2020-09-21 nap bejegyzései

(3316) Jelentések szerint a második AstraZeneca önként jelentkező kapott neurológiai megbetegedést, de az Angol vállalat szerint az esetnek nincs köze a vakcinához.

Tibor bá’ online

 

A problémát az adja, hogy júliusban egy női önkéntes megkapta a gerincgyulladást. Akkor a tesztelést leállították, de pár nappal később folytatták, mert a cég azt állította, hogy a gerincgyulladást nem a vakcina okozta. Most egy újabb nő önkéntes kapta meg az igen ritka gerincgyulladás. A cég újra azt állítja, hogy semmi köze a vakcinához. Ezt nehéz elhinni, mert a betegség (transzvert mielitisz) különben rendkívül ritkán fordul elő. Ehhez még hozzájön, hogy mi is ebből rendeltünk meg 5 millió dózist. Persze, ha a baj konkrétan kiderül, nyilván nem vesszük át az 5 millió dózist, de számunkra feleslegesen késik a vakcina lehetősége.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________