2021-07-11 nap bejegyzései

(3585) Jogerős 25.000.000

Tibor bá’ online

 

Jogerős: 25 millió forintos kártérítésre kötelezték a lúgos orvost

 

2021 a 89. év

Ez az (elhíresült) lúgos orvos, Bene Krisztián, aki a Budai Irgalmas rendi Kórház igazgatója, egyben Renner Erika szeretője volt 2013-ig. Ekkor jött egy, a nő által kezdeményezett szakítás, amit a jogerős bírói ítélet szerint követett a férfi bosszúja: „A férfi a (volt) barátnőjét otthonában megtámadta és nemi szervét maró lúggal leöntötte. Ezzel nőiességében alázta meg és fájdalmas sérüléseket okozott, alapvető életfunkcióiban és mindennapos élettevékenységeiben most is korlátozott.”

A kártérítési kereset indoklása szerint „soha nem lesz képes teljes értékű életet élni, pszichés állapotromlása olyan mértékű, ami további gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést teszi szükségessé.

A herce-hurca 8 és fél éven át tartott, amit végig figyelemmel kísértem, mert első perctől fogva büdös volt nekem a dolog. Ugyanis (a nő vallomása szerint) a tett végrehajtásához az álarcban lévő férfinek a nőnek a combjába be kellett szúrnia egy injekciót, majd le kellett vetkőztetnie.  Véleményem szerint egy védekező nőnek a combját eltalálni és a fecskendőt kiüríteni, a bugyiját lehúzni, s közben elővenni a lúgot tartalmazó tartályt, a nemi szervet eltalálni, embert próbáló feladat. Ezzel azonos mértékű teljesítmény az inkognitó megtartása. Ugyanis a nő állította, hogy a támadóját nem ismerte fel. Ráadásul, hogy jutott be a lakásba?

Évekig tartó szerelmi viszony folytatása után, csak azért nem felismerni valakit, mert van rajta egy álarc, nagyon gyenge védekezés.

Ami számomra még meglepő volt, hogy bár a nő közösülés képételen („soha nem lesz képes teljes értékű életet élni”) évek óta ott ül mellette az új barátja, aki nyilván a lúgozás után lépett a színre. Nem állítom, hogy lehetetlen, de rendkívül életszerütlen nemi élet nélkül elkezdeni és fenntartani egy kapcsolatot. („kedves hölgyem megengedi, hogy hazakísérjem? Örömmel, de tudnia kell, hogy én nem kefélek se ma, se a büdös életben.”)

Mindent összevetve az igazságnak valahol máshol kell lenni, amire nem könnyű rájönni, de a 25 millió helyes irányba tudná terelni az elképzeléseket.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________