2014-05-25 nap bejegyzései

(1378) Harmincak bandája

Tibor bá’ online

 

~ab108Kedvenc számom a 30. Általános iskolás koromba, év végén ½-re álltam hittanból. Kihívtak felelni, hogy egyest, azaz jelest, vagy kettest, azaz jót kapjak-e. Azt a kérdést tették fel nekem, hogy ki árulta el Jézust? Júdás. Helyes fiacskám, és mit kapott érte? 30 ezüstöt. Helyes, akkor jelest kapsz év végén. A hittan jelesért egy pengőt kaptam otthon, mert a nagyapám papneveldébe járt (nem lett pap). Az apámat papnak akarták adni a szüleik, de kirúgták az iskolából. Szóval a család kvázi vallásos volt. Nekem meg ez a 30 egy életre belopta magát a szívembe, ami eszeveszettül feldobogott az alábbi hír olvasása közben: „A Szabadság téri emlékmű megépítésére vonatkozó tervek felülvizsgálatát kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől harminc zsidó származású amerikai szenátor és képviselő.”

Mielőtt tovább fűzném a gondolataimat, megjegyzem, hogy a szobor felállítását indokolatlannak tartom, plusz ronda is. De, honnan tud a szoborról 30 amerikai szenátor és képviselő? A többségük azt se tudja, hol van Hungary, sőt azt hiszik, hogy abban az országban mindenki hungry. A világ legéhesebb népe. De van ennél érdekesebb aspektusa is a hírnek. Amerikában 435 képviselő és 100 szenátor van. Ez összesen 535 fő. Ebből 30 fő egyenlő 5,6 százalékkal. Amerikában úgy 350 millió ember él, ezeknek 5,6 százaléka durván 20 millió. Miközben ennyi zsidó az egész világon nincs. Vagyis a törvénykezésben erősen felül vannak reprezentálva.

Azon töprengek, nem lehet ez a felülreprezentáltság az oka a holokausztba csúcsosodó antiszemitizmusnak? Mindig csak arról olvasok, hogy ezek rasszisták, azok antiszemiták. Mikor teszik már fel a kérdést, hogy miért? Egy népirtást természetesen semmi se igazol, de ha én zsidó lennék, nagyon érdekelne, hogy miért üldöznek minket most már 2000 éve?

Jut eszembe, ma szavazunk. Nekem a második kétharmad miatt úgy elment a kedvem a politikától, hogy megfogadtam, én nem megyek szavazni, mert nem érdekel kik fognak kimenni Brüsszelbe havi 3,5 milláért. De most, hogy a teljes politikai spaletta, bal és jobb oldal egységesen nekiment a Jobbiknak, ráadásul aljas hazugsággal, egyszeribe szimpatikusakká váltak számomra. Reggeli után azért is elmegyek szavazni, a Jobbikra, mert most ők az underdogs.

______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________