2014-05-28 nap bejegyzései

(1381) Lesz-e nukleáris háború? [lesz]

Tibor bá’ online

 

~ab108Amerika belépett az I. világháborúba, miközben a kutya se támadta meg és semmi köze Európához. Amerika belépett a II. világháborúba, miközben a kutya se veszélyeztette és a Pearl Harbor japán megtámadását ők erőszakolták ki, kereskedelmi embargóval. A tény az, hogy Amerika legalább 100 éve folyamatosan háborúban áll valahol, valakikkel, saját kiválogatása alapján, egyszerűen azért, mert jó üzlet. Jó üzlet de kiknek, mert az elesett katonáknak és azok hozzátartozóinak egészen biztos nem jó üzlet. Nem nehéz kitalálni, jó üzlet a bankároknak, a fegyvert gyártóknak és általában a nagyvállalatoknak. A háború egyenlő általános konjunktúrával. Újabban a gazdaság még mélyebbre süllyedésének az elkerülésével. Az újabb és újabb háborúkat természetesen meg kell magyarázni, és el kell hitetni a néppel, hogy az ő érdekükben kell megvívni, hogy fiaik az amerikai demokráciáért és szabadságért halnak meg. Ezért kellett kitalálni (és végrehajtani) a 9/11-et és meghirdetni a keresztes harcot a „terroristák” ellen, akiket a CIA talál ki, pénzel, és irányít. A legutolsó példa erre Ukrajna, ahol 5 milliárd dollár ráfordítása mellett a CIA puccsot rendezett a törvényesen megválasztott elnök ellen úgy, hogy emberei rejtekhelyekről lőttek le a rendőrök közül éppen úgy, mint a tüntetők közül, hadd higgye mind a két fél, hogy a másik nyúlt a fegyverekhez. Mert ez az elvetemült banda a cél érdekében hajlandó megölni saját embereit is. Az események után pedig a szolgalelkű sajtón keresztül beindul a propaganda. A puccsal hatalomra jutottakból „kijevi kormány” lett, a tiltakozó oroszokból pedig „szakadárok”. A fő vazallus országok kormányai, Németország Anglia, Franciaország, ezt zokszó nélkül átveszik, bár az oroszellenes embargóhoz nem fűlik a foguk, de majd meglátjuk.

Ukrajna esetében Washington szándéka a puszta nyerészkedésen kívül Putyin vezette Oroszország felemelkedésének a megakadályozása. A minél jobban szétdarabolt Szovjetunió, illetve most már Oroszország, Washington első számú célja. Nem kell nekik rivális, nem engednek a dollár dominanciájából származó elképesztő gazdasági előnyből. A felemelkedő országok veszélyeztetik a dollár hegemóniáját. Szaddam Husszein és Moammer Kadhafi után, most az orosz és a kínai vezetés a fő ellenlábas. A Brzezinski and Wolfowitz doktrína szerint e két ország visszaszorítása érdekében Washingtonnak ellenőrzés alatt kell tartani Eurázsiát. Ebből Európa már megvan. A doktrína szerint egy erős ország akkor is halálos veszedelem Amerika számára, ha azok békét és együttműködést akarnak a kölcsönös előnyök érdekében. Ez azonban komoly problémához vezet.

Az emberiség modern problémája abból fakad, hogy Oroszország és Kína nem említhető egy napon Irakkal ás Líbiával. Ugyanis mindkét ország jelentős nukleáris arzenállal rendelkezik, ráadásul lényegesen nagyobb területen helyezkednek el, mint Líbia és Irak. Miközben köztudott, hogy az amerikai csapatok nem voltak képesek teljes értékű ellenőrzés alá vonni e két országot. Vagyis konvencionális fegyverekkel Oroszországot és Kínát sakkban tartani katonailag lehetetlen. Ezért Washington kénytelen lesz megnyomni a nukleáris gombot, mert egy velejéig rothadt amerikai adminisztráció másra nem képes. A visszafogottság, a dominanciáról való lemondás eszükbe se jut. Az amerikai vezetés egy másodpercig se hátrál meg emberek legyilkolásától, aminek számtalan jelét adta a múltban. Erre Putyin és a kínai vezetés kénytelen félretenni a múltbéli sérelmeket és a lehető legnagyobb együttműködésre és szövetségre lépéssel kénytelen válaszolni, ami nyilvánvalóan a III. világháborúhoz vezet, mert Washington előtt nem létezik békés alternatíva, ragaszkodik a rettenetesen megszokott hegemóniához, ami se az oroszok, se a kínaiak részére nem elfogadható.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________________