(1399) Ez meg az

Tibor bá online

 

~q400Amióta az eszem tudom, a fejem egy bizonyos pontján, a haj alatt volt egy barna szemölcs, ami csak azóta látszik, amióta kopaszra van vágva a hajam, illetve a hajamból az, ami máig megmaradt belőle. Különben én voltam az első kopasz pasi Magyarországon, 1963-ban, amikor ez még egyáltalán nem volt divat a maccsót játszó férfiak között. A nőket nemigen érdekli a férfiak haja, sajátjukkal vannak elfoglalva. Akkoriban a női visszajelzés – ha kiforszíroztam – általában pozitív volt, egyáltalán nem érdekelte őket, hogy az enyhén csatakos hajam nem lóg a szemembe a legintimebb pillanatok alatt. Szóval ez a szemölcs a múltkoriban elkezdett spontán növekedni, és elég pimasz módon hívta fel magára a figyelmet. Gondoltam elviszem egy bőrgyógyászhoz, mert a Mokkában és hasonló reggeli műsorokba behívott szakemberek állandóan arra hívják fel a figyelmet, hogy ne húzzuk az időt, hasonló esetekben forduljunk azonnal orvoshoz, mert a rák gyógyítható (vagy majdnem), ha időben elvisszük szakrendelésre.

A dolog roppant egyszerűnek látszott, mert a bőrgyógyászathoz nincs szükség beutalóra. A betegirányító megkérdezte melyik orvoshoz kívánok menni? Tök mindegy, mert egyiket se ismerem, talán ahhoz, amelyik a legkevésbé foglalt. Így kaptam időpontot augusztus 25-re. Ez közel 10 hét várakozást jelent. Előre látom lelki szemeim előtt a dermatológust (ez bőrgyógyászt jelent és reménytelen esetekre van fenntartva) amit sajnálattal közli velem, hogy ha 8-10 héttel korábban jelentkezem, akkor még megmenthető lettem volna, de ez a fajta bőrrák nagyon gyorsan okoz áttételt. Majd figyelmemet felhívja egy ismerős temetkezési vállalkozásra, ahol rá hivatkozva 20 százalék kedvezményt adnak. Kétségbe természetesen nem estem (nyugi, az ország legöregebb bloggere még nem távozik), mert a fenn nevezett szemölcs ezt a trükköt nem először alkalmazta. 45 éves koromban egyszer már megnövekedett, ami akkor elég oknak felelt meg ahhoz, hogy felkeressem az SzTK-t, ahol lelkiismeretesen biopsziát hajtottak végre és megállapították, hogy nem rákosak a sejtek, de nem is normálisak. Legokosabb, ha kivágják az egész hóbelevancot. Beosztottak tehát „kisműtétre”, két hetes határidővel. Erre a szemölcsöm egy kicsit beszart, és a műtét előtti napon lepotyogott, hátrahagyva azt és annyit, amennyi eredetileg volt. Joggal feltételezem tehát, hogy megint le fog esni, jóval augusztus 25. előtt. De…. mi lenne akkor, ha melanómám lenne? Semmi különös, spórolnék Orbán Nyugdíjigazgatóságának néhány százezer forintot, ami jól jöhetne majd a Felcsúti stadion fenntartásához.

Tudom jól, hogy ez komikusan hangzik, mert úgy vettem a hangot, de valójában tragikus. Nem elég, hogy mindenki annyit ér, amennyije van, de ezt még a pofánkba is vágják.

______________________________________________________________________

Itt a vége, fuss el véle. Ma reggel láttam a TV-ben (hirdetés) a mama az esti mesét a kisfiának mobil telefonon mondja el, a másik szobából. Nincs tovább, ennél lejjebb már nem lehet húzni a birka népet. Illetve, még kitalálhatják a mobil dugást, esetleg mesemondással összekapcsolva.

______________________________________________________________________

A DMRV Zrt megoldotta a rezsicsökkentés következtében beálló veszteséget. A vízzel együtt levegő is jön a csőből, amit természetesen víznek mér az óra. Gondolom kb. annyi levegőt nyomnak be, amennyi a rezsicsökkentés.

______________________________________________________________________

Kint járt a Kéményseprő vállalat embere. Nem csinált semmit u.i. ellenőrizni jött. Egy hónappal később kaptam tőlük egy számlát háromezer valamennyiről, kéményseprés címen. A kéménynek még a közelébe se ment. – Ez újabban divat. Az SZTK szakrendelés küldött egy ambuláns lapot a körzeti orvosnak, amin 3 különböző vizsgálati eredményt adtak meg, de valójában csak engem kérdeztek és beírták a választ. A körzeti orvos majdnem megpukkadt mérgében. Szerinte ezek a „vizsgálatok” mind el vannak számoltatva, mintha elvégezték volna őket.

______________________________________________________________________

Hirdet az Ofotért. A szemüveg keret árából annyi százalék engedményt adnak, ahány éves a vásárló. Nekem tehát egy 10.000 forintos keret csak 1900 forintba kerülne. Megható. mennyit érhet egy ilyen keret? A vándor kereskedő olvasó szemüveget 400 forintért ad, és abban két lencse is van. A tömeg gyártott keret előállítási költsége nem lehet több 100 forintnál. Akkor miért adják 10.000-ért? Mert a vevők hülyék! Én még a 81 százalékos engedménynek se dőlök be.

______________________________________________________________________

Gyerekkoromban vidéken (most is ott élek 😀 ) A kapufélfákból kilógott egy jól megmarkolható rézgomb, amit meg kellett rántani, és így egy 10 méterre lévő apró harang megrázódott, mert a kettő össze volt kötve egy dróttal. Később bevezették a löklancsé (Leclanché) elemmel működtetett csengőt, majd a reduktorból tápláltat, ahol is egy apró kalapács egy apró harangot csapkod. Manapság van egy gomb, amit meg kell nyomni, a házban pedig van egy doboz, ami hangot ad, néha a török indulót, vagy egy részletet a IX. szinfóniából. De a fejlődés nem áll meg. Akik engem meglátogatnak pontosan tudják, hogy a kapufélfán van egy csinos gomb (meg egy hangszóró és mikrofon, tehát beszélgetni is lehetne), de ehelyett mobillal felhívnak és közlik az én vonalas telefonomon keresztül (mobilt nem tartunk), hogy megérkeztek, állnak a kapu előtt, és várják a beengedést. ???

______________________________________________________________________

A 22 éves férfi kijött 25 millióval az üzletből, de nem tette be a pénzszállító autóba, hanem a zsákkal elment egy plázába, megnézett két filmet, össze-visszaköltekezett, majd hazament lefeküdni. Másnap reggel be akart menni dolgozni abba a munkahelybe, ahol előzőleg elvitt 25 milliót. Gyorsított eljárással a bíró 4 és fél évre ítélte. A fiúról a család által felkért szakértő megállapította, hogy autista. Én a bírót is megvizsgáltatnám. Hogy lehet valaki ekkora barom, hogy nem tűnik fel neki a furcsa, vérbeli bűnözőre egyáltalán nem jellemző viselkedés. Vagy, ha feltűnik, hogy lehet ilyen elképesztően közömbös. Ítélethirdetés helyett ki kellet volna rendelnie egy igazságügyi szakértőt.

______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
_______________________________________________

 

25 gondolat erről: „(1399) Ez meg az

 1. Azt hiszem a szocik kormányzása idején vezették be azt a ktsgcsökkentési módszert az eü. területen, hogy a szakrendelés x idő alatt csak y beteget láthat el, még akkor is, ha 2y-ra lenne idő. (talán 5 ellátás/óra volt finanszírozva) Tibor bá’ nekem ezek a példák mindig sántítanak. Biztos, hogy több mint 10 ember életét lehetne megmenteni évente, ha a mentő helyszínre átlagos érkezési idején faragnának 1 percet. Mégse állhat mindenki mellett egy orvos. (sarkosan fogalmazva)
  Persze mindezzel nem azt mondom, hogy jó az a 10 hét, de kérdem, hogy mennyivel lennél elégedett?

 2. A fejbőrömön egy szemölcs jelent meg, ami nagyából 2.5×2.5cm-re nőtt. A bőrgyógyász szövettani vizsgálatot javasolt.
  Bp. Kékgolyó u-i kórházat felhívtam időpont egyeztetés miatt.
  Közölte a hölgy, a számítógép szerint 2.5 hónap múlva tudnak fogadni. Érveltem, mi van, ha ez rosszindulatú, akkor nekem végem! Sajnálta, de nem tud mit tenni.
  Szorongatott helyzetben szoktam nem szokványos megoldáshoz nyúlni.
  Kicsit hangsúlyt váltva, feltettem a következő kérdést.
  – Akkor most mit mondjak a miniszter úrnak, hogy még egy biopszia vizsgálatot sem tudok elintézni? Mit mondott, hogy is hívják Önt?
  Válasz, némi hallgatás és neve megadása után.
  – Úgy látom a jövő héten valaki visszamondta az időpontot, ha ez megfelelne!?
  – Köszönöm, már csak az érdekelt, változott e valami a szocializmus vége óta. Inkább felkeresünk egy magánrendelőt.

  Koccanásos balesetnél felhívtam a rendőrséget, kértem jöjjenek igazságot tenni. Közölte a szerv, hogy majd valamikor jönnek a délután folyamán.
  Kérdésem a telefonos ügyintézőhöz.
  – Egy kicsit tudná pontosítani az időpontot, az államtitkár urat szeretném értesíteném, hogy mennyit fogok késni!
  Rövid időn belül megérkeztek a helyszínelők.

  Ha rosszul vagy odahaza, akkor a mentő diszpécserének azt kell mondani, hogy az utcán vagy, és voltál már a sziveddel korházban.
  Sokkal hamarább érkezik a mentő, mint mikor egy lakásra hívják őket.

  A rendszer annyira zilált, bármelyik szegmensét is nézzük, hogy rákényszeríti az embereket, céljukat mégis valahogy elérjék, „trükkök” ezreit alkalmazzák.
  Ez egy csalafinta, forfangos emberek országa.

 3. 1:
  Szememmel bejelentkeztem egy magán klinikánál. Azt kérdezték tőlem pénteken, hogy jövő héten melyik nap felel meg nekem? A helyszínen azonnal foglalkoztak velem. Rendkívül udvariasak voltak, egy kellemesen berendezett fogadó hallban. Egy percet se kellett várnom és csak 10.000 forintomba került egy roppant alapos, legmodernebb berendezésekkel készített vizsgálat. Te havonta mennyit járulékot fizetsz? Ezt követve egy szemlencse beültetéses műtét (legnevesebb professzor vendégműködésével) 30.000-ba került, de a vizsgálati 10 ezret beszámították. + két ingyenes utóvizsgálat 6 és 12 héttel később. A klinika tisztességesen megfizeti a dolgozóit, és profitábilisek.

  2:
  Egyénileg igen jó megoldás, de mindenki ezt nem követheti.

 4. 2014. jan. 1-e óta nagyon keveset. Azért azt mindenki elismeri, hogy a magyar eü. alulfinanszírozott. Az, hogy te mennyit fizettél a magánrendelőben csak egy üzleti modell része, egyáltalán nem biztos, hogy fenntartható. (nem mintha az állami az lenne) Gondolj pl. a Telki kórház esetére. Amúgy csodálkozom, mert ezek a magánügyek egyáltalán nem az olcsóságukról híresek.

