2021-07-02 nap bejegyzései

(3586) Nyalják a feketék seggét!

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Szalagcím: Eltávolítják az egykori rabszolgatartók és fehér felsőbbrendűséget hirdetők szobrait a Capitoliumból.

Az amerikai képviselőház megszavazta, hogy a Capitoliumból eltávolítsák azoknak a szobrait, akik a fehér felsőbbrendűség támogatói voltak.

Az afrikai rabszolgák Amerikába exportálása történelmi tény. Abban az időben ez elfogadott gyakorlat volt. Éppen olyan tény, mint a hazánkat fel-és vagyonunktól megszabadító vörös hadsereg „ideiglenes”itt tartózkodása, és ezzel párhuzamosan szocialista társadalmi rend fenntartása.

A történelmi tényeknek általában vannak maradandó emlékeztetői szobrok, épületek, utcanevek, stb. formájában. Aztán, a mikor jön a fordulat, ezeket legtöbbször pont azok távolítják el, akik haszonélvezői voltak a hirtelen elfogadhatatlanná vált történelmi tényeknek.

Én ezt a gyakorlatot elfogadhatatlannak tartom. A múlt megváltoztathatatlan, nem elfogadása semmit nem old meg. Most, az amerikai események se. A néger probléma kétélű. Egyfelől gyalázatosan bánnak velük, másfelől nagy hányaduk viselkedése, a társadalomba való beilleszkedésük hiánya elfogadhatatlan. Ezen utóbbiak tagadása nem old meg semmit, sőt, további problémákat hoz felszínre.

Fel lehetne vetni a magyarországi cigánykérdéssel történő hasonlatot, de legfeljebb odáig jutnánk el, hogy megoldhatatlan. Az a szarnak csak egy pofon, hogy az amerikai négert úgy kötelező „afroamerikainak” hívni, ahogy a magyar cigányt „romának”.

Örök emberi tulajdonság, hogy a rövidtávú előnyökért figyelmen kívül hagyja a hosszú távú hátrányokat. Az egykor háziállatként tartott rabszolgák utódai erre ragyogó példa. Most aztán nyalhatják a seggüket.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________