2020-09-08 nap bejegyzései

(3303) Kedves blogtársak

Tibor bá’ online

 

Megosztanék veletek egy történetet, ami sajnos nem elképzelt sztorin alapul, hanem maga a 2020 őszének húsba maróan magyar valósága.

Történt, hogy egy munkahelyen Józsi a főnökeivel egy közös beszélgetésen vett részt.
Nem igazán volt senkinek érkezése arra, hogy maszkot viseljen, vagy távolságot tartson, mert hát a cégbe a Korona csak sörként, esetleg cukorként, legrosszabb esetben Orbán szobrán fejdíszként kerülhet az állami cég irodájába, egy nem létező vírus nem létező megbetegítéseként biztosan nem.
Törvényt nem sértett senki, mert lazítás van, meg együgyű ajánlások, felelősségre senki sem vonható (és ez holt komoly)!

Egy hét múlva Józsink torka kaparni kezdett. Biztos valami nyár végi szarság, vagy a légkondi miatt van… De a 3. napon Józsi nem érezte kedvenc sodort szivarkájának ízét és illatát, meg köhécselt is kicsit (biztos a bagó). De Józsinak családja volt, az asszony pedig addig rágta a fülét, amíg el nem végeztetett egy PCR tesztet, amelynek költségét az állam a felelőtlen külföldre utazgatók egy részétől átvállalta (Józsinak a teszt ingyenes volt, sőt mind a kettő, bizony). A feleségnek már fizetnie kellett volna, ő ugyanis nem csókos hivatalnok, csak egy takarítónő, aki vigyázott volna jobban magára. Józsink pozitív lett mindkét teszten, amit főnökének azonnal jelentett. A főnök ideges lett, majd felrobbant, amikor megtudta, hogy Józsi 2 hétre kiesik a munkából. Bassza meg, minek teszteltetted magad Te hülye! –mondta számon kérőn. A hivatal malmai őrölni kezdtek. Az illetékes Kormányhivatalban dolgozó alkalmazottak megkezdték a kontaktus kutatást, és szépen, nyugodtan, névsorban végig hívogatták a Józsival közösen kokettáló munkatársakat, a titkárnőt, és a családot. Utóbbit a végére hagyták, elvégre egy kontaktus kutatásban hova megy a potenciálisan fertőzött feleség és a gyerekek, az a legmellékesebb szempont. Olyan gyors reagálású törzsként működött ez a kis hamarjában verbuvált szakhivatali csoport, hogy a szomszédos irodaházban tevékenykedő ironman-ek telefonos felkutatása 2 napot vett igénybe.

Míg Annát rögtön elérték és bekaranténozták telefonon, Róberthez csak másnap jutottak el. Anna már aznap nem mehetett sehová, de Robi még nyugodtan lófrálhatott terjeszteni a kórt, a karantén csak a másnapi eléréstől élt. A főnököt érdekes módon nem karanténozták, és titkon figyeltek arra is, hogy legyen, aki dolgozni mehet, mert a leállás az nem lehet eredménye a folyamatnak, hiszen a nagyvezér kiadta, az országnak működnie kell. Berci, akit szintén karanténoztak, meg szerette volna tudni, valóban megbetegítették-e. Erre csak saját zsebébe nyúlva lenne lehetősége, amivel inkább nem élt, mert, ha kiderül, hogy pozitív, ő és sokan mások is kiesnek a munkából. Ki vállalná fel, hogy jó szándéka miatt még szidják is?
Most jön a legszebb rész: A karanténba kényszerített munkatársak csak 60% táppénzt kaphatnak. Mintha az ő hibájuk lenne, hogy a munkahelyen teljesítve potenciális fertőzötté, így fertőzővé tették őket… Aki meg elindíthatta az egészet, mivel nála bebizonyosodott a pozitív fertőzöttség 100% térítést kaphat. De a legszebb, hogy míg például Annát karanténba helyezték a bölcs és felelősségteljes munkát végző telefonos hivatalnokok, addig Anna férje és gyermekei szabadon tevékenykedhettek. Hiába mondta szegény, hogy egy fürdőszobát használnak, s nem tudnak 2 szobás lakásukban teljesen elkülönülni, az operatív O1G-t ez hidegen hagyta. Másnap a férje tanárként dolgozni indult, gyermekei pedig szintén egy másik iskolába. A többit rád bízom kedves olvasó, azért az talán mindenkinek nyilvánvaló, hogy sok náthás ember lesz majd ebből pár hét leforgása alatt.

