(1381) Lesz-e nukleáris háború? [lesz]

Tibor bá’ online

 

~ab108Amerika belépett az I. világháborúba, miközben a kutya se támadta meg és semmi köze Európához. Amerika belépett a II. világháborúba, miközben a kutya se veszélyeztette és a Pearl Harbor japán megtámadását ők erőszakolták ki, kereskedelmi embargóval. A tény az, hogy Amerika legalább 100 éve folyamatosan háborúban áll valahol, valakikkel, saját kiválogatása alapján, egyszerűen azért, mert jó üzlet. Jó üzlet de kiknek, mert az elesett katonáknak és azok hozzátartozóinak egészen biztos nem jó üzlet. Nem nehéz kitalálni, jó üzlet a bankároknak, a fegyvert gyártóknak és általában a nagyvállalatoknak. A háború egyenlő általános konjunktúrával. Újabban a gazdaság még mélyebbre süllyedésének az elkerülésével. Az újabb és újabb háborúkat természetesen meg kell magyarázni, és el kell hitetni a néppel, hogy az ő érdekükben kell megvívni, hogy fiaik az amerikai demokráciáért és szabadságért halnak meg. Ezért kellett kitalálni (és végrehajtani) a 9/11-et és meghirdetni a keresztes harcot a „terroristák” ellen, akiket a CIA talál ki, pénzel, és irányít. A legutolsó példa erre Ukrajna, ahol 5 milliárd dollár ráfordítása mellett a CIA puccsot rendezett a törvényesen megválasztott elnök ellen úgy, hogy emberei rejtekhelyekről lőttek le a rendőrök közül éppen úgy, mint a tüntetők közül, hadd higgye mind a két fél, hogy a másik nyúlt a fegyverekhez. Mert ez az elvetemült banda a cél érdekében hajlandó megölni saját embereit is. Az események után pedig a szolgalelkű sajtón keresztül beindul a propaganda. A puccsal hatalomra jutottakból „kijevi kormány” lett, a tiltakozó oroszokból pedig „szakadárok”. A fő vazallus országok kormányai, Németország Anglia, Franciaország, ezt zokszó nélkül átveszik, bár az oroszellenes embargóhoz nem fűlik a foguk, de majd meglátjuk.

Ukrajna esetében Washington szándéka a puszta nyerészkedésen kívül Putyin vezette Oroszország felemelkedésének a megakadályozása. A minél jobban szétdarabolt Szovjetunió, illetve most már Oroszország, Washington első számú célja. Nem kell nekik rivális, nem engednek a dollár dominanciájából származó elképesztő gazdasági előnyből. A felemelkedő országok veszélyeztetik a dollár hegemóniáját. Szaddam Husszein és Moammer Kadhafi után, most az orosz és a kínai vezetés a fő ellenlábas. A Brzezinski and Wolfowitz doktrína szerint e két ország visszaszorítása érdekében Washingtonnak ellenőrzés alatt kell tartani Eurázsiát. Ebből Európa már megvan. A doktrína szerint egy erős ország akkor is halálos veszedelem Amerika számára, ha azok békét és együttműködést akarnak a kölcsönös előnyök érdekében. Ez azonban komoly problémához vezet.

Az emberiség modern problémája abból fakad, hogy Oroszország és Kína nem említhető egy napon Irakkal ás Líbiával. Ugyanis mindkét ország jelentős nukleáris arzenállal rendelkezik, ráadásul lényegesen nagyobb területen helyezkednek el, mint Líbia és Irak. Miközben köztudott, hogy az amerikai csapatok nem voltak képesek teljes értékű ellenőrzés alá vonni e két országot. Vagyis konvencionális fegyverekkel Oroszországot és Kínát sakkban tartani katonailag lehetetlen. Ezért Washington kénytelen lesz megnyomni a nukleáris gombot, mert egy velejéig rothadt amerikai adminisztráció másra nem képes. A visszafogottság, a dominanciáról való lemondás eszükbe se jut. Az amerikai vezetés egy másodpercig se hátrál meg emberek legyilkolásától, aminek számtalan jelét adta a múltban. Erre Putyin és a kínai vezetés kénytelen félretenni a múltbéli sérelmeket és a lehető legnagyobb együttműködésre és szövetségre lépéssel kénytelen válaszolni, ami nyilvánvalóan a III. világháborúhoz vezet, mert Washington előtt nem létezik békés alternatíva, ragaszkodik a rettenetesen megszokott hegemóniához, ami se az oroszok, se a kínaiak részére nem elfogadható.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________________

141 gondolat erről: „(1381) Lesz-e nukleáris háború? [lesz]

  1. Csak nem olyan idioták hogy megnyomják a gombot.
    Szerintem tudják hogy az összeomláson át kell esniük.
    Ezért is építtetett obama jó előre gyűjtőtáborokat.
    a felcsúti törpe sem véletlen ég stadion lázban.
    Egy stadion területén jól sakkban tartható 5-100000 begyűjtött radikális tüntető.
    az átlag USA polgár lélektani szinten már készül hazája pénzügyi bukására.
    A preppereket már nem övezi harsány hahota.ismeretterjesztő műsorok készülnek a témáról.
    Persze az időt húzzák amíg lehet.
    Már Hitler is kiókkumlálta hogy az adósság minél több, annál jobb./könnyeben leírják,hisz,,annyit,, úgysem lehet kifizetni/

  2. 1:
    Mielőtt elszalad veled a ló, hadd hívjam fel a figyelmed, mind a két világháború után a veszteseknek hatalmas jóvátételt kellett fizetni. Ez persze most nem ismétlődik meg, mert meg fog szűnni az emberiség, ahogyan azt mi ismerjük. Sokáig én is azt hittem, hogy balgaság lenne megnyomni a piros gombot, legfeljebb „véletlenül”. De ezt a véleményemet megváltoztattam. Léteznek olyan szituációk, amikor az ember inkább a halált választja, és ezt előre ki is jelentik. A döntéseket hozó amerikai elit se hajlandó másképp élni, mint amit megszokott. ha az nem megy, akkor inkább háború. Ezt itt, köreinkben ismeretlen érzés, mert mi fél ezer éve mindig vesztettünk, és mindig uralkodott valaki felettünk. Mi megtanultunk élni és „élvezni” az életet vazallus állapotban. El se tudjuk képzelni, hogy vannak népcsoportok, társadalmak, ahol megszokott tény a felsőbbrendűség tudat.

  3. Ez alapján a gondolatmenet alapján az elmúlt kb. 50 évben bármikor el lehetett volna modani, hogy jön a nukleáris háború. Eddig mégis megúsztuk. Nem irrális remény, hogy ezután is meg fogjuk.

  4. A nukleáris háborúban az a jó, hogy tök mindegy, hogy megtörténik e vagy sem. Úgyhogy ez miatt nem kell aggódnia senkinek.

  5. Ábel:

    Ez igaz, de eddig sose volt olyan időszak, hogy az atombomba létezett, viszont a nyersanyagok egyre szűkösebben voltak elérhetőek.
    Az elmúlt 50 év az olajkorszak exponenciális felfutása volt.
    A baj akkor lesz, amikor ez megtörik.
    Mert az alternatív energia egyenlőre nem alternatíva nagy mennyiségben.

    És vagy én vagyok 3x évesen elfogult, mert Tibor bá’t olvasok, vagy a barátaim nem látják, hogy pár éven belül kurva nagy bajok lesznek.
    Mindenki hülyének tart, pedig a jelek szerintem megvannak.
    Vagy tényleg nekem mentek el a sok összeesküvés és olajcsúcs és Tibor bá’ blog olvasástól?

    Szerintem ami most van, az a vihar előtti hosszú csend időszaka.
    Mert látszólagos nyugalom van (a mi, nyugati világunkban), árúbőség, benzin/dizel, a plázák tele, az utak tele, minden elérhető/megvehető.
    De milyen áron? Földünk totálisan kifosztva, szemét a nem látható és a látható helyeken is, óceánok kipusztulva/lehalászva, olvadó jégsapka, jegesmedvék fogynak, Kanada erdőségében különleges kór pusztít, tajga felolvad, sivatag terjeszkedik, szélsőségek az időjárásban fokozódnak, tornádók, özönvíz esők…..és ez végtelenségig folytatható
    Nekem ezek a jelek nem azt mutatják, hogy nyugalmas évszázadunk lesz majd.
    Vagy minden gondunk megoldódik ebben asz évszázadban, mindenkinek minden elérhető lesz, nyugalmas életünkben a helyreállított és tiszta Földön élhetünk?
    Legyen ez az utolsó variáció igaz, és akkor mindenkinek jobb lesz.

  6. A fiatalabb korosztálynak (is) javaslom a Másnap, After day c. film megtekintését!
    A neutronbombafrász idején oktató film volt a töpfe kiképzéseken.

  7. Ha jól hiszem, Mao mondta az egyik amerikai elnöknek, hogy egy atomtámadás esetén, ha elveszít 300 millió embert még mindig a világ legnépesebb országa marad, de az USA ezt nem mondhatja el magáról.
    Ennek lehet visszatartó ereje.

    Szerintem a globális elit szeretné túlélni a következő háborút, de totális nukleáris háború esetén ez nem garantált.
    Az életösztön meg elég erős.

    Továbbá szerintem az USA politikája egyre kevésbé van összekötve a globál elit kívánalmaival. Ezért nem fogják „engedni” hogy megnyomja a gombot. A globál elitet már nem érdekli a nemzetek torzsalkodása, nekik a megszerzett hatalom megtartása a fontos, és ebbe nem illik bele egy nukleáris háború.
    Azt elfogadom, hogy egy radikális népességcsökkentés a tervek között lehet, de inkább kontrollálható éheztetéssel meg betegségekkel lesz megoldva, mint atomháborúval.

  8. Még a nagyon intelligens, tapasztalt ember értékelését is akadályozzák a világnézeti szemellenzők. Egyetértek, hogy a háttérelit atomháborúra készül, de ezt nem vezetném le abból az önmagában szintén tényből, hogy az USA globális uralma nem tartható fenn. Szóval egyetértünk sok mindenben, csak abban nem, hogy szerintem a globalista világelit legfőbb mozgatórugója évszázadok óta okkult, misztikus ideológia, lényegében vallási indítékaik vannak és épp ez áll az atomháborús világkipusztítási, de minimum emberiségkipusztítási terveik mögött is. Önmagában a birodalmi székhelyet többször változtatta ez az elit, amikor mindig lelakott egy korábbi vezérországot. így mentek át a bankárok Velencéből, Amszterdamból Londonba és már Kolombusz után sejtették, hogy Amerika lesz egy jó lovuk. Egy időre. Valójában a kínai kapitalizálódás is ezen elit műve és a bolsevik forradalom is az volt, tehát a székhelyváltás ezeknek még máig megy. Viszont a gnoszztikus vallási ideológia megköveteli a világ elégetését és ez tömegkultúrás klipekben is egyonreklámozott víziójuk.
    Ez az igazi ok, de Tibor bá, te ezzel ne törődj, te ezt nem értheted meg… 🙂

  9. Korrekt írás. 🙂

    Annyival egészíteném ki, hogy a mai katonai stratégiákban már hivatalosan is leírt terminológia a nukleáris első csapás bizonyos esetekben a három igazi nagyhatalomnál.

