2014-05-04 nap bejegyzései

(1362) Férfias férfiak (a 4 napos “ünnepre”)

Tibor bá’ online

 

~ab108Véleményem szerint egy férfinek társadalmilag elfogadható módon (tehát nem ráfütyüléssel az utcán) kell jelezni egy nő felé, hogy vonzónak találja, és rajta nem múlik a kapcsolatfelvétel megjósolható kimenetellel. Erre egy nőnek válaszolni kell igennel vagy nemmel, elfogadott metakommunikációs nyelven. Ezzel a férfi vagy szabad utat kap, vagy nem. A nemet azonnal, és mindenféle reagálás nélkül tudomásul kell(ene) venni.

Valójában az történik, hogy nem lehet találni a földön olyan nőt, akinek nem kellett még elszenvednie olyan férfit, aki nem hajlandó megérteni/észrevenni a célzást: „apukám, nem kellesz”. Ilyen esetben a nők nem lépnek be a beszélgetésbe, másfelé néznek, vagy éppen elhagyják a helyszínt. Azonban Ádám népe rendszerint nem hagyja magát levakarni, a finom metakommunikációt nem akarja megérteni. Ilyenkor a nő tehetetlen, mert igen veszélyes lehet, ha explicit megmondja a véleményét. Erre a maszkulin óriás taktikát vált, és tolakodó udvariasságról átvált vulgárisba: „mit játszod meg magad anyukám.” sztereotípiákra.

El nem tudom képzelni, hogy ezek a férfiak honnan a fenéből veszik ehhez a bátorságot, és miből gondolják, hogy ez elfogadható? Sajnos játékfilmek gyakran mutatják be a „szerelmes” férfit, aki folyamatosan üldöz egy nőt „szerelmével”, ami lehetőséget ad a forgatókönyv írójának néhány humoros jelenet összehozására. A felnövekvő generációk ebből arra következtetnek, hogy ez a norma. Egy nőt addig kell üldözni, amíg be nem adja a derekát. Nonszensz! Nem segít a helyzeten bizonyos, közszájon járó, mókás megfogalmazások, mint például: Ha egy úrinő azt mondja, hogy NEM, akkor talán, ha azt mondja, hogy TALÁN, akkor igen, ha azt mondja, hogy IGEN, akkor nem úrinő. Ugyanis ebből az vehető ki, hogy a nők „kéretik” magukat. Egy női nemet nem kell komolyan venni. Persze, hogy nem, ha ilyen vicceket mesélnek egymásnak a férfiak: Gyere be hozzánk Kata – nem megyek – Kata gyedre be, ha mondom – nem megyek – Gyere már, ígérem nem baszlak meg – akkor meg minek mennék? Miközben a valóság ennél nem lehet távolabb. Egy nő nem azért „megy be” hogy megbasszák, ezt csak azok a férfiak hiszik, akik egy nőt kizárólag ezért „hívnak be”.

A férfiak egyszerűen képtelenek megérteni, hogy egy nőnek előbb érzelem kell, és utána jöhet a szex, mert egy férfinek kizárólag a szex kell, és utána vagy jön érzelem, vagy nem. Ezt G. B. Shaw így fogalmazta meg: Egy férfi számára a szex ára a házasság, míg a nő számára a házasság ára a szex. Csak hát ez a mondás 100éves. Mára ez is felborult, mert egyértelműen kiderült, a szex legnagyobb hibája, hogy nem lehet egyedül csinálni.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
______________________________________________