(3303) Kedves blogtársak

Tibor bá’ online

 

Megosztanék veletek egy történetet, ami sajnos nem elképzelt sztorin alapul, hanem maga a 2020 őszének húsba maróan magyar valósága.

Történt, hogy egy munkahelyen Józsi a főnökeivel egy közös beszélgetésen vett részt.
Nem igazán volt senkinek érkezése arra, hogy maszkot viseljen, vagy távolságot tartson, mert hát a cégbe a Korona csak sörként, esetleg cukorként, legrosszabb esetben Orbán szobrán fejdíszként kerülhet az állami cég irodájába, egy nem létező vírus nem létező megbetegítéseként biztosan nem.
Törvényt nem sértett senki, mert lazítás van, meg együgyű ajánlások, felelősségre senki sem vonható (és ez holt komoly)!

Egy hét múlva Józsink torka kaparni kezdett. Biztos valami nyár végi szarság, vagy a légkondi miatt van… De a 3. napon Józsi nem érezte kedvenc sodort szivarkájának ízét és illatát, meg köhécselt is kicsit (biztos a bagó). De Józsinak családja volt, az asszony pedig addig rágta a fülét, amíg el nem végeztetett egy PCR tesztet, amelynek költségét az állam a felelőtlen külföldre utazgatók egy részétől átvállalta (Józsinak a teszt ingyenes volt, sőt mind a kettő, bizony). A feleségnek már fizetnie kellett volna, ő ugyanis nem csókos hivatalnok, csak egy takarítónő, aki vigyázott volna jobban magára. Józsink pozitív lett mindkét teszten, amit főnökének azonnal jelentett. A főnök ideges lett, majd felrobbant, amikor megtudta, hogy Józsi 2 hétre kiesik a munkából. Bassza meg, minek teszteltetted magad Te hülye! –mondta számon kérőn. A hivatal malmai őrölni kezdtek. Az illetékes Kormányhivatalban dolgozó alkalmazottak megkezdték a kontaktus kutatást, és szépen, nyugodtan, névsorban végig hívogatták a Józsival közösen kokettáló munkatársakat, a titkárnőt, és a családot. Utóbbit a végére hagyták, elvégre egy kontaktus kutatásban hova megy a potenciálisan fertőzött feleség és a gyerekek, az a legmellékesebb szempont. Olyan gyors reagálású törzsként működött ez a kis hamarjában verbuvált szakhivatali csoport, hogy a szomszédos irodaházban tevékenykedő ironman-ek telefonos felkutatása 2 napot vett igénybe.

Míg Annát rögtön elérték és bekaranténozták telefonon, Róberthez csak másnap jutottak el. Anna már aznap nem mehetett sehová, de Robi még nyugodtan lófrálhatott terjeszteni a kórt, a karantén csak a másnapi eléréstől élt. A főnököt érdekes módon nem karanténozták, és titkon figyeltek arra is, hogy legyen, aki dolgozni mehet, mert a leállás az nem lehet eredménye a folyamatnak, hiszen a nagyvezér kiadta, az országnak működnie kell. Berci, akit szintén karanténoztak, meg szerette volna tudni, valóban megbetegítették-e. Erre csak saját zsebébe nyúlva lenne lehetősége, amivel inkább nem élt, mert, ha kiderül, hogy pozitív, ő és sokan mások is kiesnek a munkából. Ki vállalná fel, hogy jó szándéka miatt még szidják is?
Most jön a legszebb rész: A karanténba kényszerített munkatársak csak 60% táppénzt kaphatnak. Mintha az ő hibájuk lenne, hogy a munkahelyen teljesítve potenciális fertőzötté, így fertőzővé tették őket… Aki meg elindíthatta az egészet, mivel nála bebizonyosodott a pozitív fertőzöttség 100% térítést kaphat. De a legszebb, hogy míg például Annát karanténba helyezték a bölcs és felelősségteljes munkát végző telefonos hivatalnokok, addig Anna férje és gyermekei szabadon tevékenykedhettek. Hiába mondta szegény, hogy egy fürdőszobát használnak, s nem tudnak 2 szobás lakásukban teljesen elkülönülni, az operatív O1G-t ez hidegen hagyta. Másnap a férje tanárként dolgozni indult, gyermekei pedig szintén egy másik iskolába. A többit rád bízom kedves olvasó, azért az talán mindenkinek nyilvánvaló, hogy sok náthás ember lesz majd ebből pár hét leforgása alatt.

Apropó, majd elfelejtettem, a gyerekeket az iskolaigazgató másnap szó szerint kidobta, hogy a facebook-ról értesült a történtekről, két negatív teszt nélkül be nem tehetik a lábukat az iskolába! Az ikrek kíséretével megbízott egyetlen mozgósítható személy, a kedves mama hiába győzködte a mogorva igazgatót, hogy lányának a telefonos hivatalnok néni kiemelte, iskolába kell menniük, végül inkább hazavitte őket, hogy biztosan az egész család együtt legyen, amikor a vírusnak terjeszkedni támad kedve. Majd később kiderítik, miért sérthet törvényt az igazgató, aki egyébként teljesen logikus döntést próbált hozni vesztére…

Közben a telefonálgató kényszerpihenőn tengődő munkatársak megbeszélték, hogy micsoda igazságtalanság, miszerint Bella nem került karanténba, mert O1G ügyintézőnő kérdésére megszokásból hazugsággal válaszolt, természetesen 5m távolságot tartottam és 2 maszk is volt rajtam. Ő bemondásra nem veszélyes a társadalom számára Magyarországon, hiszen ez egy ilyen ország, a focikupáig következmények nélkül működhet, aztán majd meglátjuk.

