2021-07-07 nap bejegyzései

(3581) Ezt tíz évre mondta

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

2021 a 89. év

Guy McPherson 2016-os interjújából: Nem tudom elképzelni, hogy 10 év múlva legyen akár egyetlen ember is a Földön.

Nincs 10 évünk. Amikor mondok egy konkrét számot, akkor azzal a probléma az, hogy az emberek úgy fogják fel, minden mehet tovább, úgy ahogy van 9 év és 364 napon át.

Más klímakutatók küzdenek, én viszont azért adom fel, mert a küzdelemnek nincs értelme. Ők specializálódtak. Az egyik a metánt kutatja, a másik figyeli a sarki jég viszonyait, de nem nézik a teljes képet, nem látják a teljes valóságot.

Ennyi idő alatt (10 év) olyan hőmérséklettel kell számolnunk, ami a legmagasabb (vagy majdnem a legmagasabb) a Földön az elmúlt 2 milliárd év alatt.

A klíma rendbehozatala helyett (ami nem lehetséges) az életünkre kellene fókuszálni, amíg élünk.

Véleményem szerint a remény egy szörnyű dolog. A remény tulajdonképpen vágyakozás. A reménykedés egy haszontalan dolog. Hagyjunk fel a reménnyel és kezdjünk el reálisan gondolkodni. Foglalkozunk a jelennel, ahelyett, hogy arról a jövőről ábrándozunk, ami sose fog eljönni.

Arra biztatom az embereket, hogy törekedjenek kellemes dolgokra, keressék a szerelmet, tegyék azt, amit szeretnének tenni. Nem hiszem, hogy ez rossz tanács lenne. Arra is biztatom az embereket, hogy maradjanak nyugodtak, mert semmi se lehet tenni, semmi sincs az emberiség irányítása alatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________