2021-07-20 nap bejegyzései

(3594) Hülyének lenni

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Úgy 18 éves lehettem, amikor egy vasárnapi ebédnél az apám megkérdezte (nem eredeti ötlet volt): Jó hülyének lenni? Azt válaszoltam nekik, hogy „majd ebéd után megbeszéljük”. Mire apámnak leesett a tantusz, nevelő anyám halálra röhögte magát. Aztán négyszemközt azt mondta, elegánsan hülyéztem le az apámat. Ez jutott eszembe minap, amikkor nyilvánvalóvá vált, hogy valaki ennél is elegánsabban hülyézte le a fél országot.

A felmérések szerint Nyugat Magyarországon a lakosság nagyobb hányada oltatta be magát, mint Kelet Magyarországon. Elemzők szerint a nagyobb oltási kedv oka nem a nagyobb fertőzöttség, vagy bármi más, ami a járvánnyal összefügg, hanem, hogy arra felé többen érettségiznek.

Ennél elegánsabban lehetetlen közölni, hogy az oltásellenesek simán hülyék. Ráadásul a ”közlés” senkihez se köthető. A „közlést” maguk a hülyék tették azzal, hogy nyilvánvalóvá tették az összefüggést.

Persze a tagadók között nem csak érettségizettek, de diplomások is vannak. Ez, hogy magyarázható? Egyszerű! A tragédia feldolgozásának 5 fokozata van: Tagadásdühalkudozásdepresszióbelenyugvás. Ezek az emberek a „tagadás” állapotában vannak. Felfogták ésszel a tragédia mértékét, ami ellen semmi mást nem tehetnek, mint tagadják a tényeket. Hamarosan jönni fog a düh. Vagy már itt is van, hiszen megnyilvánulásaikon itt-ott átüt a düh. Kíváncsian várom az alkudozást. Vagy már az is itt van (az Északi sark környékén túl lehet élni, csak nem 7 milliárdnak). Ma már a kutatók tudják, nem lehet túlélni. A végén 18°C emelkedés lesz. Ma még alig léptük át az 1°C-t.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________