Még egy érdekesség a végére. Az értekezleten ott volt Alfonz is, aki maszkot viselt, csendben volt, a járványügy szempontjából mintapolgár. Arról viszont elfelejtett szólni, hogy előtte 3 nappal a háziorvos betegszabadságra küldte egy csúnya hasmenés miatt. A doki szerint csak egy kalicivírus, szóra sem érdemes!

A lényeg a lényeg, ezzel a mentalitással nem csak az USA legbalfaszabb államai után kullogunk majd, hanem felül fogjuk múlni azokat úgy, mint a kinek van nagyobb, hájasabb segge projektben! Európa egyik legsikeresebb országa valójában csak szerencsés volt, ennek forgandóságára pedig hamarosan minden magyar ember rá fog eszmélni. Kinek van igaza? A Fidesznek, vagy az MSZP-nek? Az USA-nak, vagy Kínának? A németeknek, vagy az oroszoknak? A vírushívőknek, vagy a vírustagadóknak? A tököm tudja! Különben is, nem mindegy? Ennyi hülye között ugyanis teljesen mindegy, hogy kinek van igaza! A végeredményen nem változtat.

S majd elfelejtettem a csattanót:
Robi kérte a tesztet! Mire lejárt a karantén, közölték vele, hogy így már semmi értelme, sajnálják, hogy a rendkívüli leterheltség miatt időben nem jutott sorra. Mire újra dolgozni mehetett, aznap autó érkezett kapujához, és kitették kapujára a piros cetlit, amit azonnal le is téphetett, hogy a kukába dobja. Nagyjából ennyit ér az egész társaság, akik az életünket vigyázzák. Ideje lenne kidobni őket is! Nem?
Ha keresni próbálod a háziorvosodat, majd ne lepődj meg, ha nem veszi fel a telefont. Ki nem mehetsz, nem boríthatod rá az asztalt, mert karanténban vagy. Fel nem tudod hívni, segítségre ne számíts, teljesen magad maradsz! Átgondoltad ezt? Mert ez most nem a tavaszi kicsit otthon maradunk történet lesz… S garantálható, hogy a gazdaságnak sem fog kedvezni, mert a legdillettánsabb lépés, amit ez az agonizáló, dekadens világ kiokádhatott magából. Szóval kedveseim, tegyétek fel a szájkosarat, vagy tanuljatok meg hazudni, mint a vízfolyás, mert itt csak így lehet „koronás királlyá” változni!

Nyugodalmas napokat kívánok!
Üdv.: Anonymustól

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

63 gondolat erről: „(3303) Kedves blogtársak

  1. Szerintem ez csak idealizált verziója a valóságnak…
    A helyzet sokkal rosszabb..
    A vírusszkeptikusoknak : nincs saját (magyar light) vírusunk. Csak a javuló terápiás protokollok adnak némi esélyt.

  2. Szép történet, valahogy nem lepődök meg rajta.

  3. Olyan igazán magyaros ez a történet. Ez a mondat kifejezi a lényeget: “ Nagyjából ennyit ér az egész társaság, akik az életünket vigyázzák.”

  4. A mi cégünknél van egy rakás szigorú szabály.
    Benn csak maszkban.
    Akinél COVID gyanú felmerül, kötelezően otthon marad.
    Ne menjen be, akinek nem muszáj.
    Többnyire home office, céges laptoppal.
    Meetingek lehetőleg teams-ben, ha muszály, akkor termenként limitált létszámban, maszkban.
    Étkezőben külön rakás szabály, elkülönített asztalok, fertőtlenítés, stb.

    Nem olyan rettenetesen bonyolult, de elég jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát.

    Érthetetlen számomra, hogy az államigazgatás miért nem lépi meg ugyanezeket. Szerintem az irodai munka legalább 90%-át prímán el lehet végezni otthonról, céges laptoppal, telefonnal.

  5. 5: Ha ezt tényleg így csinálják, akkor Miniszterelnök Úr nagyon hamar el fogja kapni. Idős is, túlsúlyos is, minden esélye megvan rá, hogy ne ússza meg enyhe tünetekkel. Na, akkor a hajára kenheti, amit ellopott.

  6. Kimaradt a Végtelen Névtelen Történetből-
    hányan is haltak bele ebbe a „szörnyű náthába”.

  7. 4: Az állam-, és közigazgatásban ne keress logikát, sőt…! Egy kiégett, megcsömörlött törzsgárdával, pártvonalon kinevezett felső vezetőkkel (egyes középvezetők is azok), akik egyébként beszari, de a fentről jövő bármilyen (a jót is, meg a totál agyatlan baromságot is…) utasítást zokszó nélkül végrehajtató apparatcsikok, sok jót ne várj. Békeidőben is recsegett-ropogott az egész, most meg aztán…!

