2021-07-22 nap bejegyzései

(3596) Feljegyzés

Tibor bá’ online

 

Az adminisztrátor feljegyzése

2021 a 89. év

Ha egy hozzászólást nem tartok alkalmasnak a poszt szelleme tekintetében: messze eltér a poszt témájától, intellektuálisan nem üt meg egy bizonyos szintet, erősen személyeskedik, indokolatlanul trágár, tagadja a COVID vakcina hasznosságát, a hozzászólást magentára átszínezem. Három magenta után a hozzászólót moderálom. Ha ez se hoz megoldást, moderálás nélkül kitiltom.

Erre a fegyelem megszilárdítása végett van szükség. A hasznos és építő vita szerves része az eltérő vélemény ütköztetése, de ez nem jelenti azt, hogy nevetségesen stupid nézetekkel is elő lehessen állni. Igen, tudom, ez úgy hangzik mintha saját testemre akarnám szabni a szabályokat. A helyzet az, hogy semmiben se jó a túlzás. A szélsőséges liberalizmus rosszabb, mint a szabályozott mederbe tartott diktatúra. Ez a tapasztalatom az életben, és ez a tapasztalatom itt a blogon is. A türelmes elnézést egyesek azzal honorálnak, hogy nem kívánatos stílusokkal tovább mennek a szélsőségek felé. Erre itt van Avatar példája, aki elfogadhatatlan stílusban esett neki bálintnak. Miért? Mert bálint ahelyett, hogy a divatnak megfelelően nyalná a négerek seggét, leírta élettapasztalatát. Ezt Avatar is megtehette, és akkor az olvasók eldönthetik, hogy melyik a tényszerűbb.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________