2020-09-05 nap bejegyzései

(3300) Nos, kinek lehet hinni?

Tibor bá’ online

 

Az orosz ellenzéki pasit (Navalnijt), Putyin megmérgezte. Rosszul lett az orosz belföldi járaton, kényszerleszállás, kórház, majdnem meghalt, de mégse. A helyi orvosok megállapították, hogy súlyos anyagcserezavar állt elő. Az orosz ellenzékiek és a feleség egy szót se hitt el, a fél hullát elrepítették egy készséges német kórházba, ahol megállapították a mérgezést. Mivel? Az oroszok titkos és extra halálos, Novicsok névre hallgató idegmérgével. Ezt a Kremlin szószólója cáfolja, és hozzáteszi, hogy a nyilvánosságra hozással napokig vártak, hogy már ne lehessen semmit se kimutatni Navalnij vérében. Viszont az omszki kórházban a vérmintát eltették, amit egy független labornak a rendelkezésére hajlandó bocsátani.

Egy tipikusan olyan eset, amit mindenki a korábbi meggyőződésének megfelelően értékel és hisz el. De hogy lehet megtudni az igazságot?

Csak egyféleképpen. Logikával. Az első bökkenő, ha valóban a német kórház által állított extra halálos mérget használták, akkor Navalnij miért nem halt meg. Feltételezve, hogy a mérgezést „szakember” végezte? Ha a feltételezett mérgezés mögött Putyin áll, akkor miért engedte az eszméletlen beteget Németországba vinni? A németek az eredményhirdetéssel miért vártak napokat? A feleség miért egy német katonai kórházba vitette a férjét, miért nem egy független svájci klinikára? Végül Novalnij egy ”valaki” testőrökkel, titkárral, stb., van körülvéve. Hogy lehet megmérgezni? De ha megmérgezték, az orosz szakértők szerint a körülötte tevő-vevő más személyekre is hat az ideggáz, aminek semmi jele nem volt. Állítólag a repülőtér büféjében ivott valamit. Ki adta az italt? Azt nem lehet kihallgatni? Miért nem nyomoz az orosz hatóság? Aztán Putyin éppen most tette lehetővé, hogy élete végéig ő legyen a főnök. Miért kellene eltenni láb alól egy ellenzékit?

Nos, e kérdések ismeretében, neked mi a véleményed, hol van az igazság?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________