 5. Ha jól tudom, az IMF feltételek közé tartozott a „pazarló” egészségügy karcsúsítása, meg a privatizációs láz roggyasztotta meg egy kicsit.
  Csak azt a beteget kell meggyógyítani, amelyik tud érte fizetni… a többi úgyis csak a forrásokat pazarolja.
  Azt hiszem, ez vezette a döntéshozókat…

 6. 3.-ra:
  Ahogyan mindenki, én is jártam magánorvosnál, nem is egy esetben. Általános tapasztalataim:
  – A magánrendelés, az ott végzett vizsgálatok zavarbaejtően „baráti” árképzésűek, persze csak a tb-s árlistához, NEM a fizetésekhez képest.
  – A magánrendelést végző orvos szívesen fogad a „normál” prakszisában is, szinte bármikor egy-egy konzultációra. (Hogy ezalatt a többi, magánrendelést megfizetni nem képes beteg mennyit vár…)
  – A laboratóriumi vizsgálatokat 100%-ig biztos vagyok benne, hogy úgy végeztetik, mintha normál rendelésre mentem volna, így az sem nekem, sem a magánorvosnak nem jelent többlet költséget. Viszont szintén 100%, hogy sürgős -ként van kérve a vizsgálat, ha kell ha nem.
  – Számlát soha nem kaptam – igaz külön nem is kértem, de még csak blokkot sem!

  Mindezek miatt a magánprakszisok, klinikák rendszerétől, jelenlegi kaotikus formájukban igen csak undorodom.
  Pl.: vagy legyen kötelező a tb-vel szerződnie minden magánprakszisnak, klinikának, vagy ne legyen kötelező tb!
  Mert jelen formájában mindenféle egészségügyi ellátó rendszer hátrányát egyesíti a magyar.

 7. Tibor bá,én tudom hogy Te 200 évig fogsz élni.. 😉
  (Egy decis svéd cseppet vegyél 32-est,(32 gyógynövényest)pár száz forint,és azzal kenegesd még sort nem kerítenek rád.)

 8. 8:
  Köszönöm melike! A szemölcsöm megint leesett, ahogy annak idején. De erről az egészségügy nem tud. 200-ig nem, de a 100-ra lehet fogadni.

 9. Az írásod volt az utolsó löket, hogy felmenjek a bőrgyógyászatra, ahová nálunk is elég hosszú időre adnak egyébként időpontot.

  Szívás, mert csak megerősítették, amit sejtettem, pikkelysömör a könyökön, mindegy az orvos lehetséges gyulladásos gócok után kérdezett és kérdezte jók e a fogaim.
  Mondtam jók bár van egy ferdén nőtt bölcsesség fogam, amit a szájsebészeten ki kéne vetetnem.
  Kicsit elmosolyodott és tanácsolta, hogy ezt tegyem meg minél hamarabb, nem a pikkelysömör miatt, hanem mielőtt még a megyei kórház szájsebésze is elhagyja az országot.

  Igen, mind a ketten mosolyogtunk, de mindketten tudjuk, hogy ez nagyon nem vicces. Nagyon nem!
  Durva orvoshiány van és még nagyobb lesz.

  Nem érdemes túl sok szót fecsérelni a magyar egészségügyre, mert romokban van, mint egyébként az ország minden más területe. Halálos áldozatai is vannak a fidesz eü politikájának, de erről már nem ír senki.

  Károlynak sajnos igaza van a 2-esben, valóban így kell mentőt is hívni.
  Persze nem mindenkinek, elég ha az tud róla, aki ezt itt olvassa, vagy már tapasztalata van. A dolog úgy is csak addig működik, míg kevesen tudnak róla.

  A helyzet csak romlik, igyekezzen mindenki működő nagykorház közelében maradni, vagy ne nagyon számítson sürgősségi betegellátásra (meg semmilyenre).