  10. 9.
    Arma, az okkult világpusztító erő megléte elég meggyőző, de akkor mire várnak még?
    Kezükben van már minden, a médiától az egyházakon keresztül a kormányokig. Mi tartja őket vissza, hogy egy hatalmas nukleéris orgiában szénné égessék a Földet?
    Az miért van, hogy valójában nincs látható ellenállás pedig az összeesküvés elméleteknek nagy tábora van, és az emberek több mint a fele vevő ezekre az elméletekre?
    Mire jó ez a demokratikus színjáték, ha annyira mindenhatók?

  11. Megjegyzem, az USA teljes katonai rendszere offenzív jellegű, mígy Oroszország és Kína katonai potenciálja inkább védelemre van berendezkedve és ez a tendencia a legújabb katonai fejlesztésekben is megmutatkozik. Ez a mentalitásbeli különbség igaz a katonai doktrínákra is. (egyedül az USA folytat expanzív külpolitikát a nagyhatalmak közül)

  12. 13.
    Úgy érted, az USA kisebb hatékonysággal tudná magát megvédeni?

  13. 14.
    Úgy értem, hogy ha kenyértörésre kerül sor, akkor nagy valószínűséggel az USA fog támadni, akár hagyományos, akár termonukleáris fegyverzettel, tekintve, hogy Ő az aki ezt a képességét fejleszti kiemelten, és nyilván nem véletlenül. (Nem kell alábecsülni az amcsikat. Vannak azért ott is nagy sratégák a tanácsadók között.) Természetesen a stratégiai nukleáris védelmi képesség nekik is prioritás, csak nekik van más prioritás is. 🙂 Nem véletlen, hogy a Szovjet, később Orosz katonai fejlesztések központi eleme kivédeni, hogy az USA első csapásmérő helyzetbe kerüljön. Ergo már a fegyverkezési versenyt is az USA kényszerítette ki, később pedig ezt kiterjesztették a gazdaság minden szegmensére is. (pl.: Reagen-doktrína)

  14. Önkritikusan Arma múltkori szavait magamba betöltve, mielőtt elengedem gnosztikus énemet 🙂 szóval tárgyilagos mezsgyén nekem úgy tűnik, hogy III. VH mindenképpen kibontakozóban.
    Nem az vezet hogy hiszek-e benne, hanem hogy logikusan úgy tűnik, be fog következni.

    Azonban ez nem feltétlenül egy nukleáris háború.

    Nem vagyok stratéga, de jó sok ellenérv van a totális atomháború ellen. Szerintem a nukleáris háború:

    – nem teszi lehetővé a meghódított területek használatát, sőt tartósan kikapcsolja azt
    – visszahat a bevető félre, ő is „kap” belőle (klíma, sugárzás, por és hamu, szennyezés)
    – stratégiailag nem akadályozható meg az ellencsapás
    – tönkre teszi az utódok, népek, nemzetek jövőjét, a győztes félét is, semmi diadalittas mámor nincs a végén, csak pusztulás
    – nem generál háborús konjunktúrát, gazdasági felemelkedést, évtizedes vagyonát féltő oligarcháknak sem tetsző alternatíva, hogy nem lógathatja a megfelelő szervét vmi jó kis tengerparton, bakszámlával, maláj leányokkal. Elvész az értelme, státus szumbólum max. a drága bunker jó sok konzervvel és vízzel lehet. Egy se akarja.
    – olyan világösszefogást válthat ki a bevető fél ellen, amely enélkül nem jönne létre (pl. mindent félretevő, egységesülő Ázsiai Koalíció + Oroszország tengely + fél EU + 125 nemnukleáris ország vs. USA-izrael). Egy olyan becsípődés, hgy mindegy, de ezt a szuperhatalmat félre kell állítani, USA vs. Földgolyó, inkább magára húzná ezt siettetve, nem reális.
    – a bevető fél saját népe ellenségeként vonul be a történelembe, 300 millió amerikai nem akar világháborút
    – nincs konklúzió vagy tanulság, nincs győztes.
    – mondhatnánk hogy kiváló népesség csökkentő mutatvány, de lásd előző pontok, nincs tovább belőle. Tulajdonképpen a mindenféle klłma-, édesvíz-, termőterület-, világgazdasági hatásnál rapidabban és értelmetlenebbül csatol vissza.
    – Sokat „Amerikáztam”, nem véletlenül: oroszország legnagyobb
    zsugájával, az anyaföld és népesség erejével fentiek okán
    hülye lenne maga kezdeményezni, és nagyjából ezt gondolom
    Kínáról / Indiáról. (csak a szitut elemezve, utóbbiaknál nincs most laszti reálisan ezügyben, ők fejlődni akarnak)

    Természetesen, ez a fejtegetés a felhalmozott „óriástöltetek” bevetésére vonatkozik.
    Sajnos, esetleges lokális 50 Kilotonnás elrettentő bevetések, csapások egyáltalán nem okoznak világégést, vagy oly mértékű szennyezést hogy kihalna az emberiség. Ettől sokkal jobban tartok, és ezzel sokan rendelkeznek.

    A gazdasági egyensúly felbomlásával a sikersztorik deflációba torkollanak, miközben a csődbe ment államokban hiperinfláció alakul ki, és visszaáll a nyersanyag kereskedelem, és a mezőgazdaság függés, ergo a nyertesnek végül is valahova be kell trappolnia és elfoglalnia, elvenni a természeti kincseket/termőterületeket.

    Ez inkább akkor hagyományos háború, hagyományos eszközökkel.
    Csak ugye ha jól megszórtuk előtte atomtöltettel, akkor nincs hova. Legalább ennyire nem hülye tanácsadója szerintem mindenkinek van.

    Igy bajuszhúzogatásként, nem zárható ki, vagy valaki elpöffent egyet, hogy gyerekek, mi komolyan beszéltünk. Amerika is így statuált példát Hirosimával és Nagasakival, de mégsem mondhatjuk hogy a II. VH atomháborúval zárult.
    Oda lehet pissenteni Észak-koreába, Iránba, Pakisztánba stb…

    Fentiek alapján tehát egy olyan III. VH scenariot tartok valószínűnek, ahol alapvetően normál háború dominál, de 1-2 „nagyoktól” távoli példastatuálás értékű nukleáris (taktikai) csapás is szóba jöhet. De semmi Nuclear Winter, mennek a hadihajók, tankok, kézifegyveres emberek, bombázók és helikopterek, megszálló alakulatok.

    Ezt vívja az USA is már vagy a 20-adik hadszíntéren, miközben 50 éve atomhatalom, nem húzza meg a Jokert. Szerintem Putyin és Kína sem, India-Pakisztán a több évtizede tartó háborúban nem vetette be, Észak-Korea retorikája nevetséges. Izrael tűzfészek, de ilyen kis epicentrumban egy gödör marad a helyén, tökmindegy mekkora arzenállal lövöldöz, s pláne ha Sam bácsi hirtelen magával lesz elfoglalva, és nem ér rá…

  15. Az ‘expanzív külpolitika’ magyarul gyarmatosítás.
    Ha összeomlik a gólem, senki sem tudja átvenni a helyét – kivéve egy másik szuperhatalom. Én ebből indulok ki.

  16. 14: Kivel szemben? Se Kínának, se Oroszországnak nincsenek olyan eszközei, amivel komoly szárazföldi hadsereget tudna átdobni az USA területére.
    Akkor már inkább a mexikói bevándorlók jelentik a nagyobb veszélyt… 😉
    Az USA tengerészgyalogsága viszont pont arra való, hogy az USA-tól távol tevékenykedjen.

  17. 16: Ez olyan ember okoskodása, aki az életet értékesnek tekinti. Az atomháborút olyanok fogják kirobbantani, akik viszont nem…

  18. Szerintem a világelit nem gondol öngyilkosságra. Nyilvánvalóan az a céljuk, hogy az emberiség egymást irtsa, mivel a túlnépesedés az egyik fő probléma (most e szempontból mindegy, hogy 500 milliót, vagy 1 md-ot szeretnének). Ezért megpróbálják a világon mindenütt quasi egyszerre a helyi konfliktusokat felszítani a feszültség élezésének stratégiájával (lsd. Ukrajna).

    A közvetlen amerikai-orosz összecsapás veszélyét szerintem épp az USA világhatalmának gyengülése idézi fel. Mivel az ázsiai térség tartósan erősödik, különösen katonailag, könnyen lehet, hogy erre az amcsik megelőzéssel reagálnak, vagyis megpróbálnak még addig leszámolni az oroszokkal, amíg az erőviszonyok teljesen meg nem fordulnak a hátrányukra. Keresik a fogást az oroszokon, de valahogy nem találják (Irán, Szíria, Ukrajna)…Most azzal kisérleteznek, hogy Európát ugrasszák be egy „öngyilkos” embargóba, ez se tűnik sikeresnek. Ha a dollár összeomlana, vélhetően egyből megindulnának, végülis tengeri rablónépek:)…

    Ezenkívül szerintem ma már be van vállalva a korlátozott atomháború. Ezt az USA és csatlósai kezdenék el, az oroszok pedig feltűnően arányos válaszokat adtak idáig a Nyugat katonai-stratégiai terjeszkedésére, ezért várhatóan arányos választ adnának egy nukleáris konfliktusban is (talán még titkos egyezmény is van erről közöttük)

    Vagyis hosszúlejáratú dollár-kötvényeket már nem igazán érdemes vásárolgatni…

  19. 12. Lehettem Volna
    Bár nem nekem címezted, de engem is foglalkoztat:

    „Az miért van, hogy valójában nincs látható ellenállás pedig az összeesküvés elméleteknek nagy tábora van, és az emberek több mint a fele vevő ezekre az elméletekre?
    Mire jó ez a demokratikus színjáték, ha annyira mindenhatók?”

    Valóban ez a kérdések kérdése. Az emberek fejlett világ szerte olyanok, mintha hipnotizálva lennének. A háttérhatalom a saját erejéből nem tudja megvalósítani a terveit, csak embereken és államokon, közvetítőkön keresztül. Ezért van csúcsra-járatva a hitelpénz-rendszer és a tudatipar. Nekik elég a nagy számok törvénye alapján, ha az emberek nagy többségét tudják kontroll alatt tartani, ha 10 % átlát a szitán, az őket nem zavarja, sőt kell a demokratikus látszathoz.

    Mivel a tömegek teljesen függnek az egzisztenciális alapjuktól, végsőkig kell hajtaniuk, hogy bővítetten újra tudják termelni magukat+a hiteleiket vissza-tudják fizetni. A munka/egzisztenciális függés mellett totális agymosás. A demokrácia pedig tökéletes amíg a tömegek hisznek benne: az ellenkező nézeten lévő táborok/pártok érdekharcaikkal, vitáikkal egymást tartják féken, kontroll alatt.

    Gondolom én – de még mindig nem teljes valahogy a kép…

  20. Kiállok az eredeti állításom mellett. Amerika nem hajlandó visszalépni, mert még soha a büdös életben nem veszített. — Még olyan nem volt az emberiség hadvezetésében, hogy egy fegyvert nem vetettek be bármilyen megfontolásból, ha már egyszer létrehozták. (mert akkor mi a picsáért hozták létre?)