Apropó, majd elfelejtettem, a gyerekeket az iskolaigazgató másnap szó szerint kidobta, hogy a facebook-ról értesült a történtekről, két negatív teszt nélkül be nem tehetik a lábukat az iskolába! Az ikrek kíséretével megbízott egyetlen mozgósítható személy, a kedves mama hiába győzködte a mogorva igazgatót, hogy lányának a telefonos hivatalnok néni kiemelte, iskolába kell menniük, végül inkább hazavitte őket, hogy biztosan az egész család együtt legyen, amikor a vírusnak terjeszkedni támad kedve. Majd később kiderítik, miért sérthet törvényt az igazgató, aki egyébként teljesen logikus döntést próbált hozni vesztére…

Közben a telefonálgató kényszerpihenőn tengődő munkatársak megbeszélték, hogy micsoda igazságtalanság, miszerint Bella nem került karanténba, mert O1G ügyintézőnő kérdésére megszokásból hazugsággal válaszolt, természetesen 5m távolságot tartottam és 2 maszk is volt rajtam. Ő bemondásra nem veszélyes a társadalom számára Magyarországon, hiszen ez egy ilyen ország, a focikupáig következmények nélkül működhet, aztán majd meglátjuk.

Még egy érdekesség a végére. Az értekezleten ott volt Alfonz is, aki maszkot viselt, csendben volt, a járványügy szempontjából mintapolgár. Arról viszont elfelejtett szólni, hogy előtte 3 nappal a háziorvos betegszabadságra küldte egy csúnya hasmenés miatt. A doki szerint csak egy kalicivírus, szóra sem érdemes!

A lényeg a lényeg, ezzel a mentalitással nem csak az USA legbalfaszabb államai után kullogunk majd, hanem felül fogjuk múlni azokat úgy, mint a kinek van nagyobb, hájasabb segge projektben! Európa egyik legsikeresebb országa valójában csak szerencsés volt, ennek forgandóságára pedig hamarosan minden magyar ember rá fog eszmélni. Kinek van igaza? A Fidesznek, vagy az MSZP-nek? Az USA-nak, vagy Kínának? A németeknek, vagy az oroszoknak? A vírushívőknek, vagy a vírustagadóknak? A tököm tudja! Különben is, nem mindegy? Ennyi hülye között ugyanis teljesen mindegy, hogy kinek van igaza! A végeredményen nem változtat.

S majd elfelejtettem a csattanót:
Robi kérte a tesztet! Mire lejárt a karantén, közölték vele, hogy így már semmi értelme, sajnálják, hogy a rendkívüli leterheltség miatt időben nem jutott sorra. Mire újra dolgozni mehetett, aznap autó érkezett kapujához, és kitették kapujára a piros cetlit, amit azonnal le is téphetett, hogy a kukába dobja. Nagyjából ennyit ér az egész társaság, akik az életünket vigyázzák. Ideje lenne kidobni őket is! Nem?
Ha keresni próbálod a háziorvosodat, majd ne lepődj meg, ha nem veszi fel a telefont. Ki nem mehetsz, nem boríthatod rá az asztalt, mert karanténban vagy. Fel nem tudod hívni, segítségre ne számíts, teljesen magad maradsz! Átgondoltad ezt? Mert ez most nem a tavaszi kicsit otthon maradunk történet lesz… S garantálható, hogy a gazdaságnak sem fog kedvezni, mert a legdillettánsabb lépés, amit ez az agonizáló, dekadens világ kiokádhatott magából. Szóval kedveseim, tegyétek fel a szájkosarat, vagy tanuljatok meg hazudni, mint a vízfolyás, mert itt csak így lehet „koronás királlyá” változni!

Nyugodalmas napokat kívánok!
Üdv.: Anonymustól

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________