 10. rosszul látjátok, minden rendben van, mi az hogy! – sőt!
  A szomszéd fazon, aki 51 éves 70-nek néz ki és 200 éve alkoholista, /nem tudsz olyan korán felkelni, hogy ő már ne legyen totál részeg/ évente egyszer 2x, 3x meghal … gyomorvérzés, fekély, bélvérzés stb. gyorsan beviszik a mentők a kórházba, /soha sem fizetett adót, tb-t, na ne, semmit /
  néhány millió forint ráfordításával helyrepofozzák, és láss csodát 2-3 hét múlva újra otthon, újra minden gyönyörű és folytatódik az egész elölről, életét újra a kafkai hármasnak szentelheti, 1 rá kellene gyújtani, 2 kéne inni egy kávét, 3 be kellene rúgni de minél hamarabb.

 11. 3 ismerős csaj egymást bátorítva /30-45 közöttiek/, elmentek a nőgyógyászhoz, -ha már úgy is mindenki azt szajkózza, hogy évente kellene menni egy ált. vizsgálatra, hát kalandvágyból felkerekedtek.
  A nőgyógy. tette a dolgát, hármukkal fél óra alatt végzett, 20000/fő bánatpénzt kellett fizetni, -a tanácsadás, beszélgetés, mosoly, köszönés, külön tétel lett volna azt nem kellett megfizetni, mert nem merült fel. számold ki nem rossz órabér!
  ja és számlát sem kaptak — APEEEEHHH! vagy NAAAAAAV!

  emellett persze szépen fizetik a tb-t is , csúcs ez az érzés

 12. idős ismerős bácsi, -70 éves koráig dolgozott-
  és nem 20 évesen kezdte, számoljuk úgy, hogy kb. 50 évig biztosan fizetett a kasszába, 80 évesen kórházba került,
  egy szép napon, befektettek mellé egy hajléktalan faszkalapot, a mellette levő ágyra, akiről később kiderült, hogy életében nem dolgozott, ………….. ugyanazt az ellátást kapta 🙂

 13. 11!
  Nem Tibi atya blogjából jöttél? 🙂 (Bocsi nem tudtam kihagyni)
  10!
  Így van Curix,nálunk is itt már szinte csak arab orvosok vannak.Lehet imádkozni.. 🙁

 14. ismerős csaj, gyerekét be kellett, hogy vigye a gyermekkórházba, majdnem megszűntek a gondjai, mert a cigányok, a tápszertől kezdve, a pelenkán át, a cumisüvegig mindent elloptak, majd amikor szóvá tette a történteket még őrá néztek csúnyán, az alkalmazottak.
  …. erre már nehéz mit mondanom ….

 15. viszont volt olyan időszak, amikor összeadtam a szűk családi kört, hogy ki is dolgozik mifelénk.
  a volt.
  anyós, táppénzcsal. 30 éve leszázalékolva – jó orvos ismerősök –
  após, dettó
  feleség, gyes gyerekkel
  sógórnő, németoroszág fekete munka,
  az ő még élő…
  szüleik : nyugdíjj.
  6 ember eltartott, egyedül dolgozott 1 fő én.
  /az én szüleim már rég nem élnek, 44+, 46+, ők nem sokat, (semmit sem), élősködtek…./
  fellélegezhettek, bezárom a családi legendáriumot.

 16. 16:
  És nem ártana, ha egy jó ideig zárva is tartanád. 🙁

 17. Tibor bá’,
  A mobil dugás létezik.Bocs hogy épp ezen akadt meg a szemem a többi érdekesség között.
  A távolba szakadt szerelmespárok egyike egy dzsojsztikot markol és mozgatja.A távolban egy vibrátor ugyanolyan ritmusban mozog a netes kapcsolatnak köszönhetően.Made in japan.
  Kybersex címen hozta le a bulvár több éve.

 18. Szerintem is .De: ,,Megvan az első bejegyzett szabadalom a virtuális sex technológiájára
  január 18., 20:45

  inShare

  Az életnagyságú guminő felszínét az eredeti bőrhöz megtévesztésig hasonló anyaggal vonták be, végtagjait és tán más testrészeit is elektromos motorok mozgatják. De ez mind semmi. A szolgáltatásait igénybe vevők fejükbe húzhatnak egy virtuális valóságot szolgáltató hálósipkát. A szerkezettel felcsatlakozhatnak az internetre, ahol összekapcsolódhatnak egy hálótárssal, aki hasonló szerkóban kíván szexelni, s már indulhat is a móka. Az internetről érkező jelekre a guminő reagál, csakúgy mint az érintési- és hangszenzoraira érkező ingerekre is. A műnőt egy számítógéprendszer vezérli, amely a jelek szerint lehetővé teszi a korlátok nélküli távszexet. És ez nem tréfa, ha egyszer megírta a New Scientist.,,

 19. A kemenyseprövel tavaly nalunk is jart. Rapillantott a kandallora, majd a gazkazanra, ily modon kb 10 masodperc alatt profin „leellenörzött” mindent, majd kiallitott egy szamlat 7500ft-rol. 5-6 perc lehetett az egesz latogatas, modjuk inkabb penzbegyüjtes idötartalma.
  Nemreg viszont olvastam a Kemenyseprö Vallalat vezetöjenek nyilatkozatat, miszerint a rezsicsökkentes miatt kiesett bevetelek miatt sajnos nem lesznek kepesek az EDDIG MEGSZOKOTT SZINVONALON ellatni munkajukat, ezert kenytelenek lesznek elbocsajtani nehany alkalmazottjukat. Gondolom a vezetösegi profit mindenaron valo megörzese erdekeben.
  A pofatlansag mindenesetre elkepesztö.

 20. Úgy látom a kéményseprő többeknek okoz fejfájást.
  Nálunk küldtek értesítőt, kijött az ember, műszerrel ellenőrzött, tükörrel megnézte a kürtőt, szokásos eljárás. kb 3,5 perc.
  Majd kb 20 percig mindenféle nyomtatványokat töltögetett.
  Közben mondta, hogy 3600Ft lesz. Mire a végére ért, 7200Ft volt a papíron (!).
  Kérdezem miért ? A válasz:
  – Ebben az évben 2x kötelező a kéményseprés. A másodikra el sem jön, örüljünk neki, mert nem kell alkalmazkodnunk hozzá, viszont most fizessük ki.

 21. 22:
  Én 3600 forintért megtudtam, hogy egy évben háromszor jönnek ki. Ha senkit nem találnak otthon az első két alkalommal hagynak egy figyelmeztetőt és a dátumot mikor jönnek legközelebb (általában 10 nappal később) a harmadik sikertelen kísérlet után nem hagynak semmit és abban az évben többé nem jönnek a környékre, szarnak mindenre, mert akit tudtak, azokat levágták. Vagyis ez nem egy valódi szolgáltatás, hanem egy rendeletileg biztosított rablás. Ha túl kényelmetlen, nem éri meg, tehát nem kell beengedni a kéményseprőt

 22. 23.
  Igazad van, illetve már másoktól is hallottam. DE!!

  A,
  A kéményellenőrzés fontos dolog. Ha a környezetünkben meghal valaki CO-mérgezés miatt, akkor mindjárt komolyabban vesszük az ellenőrzést, aztán később halványodik az emlék és elfelejtjük.

  B,
  Én olyan lúzer vagyok, hogy a kéményseprő mindig megtalál/meglát/addig nyomja a csengőt amíg be nem engedem, pedig ragasztott kerámia kéményünk van , amíg egy gólya rá nem fészkel, addig tuti jó a huzat…

 23. 24:
  Ha tudod, hogy lúzer vagy, akkor már csak egy apró lépés, hogy ne legyél az. – Nincs szankció, legrosszabb esetben nem jön be. CO csak a tudatlanokat öli meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük