit tud ez a Vegeta? Elméletileg javítja a húsleves ízét, mert nagyrészt nátrium-glutamát van benne, ami E621 számú ízfokozó. Természetesen nem csak a húslevesét, hanem minden ételét. Most már ott tartunk, hogy a glutamátmentes étkezés egy külön művészet, mert minden készítménybe belerakják gyárilag: kolbász, virsli, felvágott, pástétom, szendvicskrémek, leves porok, stb. stb. és természetesen az éttermek is alkalmazzák bőségesen. Pedig…..

Szendi Gábor szerint: „A Na-glutamát lassan ölő méreg, ritkán okoz látványos tüneteket, s hatása szépen belesimul a nyugati étrend egyéb „áldásos” hatásaiba: az elhízásba, a cukorbetegségbe, a metabolikus szindrómába és az idegek lassú romlásába. Nem tűnik fel, mert a nyugati embernek az egész életmódja okozza ezt.„ Konkrétabban: izomsorvadás, meddőség, agykárosodás, hogy csak néhányat említsek.

Ugyanez elmondható az aspartamról is, ami a 0 kalóriás (light) italokban van, de húskészítményekbe is rakják (cukor helyett) telítettebb ízhatás végett.

A héten pedig azt olvastam, hogy az amerikai kismamák tejében glyphosate (Roundup) nevű herbicidet találtak, de találtak a lakosság vizeletében is 1600-szor többet, mint Európában a megengedett mennyiség. Mi ez? A Monsanto multi találmánya, ami békén hagyja a genetikailag módosított gazdanövényt (például szójababot), de elpusztítja a gyomokat. A Monsanto tudósai szerint a glyphosate az emberi szervezetben nem kívánatos, de viszont nem akkumulálódik, amire viszont nincs bizonyíték.

A probléma magját az adja, hogy egyik se egyedi eset, hanem egy-egy kiszemelt példája egy tömegjelenségnek. Ha történetesen mindig, minden gyártó betartaná a biztonságos mennyiséget, akkor is száz meg száz különböző, az élettel nem összeegyeztethető vegyületnek vagyunk kitéve „megengedett mértékben”. Nem csoda, ha az allergiások száma megsokszorozódik. Vagy ellenkezőleg, az immunrendszer egyszerűen becsődöl. Korábban az itt-ott előforduló betegségek tömegesen kezdenek jelentkezni, mint például az autizmus. Mi mást lehetne mondani, mint „minket folyamatosan mérgeznek”.

________________________________________________________________
________________________________________________________________
_________________________________________________