2021-07-25 nap bejegyzései

(3599) L.S. nem tud nyugodni a seggén

Tibor bá’ saját véleménye online

 

L.S. sorra akarja megjelentetni emberiség mentő elképzeléseit. Legutoljára felháborodottan közölte, hogy a beoltottak fertőződnek és fertőznek. Igen, de mi ebben az újdonság, és a rossz?

A be nem oltott egészséges ember elkapja az utcán szabadon szaladgáló vírust. A szervezete azonnal el kezd gyártani antitestet, de vírus gyorsabban terjed. Általában kb. két hétre van szükség ahhoz, hogy a termelt antitest hatékonyan fel tudja venni a versenyt a vírussal. Minél idősebb valaki az antitest képzés annál lassabb. Ezért van az, hogy a fiatalok (általában) könnyebben átvészelik a fertőzést.

A beoltott is elkaphatja a vírust. Mért ne? A vírus nem válogat. És ha van benne vírus, az kikerülhet belőle és fertőzhet másokat. Nála azonban már van kellő mennyiségű antitest, aminek a termelését a vakcina váltotta ki. Ezek azonnal felveszik a harcot a vírussal, még mielőtt el tudnának szaporodni. A kimenetel esetenként más és más, de a legrosszabb esetben is a betegség lefolyása sokkal enyhébb, mint a be nem oltottak esetében.

Aki ezt nem érti, az hülye, aki az oltás ellen agitál, az gyilkos.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________