  21. 22.
    Tibor bá’, a kérdés az, hogy minek az érdekében vetnék be: szvsz Izrael fennmaradása érdekében bevetnék, Ukrajna határai és státusza miatt nem vetnék be…(még esetleg az angol-szász világ végső veszélyeztetése esetén bevetnék)

  22. 22: igen, a dekadens Római Birodalom, nem éri be a második hellyel sosem, ez reális alapja lehet a „megelőző csapás” gondolatkörnek. BTW, Izrael is megelőző csapást akar Irán ellen.
    Ezek ilyen kis előrelátóak 🙂

  23. 23: a más hangnem látszik dél-koreánál is, amikor Észak-Koreának kell üzengetni, nem Putyinnak. 24 órán belül megszületik a kijelentő mondat, hogy „minden eszközzel” meg fogjuk akadályozni stb…

  24. 21.
    „Gondolom én – de még mindig nem teljes valahogy a kép…”

    Persze, hogy nem teljes, mert csak a felét látod.
    A másik felét Arma látja, aki szerint gonosz világpusztító erők okkult vallásossággtól indíttatva el akarják pusztítani Isten teremtését.
    Ezek szerint a gonoszoknak is van hite… erős hite.
    És az akadályozza meg őket abban, hogy végrehajtsák ördögi tervüket, hogy a tömegek szintén hisznek egy „jó” Istenben.
    EZÉRT megy ezerrel a vallásellenesség.
    Mert állatokat gond nélkül lehet mészárolni, de a hívőket „megvédi” az Istenük.
    Tehát ez a harc nem a csatatéren fog eldőlni, hanem a „spirituális” erőtérben… ennek csak egy vetülete lesz a háború vagy a béke valamilyen formája.

  25. 22.
    „Amerika nem hajlandó visszalépni, mert még soha a büdös életben nem veszített.”

    Ez az Amerika már nem AZ az Amerika.
    Amíg a világelit kizárólag az USA-t használta bázisnak, addig a kettő érdeke ugyanaz volt.
    De a világelit már szeretne leválni az USA-ról és hagyni összecsuklani, mert NINCS szüksége egy erős országra, amelyik a túlélése érdekében keresztbe tesz a világelit terveinek.

    Meg ez a „büdös életben nem veszített” dolog is nagyon speciális optikát igényel, ha igaznak akarjuk látni.
    Vietnám se volt egy fáklyas menet, Irakban is többe volt a leves mint a hús, Afganiszán se egy sikersztory, a grúz konfliktusban az oroszok úgy vágták ki a nagy mellényes NAVY-t a Fekete tengerről mint macskát szarni egy puskalövés nélkül, Iránt se képes megtámadni és Szíriát se, pedig már hosszó évek óta viszket neki.
    Az utóbbi időben talán Szerbia és Líbia volt még győzelemnek maszkírozható, de azok is elég nyögveszarósan.

    Az USA-nak gyorsan csúszik kifelé a kezéből az irányítás…

  26. 27!
    Úgy látom próbálod Armát megérteni…Alakulgatsz 😉 Még kissé lájtos,de azért haladsz.. 🙂
    28!
    Úgy ahogy mondod.Ezek egymással is cirkuszolnak.Egymás közt sincs megegyezés maguk körül..

  27. 26.
    Az lesz majd AZ ultimátum, amiben félreérthetetlen utalás lesz a nukleáris csapásra (a minden eszközzel az eléggé fenyegető, de még félreérthető)…

  28. Nemcsak, hogy Amerika nem a régi, de már a hadserege sem:

    http://www.hidfo.net/2014/04/15/felmondott-us-donald-cook-legenysege

    ez már pár hónapos sztori, de azért jól mutatja, hogy „valami” történt a katonákkal, hiába a zsíros fizetés és agymosás, azért éles helyzetben elgondolkodnak.

    Nem tudom elképzelni, hogy ezen a bolygón még egy világháború kitörhet hagyományos fegyverekkel.

    Marad az atom, amit szintén nem tudok elképzelni, mert irreális jelen helyzetben.
    Mégis hogyan képzelitek? Európából fogják indítani, vagy az USA-ból? Lesz egy figyelmeztető bomba Szibériába, vagy egyből Moszkvát törlik le?

    Hogy nézne ki egyáltalán egy ilyen háború?

    Szerintem atomháború sem lesz. Gazdasági inkább, sőt az már most is megy. Mindegyik pusztító…

  29. 23 – murcielago:
    Oroszország és Kína egyre erősebb lábakon áll. Ezt az USA nem tűrheti, tehát felkészül a leszámolásra, ennek része a két ország harapófogóba zárása.

    28 – Lehettem volna:
    Egy hadszíntér elhagyása önmagában nem vesztesség. vesztesség az lenne, ha a céljukat nem érték volna el. ELÉRTÉK. Mindig elérték.

    31 – Curix:
    Jézusom, te ezt belinkeled? laikusan fogalmazott hatalmas kacsa, minimális maggal. A hajóra zummolás megtörtént, de ez szabványos eljárás a tengereken. Egy ilyen katonai szerződést egyszerűen nem lehet felmondani. A PTS pedig jól ismert „járvány” a katonák között, ami már az I. világháborúban is volt. Két hét ott tartózkodás után se lehet egy hajót csak úgy elsüllyeszteni. stb. stb. — Te ilyeneket olvasol? Akarom kérdezni, van erre is időd? IRIGYELLEK. 🙂

  30. 31!
    Ezt amit belinkeltél Curix,beszélgettük itt egymás közt Observerrel..Tibor bá azt mondta hogy addig nem lehet készpénznek tekinteni még valami hivatalosabb megerősített forrás nincs hozzá.Angolt én se nagyon találtam.Beszélnek erről a dologról ami történt össze meg vissza..De hogy valójában mi történt hogy történt ki tudja?
    32!
    igen, fel akarják szabdalni Oroszországot.Ez a terv..

  31. 9 – Arma:
    Éva szólt, hogy pimaszkodtál egy kicsit. — Szóval én nem feltétlenül magyarázom gyengeelméjűséggel, ha valaki nem ért egyet az elképzelésemmel. Ez neked miért esik nehezedre?

  32. 1.

    „Ezért is építtetett Obama jó előre gyűjtőtáborokat. A felcsúti törpe sem véletlen ég stadion lázban. Egy stadion területén jól sakkban tartható 5-100000 begyűjtött radikális tüntető.”

    Érdekes, néhány hete ugyanerre a következtetésre jutottam én magam is. Különösen, amikor megláttam a következő térképet:

    http://444.hu/assets/stadionok-v9_ck.png

    Hogyan lehet koncentrációs táborokat építeni szerte az országban úgy, hogy senkinek ne tűnjön fel az egészből semmi, sőt még örüljenek is neki az emberek? … Hát pontosan így! Stadionok formájában! Egyáltalán nem zárom ki, hogy van egy ilyen mögöttes szándék a nagy stadionépítési láz mögött. Labdarúgásunk színvonala legalábbis nem indokol ilyen hatalmas befektetéseket.

  33. 35:
    Ugyanezt tette Augusto Pinochet tábornok Csillében. Orbán ötlete nem eredeti.

  34. A III Vh., ha lesz, gondolom, a felhalmozott kovencionális fegyverekkel fog kezdődni. A harctér Közép-európa, vagy Ukraina lesz. Kina katonái orosz földön fognak harcolni, s a kinában gyártott hadianyagot pedig USA Japánban fogja az utánpótlásba szerelni Amikor a konv. háború nyugatot, vagy az orosz földet éri el, akkor a gombnyomásra kerülhet a sor. Anglában hónapokkal ezelőtt bemutatták, hogy milyen elavult fegyvereket hagytak hátra Afganisztánban, és milyen modern kipróbált fegyvereket hoztak haza. A kipróbált, harcban megkeményedett haderőröl nem kell kommentálnom. Magyarok, aggódom. Van fiam, leányom és vannak unokáim is Magyarországon és Angliában és dédunokáim Németországban.

  35. Csak megjegyzem, hogy a termonukleáris bombák (robbanófejek) úgy működnek, hogy a „gyújtósuk” egy egészen kicsi atombomba a közepében, ez indítja meg a fúziót a hidrogénbombában, ami viszont nem „sugároz”. Tehát simán meg lehet szórni hidrogénbombával egy országot anélkül, hogy évszázadokra lakhatatlanná tennék. Nevadában több száz föld feletti robbantás volt, mégsem evakuálták, most is ugyanúgy élnek ott, mint korábban.
    Kb. 2500 kísérleti atomrobbantás volt eddig a földön. És? Kihaltunk?

    Simán ledobhat az USA/Izrael minden orosz nagyvárosra egyet-egyet és utána elfoglalhatja az országot, anélkül, hogy különösebb sugárzás érné őket.
    Hirosímában és Nagaszakiban senki nem mondaná meg, hogy évtizedekkel korábban atombomba eltüntette a föld színéről, ma csodálatosan néz ki.
    Az egy mítosz, hogy ott utána a fű sem nő ki, a hidrogénbomba nem egyenlő az eredeti atombombával.

  36. Látom még sokaknak meg kell ezt a befejező epizódot tekinteniük!

    Oliver Stone – Amerika elhallgatott történelme E10 Hun

  37. 39!
    Köszi.Ezt a részt pont tényleg nem láttam.Mintha csak nekem tetted volna ide..

  38. 39:

    Sajnos vagy szerencsére ez nem ilyen egyszerű.

    Egyrészt leszerelték a nagyon nagy bombákat, és van helyettük egy sor taktikai bomba. Ezek sorban egy-egy nagyváros ledózerolására még mindig bőven elég.

    Atomtöltetből pedig van bőven, minden városra jut 2-3, még az olyan kisebbekre is mint pl Székesfehérvár vagy Pápa (ez utóbbi katonai célpont)

    A csapásmérés következménye az ellencsapás, ha nem lenne az már régen legyalulták volna egymást. Amint ez a törékeny egyensúly megbomlik akármi is történhet.

  39. 32:

    Igen Tibor bá, ilyeneket is olvasok, szeretek sok nézőpontból tájékozódni, ha ez lehetséges.
    Azt gondolom a lényegét és az üzenetét nem értették meg a cikknek, igazából mindegy is, hogy valós vagy nem. Megpróbálom még egyszer, immár ellenőrizhető forrásból alátámasztani, amit azzal sugallni akartam:

    http://tinyurl.hu/AbPw/

    elég hosszú a cikk, szerintem nem fogjátok elolvasni végig, így pont a végéről egy idézet:

    „Az elmúlt évtized két háborúja – az iraki és az afganisztáni – miatt olyan mértékben szükség volt bevethető emberekre, hogy a toborzási követelmények is alacsonyabbak lettek, és sok újonc megúszott olyan ügyeket, amelyek miatt korábban kizárták volna a hadseregből. A 2004 óta állományba vett katonák mintegy felének voltak korábban alkohol- és drogproblémái, vagy követtek el szabálysértést.”

    és közben Obama még a „Dont ask, Dont tell” rendeletet is hatályon kívül helyezte.

    Ha ti itt nem éreztek egyfajta „lazulást” ha nem érzitek azt, hogy a hadseregben hasonló folyamatok zajlanak, mint egyébként a nyugati társadalomban, akkor esetleg gondoljátok újra.

    Azonban nem fejtettétek ki a véleményeteket azzal kapcsolatban, amit még írtam/kérdeztem.

    Amíg az EU létezik (talán az egyetlen pozitívuma) addig Európában nem lesz háború. Az EU nem fog Oroszországgal komolyabb konfliktusba kerülni, hiába szeretné ezt az USA.

    Szóval hogy fog kinézni ez az atomháború? Ezek szerint az USA lép először. Indít egyet-egyet Pekingbe és Moszkvába?
    Bazi nagy gombafelhő, aztán indul majd egy New Yorkba és Washingtonba is?
    Esetleg közbeiktatják Brüsszelt?