  8. Teljesen reális, még a magyar céges világban is. A multiknál valószínű komolyabban veszik, ahogy ismerősöktől hallom.
    De a kis-, és középvállalkozói réteget ahogy látom, hát nagyjából mára a totálisan beleszarunk, mert így nem lehet „hatékonyan” dolgozni. Ugyanis hiába írják elő, a melós szarik betartani, például ismerek olyan céges sztorit rokonon keresztül (egy kb. 100-110 főt foglalkoztató cégről van szó) a kiosztott maszkokat kb. 4-5 napig használták úgy ahogy az elején, aztán…! És ez szépen átragadt a vezetőség irányába is. Azaz a tipikus szarunk bele, seperjük a szőnyeg alá akkor nincs is probléma, mert nem látszódik magyar mentalitás!
    Nos innen kellene visszahozni, a szerintem mára általánossá vált tömeges pszichés állapotból a társadalmunk többségét, és ez sajnos hullahegyek nélkül, hogy ténylegesen megijedjenek és elkezdjék félteni az életüket, egészségüket az emberek nem fog menni!

  9. 9 – Python:
    Most jöttünk meg az Auchan-ból. Kivétel nélkül minden egyes vevőnek volt maszkja és a orrét is befedte. Jó volt nézni.

  10. 10: Boltban kötelező, ott úgy-ahogy hordják is az emberek a maszkot. De a tömegközlekedés, munkahely, stb. ott már bizony nincs ilyen jellegű fegyelem, mint korábban volt!

  11. Ugyanez a helyzet. Szomszéd nő karanténban volt két hétig, mert kollégája koronavírusos, de a gyerekek és a férj vígan jártak közben amerre jólesik, rájuk ugyanis nem vonatkozik a megfigyelés miatti karantén. Ja, és ez a kis nátha, a nő aki elkapta 40 körül van, a lánya 20 éves. Lassan 4 hete betegek, lázasak, köhögnek, fáj a torkuk. Nem halálos, de képzelj egy egy influenzát ami hetekig tart, az sem egy leányálom…..

  12. 7: Kamuka Vírus:
    „Kimaradt a Végtelen Névtelen Történetből-
    hányan is haltak bele ebbe a “szörnyű náthába”.”

    – A mai poszt -értelmezésem szerint- egyáltalán nem erről szól! De jó példa okáért hozzászólásod ékesen bizonyítja, ki(k) is kezdi(k) el a felesleges 2 bites dumát rendre, bármi is a téma…

    Nekem mondjuk nem vígasz, ha hullahegyek és gazdasági összeomlás helyett már 4 hónapja nem jutok el az egyébként befizetett egészségbiztosítás alapján megillető fogászati ellátásra, mert a bürokratikus szopópadoztatás ezt meggátolja. Ezek az intézkedések ugyanúgy káoszt okoznak a gazdaságban, mint az otthon maradás, be kell látni, hogy nincs igazán alternatíva, nem tud ilyen körülmények mellett normálisan működni a gazdaság (és akkor a nemzetközi oda-vissza hatásokról nem is beszéltünk).
    A szakadék szélén álló egészségügyet, és az oktatásban hangsúlyosabban jelen lévő idősebb korosztályt belökik ebbe a káoszba, aztán csodálkozhatunk, hogy már tényleg csak a tévében van „minden rendben”. Nem tudom megérteni, hogy ezt sokan hogyan nem képesek belátni? És akkor még itt a kárpátaljai nemzetszínésze ámokfutása, Szíjjártó röhejes magyarázkodása, valamint az ország vezérének beteges focimániája, ami tényleg mindent felülír (elég csak Szlávik J. nyilatkozatát elolvasni, merte volna azt nyilatkozni őszintén, hogy felelőtlen hülyeség most bármelyik stadiont feltölteni)!

    Azért ez durva Fiúk, nem?, hogy az eddig sikeres védekezést ilyen direktívák mentén kellett feladni!

  13. Állami szervnél dolgozom.Tegnap Co-Vid gyanús kolléga (vele egy háztartásban élő igazolt fertőzött) bejött dolgozni,du. 3 körül jutott el hozzánk az infó, hogy másnaptól intézzük a home office-t neki, amennyiben ez az évi aranyos mértéket még nem haladja meg…
    Semmi fertőtlenítés,sem tesztelès,az állomány többi dolgozója ugyanúgy bejár… többen egy irodában napi 8 -9 órát egy 15-20 nm2-es helységben töltenek el,sokan közülük kisgyermekes.Szerintem kódolt időzített bomba,az ősz végére (a veszélyeztetett korosztály számára) beígért vakcináig sem látom, hogy addig hogyan bekkeljük ki.

  14. 14 . Horváth Csongor:
    Az ilyen kamuka faszokat azért engedek át, hogy a másik oldal hülyeségei is érvényesülhessenek, elriasztsá végett.

  15. A világhírű hálózatkutató, fizikus Barabási Albert-László arról ír Facebook bejegyzésében, hogy a magyar csodának vége, a napi 500 körüli új koronavírus-fertőzötti szám már „ijesztő” a számára. Ez azt jelenti, hogy már 100 ezer aktív fertőzött lehet, százból egy ember. Ezért ő ismét maszkot hord.

    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/barabasi-albert-laszlo-koronavirus-fertozas.713136.html

    A hálózatkutató szerint, ha továbbra is nyitva akarjuk tartani a iskolákat, a munkahelyeket, a boltokat és a színházakat, és „ha nem szeretnénk, hogy újra szedje a vírus az áldozatait a szüleink között, talán van még rá esély”. Az új számok tükrében ő újra maszkot hord. „Nem csak magamért, hanem érted is” – hívja fel a figyelmet a tudós.

    TALÁN VAN MÉG RÁ ESÉLY !!!!!!!!

  16. Csak kérdezem: vannak olyan intézkedések amivel ki lehet iktatni teljesen ezt a vírust (vagy más patogént)? Vagy csak lassítani lehet a terjedését, és egyéb megoldásokra számítani (pl.: vakcina, nyájimmunitás, vírus gyengülés, kihalás, deus ex machina)? A választandó stratégia miatt szerintem nem elhanyagolandó a válasz.

  17. Marios Matsakis, orvosi vizsgabiztos ( törvényszéki sebész) írása

    A fenti témát szorgalmasan tanulmányozva, tudományos ismereteim és sokéves orvosi tapasztalatom alapján Cipruson és külföldön ma a következő véleményre jutottam:

    1. A koronavírus-járvány alapvetően az influenza egyik formájának a járványa. Az influenzát, mint ismeretes, a nagy számú vírusok okozzák. Influenzajárvány minden évben lesz a világon.

    2. A koronavírus hasonló fertőzéssel rendelkezik. agresszió, mortalitás, klinikai tünetek és klinikai fejlődés, mint más típusú influenza pl. influenza A.

    3. A koronavírus-influenza kezelése világszerte a hisztéria formáját ölti. A fő eleme a pánik, a túlzás és a lakosság terrorizálása és a példátlan antidemokratikus intézkedések elfogadása. Olyan intézkedések, amelyeknek rövid és hosszú távon nagyon súlyos társadalmi, pszichológiai, gazdasági és egyéb hatásai voltak és vannak.

    4. A koronavírus-hisztérikus kezelés kialakításának és fenntartásának fő tényezője az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hozzáállása és befolyása. A WHO egy olyan szervezet, akiknek kórtörténetében hibák, botrányok, korrupció és a megbízhatatlanság halmozódik. Autoritárius módon egy vezérigazgató irányítja, aki nem orvos, hanem egy politikai személy az etióp kommunista forradalmi pártból.

    5. A média többsége a hisztéria és a túlzás volt a fő elem. A média példátlan cenzúrapolitikát vezetett be minden orvosra vagy más szereplőkre, akik más véleményen voltak, mint a WHO.

    6. Helyi szinten úgy gondolom, hogy sem az Egészségügyi Minisztérium, sem az „epidemiológusok” tanácsadó csoportja nem járt el helyesen, és ezért nagyrészt elvesztette hitelességét. A téves döntések eredményeként sok állampolgár anyagilag tönkrement, míg néhányan kihasználták a helyzetet és vagyonra tettek szert. Megjegyzem, hogy a fenti véleményem nagyrészt a szóban forgó világjárvány korai szakaszától kezdve ugyanaz volt és nem változott. Azt is megjegyzem, hogy a nagyközönség, különösen a fiatalok és a középkorúak, kezdik megérteni, hogy a koronavírus-betegséggel kapcsolatos dolgok tekintetében nem úgy látják ahogy a kormányzok értelmezik.

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/09/blog-post_314.html

  18. 19. L.S
    Ettől kezdődik a bullshit:
    „A koronavírus-járvány alapvetően az influenza egyik formájának a járványa”

    A hasonlóság annyi mint a verébfióka és a kékbálna közötti, mindkettő gerinces.
    Ezeknek a floodolásaidnak mikor lesz következménye…

  19. „2. A koronavírus hasonló fertőzéssel rendelkezik. agresszió, mortalitás, klinikai tünetek és klinikai fejlődés, mint más típusú influenza pl. influenza A.”

    Nekifutok harmadszorra is a cáfolat közlésének. Tények, ÁNTSZ oldalról.
    2020 márciustól 2020 július végéig a törvény által kötelezett influenza figyelő pontoktól 22.000-nél több labor vizsgálatot indítottak influenza gyanú miatt. Ezen időszakon belül Magyarországon egyetlen egy influenza szövődmény következtében elhunyt sem volt.
    Ezzel szemben, márciustól július végéig 597-n haltak bele a covid-19 fertőzés okozta szövődményekbe.
    A fenti adatok bizonyítékok arra, hogy a két vírus nem ugyan abban a ligában játszik.

    L.S.
    Múltkor sem reagáltál arra mikor az angliai hamis híreket cáfoltam. Nem kis kutatómunkát fektettem abba, mi is az igazság.
    Most már semmiképp nem várok tőled reagálást. Tájékoztatásom azoknak szól, akik idő hiányában nem ellenőrzik forrásaid információinak hitelességét.

  20. 20, 21:
    L.S. olvas, keresgél, és ami a saját világképébe illik terjeszti, bánatunkra itt is, néha túlzó vehemenciával.
    – Sokkal jobb lenne, ha képeket keresne, és azokat tenné közzé, a témát akár szabadon megválaszthatja hozzá. 🙂

  21. 20-21-22: Annyi reklámot csináltok L. S. -nek, még a végén elolvasom. Pedig már olyan jól megszoktam nála, hogy „ugorgyunk” 🙂

  22. 23: Szerintem érdemes. Színes és szórakoztató.

  23. 3303-kedves-blogtarsak
    2O.
    21.
    22.
    23.
    24. Ábel
    „Szerintem érdemes. Színes és szórakoztató.”

    (3270) Homeopátia
    41. L.S.
    Szerintem is érdemes. Színes és szórakoztató újra átolvasni, hogy miket irtatok.

    Egy pár év múlva a „3303-kedves-blogtarsak” poszton a mostani hozzászólásaitok is szórakoztatók lesznek.

  24. L.S. én szívesen olvasom a posztjaidat! Sok igazság van bennük annak ellenére, hogy legtöbbször eltérnek a blogon elfogadott fősodortól.

  25. Egész nyáron ez ment, de szeptember 1-től mintha elvágták volna, még a kis 8-10 fős cégek is 90%-ban maszkoznak. Veszprém és a Balaton környéke kivétel, de Pesten, Tatabányán, Győrben látványos a változás, tömegközlekedésen detto. Megváltozott a büntetési tétel, vagy sűrűbben ellenőriznek?
    Felőlem maszkozhatunk, attól függetlenül hogy továbbra is bődületes ostobaságnak és pótcselekvésnek tartom ebben a formában, ahol kötelező, ott hordom. Mindent a hipohonderek megnyugtatásáért, de legyen elég ennyi. A bezárogatósdit nem kéne erőltetni, főleg az iskolákét, ha nem akarunk egy komplett generációnyi funkcionális analfabétát kinevelni. Megjegyzem szárnyát bontogató párt kereső tinédzser sem lennék most, vagy állandó kórházi ellátást igénylő páciens, se utolsó aktív éveit töltő versenysportoló, de ezt a sort még folytathatnám napestig.
    Reflektálva a másik posztra, nem, nem a profit az isten, de az indokolatlan túlreagálás nem kevés életpályát tört meg, és tör meg, lásd a fenti listát. Nem akarom elbagatellizálni, de most kb az megy, mintha 10.000 hasmenéses beteg miatt előírnák a kötelező pelenkaviseletet a maradék 9.990.000-nek. Mindig felmerül a kérdés, hogy de akkor mégis mit kéne csinálni, szerintem viszonylag egyszerű, ÉLNI,ÉS ÉLNI HAGYNI. Ebbe a maszkozás, akár percenkénti fertőtlenítő zuhany, vegyvédelmi felszerelés belefér, de a személyi szabadságunk korlátozása, a lakosság kétszámjegyű százalékának szisztematikus és totális ellehetetlenítése, és a háborús szintű kormányzati felhatalmazás nagyon nem. Mégegyszer, azért ez nagyon nem egy ebola.

  26. 27.Pride:
    „Megváltozott a büntetési tétel, vagy sűrűbben ellenőriznek?”

    „Május 4. óta a közösségi közlekedési eszközökön mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a helyközi közlekedési szolgáltatók. A hónap közepétől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain – olvasható a közlekedési társaságok közös közleményében. ”

    „A vasúttársaság a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen augusztustól több mint 6100 vonaton tartott ellenőrzést.”

    „A Volánbusz zárt utasforgalmi területein és összes járatán is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Szeptember 15-től szigorítanak az utazási feltételeken, fontos változás lép életbe: az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket.

    A társaság rendőri intézkedést kér a helyzet kezeléséhez, ha az utas megtagadja szája és orra eltakarását, nem veszi tudomásul a felszállás tiltását vagy az utazásból való kizárást. A hatóság ilyen esetben szabálysértési eljárást kezdeményezhet, 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki. A rendőrség emellett az autóbusz-állomásokon és az autóbuszokon szúrópróbaszerűen ellenőrzi a maszkviselési kötelezettség betartását, szabályszegés esetén bírságot ró ki.”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200909/koronavirus-szigoritas-jon-a-vonatokon-es-a-buszokon-leszallitjak-a-maszk-nelkulieket-birsag-is-lesz-448072

    „A fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorít az ellenőrzésen. Mostantól a közlekedési szolgáltatásból való kizárás lehetősége mellett pótdíjat is kiszabnak arra, aki nem, vagy nem szabályosan hordja a maszkot, a kendőt vagy a sálat. (A maszk szabályos viselése esetén az mind a szájat, mint az orrot eltakarja.)

    A pótdíjazásra vonatkozó szabályok szerint annak összege a helyszínen kifizetve 8000 forint.”

    #www.portfolio.hu/uzlet/20200909/megerositette-a-bkk-8000-forintos-buntetest-kap-aki-maszk-nelkul-utazik-448018

  27. 28. Idegen
    Ez még semmi amit átélünk a legrosszabb még előttünk van:

    Bejelentették a koronavírussal rendelkező fiatal tanulok elszigetelésének struktúráját a családjuktól !!!
    Szervezett tervvel ezentúl amint „pozitív esetek” jelennek meg megkezdődnek a 4862/20 fasiszta törvényben említett korlátozások.
    A gyermekek izolálása a szülőktől, nehogy a család „megfertőződjön „, és bezárásuk (különleges létesítményekben) a szülők jóváhagyása nélkül …
    Gyógyszerek beadása, oltások, orvosi eljárások végzése a szülők szükséges jóváhagyása nélkül… 4682/2020 törvény szerint.
    Tényleg szörnyű!!!
    A semmi közepén épült, kerítések, korlátok az ablakokon.. …Csak egészségügyi épületre nem emlékeztetnek .. !!! THRILLER !!!!Nem is kórház, hanem izolációs struktúrák. Minden egyes régióban koronavírusos kiskorúaknak fegyházakat kezdtek készíteni.

    Ανακοίνωσαν Δομή για ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ απο την Οικογένεια νέων- μαθητών με Κορωνοιό!!! (3 video) – Amazonios.net

  28. 28. Idegen

    Ez még semmi amit átélünk a legrosszabb még előttünk van:

    Bejelentették a koronavírussal rendelkező fiatal tanulok elszigetelésének struktúráját a családjuktól !!!
    Szervezett tervvel ezentúl amint „pozitív esetek” jelennek meg megkezdődnek a 4862/20 fasiszta törvényben említett korlátozások.
    A gyermekek izolálása a szülőktől, nehogy a család „megfertőződjön „, és bezárásuk (különleges létesítményekben) a szülők jóváhagyása nélkül …
    Gyógyszerek beadása, oltások, orvosi eljárások végzése a szülők szükséges jóváhagyása nélkül… 4682/2020 törvény szerint.
    Tényleg szörnyű!!!
    A semmi közepén épült, kerítések, korlátok az ablakokon.. …Csak egészségügyi épületre nem emlékeztetnek .. !!! THRILLER !!!!Nem is kórház, hanem izolációs struktúrák. Minden egyes régióban koronavírusos kiskorúaknak fegyházakat kezdtek készíteni.

    Ανακοίνωσαν Δομή για ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ απο την Οικογένεια νέων- μαθητών με Κορωνοιό!!! (3 video) – Amazonios.net

  29. 29. L.S.

    „Szervezett tervvel ezentúl amint “pozitív esetek” jelennek meg megkezdődnek a 4862/20 fasiszta törvényben említett korlátozások.”

    Mindenkinek tájékoztatásul: az L.S. által hivatkozott magyar törvény NEM LÉTEZIK, ordas nagy kamu az egész (elnézését, enyhébb kifejezést erre a szélhámosságra nem találtam).

    Bárki ellenőrizheti: https://njt.hu/

    Józan ésszel belegondolva: Magyarországon 2020. július 16-án jártak a 93. törvény kiadásánál. Ebből következően 2020. szeptember 9-én a 4682. törvényre hivatkozni akkora agyamentség, hogy … áh…

    Ha L.S. beszólása nem volt rémhírterjesztés, akkor semmi…

  30. Re:30
    Nem magyar törvény lesz ez, hanem görög(ha valóban létezik)

  31. 31. dajtás

    Hja, ha csak az nem…

    A legkevesebb lenne, hogy elvárt pontossággal fogalmaz, aki valamit mondani akar (L.S.). Szerintem Görögországban sem írják olyan tempóban a jogszabályokat, hogy csak törvényből kb. 200-at hozzanak naponta (hétvégéket is beleértve).

    De várom a görög jogtár hivatkozását, ahol ellenőrizhetjük. 😛

  32. 30 – Fehérlábú gólya:
    L.S. nagyon régi hozzászólós (ellentétben veled) aki a görög oldalról informál minket. Én a helyedben óvatosabban kritizálnám.És ne feledd! Bármilyen dinamikusan is állsz neki a dolognak, a karmester pálca az én kezemben van.

  33. Re:33
    Nekem úgy tűnik van ilyen számú jogszabály a görögöknél, és nem is ma született meg, hanem tavasszal:

    https://www.researchgate.net/publication/340675183_COVID-19_and_Labour_Law_Greece

    „This procedure is provided for in Article 44 paragraph 1 of the Greek Constitution. The first three Acts of Legislative Content that have been adopted through this procedure, are now ratified by Law No 4682/2020 – Government Gazette 46/A/3 April 2020. ”

    Tartalmáról nem nyilatkozom, de létező jogszabályról van szó.

  34. 35. dajtás

    Jogos, a görög jogszabály létezik. Furcsa számozás… és/vagy nagy pörgés a jogalkotásban. 🙂

    Továbbra is fenntartom, nem fair úgy szövegezni valamit, mintha Magyarországra vonatkozna, holott egyáltalán nem.

  35. 34. Tibor bá’

    „a karmester pálca az én kezemben van.”

    Tudjuk, Tibor bá’, ha nem hangsúlyozod, akkor is.

  36. Tisztelt Tibor bá’!
    Köszönöm, hogy kiáll L.S. mellett!
    Tudom, -másokkal együtt,- néha Ön is úgy gondolja, hogy “idegen” az általa megosztott tartalom, ilyen esetben a türelmét kérem!
    Úgy gondolom nagy szükség van rá, mert ha néha nehezen is felvehető, de általában fontos, egyébb helyekről szándékosan elhallgatott információt közöl.

  37. 38.
    Kedves Fehérlábú gólya!
    Légy oly kedves és fogd magad egy kicsit vissza. Nem kötelező naponta tucatszámra gyártani hozzászólásokat.

  38. Nagyon úgy tűnik, hogy a III. világháború épp zajlik körülöttünk.
    Kérdés, hogy egy háborút megelőző izzítás zajlik, vagy a háború helyetti gazdasági újrafelosztás megy. Egyetlen gondom, hogy magát a vírust nem tudom hova tenni a történetben. Vajon épp kapóra jött nekik, és erre felhúzva kezdték meg az emberek egymás ellen hangolását? A magyar intézkedések az érkező támogatások tükrében elgondolkodtatóak számomra, s mint látható, a Kormány által kidolgozott „védekezés” értéke infektológia szempontból úgy -2-es szinten van. Mire gondoljon akkor az ember?
    Tényleg ott tartunk, hogy nem lehet komolyan venni sem a politikát, sem az általa irányított médiumokat. S ez világszintű jelenség. Ez is oka a társadalmi kettészakadásnak…
    Ez nagyon veszélyes helyzet, puskaporos hordón ül a világ, bármi is az oka!

  39. Kedves Csongor!
    Jól érzékelem, hogy némiképpen változott, változóban van a szemléleted/véleményed bizonyos események kapcsán?
    (Vagy csak eddig voltam figyelmetlen veled kapcsolatban?)

  40. Lehet, hogy a görögök Mükéne óta számoznak. Azóta félkézzel is összejöhetett négy-ötezer törvény.

  41. Kedves Gyurma!
    Az ember véleménye minden pillanatban formálódik, maximum a világkép és némi meggyőződés az, ami állandósul.

    Én nem szeretek filozofálni, s ezért nem ismerem el azokat az eredményeket, amelyek véletlenszerűen jönnek, s nem konkrét megfigyelések alapján. Most már eltelt annyi idő, és van jócskán tapasztalat szerte a világból, hogy objektíven feltegyek olyan kérdéseket magamban, amelyek megválaszolását követően árnyaltabb képet kaphatok. Korábban rendre arra hivatkoztam, hogy nem látunk még tisztán, nem annyira egyértelmű a helyzet, mint a WTC 19 évvel ezelőtti lerombolásánál.

    Az orbáni képmutatás számomra egy jó mérce. S amikor ebben azt látom, hogy rég nem a logikát (nem az általános logikát, hanem a párt alapú intézményesített kizsákmányoló, hatalom alapú Fidesz logikát értve), hanem valami mást követ, körül kell néznem. S amit találok, az nem azonos pl. az L.S. által linkelt megmondóportálok kinyilatkoztatásaival, de az ott körvonalazódó vészharang tekintetében bizony számomra is reálisnak tekinthetőek egyes aspektusai.

    Ebben a tekintetben azt látom, hogy a vírus biológiai veszély, továbbra sem bagatell kategória, így a maszkellenes, nem is veszélyes, kamuvírus marhaságokat nem osztom, de a politikai vs. társadalmi reakciók, és bizonyos igen érdekes globális pénzmozgások alapján arra a következtetésre jutottam, hogy valakiknek igencsak megérné a XXI. század gazdasági világválságával és az emberek összeugrasztásával egy kis létszámcsökkentő akcióval egybekötött keretben a meglévő globális pénzvilágot újra felosztani. Egyre több jel mutat arra, hogy komoly érdekeltségek gyűlnek eköré, és amekkora marha a tömeg, végre is fogják hajtani, amit szeretnének.

    Ha lenne egy igazi nemzeti kormányunk, most tényleg meg lehetne mutatni a világnak! Az USA kigolyózhatná magát… Ehelyett Európa lesz a vesztes, s Magyarország követni fogja, mint egy jól nevelt kiskutya.

    Már csak az kérdéses számomra, hogy vajon OV. már a tavaszi pánik előtt kiürítette fenékig az államkasszát, s ez az ok, vagy csak egyszerűen sodródunk a kényszerpályán egy töketlen, szakmailag tehetetlen társaság irányításával?

  42. Csak jelzem: 18. malleusorbis kérdésére nem válaszolt az ÉET (Értelmes Emberek Társasága) egyetlen tagja sem. Csak megy tovább a mantra…

  43. 18, 44: Megírták már többen több helyen. 4 hétig mindenki otthon marad, és kihal a vírus.

  44. 45.Ábel
    Kínában hány hétig is maradt otthon mindenki?

  45. 45.Ábel
    malleusorbis kérdése költői volt, hogy úgymondjam…

  46. 45. Ábel
    „4 hétig mindenki otthon marad” – szerintem lemaradt a szmájli a hozzászólásod végéről, ez kábé annyira életszerű, mint pl. hogy: 2 napig nem vesz senki levegőt plussz kiirtjuk az összes denevért… Várnék a tényleges válaszokra.

  47. 40. Tibor bá’

    Rendben. Megjegyzem, napokig még olvasni sem voltam, utána „pótoltam”.

  48. 44. Horváth Csongor

    Tisztelt Csongor!

    Köszönöm a tisztán és könnyedén értelmezhető válaszod, amivel sikeresen rávilágítottál arra, hogy szélesebb körben vagy nyitott, mint ahogy azt eddig feltételeztem volna.

  49. 48: Ha szerinted költői kérdés volt, akkor mért vered az asztalt, hogy válaszoljon már valaki?

    Kínában otthon maradtak, és elég jól elfojtották a vírust. Láttad a videót a Wuhani strandpartiról?

    De a világ többi része nem maradt otthon, ezért nem halt ki. Hurcolják össze-vissza.

    Nyilvánvalóan nem lenne egyszerű, ezért nem is próbálkozottt vele a világ. Csak azt mondom, hogy ez lenne a megoldás.

  50. 44. Horváth Csongor

    Korrekt vélemény. Logikus, objektív fejtegetés.
    Sokunkban ugyanezen kérdések motoszkálnak.

  51. 47. Proton

    A mi beszállítónk CEOja több mint 2hónapig volt BEZÁRVA Vuhanban.
    Utána mehetett haza Sencsenbe…

    A kínaiak nem szaroztak.

  52. 52. K.Z.
    Proton a mindenkire kérdezett rá, nem egy CEO-ra (van némi különbség az alanyok lehetőségeinek a terén a karanténban).

  53. 53: Kínában mindenki be volt zárva.

    Ha mindenki szimultán megtette volna ezt, akkor most már nem lenne járvány.

  54. 54. Ábel
    „Kínában mindenki be volt zárva.” – Tudnál ezt a kijelentésedet alátámasztandó megbízható forrást adni? (Mellesleg tudtommal jelenleg sincs járvány, csak járványveszély.)

  55. 44. Horváth Csongor
    Egyetértek.

    Elképzelek egy hatalmas pillenő platós teherautót.
    Erre a platóra pakolok képzeletben sok mindent. 9/11-t, a tőzsdék mozgását, a 2008-s pénzügyi válságot, a megfutó klímát, a szegényedő termőtalajt, a föld növekvő népességét, növekvő ásványi anyag és energia igényét, fokozódó környezet szennyeződést, a teret nyerő MI-t, egyre precízebb nyomon követésünket, időnkénti olajhiányt, időnkénti olajtúlkínálatot, a puttonyra pakolom az egyre több megmagyarázhatatlan gyanúsan hamis zászlós világra szóló eseményt, a visszafizethetetlen államadósságokat, a szaporodó csődbemenő államokat, az országok hivatalos hazugságait, a vagyoni olló szétnyílásának növekedését, társadalmi csoportok egymásnak ugrasztásait, vírust.
    Ez a képzeletbeli billenő plató folyamatosan emelkedik, már olyan meredek, hogy a rakomány kezd lecsúszni róla. Félő, az egész rakomány nemsokára lezúdul.

  56. 55. malleusorbis
    Wuhanban kb. két hónapig mindenki be volt zárva, a vírus ennek ellenére nem halt ki, tehát ez nem megoldás. A vírus velünk marad „az idők végezetéig”, terjed, és közben mutálódik. Ha MINDENKI profi vírusvédelmi felszerelésben hagyná el az otthonát és fertőtlenítő zsilipkamrán keresztül lépne be hazaérkezéskor, akkor ki lehetne irtani, de „gyanítom”, hogy ez nem megvalósítható, tehát a világ kormányainak („akik az életünket vigyázzák”) egyetlen alternatívája marad, éspedig hogy látszatintézkedéseket hozzanak, ezek pedig csak arra jók, hogy a jónépet egymás ellen hergeljék.
    Egyéni szinten pedig mindenkinek meg kell találnia a saját testreszabott stratégiáját a túlélésre.

  57. 52. Ábel
    Más szempontból volt költői a kérdés.

  58. 18-ra a válasz (tőlem), mert annyian áhítoztatok rá:
    Elméletileg igen, gyakorlatilag nem (pill. nincs erre vonatkozóan konkrét megoldás a birtokunkban).

    Ki lehetne irtani, de azt jelenleg szelektíven nem tudjuk kivitelezni, tehát nincs arra mód, hogy a fertőzött testben csak a vírus pusztuljon adott hatóanyagtól el, a szervezet saját sejtjei pedig épek maradjanak (ezt D.Trump, az USA elnöke nagyon nehezen értette meg :-). Megjegyzem, ha minden gazdaszervezet elpusztul, vége a vírusnak is, de gyakorlatilag ez sem tűnik jó „megoldásnak”. Valójában nem is lehet cél a megsemmisítése, mert mint minden kártevő esetében, ha egyiket ki is irtanánk, jönne egy másik a megüresedett stratégia ökológiai résének betöltésére.

    A gazdasági szempontból, ill. megszokott módon orvosilag alkalmazható megoldás a vakcinázás. Minden egyéb intézkedés csak a terjedés felfutásának megállítására elegendő. Lényegében a vakcina is a saját immunrendszerünkre bízza a hatástalanítását, s ez a mechanizmus a természetben is működik, csak nem például 95%-os, hanem mindössze 5-10%-os hatásfokkal. Ez a hatásfok javulhat és romolhat is, ez sokmindentől függ.

    Szerencsénkre az adaptáció ugyanúgy működik a természetben, mint az evolúció, ráadásul előbbi sokkal szűkebb időkeretek között megvalósulhat. Az adaptáció ezen kívül nem csak biológiailag lehetséges, hanem társadalmilag is, így pár év múlva elfogadottá válhat, ha lesz 10.000 covid halott évente, mint ahogyan elfogadottá vált a rengeteg közúti balesetben elhunyt ember is.

    Ugyanakkor ne feledjük el, hogy az áldozatok közé került embert és családtagjait sohasem vígasztalja a „rendszer” szerinti többség vagy kisebbség túlélése, ill. érintetlensége! Szintén tisztázandó kérdés még, hogy a többszöri találkozás a betegséggel milyen nyomokat hagyhat szervezetünkben, ahogyan az influenza esetében sem maga a vírustámadás, hanem a szervezet természetes harca közben megjelenő szövődmények a veszélyesek.

    Fenntartom azt a véleményemet, hogy nem adott vírus, vagy egy-egy mesterségesen előállított probléma horodoz igazi veszélyeket az emberiség ma ismert civilizációjának pusztulását tekintve, mert ezek egy ökológiai rendszer részeként maguktól meg szoktak oldódni, bármilyen veszélyesnek is tűnnek, hanem az a mindenre érzéketlen emberi magatartás és ipari környezet, ami lebontotta lassan minden természetes védőburkunkat, amelyek nélkül csak egy jelenleg még ismeretlen, mesterséges környezetben tudnánk fennmaradni. Az 5G ennek kiépülésének első fejezete lehet… Ennyi a kapcsolata a vírussal, semmiképpen sem biológiai, tehát nem direkt. Azt, hogy ki – mit – hogyan és miért lovagol meg ebben jövőbeli politikai, társadalmi és gazdasági elképzelései terén, a most rendelkezésre álló hiteles információk alapján nem tudom (mert sztem. még objektíven nem lehet) megítélni…

  59. 55. malleusorbis
    Nem csak a CEOnk volt rab Vuhanban. Hanem mindenki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük