(1378) Harmincak bandája

Tibor bá’ online

 

~ab108Kedvenc számom a 30. Általános iskolás koromba, év végén ½-re álltam hittanból. Kihívtak felelni, hogy egyest, azaz jelest, vagy kettest, azaz jót kapjak-e. Azt a kérdést tették fel nekem, hogy ki árulta el Jézust? Júdás. Helyes fiacskám, és mit kapott érte? 30 ezüstöt. Helyes, akkor jelest kapsz év végén. A hittan jelesért egy pengőt kaptam otthon, mert a nagyapám papneveldébe járt (nem lett pap). Az apámat papnak akarták adni a szüleik, de kirúgták az iskolából. Szóval a család kvázi vallásos volt. Nekem meg ez a 30 egy életre belopta magát a szívembe, ami eszeveszettül feldobogott az alábbi hír olvasása közben: „A Szabadság téri emlékmű megépítésére vonatkozó tervek felülvizsgálatát kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől harminc zsidó származású amerikai szenátor és képviselő.”

Mielőtt tovább fűzném a gondolataimat, megjegyzem, hogy a szobor felállítását indokolatlannak tartom, plusz ronda is. De, honnan tud a szoborról 30 amerikai szenátor és képviselő? A többségük azt se tudja, hol van Hungary, sőt azt hiszik, hogy abban az országban mindenki hungry. A világ legéhesebb népe. De van ennél érdekesebb aspektusa is a hírnek. Amerikában 435 képviselő és 100 szenátor van. Ez összesen 535 fő. Ebből 30 fő egyenlő 5,6 százalékkal. Amerikában úgy 350 millió ember él, ezeknek 5,6 százaléka durván 20 millió. Miközben ennyi zsidó az egész világon nincs. Vagyis a törvénykezésben erősen felül vannak reprezentálva.

Azon töprengek, nem lehet ez a felülreprezentáltság az oka a holokausztba csúcsosodó antiszemitizmusnak? Mindig csak arról olvasok, hogy ezek rasszisták, azok antiszemiták. Mikor teszik már fel a kérdést, hogy miért? Egy népirtást természetesen semmi se igazol, de ha én zsidó lennék, nagyon érdekelne, hogy miért üldöznek minket most már 2000 éve?

Jut eszembe, ma szavazunk. Nekem a második kétharmad miatt úgy elment a kedvem a politikától, hogy megfogadtam, én nem megyek szavazni, mert nem érdekel kik fognak kimenni Brüsszelbe havi 3,5 milláért. De most, hogy a teljes politikai spaletta, bal és jobb oldal egységesen nekiment a Jobbiknak, ráadásul aljas hazugsággal, egyszeribe szimpatikusakká váltak számomra. Reggeli után azért is elmegyek szavazni, a Jobbikra, mert most ők az underdogs.

______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________

16 gondolat erről: „(1378) Harmincak bandája

  1. Kedves Tibor bá’!
    Kérdezed, hogy miért üldözik a zsidókat? Miért van az, hogy amióta csak létezik ez a nép, konfliktusaik vannak a környező népekkel, a vallásokkal, beleértve kétezer éve a magukat kereszténynek mondókkal is? Miért zavarja az embereket a zsidó állam léte is? A megfejtés benne van az ő saját szent irataikban, csak „fordítva tartják”, vagy én nem is tudom, de csak kevesen értik meg. Itt egy bácsi, aki zsidó létére megválaszolja a te kérdésedet is, személyes és nemzeti szinten is. Sőt még azt a sokakat érdeklő másikat is, hogy meg lehet-e semmisíteni a zsidókat:

  2. 1:
    Köszönöm a választ, de ugye azt tudod, hogy részemről ez egy költői kérdés volt. 😉

  3. 2:
    Honnan tudhatnám előre? 🙂 Egyébént sejthető a kérdésed szövegkörnyezete alapján, de lehet, hogy mást majd érdekelhet a költői kérdésedre adott válasz!

  4. 3:
    Nagyon jó, amit belinkeltél, csak a tolmácsnő gyenge.

  5. Éppen nézem az M1-en a zsidó műsort, ‘Az utódok emlékezetét’. Simon Peresz épp arról beszél, hogy a kirekesztés, a rasszizmus milyen rossz dolog.

    HA ez a zsidók ellen irányul, de ha a palesztinok ellen, akkor szóra sem érdemes – teszem hozzá én.