    Ha lesz is atomháború, azt meg fogja előzni egy gazdasági.

    Mellesleg egy ország vezetőségére könnyebb „rátelepedni”, mint háborúzni ellene. Mi van, ha Obama mögül kihátrálnak a gazdasági szereplők, és becserkészik a Kínai kormányt.
    Tudom kicsit sci-fi, de gondolom értitek mire célzok.

    Az első két világháború idején sok mindenben hiány volt, de erőforrásban nem. Egy atomháborúval letarolt földgolyót már nem lehet újraépíteni, mert nem lesz annyi nyersanyag.
    Egy hagyományos háború Kína-USA, Oroszország-USA között pedig elképzelhetetlen számomra.

    Következtetés: aki atomháborút akar, az apokalipszist akar.

  40. 44:
    Felejtsd el Ukrajnát és Europát. Az igazi konfrontáció a Csendes-óceánon lesz illetve a nagy orosz síkságon északról és délről.

  41. 46:

    Dehogy felejtem 🙂

    Ami érdekes, hogy Putyin csendben lopakodik Argentítában egy bázissal az ukrajnai cirkusz mellett.
    Közben az usa finoman puccsolgatni próbál Venezuelában, elvégre fontos az ottani olajkészlet, akkor is ha nehezen használható nehézolaj a nagy része. Persze Chavez nem örül hogy ki akarják venni a pálcát a kezéből és irtja az amcsi ügynököket (gondolom szegény tóásó is ebbe a bugyorba került).

  42. 47. elfmage
    Hullagyalázás bármiféle pálcát kivenni Chavez kezéből.

  43. 48: +1 🙂

    „Hugo Rafael Chávez Frías (Sabaneta, 1954. július 28. – Caracas, 2013. március 5.) volt venezuelai katona, politikus…”

    Amúgy úgy gondolom tökéletesen felesleges egy atomháborút kirobbantaniuk, amig tudják mások vérét szívni, vagy nincsenek sarokba szorítva, de miután mindenhol ott vannak és pozicióban vannak kelettől-nyugatig és északtól-délig, erre gyakorlatilag nincs szükségük.

  44. 48:
    Upsz, lemaradtam valamiről? 🙂
    Mibe halt bele ez a jóember? Valami jóféle rákba?

    Mea culpa, akkor nem Chavez hanem az aktuális diktátor. 🙂

  45. 27., 29.
    Arma szellemi teljesítményét én is respektálom, de én nem érzem a közvetlen összefüggést a gnoszticizmus és az emberiség mostani, terminális állapota között. Részletekbe itt nem kitérve annyit jegyeznék meg , hogy számomra a végső ok magában a kapitalizmusban rejlik: a folyamatos tőke- és az ezzel-járó hatalom-koncentrálódás mára irracionális méreteket öltött és ez visszafordíthatatlanul vezet a pusztulás felé akármilyen elit kerül(ne) a legfelső csúcsra. A legvégső igazság pedig már valóban hit kérdése, amiről nem érdemes vitatkozni.

  46. 27.
    „Tehát ez a harc nem a csatatéren fog eldőlni, hanem a “spirituális” erőtérben…”

    Ha az ember egy kicsit körülnéz a neten tömkelegével fog találni olyan oldalakat és videókat, amelyek a „szakralitást”, a „dimenzió-váltást” propagálják, amiben „felébredettek” adnak „beavatást”, „ébresztést”, mindenféle tanácsokat és útmutatásokat. Para- és ezo-oldalak, (de részint ide sorolhatók a kül. öko. és hasonló irányzatok, amelyek „fenntartható” fejlődést és teljes ” harmóniát” hirdetnek, stb.) A modern embert megfosztották a spiritualitástól, s, most, hogy (tudat alatt)érzi, hogy nagy veszély közeleg kétségbeesetten keresné (de már nem találja) a spirituális kapaszkodókat.

    Másrészt ha az elit helyébe képzeljük magunkat, mi lenne az alattvalók kívánatos lelkiállapota számunkra? Az, hogy (ha már nem szegődnek hívünkül) ne akarják megtudni a valóságot. Érezzék azt, hogy gondtalanok, lebegnek, ne akarják tudni se a múltat, se a jövőt. Fogyasszanak. Nézegessék a para-és ezo-oldalakat, olvasgassanak a harmóniáról és a boldogságról, hogy az elérhető és fenntartható, stb.

    A kígyó a saját farkába harap (bár biztos sok mindent kihagytam).

  47. 50.A blogokra ez nem vonatkozik. És a facebookra sem.Nyugodtan ismerősnek jelölheted ,,Gyűlöljük izraelt,, csoportot 🙂
    Én is olvasgatom őket, bár újdonság kevés van.A régi klisék mennek.

  48. 54.
    Valóban úgy tűnhet, hogy a blogokra és a Facebookra nem vonatkozik az AB állásfoglalása. Mivel az egész ügy egy ingatlanos cég mondvacsinált ügye körül zajlik, lehet hogy azért, mert a blogokra és a Facebookra vonatkozó esetleges alkotmánysértést nem vizsgálták.
    Úgy tűnik, hogy az egész csak arra jó, hogy megfélemlítsék a tartalomszolgáltatókat; de szerintem egy blogger valamint a kommentelők egyaránt értelmezhetők tartalomszolgáltatónak, amennyiben széles közönség számára hozzáférhető a ‘tartalom’.
    Könnyen megtámadható a ‘meghatározott mennyiségű emberhez jut el ‘ és a ‘senki sem szerkeszti’ kitétel, ezek reletivizálható fogalmak.
    Amennyiben ugyanis a blogger tud moderálni (márpedig tud), akkor abból le lehet vezetni, hogy szerkesztheti is a hozzászólásokat.
    Ebben az esetben pedig a vélelmezett törvénysértést meg tudja akadályozni; ön- és közcenzúrát tud gyakorolni. Nem ez a cél?

  49. 52:
    Azért nem érzed, mert NINCS.
    Már sokszor megírtam (nem saját kútfő) Nem kell bűnösöket keresgélni ott, ahol a puszta tudatlanság elfogadható megoldás.

  50. 50.
    A helyzet az, nem a tartalom szolgáltatókkal szúrnak ki, hanem az internetszolgáltatókkal.
    A tartalomszolgáltató átviszi egy másik országba az oldalát és annyi. 🙂

    Pl. nem antalffy-tibor.hu lesz, hanem antalffy-tibor.com, vagy .ru. 😀
    Innentől kezdve a magyar hatóságok bekaphatják! 😀

  51. 39. „Simán ledobhat az USA/Izrael minden orosz nagyvárosra egyet-egyet és utána elfoglalhatja az országot, anélkül, hogy különösebb sugárzás érné őket.”
    Feltéve ha egyetlen atomreaktor sem sérülne meg a nagy tolongásban. Amit kötve hiszek. Europában több száz hanem ezer van belölük, az USA-ban is szerte szét.
    A csernobili sugárzás többezer hanem több tizezer embert megölt.A többit ki ki fantáziájára bizom.
    A stadionok igazi épitésének okairól már vagy fél éve irtam–a csilei utalással. Teljesen egyértelmü, hogy miért a „gyüjtötáborok” lázas épitése.
    Az elégedetlenkedö tömegeket valahol el kell szállásolni amig nem pusztulnak el. A téglagyárak ideje lejárt.
    Az USA-ban többszáz KZ létezik, mára még üresen, teljes napi örséggel.

  52. 59:
    A magyar TV-k is lehozták az esti hírekben.

  53. 59, 60: Nem akkora nagy durranás, Kína nincs benne /orosz, fehérorosz és kazah egyezmény/.

  54. 61:
    Bővíthető. Az EU is francia-német szénegyezménnyel kezdett. Azért az orosz-fehérorosz (majdnem)fúzió ellensúlyozza Ukrajnát. Csináljon a CIA puccsot Fehéroroszországban, kinyalom a seggüket. 😀

  55. 57, Ciki: Attól, hogy a domain nemzetközi, még lehet belföldi a szerver, ahogyan .hu domain is lehet külföldi szerveren.
    Kérdés, hogy a külső szolgáltatós kommentelő rendszerekkel mit akarnak tenni (valószínűleg semmit sem tudnak) azaz olyanokkal, ahol például a facebook hozzászóló modulja van beépítve az oldalba. Az ugyanis már másik szerveren vam, akkor is ha magyar oldalon látszik.

  56. 60!
    Elnézést Tibor bá akkor a linkért,én nem nézek ilyen magyar híradásokat a tévében..
    61!
    Most az összetartás az összefogás a lényeg inkább ..Majd alakul ez tovább is..

  57. 52-56: Csakhogy én szigorúa tényalapon szeretek következtetéseket megfogalmazni. Nem kétlem, hogy pl. folyamatos ökológiai katasztrófákat, egy lassú, de biztos ökoszisztéma-lelakást a kezdetektől megvalósítanak a már nem gyűjtögető-vadászó emberi társadalmak és ehhez nem kellett romboló okkult eszmeiség. Azonban épp a kapitalizmus kialakulásának kezdeteivel foglalkoztam egy kicsit és a tények mutatják, hogy kifejlesztői tudatosan egy világromboló eszköznek szánták. 19. századi német és magyar főkapitalista családok gyakran voltak eredetileg frankista rabbicsaládok, Antelman rabbi fogalmazza meg, hogy a frankisták Belső Pártja kiadta a jelszót, hogy irány az iparfejlesztés. Aztán a kommunizmust és a nácizmust e nagytőkések finanszírozták életre. A cél mindig a rombolás volt, a kapitalizmus nem öncélú haszonlesés eredménye, nem csak azé.

  58. 62:

    Nem igazán látom a bővítési lehetőséget, mert az orosz kezdeményezés pont arra irányult, hogy valamelyest ellensúlyozza a Kínai és EU gazdasági fölényt.

    Nem igazán látok olyan országot a térképen, amelyik komolyabb gazdasági potenciált lenne képes ebbe az új unióba tenni.

    Ukrajna pedig nyilván nem a gazdasága miatt fontos az oroszoknak.

    Ha már ide fejlődött a globalizmus én örülnék neki ha 4-5 nagyjából egyenrangú pólus alakulna ki a világban.
    Persze ehhez kell az is, hogy aki jelenleg domináns, az engedjen, és a többiek közül pedig senki ne törekedjen dominanciára.
    Ez elég utópisztikus kívánság szerintem. Kína sem azért csörtet, hogy beérje a második hellyel, és erről szól a poszt is, bár én nem jelenteném ki biztosra továbbra sem, hogy lesz atomháború.

  59. 65.
    Azért a kapitalizmus nem egy bevezetett találmány, sem egy politikai cselekvéssorozat, hanem egy hosszú történelmi fejlődés eredményeként létrejött társadalmi valóság. A hitelpénzrendszert (a kamattal együtt) már a babiloni pénzváltók alkalmazták például. Piac és árutermelés kapitalizmus nélkül is létezik. Abban igazad van, hogy az utolsó 500, ill. különösen az utolsó 200 évben kezdtek elfajulni a dolgok amelyek végkifejletként mára egy szűk kör kezére juttatták a tőke és hatalom túlnyomó részét. Ez a kör pedig egy megszállott profithajhászó és hatalommániás – mondjuk így – tébolyult társaság, de ha kicserélnénk egy másik csoporttal, azok lényegében ugyanígy működnének. Mert ők a kapitalizmus „csúcstermékei”: minden az övék…Mint ahogy egy városban a sziciliai maffiát felváltja mondjuk a mexikói, a főnök más kultúrájú és más gondolkodású, stb. lesz, de lényegében ugyanúgy fog működni mint az elődje, mivel csak így lehet Capo di tutti Capi, máshogy nem.

    „a kapitalizmus nem öncélú haszonlesés eredménye” – de.
    Bár eleinte hasznosan is működött, nagyobb teljesítményre sarkalta az embereket, a nemzeteket, sajnos mára öncélú, embertelen lett, ami minden értéket elpusztít és a pénz világuralmát valósítja meg.

  60. 67: Mondom, hogy én a tényekből indulok ki. A társadalomnak volt egy immunrendszere, ami pl. tiltotta az uzsorát. A kapitalizmust akaró erők ezt a rendszert tdatosan rombolták. Az Ószövetségben meg van fogalmazva a program, miért szabad a zsidóknak kamatot szednie a gojoktól: Hogy uralkodhassanak minden nemzet felett. Ez nem öncélú haszonlesés, ez egy távlatos program…

  61. „A felemelkedő országok veszélyeztetik a dollár hegemóniáját. Szaddam Husszein és Moammer Kadhafi után, most az orosz és a kínai vezetés a fő ellenlábas.”

    Ez úgy hangzik, mint ha Irakot és Líbiát is oda sorolnád, akik veszélyeztették a dollár hegemóniáját? Ott azért teljesen más volt az indíték, mint Oroszország esetében.

  62. 69:
    Oda hát. Mind a kettővel akkor végeztek, amikor eszükbe jutott olajuk értékesítése dollár alapon kívül.

    67:
    Akkor most te is megérkeztél a vesszőparipámhoz. A baj forrás az emberi természet.

    68:
    Az összes általad felkínált történelmi tény valós, csak a végső következtetésedet nem látom bizonyítottnak. Egyes döntéseknél, célkitűzéseknél olyan bölcs (de gonosz) előrelátást feltételezel, ami kétségeket ébreszt bennem.

  63. 71: Az igaz, hogy ha a gecit kiirtod, ember sem lesz. Legfeljebb lombikbébi. 🙂

    72: Gedeon, ha már 1 percen belül eszedbe jut, hogy mit akarsz még hozzáírni a hozzászólásodhoz, mért nem az Edit-re kattintasz?

  64. Mert Tibor bá meglátásai egész jók. De amikor írta a posztot, még nem ismerhette Obama West Point -i beszédét.

    „Barack Obama amerikai elnök a West Piont-i akadémia hallgatói előtt mondott beszédében kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezető szerepe lehetővé teszi annak megszervezését, hogy az egész világ bojkottot hirdessen Oroszországnak. Nagyzási mánia – vonják le következtetésüket a szakértők.”
    http://hungarian.ruvr.ru/2014_05_29/272942308/

  65. 70: Greer fődruida az olajcsúcs-vita két fő táborának víziójáról mutatta ki, hogy ősi vallási eszmék világi, modern köntösben. AZ egyik a tiédeel azonos, hogy az ember pusztulást érdemel, mert eredendően gonosz. Ez az eszme a Bibliában szerepel, az elején, hogy Isten eltörli a gonosszá vált emberiséget a vízözönnel. HA te ilyet tervezgetsz, az Öregisten szerepébe éled bele magad… 🙂

  66. 77:

    Hogy lehet, hogy ennyi év után ennyire félreismersz? Én nem ítélkezek, nem állítom, hogy az ember pusztulást érdemel. És természetesen nem tervezgetek semmit. Én mindössze nyitott szemmel járom a világot. Látok ezt meg azt, és levonom a következtetéseket. – Aztán közzé teszem.

    A tapasztalataim azt mutatják, hogy természetét illetően nagyon sok különbség ember és ember között nincs. Azonos körülmények között kábé azonosan reagál minden ember. Vagyis az Embernek van egy sajátos természete. A jelenlegi civilizációs, technológiai, tudományos szint mellett az önpusztítás borítékolható. Csak úgy, mint a korábbi civilizációknál. A különbség mindössze annyi, hogy korábban a hatás lokális volt, most először a történelemben globális.

  67. 77: Hát hogyne ítélkeznél, nem abban a formában, hogy kiszabod a halálbüntetést, hanem abban, hogy megállapítod: a vádlott menthetetlen, kinyjrja magát. Ez a régi, Bibliában is szereplő MÍTOSZ a javíthatatlan gonosz emberiségről. Az özönvíz, vagy tűzeső már csak sallang. Egy alap vallási mítoszt hangoztatsz.

  68. Az emberiség nem egységes. Óriási különbségek vannak egyének, közösségek és emberfajták között is. Mexikóban a drogmaffiák úgy darabolják egymást és a civil lakosságot is, mint más a csirkét. Mások ennek már a töredékétől is a diliházban kötnének ki. Aztán van önzetlenség, önfeláldozás, de manapság a közgondolkodás ezt a viselkedést „életképtelenségnek” nevezi. A rákos sejt mond véleményt az egészségesről. Feje tetejére állt a világ.

  69. 79:
    Arma!
    A megállapítás nem ítélkezés, legfeljebb a te fejedben.

    80:
    Mondjuk nem értetted meg azt, amit írtam, de ez gyakori jelenség. Amit írsz, az IGAZ, de én nem erről nyilatkoztam. Hanem arról, ha te születtél volna Mexikóba és abba a bizonyos családba, akkor te is most géppisztollyal irtanád a másik bandát, mert te is a homo sapienshez tartozol.

    81:
    Jobban örülnék, ha az eszeddel, nem pedig a szíveddel gondolkodnál.

  70. Arma:

    Szerinted ez a kettő nem mond ellent egymásnak?

    ” Nem kétlem, hogy pl. folyamatos ökológiai katasztrófákat, egy lassú, de biztos ökoszisztéma-lelakást a kezdetektől megvalósítanak a már nem gyűjtögető-vadászó emberi társadalmak és ehhez nem kellett romboló okkult eszmeiség.”

    másik posztból (1313; Az idei nyár):
    „78. Curix: Gedon… 🙂
    Nem értem ti miért várjátok állandóan a világösszeomlást. Erre most semmi reális esély. Na mindegy…”
    „80. Én nem várom. Csak tudom, hogy elkerülhetetlen.”

    vs

    „Greer fődruida az olajcsúcs-vita két fő táborának víziójáról mutatta ki, hogy ősi vallási eszmék világi, modern köntösben. AZ egyik a tiéddel azonos, hogy az ember pusztulást érdemel, mert eredendően gonosz.”

    „Hát hogyne ítélkeznél, nem abban a formában, hogy kiszabod a halálbüntetést, hanem abban, hogy megállapítod: a vádlott menthetetlen, kinyírja magát.”

    Tehát elismered, hogy a letelepedés hosszútávon mindenképp maga után von egyre nagyobb ökológiai problémákat, de egyben helytelen, ha valaki az emberiség túlélését lehetetlennek ítéli, akkor is, ha rossz dolognak tartja.
    Sőt, akkor a katolikusok is gnosztikusok, mert hiszik, hogy el kell jönnie egy nagy világégésnek Jézus visszajövetele előtt.
    Továbbá te is biztos vagy a fentieken kívül abban is, hogy a vakolók el fogják érni a céljukat, tehát az emberiség szerinted is menthetetlen, csak az egoizmus mai mértéke nem természetes következmény, hanem manipulációk eredménye.

    (Amúgy ismeretelméleti szempontból gnosztikusnak számít minden olyan állítás, ami nem egy ténymegállapítás, mégis 100%-os bizonyossággal jelent ki valamit, szemben az agnoszticizmussal, ami valószínűségekkel operál.)

  71. 83: Kár az erőlködésért! 🙂
    Elkerülhetetlennek tartom a mai olajalapú és uzsoralaapú civilizáció összeomlását. De ebből nem következik, hogy az ember eredendően egy öngyilkos fajta. A mai fenntarthatatlan rendszer kiépítése ellen évszázadokig kűzdöttek olyan erők és intézmények (pl. a katolikus egyház), ami ellen mindenféle cseleket vetettek be a romboláspártiak. Az életpártiak is emberek, tehát fajunk nem sárkányfogvetemény, volt más alternatíva. Ellentmondásod látszólagos volt.

  72. 85.: Igaz, de olyan igényt lehetetlen teremteni, amire ne lenne legalább minimális hajlam.
    A kérdés, hogy vakolás nélkül az emberek önzőség iránti hajlama mennyire tudott volna kibontakozni a különböző társadalmakban a történelem folyamán. Pl. a Húsvét-szigetek népe az ökológiai válság hatására háttérhatalom nélkül is agresszívvá, önpusztítóvá vált.
    Persze konstruktívabb irányba is lehet terelni a népeket, csak arra utaltam, hogy az emberek lehetséges motivációi „alapból” is elég sokrétűek, mivel nagyon sok a változó a körülményekben. Vagy szerinted, ha nincs gnoszticizmus, nem lett volna szükség soha, sehol a kereszténységre?

  73. 86:
    Dehogy nem. Kereszténység nélkül a feudalizmus nem tudott volna olyan olajozottan működni.

  74. 86: Hogy pont kereszténység lett, ahol lett, az egy történelmi véletlen. Illetve az adott helyen és időben egy hosszú történelmi-szellemi-spirituális folyamat eredménye. Mindenhol létrejött a „pozitív” és a „negatív” spirituális tradíció, nyilvánvalóan azért, mert ezek a princípiumok tényleg léteznek, ha nem is megszemélyesedve. Culianu „A gnosztikus fa” c. műve szerint amint feltételezzük, hogy a világ a Gonosz teremtménye, logikusan eljutunk a gnosztikusok tipikus emberellenes eszméihez. A lehetőség adott, de nem mindenki vált világpusztításra vágyó gnosztikussá. Tehát elvileg elkerülhető a dolog. A korai kereszténységnek is meg kellett már kűzdenie a gnoszticizmussal, részben egy nagy katyvaszt alkottak együtt. A kereszténység tényleg azzal alakult ki végleg, hogy elhatárolódott ezektől az önpusztításpártiaktól. De más körülmények között talán egy más féle, nem keresztény életigenlő spirituális fejlődött volna ki és nyilván fejlődött is, nem vagyok nagy ismerője a spiritualitás-térképnek…

  75. A katolikus vallás nagy előnye, hogy egy olyan modellt nyújt, ami működőképes volt az igazi multikulti korszaka előtt. Ha a népesség lényeges része nem követi a tanításait, akkor versenyhátrányba kerül a hívő. Ez főleg a városokban jellemző, ahol az önzés célravezetőbb, mint a segítőkészség. A katolikus vallás arról szól, hogy milyennek kéne lennie az embernek, egy irányt mutat, mi a helyes, és mi nem, a közösséget az egyén elé helyezi. (nyilván lehetnek benne tévedések, vagy amiben nem értek egyet vele) A tudomány arról szól, hogy milyen az ember, nincs közvetlen nevelő szerepe, anélkül pedig Legyek ura effektus, lovak közé dobva a gyeplő, a csürhe a meghatározó. (demokrácia) A médiából érkező maszlag sokrétű, alkalmatlan egy biztonságérzetet biztosító világkép kialakításához, főleg önzésre, mások lenézésére ösztönöz, élj a mának, ne törődj a következményekkel.

  76. 88-89:

    Mindkettőtök elmélete bár szép és logikus, de ott bukik meg, hogy ha a katolikus vallás valóban működőképes lett volna, akkor nem engedi, hogy ilyen erkölcsi mélységekig jusson az emberiség.
    Teljesen mindegy, hogy milyen korok követik egymást.

    Az ember valóban nem eredendően gonosz, de a „gyári szoftver” alapján az emberhez mindig közelebb fog állni az önzőség, mint az önzetlenség.

    Szerintetek a vallás ezt kiegyensúlyozta vagy arra hivatott, hogy megtegye. Azt azonban ti is beláthatjátok, hogy „gonosz erők” nélkül sem maradhat fenn egy olyan intézmény, ami alapvetően az ember igényeivel némiképp ellentétes.

  77. 90:
    Minden tan csak akkor működőképes, ha együtt tud változni a társadalommal. A katolikus vallásnak(mint minden vallásnak) az a balszerencséje, hogy az Ember okosodott, míg a Biblia maradt ott, ahol létrehozták. Egy idő után már csak az abszolút „rátermettek” hiszik el az alapmesét. Has pedig nincs túlvilág, mi a fenének kellene erkölcsösnek lenni. Legjobb esetben törvénytisztelőnek érdemes lenni, amig nem te magad állítod elő a törvényeket, amire most éppen van példa.

  78. 90. Curix
    „katolikus vallás valóban működőképes lett volna, akkor nem engedi”
    Esetleg az egyház tud valamit megakadályozni, nem a vallás. Jézus jó dolgokat tanított. Szerintem faluszinten még mindig működőképes, ha a népesség nagyja hívő katolikus, és nincsenek jelen antiklerikális aktivisták. Nyilván nem mindenki él szent életet, de törekednek rá, legalább a látszatra.

    A kultúra fontos befolyásolója a viselkedésnek. Ha valami motivál, hogy jobb legyél, akkor jobb leszel, mintha az ellenkezőjét tanítják. Indiában is van filmipar, de ott nem sugározza a nihilista, szexista, önző hozzáállást. Ott nincs szexjelenet a filmekben, a csókhoz is úgy fordul a kamera, hogy ne lássuk összeérni az ajkakat. Ott a népesség nagyja nem vesztette el a romantikus illúziókat. Pozitív mintát kell nyújtani a népességnek, hogy ne sorvadjanak el az értékek. Abszolút értékekhez kell mérni magunkat, a társadalmunkat, nem relativizálni, hogy bezzeg a Győzike, vagy a politikusok még nálam is nagyobb bunkók

  79. 91: Az kos gyártó, vagy kereskedő 2-3 évente újcsomagolást terveztet a termékére, hogy ne unják meg a vevők. Korunk legnépszerűbb szekuláris mítoszai megvoltak már a Bibliában is. Most új dizájnkülsőben villognak, de ugyanazok. Pl. a te hited a pusztulásra érett gonosz emberiségről egy ilyen.

  80. 93:
    Csak tudnám, hogy mikért adsz a számba általad kitalált mondatokat. Sose állítottam, hogy az emberiség gonosz. Ez a jelző simán tudománytalan. És én semmiben se hiszek. Hogy az emberiség elérkezett a „fejlődésének” a végére az nyilvánvaló tény, és nem én találtam ki.

  81. 94: Azt állítottad, hogy az emberi természet miatt szükségszerű, hogy az emberiség kiirtsa magát. Ezt egyszerűsítette Arma arra, hogy gonosz, ha ez nem tetszik, akkor helyettesíts be a „gonosz” helyére ezt, és a gondolatmenet megállja a helyét.

    Világos, hogy az emberi természetben ott van az önzés, és hogy nehezen mondunk le a kényelemről, még ha tudjuk, hogy hosszútávon rosszat is teszünk – akár még magunknak is. De az is igaz, hogy az emberben ott van az önzetlenség is, az együttműködésre való hajlam. Az egyéni döntéseken túl egy társadalom szervező erőin, kultúráján, szokásain nagyon nagy mértékben múlik, hogy melyik oldal mennyire kerül előtérbe. És ezen állhat vagy bukhat, hogy egy civilizáció összeomlik vagy túléli a saját krízisét.

    Jared Diamond az Összeomlásban sok civilizációt megvizsgál ebből a szempontból. Az elkerülenő példák mellett tud olyanokat is hozni, amik sikeresen vették az akadályokat, és létre tudtak hozni egy olyan rendszert, ami fenntarthatóan gazdálkodik az adott behatárolt erőforrásokkal. Az ember képes rá, már többször képes volt rá, csak nem mindig sikerül.

    Armának teljesen igaza van abban, hogy ez a gnosztikus irányzat, ami a felvilágosodással kezdte meg hódítását a nyugati világban, nagymértékben felelős ezért (amiben most vagyunk), míg a katolikus egyház a másik irányba, az élet felé hat a mai napig. Azzal együtt, hogy nyilvánvalóan az egyház sem tökéletes, a tagjai követnek el bűnöket, sőt hibákat is 😀

  82. 95:
    Nem sértő szándékkal írom, de a legjobb megállapítás, hogy ebben a hozzászólásodban kened a szart, hátha akkor nem olyan nagyon büdös.

    Sose tagadtam, hogy az ember képes önfeláldozásra, adakozásra, segítség nyújtásra, stb. de ezek a tulajdonságok az alaptermészete mellett és nem annak alternatívája képen jelentkeznek. Lehetne analizálni, hogy mi mikor és miért, de ez sokáig tartana. Diamond vérbeli tudós, de egyben szeret flottul élni, és ahhoz pénz kell. Vagyis neki nem mindegy hány példányt ad el a könyvéből és hány nyelvre fordítják le. Ehhez pedig az fontos, hogy a helyzetet ne írja le totálisan reménytelennek, mert azt az emberek nem szeretik.
    Armának csak szerinted van igaza, ha azt állítja, amit írtál. Én nem hiszek a gnosztikus irányzatban. A vallások meséi egyre kevésbé tartható a tudományos eredmények áradata mellett. Egyre kevesebben hisznek istenben, egyre kevesebb embert tart vissza a pokol az „erkölcstelenségektől”. Ezen csak az segítene, ha az emberi faj az ismeretek megszerzése m ellett hasonló ütembe lett volna képes intelligensebbé válni. Ez tette volna lehetővé, hogy a hüllő agyat kellő mértékben háttérbe tudja szorítani.

  83. 96: nem vagy hajlandó kinyitni a tudatodat a tényre, hogy korunk egy maximálisan vallásos kor, mint a korábbiak. VAn tudományvallás, van hivatalos hoilokausztvallás, ez utóbbi izmos inkvizícióval, óriási piaca van az ezotériának. A tudományos-technikai Megváltás és a züllött emberiséget megbüntető apokalipszis éppoly népszerű vallási mítoszok, mint mindig. A menny analógiája ez, a Pokolról pedig épp a gnosztikusok tanítják, hogy itt a földi életben van.

  84. 97:
    Arma, mivel saját bevallásod szerint nem értesz a természettudományokhoz, ne hangoztasd, hogy „tudományvallás” mert ez hatalmas marhaság. A tudomány és a vallás élesen elkülönül. A vallás elvárja, hogy az egyén bizonyítékok nélkül elhiggye a „tanításait”. A tudományban hit nem létezik, mert csak azt fogadja el valósnak, ami bizonyított. Ez a „tudományvallás” az istenhívők (ami te nem vagy) fegyvere a túlvilágot és az istent el nem fogadók felé. Aki azt mondja, hogy „ti is hisztek abban, hogy nincs isten” egyszerűen nem érti a lényeget, és ezért nem vitaképesek.

  85. 98: http://books.google.pl/books/about/The_Ascendancy_of_the_Scientific_Dictato.html?id=vW-Be0CkRksC&redir_esc=y

    The Ascendancy of the Scientific Dictatorship: An Examination of Epistemic Autocracy, From the 19th to the 21st Century
    by Phillip Darrell Collins (Author), Paul David Collins (Author)

    „In the past, the elite manipulated the population through a more mystical belief system. In particular, there was the institution of Sun worship (typified by deities such as Osiris and Set). However, as antiquity gave way to modern history, this system of control began to lose its effectiveness. During the sixteenth century, the ruling class managed to co-opt a relatively new methodology of truth discernment…science. Over the years, they would contaminate this institution with their own virulent strains of thought…metaphysical naturalism, radical empiricism, Malthusianism, Darwinism, behaviorism, radical environmentalism, etc. Many of these paradigms were derivative of their own occult doctrines, thinly veiled to appear as objective science. All of these concepts correlate in some way and, at some point, coalesce. Together, they are gradually paving the way for the re-introduction of the hidden god of the Ancient Mysteries.”

    Ha érdekel a könyv, átküldöm. A szerzők tudományos kutatói a témának, PhD fokozattal.

  86. 99:
    Ahhoz nem fér semmi kétség, hogy sikerült engem meglepned. Már mint azzal, hogy ezt a totális hülyeséget ilyen komolyan lehet tárgyalni. Különösen ez a mondat a legpofátlanabb hazugság: „Many of these paradigms were derivative of their own occult doctrines, thinly veiled to appear as objective science” mert az nyilvánvaló, hogy ez szándékos destruálás, ráadásul „tudományos” nyelvezettel előadva, hogy a megtévesztés még jobban sikerüljön. — neked persze jogod van elfogadni, sőt hirdetni és hivatkozni rá, de én köszi, nem kérek belőle. Különben köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.

  87. 100: Azért átküldtem a könyvet, ha úgy látod jónak, olvasd el és akkor hülyézd le a szerzőket, amennyiben nem meggyőző.

  88. 101:
    Nem hülyéztem le a szerzőket. Az „alkotás” hülyeség, de szerintem szándékosan.
    Nézd az evolúció elméletet ki lehet kiáltani „darwinizmusnak”, de ettől még nem lesz belőle vallás. Ilyen alapon a gravitáció elvet el lehetne nevezni newtonizmusnak, a kórokozók tudományát pastőrizmusnak, a kvantumfizikát plackizmusnak, de nyilvánvaló lenne, hogy a szándék mögött mi húzódik.

  89. 101:

    Arma én nem tudok beleolvasni a könyvbe, mert nem tudok ennyire angolul, de régebben én is faltam az összeesküvés elméletes írásokat, könyveket. A Lugánói tanulmányt meg is vettem.

    Le is írtad a kulcs szót: meggyőző.

    Nem feltétlen, de ezen könyvek sikere sokkal inkább a meggyőző erejükben rejlik, mint sem a valóságtartalmukban.

    Óvatosnak kell lenni velük, és ha már az ember kézbe veszi őket, akkor amennyire csak lehet, kritikusan kell olvasni.

    Nem tudom, de ma már én sem keresek mindenhol összeesküvést, ahol erre sokkal kézenfekvőbb valós magyarázat is rendelkezésre áll.

    A legtöbb összeesküvés elméletben közös, hogy az egyént felmenti a felelősség alól, és átháríthatja azt egy nehezen körülhatárolható „elit” körre, háttérhatalomra, okkult társaságra stb…

    Biztos, hogy néhány elméletnek van valóság alapja, de igyekezni kell valahol középen maradni.
    Abban én is biztos vagyok, hogy a világ több annál, mint amit látunk belőle, de nem biztos, hogy minden esemény mögött valóban előre kitervelt, gondos összeesküvés áll.

    Írom mindezt úgy, hogy egyébként szeretem az összeesküvéseket.

  90. 103: Itt tényekről van szó. Fősodor történészek kutatják Yates óta, hogy a modern tudományos akadémiákat okkultista és a maguk módján vallásos körök hozták létre. Nem arról van szó, hogy a tudományos megismerés önmagában rossz elenne, vagy hamis, hanem arról, hogy a tuidomány-szektor olyan körök irányjtása alatt áll a modern kor kezdete óta, akik ennek eredményeit rosszra használják és ehhez vallási motivációjuk van. A hiteles tudomány emberei nyilván soha nem javasolták volna pl. génpiszkált kaja termesztését és árusítását, mert tudják, milyen kockázatai vannak.

  91. 104:

    Az a meggyőződésem, hogy te nem vagy alkalmas a tudományokkal kapcsolatban létező VALÓS anomáliák felderítésére. A tisztaság ellen több tényező is hat, de azok kiküszöbölhetők.
    1) Megvesznek kutató csoportokat és megrendelik az eredményt. Ez egy ideig működhet, de a vége mindig a lelepleződés.
    2) A tudományos eredményeket „megvásárlók” azt saját hasznukra fordítják, és az emberiség nem érdekli őket.
    3) Egyes tudósok remekelni akarnak, amikért hamisításokat végeznek. A vége ennek is az, hogy előbb vagy utóbb lelepleződnek.
    4) A tapasztaltakból téves következtetéseket vonnak le, amik egy idő után elavulttá válnak.

  92. A poszt témájához hozzászólva, ezt mennyire tartjátok bulvárnak, és mennyire komolyan vehetőnek?

    A Russia Today egyik műsora. US plans ‘first strike’ on Russia:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZvKucpTckjA

    Mi van, ha az USA elit elhiszi, hogy eljutott odáig a technológia, ami a ’80-as évek Csillagháborús terve alatt még nem? És itt a hit a lényeg, mert lehet, hogy a valóságban soha nem sikerülne 8000 orosz ICBM-et lelőni a rakétapajzs meg csúcstechnológia mellett se, de a meggyőződésük alapján döntenek. Magyarán elhinnék, hogy egy NATO-orosz atomháború (első csapás az USA részéről) megnyerhető számukra elfogadható veszteségek mellett. Pl. Közép-Európa sok találatot szenved el a kisebb távolságok miatt (ez az amcsikat nem feltétlen érdekelné), de az USÁ-nak már egyik városát se éri atomcsapás? (Azokat a rakétákat kiiktatják az űrből, drónokkal, lézerrel, anti-ICBM rakétákkal, akármivel.)
    Ez tényleg valós veszély szerintetek, vagy csak összeesküvést kreáltam?

  93. 106: Az USA pakolja körbe az oroszokat a rakéta elhárító rendszerekkel, ez egyértelműen az orosz rakéták megsemmisítését szolgálja. Innen logikus a következtetés, ha meg tudják semmisíteni az orosz rakétákat, akkor lehetne akár első csapást is mérni Oroszországra.
    Kérdés viszont, hogy mit nyernének vele, ha esetleg tényleg sikerülne? A sugárzás nem áll meg a határon…

  94. 106:
    Szerintem annyira vehető komolynak, hogy ez a pontos valóság. Bennem nincs semmi kétség, hogy Amerika a közel jövőben le akar számolni Oroszországgal és Kínával. Ehhez az idő nem az USA-nak kedvez. Amint készek a rakéta elhárító rendszerükkel, támadni fognak.

  95. Ezen már túlléptünk, hogy egy-egy körbevett területen nem engednek ki semmit, mondjuk elhárító rendszerrel. A hatásfokát hagyjuk, tegyük fel 100%. (minden MIRV azt hiszem 8 célpontra oszlik a röppálya csúcsán, azaz azt leszedni nagyon nehéz).
    Valamint a rakéta szór maga köré a robbanófejeken kívül csalit és radar elterelő egységet is, akár még emelkedő fázisban.

    Legnagyobb problémák azonban, a világóceánokban keringő csapásmérő tengeralattjárók, amelyek jelzésre perceken belül felveszik a kilövési mélységet és elengednek 24 trident vagy peacekeeper rakétát, egyenként 800 kilotonna hatóerővel. Ilyenekből kering bolygószerte jópár, és ilyen van az USA-n kívül az oroszoknak, sőt izraelieknek, mostanában talán kínaiaknak is. Innentől, nincs rakéta elhárító rendszer, és a tengeralattjáró 2000m alatt semmivel nem észlelhető.
    (és jelenleg sem tudni, hogy ezek hol vannak-merre járnak).

    Itt van tehát sajnos a végső biztosíték, hogy bármely sikeres „megelőző” csapásra mindig lesz ellencsapás, még ha a teljes szárazföldi arzenált harcképtelennél is tette az ellenség, tengeralattjárókról még sokszoros overkill-t lehet végrehajtani. (és ugye, anyaországát elvesztett tengeralattjárók nem stratégiai-elrettentési, hanem kifejezetten megsemmisítő csapásra fognak átváltani)

    Eddig a fázisig remélem sosem jutunk el, de itt elképzelhető, hogy az „ellenség” elpusztítása mellett kiemelt szerepet kap más, potenciális erős nemzetek meggyengítése is (a háború utáni status quo megtartásához). Így szerintem, még vétlen Kína, EU, Orosz és Közel-Keleti városok is célpontok lennének.
    Sajnos ugyanígy tartok tőle, ha izrael csapást kap, repülni fog mindenki… Az eredmény, tehát nem holmi sérelmek megtorlása vagy válaszcsapások „1-et te, 1-et én” elven, hanem szépen elpufogtatja mindenki amije van… Itt még nem számoltam a repülőgéppel célbajuttatható klasszikus hidrogénbombákkal, csak a ballisztikus hordozókkal. Előbbek sokkal nagyobbak tudnak lenni, akár 100Megatonna, míg ballisztikusból nagyjából 1 Mega a legnagyobb.

  96. 109: A baj az, hogy a jelen helyzet egy tudatos szabotázs eredménye. A nukkleáris proliferációt az USA mögött álló hatalmi körök tudatosan segítették elő, és ebben nem az a legdurvább, hogy megengedték Oppenheimeréknek az atomtitok megosztását a szovjetekkel és Izraellel. (és bűnbakként kivégezték a picike kishal Rosenbergéket). A durvája ott jön, hogy dokumentáltan engedéllyel szivároghatott tovább az atomtitok Pakisztánba és Észak-Koreába is, tehát őrült rezsimekhez is tudatosan juttatták el. Ez sejteti, hogy e főhatalmi körök végső célja a világ, az emberiség elpusztítása, nem a világállam.

  97. 110. Mikor válik számukra a helyzet ideálissá az előadás elkezdéséhez? Vagy nem is ők kezdik el, hanem pont ez a lényeg, hogy spontán induljon meg? A díszpáholy, ahonnan majd kényelmesen lehet nézni az előadást, a Föld mely részén kapott helyet? Utána rituális öngyilkosság, esetleg a teljes golyóbis szétrobbantása? Az a legbiztosabb.

  98. 109:

    Egyetlen épeszű ember se hiszi, hogy a 20.000+ km/ó sebességgel haladó rakétákat maradéktalanul meg lehet semmisíteni. De Obamáék épeszűk?

    110:
    Azt még elfogadom, hogy a 9/11 inside job volt, de az É Koreának átadott atom titok már nagyon vad.

    111:
    Ennek a világ szétrobbantás elméletnek legnagyobb hibája, hogy erre volt minimum 40 év, mire vártak, várnak?

  99. 112: Ismerhetnél már annyira, hogy az ilyen vad kijelentéseket mindig megbízható források ismeretében teszem, ezek nem hüllőemberes szintű források és kérésre természetesen örömmel tudom linkelni ezeket… 🙂

  100. Először lehet egy valamilyen színű „forradalom” Moszkvában, ami átterjed Szentpétervárra is. Ezt szerintem megpróbálják az atom előtt.
    Majd meglátjuk, de lehet hogy nem fogjuk meglátni.

  101. 113:
    Persze, hogy ismerlek. LINKELJ, ha van rá késztetésed.

    114:
    Ha Washington tud csinálni rendszerváltás Moszkvában, megeszem a nemi szervem. 🙂

  102. A háttérhatalom/világelit (Gedeon kedvéért: frankista-gnosztikus elit) gyakorlatilag teljes befolyása alatt tartja a Nyugatot, az Ortodox Civilizációban (Oroszország) komoly pozíciókat szerzett, de itt még egyáltalán nem dőlt el a küzdelem, sőt itt vesztésre áll, a Kínai civilizációra pedig szinte alig van hatása. Mivel az USA rájött, hogy háború nélkül nem tudja az oroszokat térdre kényszeríteni (rég elmúltak a Jelcin-i idők), elkerülhetetlen számára a háború. Ezt először megpróbálja felforgatással, embargóval, zsoldosokkal, majd hagyományos háborúval. Amikor a hagyományos támadás elakad: bevetik az atomfegyvert.

    Sokak szerint a háttérhatalom irányítja mindkét tábort. Ha a világelitnek tényleg egyformán meghatározó befolyása van az USA-ra és Oroszországra, akkor a nukleáris csapásváltas nem lesz totális, hanem korlátozott marad, hiszen a világelit életben akar maradni (én nem hiszek a szuicid világelitben). A Föld súlyos károkat szenved, de élhető marad, az emberiség száma lecsökken.

    Ha a világelit csak a Nyugatot tudja irányítani (én ebben hiszek), a nukleáris háború valószínűleg totális lesz, a Föld elpusztul, kivéve, ha menet közben a világelit feladja világuralmi célját, vagy pedig a Kelet győz (ez a két eset tk. ugyanaz). A világuralom kérdése szerintem még nem dőlt el, a helyzet bizonyos értelemben nyitott maradt.

    És mit gondolnak az európaiak? Friss közvélemény-kutatás: egyetértene-e azzal, ha saját országa szankciókat vezetne be Oroszország ellen?

    12 európai országból Mo-n a legnagyobb (több, mint fele) azok aránya, akik nem értenek egyet a szankciókkal. Legharciasabbak a svédek, lengyelek, németek.
    http://kuruc.info/r/2/127175/#ixzz30Ilk2psj

  103. 116:
    Álláspontom szerint egy nukleáris háborút csak elkezdeni lehet (és fogják) befejezni nem, ameddig egyetlen el nem sütött robbanófej megmarad. A kb. 20.000 hidrogénbombát az emberiség nem élhet túl. A túlélés lehetőségét legfeljebb azok hihetik, akik szuper „biztos” bunkerekben tervezik átvészelni az infernót.

  104. 115: Már megcsinálták ~25 éve. Hogy ízlett? 😉

  105. 116: „svédek, lengyelek” Elég sok háborúskodás volt a közös történelmük során… Nem csak mi nem felejtjük Trianont, más nemzeteknek is meg vannak az előítéletei /de csak mi vagyunk emiatt rosszfiúk 😉 /.

    117: „szuper “biztos” bunkerek” Ép eszű embernek semmilyen bunker nem alternatíva a jelen állapothoz képest.

  106. 118:

    Ugyan már! A gazdasági versenyben a szocializmus elbukott a kapitalizmussal szemben, ami várható volt. Más megközelítésben a kapzsi ember hatékonyabbnak bizonyult, mint az (elképzelt) szocialista embertípus. Annyira hatékony, hogy most felzabálja önmagát.

  107. 105: A tisztaság ellen még ennél is több tényező tud hatni. Pl:
    5) A kutató fejében van egy (adott esetben okkult) prekoncepció, amit igazolni igyekszik. Szisztematikusan csak az ezt alátámasztó eredményeket veszi figyelembe.
    6) Egy létező jelenség hatókörét, érvényességét jóval nagyobbnak feltételezi, mint amire valóban kiterjed

    A darwinizmus, behaviorizmus stb. esetében pontosan ez történt. A válaszodból úgy tűnik, nem tudod, mit jelentenek ezek a szavak.

    A darwinizmus, különösen a szociáldarwinizmus egy olyan túlkapásos irányzat volt, ami *minden* emberi különbséget a genetikával és a rátermettséggel magyarázott. Következtetése pl, hogy aki szegény, az annyit is ér (jobb, ha megdöglik), aki „hibás”, azt jobb kinyírni, de legalábbis kasztrálni, és egyenes köveztezménye volt Hitler hagymázos világnézete a fajokról, ami akkoriban egyáltalán nem volt kirívó, mindenkinek megvolt a saját verziója.

    A behaviorizmus azt a felismerést, hogy az ember (az állathoz hasonlóan) büntetéssel és jutalommal kondicionálható, teljesen tévesen az emberi psziché egyetlen meghatározó vonásának tekintette, holott ma már tudjuk, hogy legsalább ilyen fontos az ember saját világa, amit a kognitív tudomány kutat.
    A behaviorizmus egy súlyos túlkapása volt, amikor egy újszülöttnek a fitymaszűkület megszünetetése helyett véletlenül (?!?) levágták a kis fütykösét, majd a szülőknek azt javasolták, hogy semmi baj, neveljék csak lánynak, ha már így alakult. Ki is herélték szegénykét, műtöttek neki „hüvelyt”, aztán hormonkezelték. De szerencsétlen soha nem érezte magát lánynak, a fejében végig ott volt, hogy ő fiú.

    Ezek ilyen irányzatok, amik néhány tudományos eredményt meglovagolva súlyos visszaéléseket követnek el az emberiség ellen. Számomra teljesen hihető, hogy okkult hátterük van.

  108. 117:
    Harcászai-taktikai nukleáris fegyverek (néhány száz kilotonna/db robbanóerővel) széleskörű bevetésére gondoltam, ezt nevezem végülis korlátozott atomháborúnak. Ezeket már az első hidegháború idején bevetették volna, persze akkor még kisebbek voltak. A hadászati-stratégiai nuk. fegyverek bevetése valóban inferno.

    119:
    Másik érdekesség, hogy meglepő módon a radikális jobboldali/konzervatív nézeteket vallók ellenzik jobban az oroszok elleni szankciókat (a hagyományosan poszt-szovjetbarát szélsőbal mellett) széles politikai skálán az amerikai ókonzervatív Pat Buchanantól a mi jobbikosainkig.

  109. 123: Ember tervez…

    Egyrészt mi van az orosz tengeralattjárókkal? Mélyebbre tudnak merülni, mint az amerikaiak, és bárhol felbukkanhatnak…

    Másodszor, ha én orosz lennék, bizonyára már rég tervet dolgoztam volna ki arra, hogy a kelet-európai országokba telepített rakéta-elhárító rendszereket hogyan lehet kiiktatni. Bizonyára meg van már annak is a módja… diverzánsok, légi desszant stb.

    Lehet első /”megelőző”/ csapást mérni az oroszokra, de nem lehet 100%-ban megúszni a válaszcsapást.

  110. Egy cikk az atomtitok ellopásáról Szudoplatov szerint. Oppenheimer szerepe is:

    http://www.c3.hu/~klio/klio952/klio154.html

    „Az 1960-as évek elején rehabilitálták és haláláig, vagyis, 1967-ig a lidércnyomásos amerikai antikommunista boszorkányüldözés áldozatának tartották. Ma már ezt pontosítani kell, mivel a történészek véleménye szerint Oppenheimer kulcspozíciót töltött be az atomtitok egyes elemeinek nyilvánosságra hozatalában; csak az nem volt eddig ismeretes, hogy közreműködése ilyen jelentős lett volna.
    Kaspi szerint az azonban nem mondható el Oppenheimerről, hogy professzionális hírszerző lett volna, inkább csak alkalmi informátornak lehetne őt tartani, hiszen nem volt a Szovjetunió fizetett, teljes időben kémként dolgozó, beépített ügynöke. Informátori tevékenységében politikai célok mozgatták; úgy vélte, hogy a háború utáni béke megőrzése érdekében meg kell a Szovjetunióval osztani az atomtitkot, az USA nem lehet egyedüli atomhatalom. Ezenkívül Kaspi szerint Oppenheimer esetében azt a pszichológiai szempontot sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy fecsegő típusú volt, aki mindig szívesen beszélt…”

  111. 124:

    Ez igaz: „Lehet első /”megelőző”/ csapást mérni az oroszokra, de nem lehet 100%-ban megúszni a válaszcsapást.” de azok az őrültek erről nem tudnak. Illetve azt hiszik, hogy ők személy szerint megúszhatják.

  112. 124!
    Pontosan ezért írtam ezt ide ,mert kíváncsi voltam a véleményedre.És nem csalódtam.Mivel ezek szerint én is azon a véleményen vagyok hogy mint Te,vagyis hogy én még messzebbre merészkedek benne,szerintem már ki is tudják iktatni az elhárító rendszereket.De az is lehet hogy többre is képesek.Az oroszok elleni akciókkal az emberiség történetében még mindenkinek a bicskája beletörött.Az a baj hogy lenézik őket,azt gondolják hogy azok hülyék..De eddig még mindenki tévedett..

  113. Az USA mindig is megelőző atomcsapást tervezett Moszkva ellen – emiatt vonta ki Kennedy Törökországból a rakétákat már a kubai rakétaválság rendezése során. Tudjátok, akkor amikor Hruscsov meg Kubából vitte haza a petárdáit.
    Reagan meghirdette a rugalmas reagálás doktrínáját már az 1980-as évek közepén, sőt, az Európában megvívható korlátozott nukleáris háború elvét is.
    Ami mostanra új, az a konkrét katonai felvonulás Oroszország ellen, amiben Európát a feláldozható térségnek tekinti a Pentagon.

  114. 128: Attól függ, kit értesz „az USA ” alatt. A formális katonai-állami vezetés talán töri a fejét ilyen első csapáson, de idéztem, hogy akik ezek mögött állnak, azok tudatosan osztották meg az atomtitkot az oroszokkal és másokkal. Tehát kezükben volt az atommonopólium, de nem az volt a cél, hogy ennek birtokában USA-világgállamot építsenek ki. Ahhoz elég lett volna 45 és 49 között egy-egy bombát ledobni orosz, kínai, stb. területen, akár a fővárosokra is. Ehhez konstruálhattak volna ürügyeket is, orosz támadás Nyugat-Berlin ellen, stb. HA nem ezt választották, akkor láthatóan nem a One World Government a céljuk, mert tudatosan nem használták ki a lehetőséget és szüntették meg a tová
    bbiakra nézve, épp az atom-proliferációval. Tehát ezek célja ettől is sokkal gonoszabb, a világpusztítás.

  115. 127: melike00
    Én is hasonlóan látom az orosz kérdést. Biztos emlékeztek rá, hogy Obama, miután vörös vonalazott és megtorlással fenyegette Szíriát,már megvolt a flotta-összevonás, stb. egyszer csak váratlanul elhallgatott és ennek okáról a média kussol. Akkor állítólag az történt, hogy az amcsik végülis kilőtték a thomahawkjaikat, de a közelben állomásozó orosz flotta mindegyik rakétát leszedte becsapódás elött. Ezt egyedül a hivatalos orosz álláspontot – persze kicsit propagandisztikusan feldúsítva – közlő online portálok, pl. hidfo.net, közölték. Vagyis nagyon valószínű, hogy az orosz haditechnika világszínvonalú. A Pentagon pedig mintha lebecsülné az ellenfelet.

  116. 129: Gedeon,

    „USA-világgállamot építsenek ki. Ahhoz elég lett volna 45 és 49 között egy-egy bombát ledobni orosz, kínai, stb. területen”

    arra nem gondolsz, hogy először gazdasági és tudatbefolyásoló eszközökkel, ezenkívül ugye felforgatással és forradalmakkal próbálják elérni a céljukat, és ha az emberek vonakodnak elfogadni, ezt a sok jót, amit kitaláltak nekik, akkor jön csak a háborús eszköz. Ami ugye eleve kétélű dolog, a saját híveik is mennek a levesbe. És azért nincs háború, mert úgy látják, hogy jól haladnak (viszonylag) békés eszközökkel. Akkor van okunk félni, ha elakadnak, könnyen leeshet a demokratikus álca.

  117. 130!
    Valahogy így igen..
    128!
    „Ami mostanra új, az a konkrét katonai felvonulás Oroszország ellen, amiben Európát a feláldozható térségnek tekinti a Pentagon.”

    Ettől félek én is.Csak azt nem értem Európa mért nem szól be nekik, mit engedelmeskedik mindig..Mért lehet fenyegetni európát,meg kilőni a minisztereit, meg repülőgéppel együtt adminisztrációval együtt lezuhantatni.Nem igaz hogy nem tudnak együtt tenni valamit..Mindig itt van a cirkusz..Vagy ezt már nagyon elbaltázták?

  118. A 35. hozzászólás alatt azt feltételeztem, hogy a stadionokat tulajdonképpen koncentrációs táboroknak szánták. Mai hír:

    http://index.hu/kulfold/2015/08/12/stadionba_zartak_a_menekulteket_gorogorszagban/

    Ennyit erről. Lehet persze Orbánt szidni, de valamit azért előre láthatott. Nyilván neki olyan információi voltak már évekkel ezelőtt is, amelyek nekünk, egyszeri földi halandóknak nem állhattak rendelkezésünkre. Szó sincs itt Orbánnak a nem létező magyar futball iránti rajongásáról. Egyszerűen csak tudta mi következik.

  119. 133.
    Lényegében egyetértek, ez igen valószínű.

  120. Orbánról már eddig is több esetben kiderült, hogy a nyakas ellenkezése Brysseles és az USA irányába csak egy heves belpolitikai célzatu tamtamverés a karzatoknak. Amikor rengeteg pénz hiányzik létfontosságu dolgokra, és stadionokat épít, lényegében azt bizonyítja, hogy erre kapott parancsot ….

  121. 133-135:

    Felhívom a szíves figyelmeteket Occam borotvájára. — A legegyszerűbb ok amit írtam. Orbánnak van egy gyerekkori mániája, a foci.Ha nem lenne Puskás Akadémia is, akkor elgondolkoznék a felvetéseteken, de így a dolog egyértelmű.

  122. A stadionok kettős rendeltetése Pinocet óta nem kérdés.

  123. 136:

    A két magyarázat nem kizárja, hanem kiegészíti egymást. Egyébként pedig nem minden esetben az egyszerűbb magyarázat a helytálló. Léteznek kivételek. Van az életnek olyan területe, ahol semmi sem az, aminek látszik.

  124. 137-138:

    Okosabb, ha a mániátokat otthon hagyjátok!

    Pinocetnek volt egy „problémája” hova gyűjtse össze a kommunistákat. Az üres stadionok kínálták magukat. De stadionokkal felkészülni tömeges internálásra a világ legkevésbé költséghatékony megoldása lenne. Ekkora marhaságra Orbán se képes. Rákosi se ezért építette a Népstadiont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük