2021-07-24 nap bejegyzései

(3598) Mi újság Amerikában?

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

2021 a 89. év

Forrás:  The Washington Post

Anthony S. Fauci szerint ez egy dinamikus pandémia a vakcinák és a vírus, csakúgy mint fertőzés folyamatos változásának tudományos megértésével együtt. A két éve folytatott sok tízezer beoltott személy klinikai vizsgálata meg fogja állapítani a folyamatokat, állította Anthony S. Fauci az eheti   Szenátusi meghallgatáson.

Ami biztos, hogy a klinikai vizsgálatok és valós adatokra támaszkodva kimondható, hogy a FDA által engedélyezett három vakcina az embereket megvédi a betegség súlyos következményeitől. A vakcinák ezt a feladatot oly jól látják el, hogy az orvosok elragadtatottan nyilatkoznak.

Robert B. Darnell, a New Yorki Rockefeller Egyetem biokémikusa szerint a vakcinák a betegség elkerülésére elképesztően hatékonyak. Ez nem agyonreklámozás. A koronavírus által okozott COVID-19 betegség kaszál a be nem oltottak körében. Ha a kórházba kerülést nézzük, akkor kiderül, hogy a megbetegedettek 97 százaléka oltatlan. A COVID-19 fertőzésben, az időben meghalt amerikai betegek majd 100 százaléka nem volt immunizálva. Ez még akkor is igaz, ha a delta és már variánsok jelentősen terjednek. Bár még további vizsgálatokra van szükség annak megállapítására, hogy a vakcinák milyen mértékben állítják le a variánsokat.

Fauci szerint ha fertőzési áttörésről hallunk az nem szükségszerűen jelenti egy vakcina használhatatlanságát. A vakcinák megvédenek a kórházba kerülést és elhalálozást okozó súlyos betegséggel szemben. Pillanatnyilag a meglévő adatok ígéretesek. A Pfizer-BioNTech gyártmányú mRNS vakcinából két dózis 88 százalékos hatékonysággal állítja le a delta variáns tünet okozását, állítja az angol PHE (Public Health England).

Különben a vírus statisztikában az USA 180 fokos fordulatot vett. A hónap eleje óta az új fertőzöttek száma 171 százalékkal megugrott. A halottak száma napi 250 körül van, ami 42 százalékkal magasabb, mint a két héttel ezelőtti adat. A helyzet különösen ott romlik, ahol viszonylag kevés a beoltottak száma.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________