  6. Még annyit, hogy az élet menetének résztvevői közül nyilatkozott egy fiatalember, arra nem is figyeltem, hogy zsidó-e vagy ‘nemzsidó’ /hogy nem magyar volt, az tuti/, ex katedra kijelentve, hogy a magyar nép /sic/ bűnös volt (Te is Tibor bá’ tizenévesen, meg az én apám is leventeként Németországban), mert nem akadályozta meg a holokausztot.
    Lehet, hogy így van, de én annyira szívesen tovább kérdeztem volna, hogy HOGYAN kellett volna megakadályozni. /Bár erre a kérdésre Hochstein sem szokott válaszolni…, pedig ő rutinos róka 🙂 /

    Na, megyek én is szavazni… 😀

  7. ….”Az utódok emlékezetét” …. na ennek nem fognak örülni.
    Van az a zsidó imádság újévkor, ami preliminer, elözetesben megbocsájtást kér az egész évnyi hazudozásra … micsoda lelki megkönnyebülést adhat, hogy a gojoknak való hazudozás nem számít …
    Néhány éve kimondták, hogy a mostani generáció ugyanúgy felel az ezelötti három generációval ezelött történtekért. Namost ilyen felelösség zsidókkal kapcsolatosan nem merül fel. Soha, sehol. Namármost az eccerü nép emlékezete nem így müködik. Néha valami katartikus apróság beindítja a folyamatokat, s akkor számonkérnek ezt-azt.

  8. 6!
    „Bár erre a kérdésre Hochstein sem szokott válaszolni…, pedig ő rutinos róka 🙂 ”

    😉

    Véletlenül nem a G30-as (Group30) csoportról akartál írni Tibor bá.. 🙂

  9. A múlt héten beszélgettem egy török kollégámmal: szerinte mi a jelenlegi tüntetés és „hőbörgés” sorozat oka Törökországban?

    Elmondta: a Török parlament és a miniszterelnök támadásának az oka, Törökország meg akarja szüntetni az IMF kapcsolatait , arra törekszik ,hogy „saját lábára álljon” ,ne függjön a „Világkormány” befolyásától.

    / függetlenül ettől: T.-országban is vannak problémák ,amit a destabilizációs politikai körök ki is használnak a helyzet elmérgesítésére. Szerinte T.ország is rengeteget változott az elmúlt 10 évben. A generációs kapcsolatok már nem a régiek, a fiatalokat is „megfertőzte” a nyugati szenny!!
    Munkakapcsolataim során minden muzulmán vallású egyén a „választott” népben látta országa problémáját./

    Tibor bácsi ! költői kérdés – ide vagy oda .. ez a népcsoport mindig a nem hozzá tartozókat zsigerelte .. ! ( az üldözéses magyarázat pedig jól előre kitervelt mese! )

  10. Azért remélem, nem gondolod, hogy az USA kongresszusában és szenátusában csak 30 zsidó képviselő és szenátor van??? 🙂 Az a túlreprezentáltság gigantikus.

  11. 10:
    Nem gondolom, de ez biztos, mert „bevallották”. Valószínűleg ezek mind kelet európai származásúak, ahogy Tom Lantos is az volt. A több generációs amerikai zsidók tesznek a kelet európaiakra.

  12. Akkora a túlreprezentáltság, hogy még az első fekete elnökük is zsidó… 🙂
    Egyébként az utóbbi x elnökük között is nagy az arány.

  13. 12.
    De ha nem az elnök, akkor a felesége…

    De mindegy.
    Mindenesetre a végjáték érdekes lesz.
    Ha Orbán leállítja az építkezést, akkor mindenki tudni fogja hogy giantikus zsidó nyomásra tette, és ellenkező hatást fog elérni.
    Ha nem állítja le, akkor meg karakán gyerek, hogy szembeszáll a zsidó lobbival.

    A lényeg, hogy a vita tovább gyűrűzik, és újabb bizonyítékát adjuk hogy a magyarok bizony szívtelen antiszemiták, nem érdekli őket a zsidók érzésvilága.

    Bár a képet bizony nagyon árnyalja Shiffer hozzáállása.

  14. 13: A zsidó Schiffer megértő lesz, hogy a zsidó Orbán nem enged a zsidó amerikai szenátorok nyomásának. 🙂
    A goj nép meg nézhet, mint a moziban, hogy a zsidók minden szerepet saját szinészeikre osztottak…

  15. 14:
    És zsidó Tibor bá’ szintén mosolyog a bejegyzéseden. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük