2014-05-06 nap bejegyzései

(1364) GDF11

Tibor bá’ online

 

~aa011Kezdetben volt az emberi agy átmentése egy gigantikus Winchesterre, és akkor ugye ezzel létrejött a halhatatlanság (amíg a Winchestert életben tartják). Ezt azonban sokan a sci-fi birodalom örökös tagjának tartják, ami soha se valósulhat meg. Sebaj, van újabb jelölt.

Egy új felfedezés (study out today) ismertet egy olyan protein molekulát, amelyik genetikai szinten visszafordítja az öregedést. A tanulmány szerint a GDF11 protein kísérlet folyamán „csodát” művelt. A GDF11 proteint növekedési tényezőnek hívják, ugyanis ez a molekula rákapcsolódik egy őssejtre és utasítást ad nekik, hogy ez a Jolly joker szerepét felvállaló sejt mivé változzon át. Az elvégzett kísérlet szerit egy kiöregedett egér szívének megkeményedett (hipertrófiás) izom sejtjeit felváltotta fiatal izomsejtekre. [Szúrjuk közbe, hogy az örege emberek halálát igen sok esetben a szívelégtelenség okozza, vagyis a bal kamra hipertrófiája.]

A kísérlet előremutatása szerint várható, hogy a közeljövőben a kellő tőkével rendelkező vén faszok életét meghosszabbítsák néhány évtizeddel. És akkor a posztomat itt be is fejezhetném, de ez a lehetőség bennem gondolatokat ébreszt.

Már volt szó az öntudat és az elmúlás irreleváns relációjáról. Valamint közösen töprengtünk, hogy mi lehet az élet célja? Pusztán az intelligencia megjelenése aligha, hiszen már megjelent személyünkben (ezt ne vegye mindenki magára 😀 ) De mi van, ha azon kell dolgoznunk, hogy megteremtsük a halhatatlanságot?

____________________________________________________________
____________________________________________________________
__________________________________________