2021-07-08 nap bejegyzései

(3582) Első csapás

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Oroszország jogosan tart egy Amerikából érkező, megelőző első csapástól

2021 a 89. év

Szerző: Stephen Lendman

Amerika vég nélküli háborús mániája veszélyezteti leginkább a stabilitást, a biztonságot és a világbékét. Oroszország attól tart, hogy Amerika megtámadhatja egy megelőző nukleáris csapással.

Az orosz vezérkari főnökség műveleti parancsnoka Viktor Poznikhir tábornok szerint: „Amerikai ABM (ballisztikus rakétaelhárító) rendszerek telepítése Európába és az ABM rendszerekkel felszerelt óceánjáró hajók, amelyek megközelítik Oroszországot, alattomos lehetőséget biztosítanak egy meglepetésszerű nukleáris támadásra Oroszország ellen.”

Az ABM rendszerek globális kiépítése csökkenti a nukleáris fegyverek használatának a küszöbértékét, mert azt az illúziót nyújthatja Washington számára, hogy megúszhatja stratégiai támadó fegyverek alkalmazását mivel az ABM rendszerek védelme alatt áll.

Az ABM pajzs bátorítja a világ rakéta fegyvereinek a felfuttatását, és beindíthat egy újabb fegyverkezési versenyt.

A Nyugat által az 1940-es évek végén beindított hideg-háború kezdete óta Washington és a Pentagon „kiértékelői” elhiszik, hogy Oroszországgal vívott nukleáris háború megnyerhető.

A magát makacsul tartó őrültség aláássa a globális biztonságot, veszélyezteti az emberiséget jobban, mint bármikor amióta a neokonok irányítják az amerikai haderőt.

Az Oroszország irányába kifejtett erőteljes amerikai ellenségeskedés megakadályozza az épelméjű gondolkodást, előtérbe helyezi az elképzelhetetlent – egy lehetséges nukleáris háború okozta tömeges megsemmisülést.

A katonai biztonsági bizottság előtt tett meghallgatáson a CENTCOM parancsnoka Joseph Votel hazudott Irán vonatkozásában, azt állítva, hogy az Iszlám Köztársaság „a legnagyobb hosszú távú veszély a Közel Kelet stabilitására.”

Valójában Amerika és Izrael már elég régen kivívta magának a kétséges dicsőséget, hogy ők lennének a terület és az egész Föld békéjének a fenyegetői.

Votel: Irán a térség hegemóniájára hajt.

A valóság: Irán kölcsönös együttműködést szeretne minden országgal. A világ békéjében érdekelt és élesen ellenzi az Amerika vezette hódító háborúkat.

Votel: Irán humanitárius kríziseket használ ki szélsősége szervezetek és terror csoportok segítségével, mint amilyen például az al-Kaida és az ISIS.

Ezek a csoportok egyértelműen jelezték, hogy céljuk az Amerika területének, külföldi érdekeltségeinek, valamint szövetségeseinknek a megtámadása.

A valóság: A közel keleti, észak afrikai és közép ázsiai humanitárius krízisek keltésének kizárólagos felelős Amerika. A felelősségben részesek a NATO és Izrael is.

Az Al-Kaidát, az ISIS-t és más terror csoportokat Amerika hozta életre és támogatja. Annak esélye, hogy ezek megtámadnák Amerika területét gyakorlatilag nulla. Votel hazudik, amikor ennek az ellenkezőjét állítja.

Votel: Vizsgálatot indítunk a több száz civil életet követelő mosuli légitámadást követően, annak érdekében, hogy megállapítsunk mi történt, mik a tények, azonosítsuk a felelősségre vonhatókat, és hogy tanuljunk az esetből.

A valóság: Amerika válogatás nélkül gyilkolja a civileket az összes általa indított háborúban. Amikor indítanak vizsgálatot, szisztematikusan végzik a szerecsen mosdatás annak érdekében, hogy elkerüljék a Nürnberg szintű háborús bűnök megállapítását.

Pentagon vezette civilek mészárlása folytatódni fog Irakban, Szíriában, és más helyeken. Az amerikai háborús bűnök továbbra se lesznek számon kérhetők.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________