2020-09-14 nap bejegyzései

(3309) A nyugati demokrácia halála

Tibor bá’ fordítása online

Az eredeti poszt több éves, de aktualitását nem vesztette el mind a mai napig

 

Írta: Paul Craig Roberts

Nyugaton megszűnt a demokrácia. Amerikában az erős érdekérvényesítő csoportok, mint a katonai-biztonsági komplexus, Wall Street, a zsidó lobbi, az agrár-biznisz, az energiát kinyerő ipar, fa és bányaipar már rég jobban ellenőrzése alatt tartja a kormányt, mint az emberek. Most viszont már a demokrácia látszatát is feladták.

Amerikában Donald Trump nyerte meg a republikánusok elnökjelölését. Ennek ellenére a republikánus konvenció delegáltjai összeesküdnek, hogy megfosszák Trumpot a jelöléstől annak ellenére, hogy az emberek rá szavaztak. A republikánus politikai testület láthatóan nem hajlandó tudomásul venni a demokratikus eredményt. Az emberek választottak, de választásuk elfogadhatatlan a testület részére, akik megpróbálnak saját jelöltjükkel felcserélni az emberek jelöltjét.

Emlékszel Dominic Strauss-Kahn esetére?  A francia Strauss-Kahn volt az IMF vezetője, és a közvélemény kutatások eredménye szerint valószínűleg ő lett volna a következő Francia elnök. Valami olyasmit mondott, ami a görögök részére nagyon kedvező lett volna. Ez meglepte a bankárokat, akik arra gondoltak, ha megvalósítja elképzeléseit, akkor az megakadályozhatja Görögország, Portugália, Spanyolország és Olaszország kifosztását. Ekkor előállt a szálloda egyik takarítónője, aki azt állította, hogy Strauss-Kahn megerőszakolta. Letartoztatták, és nem engedték szabadlábra óvadék ellenére sem. Miután a rendőrség és az ügyészség hülyét csinált magából, szabadlábra helyezték, és ejtették a vádat, de a célt elérték. Strauss-Kahn lemondott az IMF vezetéséről és elbúcsúzhatott a francia elnökválasztástól. – Milyen érdekes, hogy most a nagy semmiből előállt egy nő, aki azt állítja, hogy 13 éves korában Trump megerőszakolta.

Gondolj bele, hogyan reagál a politikai testület a Brexit szavazásra. Képviselők azt nyilatkozzák, hogy a szavazás nem elfogadható, a Parlamentnek pedig joga, és kötelessége átlépni az emberek szaván.

Jelenleg Nyugaton az a nézet, hogy az emberek nem alkalmasak politikai döntéseket hozni. A Brexit ellenzők nézete egyértelmű, az angoloknak semmi közük ahhoz, hogy önrendelkezésüktől megfossza őket egy felelősségre nem vonható brüsszeli bizottság.

Martin Schultz, az EU parlament elnöke elég világosan kijelentette: „Annak megengedése, hogy a tömegek saját sorsukat eldöntsék, nem része az EU filozófiának.”

A nyugati média világossá tette, hogy ők sem fogadják el az emberek döntését. Szerintük a szavazás „rasszista” volt, ezért nem tekinthető legitimnek.

Washington nem szándékozik megengedni, hogy az angolok kilépjenek az Európai Unióból. Washington nem azért mesterkedett 60 éven át összeterelve az európaiakat egy kollektív felügyelet alá, hogy aztán a demokrácia ezt szétrombolja.

A Fed, valamint Wall Street-i szövetségesei, az alárendelt Bank of Japán, és az Európai Központi Bank, mint a Fed vazallusainak, lesz rá gondjuk, hogy az angol fontot és kintlevőségeiket shortolják. Az értékcsökkenést a hűségesen kiszolgáló szajha média meg fogja magyarázni a hibás angol szavazásra reagáló piaccal. Amennyiben megengedik, hogy Anglia kiváljon, a két évig tartó tárgyalásokat arra fogják felhasználni, hogy az Egyesült Királyságot olyan erősen kössék az Európai Unióhoz, hogy a kiválás csak névleges lehessen.

Akinek van egy kis esze, az nem hiszi el, hogy az európaiak boldogok amiért a NATO belehajszolja őket egy orosz konfliktusba. Ennek ellenére tiltakozásukra kormányaik nem reagálnak.

Vedd figyelembe a francia tiltakozást a szocialistának színlelt neoliberális kormányuk „munkavállalói törvény reform” bevezetésem ellen. Ez a „reform” lényegében el akarja venni azt, amit a franciák több évtizeden át tartó küzdelmükkel elértek, vagyis az alkalmazás stabilabbá és kevésbé bizonytalanná váljon, ami által csökkent a stressz és kellemesebbé vált az élet. Viszont a részvénytársaságok nagyobb profitot akarnak, és úgy gondolják, hogy az emberek biztonságát garantáló törvények, és előírások a nagyobb haszon útjában állnak. A neoliberális közgazdászok támogatják a munkavállalók jogainak a megnyirbálását arra hivatkozva, hogy a humánus társadalom okozza a munkanélküliséget. A neoliberális közgazdászok a folyamatot „a munkapiac felszabadításának” nevezik. Valóban felszabadítanak attól a reformtól, amit a franciáknak korábban sikerült elérni.

A francia állam természetesen a részvénytársaságok érdekeit képviselik, nem az emberekét.

A neoliberális közgazdászoknak és politikusoknak nincs lelkiismeret furdalása, amikor a francia életminőséget feláldozzák annak érdekében, hogy a multik nagyobb profitra tegyenek szert. De tegyük fel a kérdést, mi az értelme a globalizációnak, ha az eredmény az emberi sorsok rosszabbodása?

Nézzük Németországot! Washington háborúiból származó menekültek elözönlötték az országot, abból a háborúból, amit a stupid német kormány jóváhagyott. A németek ki lettek téve szexuális zaklatásnak és növekvő bűnözésnek, ez ellen tiltakoznak, de a kormányuk ezt nem hallja meg. A német kormány jobban aggódik a menekültekért, mint a német népért.

Nézzük a görögöket és a portugálokat, akiknek kormányai a népükre erőszakolja gazdasági ellehetetlenülésüket annak érdekében, hogy a külföldi bankok profitja felfuthasson. Ezek a kormányok a külföldi bankokkal törődnek, nem saját népükkel.

Lehetetlen másra gondolni, vajon mikor fognak az emberek rádöbbenni, csak egy újabb, guillotinnal felfegyverzett Francia Forradalom jelenti a végleges megoldást.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________