(3594) Hülyének lenni

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Úgy 18 éves lehettem, amikor egy vasárnapi ebédnél az apám megkérdezte (nem eredeti ötlet volt): Jó hülyének lenni? Azt válaszoltam nekik, hogy „majd ebéd után megbeszéljük”. Mire apámnak leesett a tantusz, nevelő anyám halálra röhögte magát. Aztán négyszemközt azt mondta, elegánsan hülyéztem le az apámat. Ez jutott eszembe minap, amikkor nyilvánvalóvá vált, hogy valaki ennél is elegánsabban hülyézte le a fél országot.

A felmérések szerint Nyugat Magyarországon a lakosság nagyobb hányada oltatta be magát, mint Kelet Magyarországon. Elemzők szerint a nagyobb oltási kedv oka nem a nagyobb fertőzöttség, vagy bármi más, ami a járvánnyal összefügg, hanem, hogy arra felé többen érettségiznek.

Ennél elegánsabban lehetetlen közölni, hogy az oltásellenesek simán hülyék. Ráadásul a ”közlés” senkihez se köthető. A „közlést” maguk a hülyék tették azzal, hogy nyilvánvalóvá tették az összefüggést.

Persze a tagadók között nem csak érettségizettek, de diplomások is vannak. Ez, hogy magyarázható? Egyszerű! A tragédia feldolgozásának 5 fokozata van: Tagadásdühalkudozásdepresszióbelenyugvás. Ezek az emberek a „tagadás” állapotában vannak. Felfogták ésszel a tragédia mértékét, ami ellen semmi mást nem tehetnek, mint tagadják a tényeket. Hamarosan jönni fog a düh. Vagy már itt is van, hiszen megnyilvánulásaikon itt-ott átüt a düh. Kíváncsian várom az alkudozást. Vagy már az is itt van (az Északi sark környékén túl lehet élni, csak nem 7 milliárdnak). Ma már a kutatók tudják, nem lehet túlélni. A végén 18°C emelkedés lesz. Ma még alig léptük át az 1°C-t.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

46 gondolat erről: „(3594) Hülyének lenni

  1. “ Elemzők szerint a nagyobb oltási kedv oka nem a nagyobb fertőzöttség, vagy bármi más, ami a járvánnyal összefügg, hanem, hogy arra felé többen érettségiznek.”

    Más tanulság is levonható a fentiekből. Például az, hogy a Kelet Magyarországon élők jobban felismerték azt, hogy valójában mire is megy ki a játék. Egyszerűen több a józan paraszti eszük.

  2. 1./ Hanyistók.
    Ha megtennéd hogy felhomályosítassz mire is megy ki
    a játék, azt megköszönném, noha okafogyott a dolog,
    mert már a második PFIZEREN is túl vagyok. — De ettől
    még lappang bennem annyi tudásszomj mi lehet az
    oka, hogy szerinted nekem nem jutott legalább egy
    hangyányi a „”józan paraszti észből”” ???

  3. 3. / Barna Mihály
    Igyekszem szalonképes maradni Tibor bá’ miatt és ezért csak egy keresőszót írok : “grafén oxid”. Nem ragozom tovább a témát. Minden információ fellelhető a neten.

  4. 4. Hanyistók

    Mi a gond vele?

    A megfelelő glutation szint eredményesen semlegesíti a grafén-oxid agresszív oxidatív hatását. A glutation szintre pedig a megfelelő cink mennyiség gyakorol jó hatást. Ha igaz a mese, „könnyen” kezelhető.

    Ami számomra érdekes, hogy az oltások és a megelőzés (maszkhasználat, kézmosás stb.) mellett a gyógymódokról soha egy szó sincs.
    Miért?
    Nehezen hiszem el, hogy semmilyen előrelépes nem nemtörtént ezügyben. Vagy gyógyítani teljesen lehetetlen a már fertőzötteket?

  5. Kedves Tibor bá’!

    Ismét elmondtad: „Oltakozz”
    Nagyon fontosnak tarthatod, bizonyosan ezért mondod ilyen gyakran.

    Legyen teljes a kép, és tegyük hozzá. Nem kötelező felvenni, ez kisérleti vakcina.

    Ezt, „Ma már a kutatók tudják, nem lehet túlélni. ”
    Én is így látom, ez a hajó elment.
    Ez elől nincs hova elbújni, SENKI nem ússza meg!
    Jó volna, ha tévednék!

    H-a-n-y-i-s-t-ó-k 2021-07-20 – 07:58
    Tényleg, nem bántásképp, de jobban ellenőrizd amit hallasz. Van benned valami, de azt is eljátszod, ha nagy „zöldségeket” mondasz.

  6. Az Emberne, mint bámilyen élőlénynek alapvető ösztöne a túlélés. Hiába lett gondolkodó lény, nem képes elfogadni a halált. A butábbja ezért gyárt magának túlvilágot, és ezért ne képes feldolgozni egy halálos vírus, vagy a klímaváltozás tényét. Minden hamis szalmaszálba belekapaszkodik, ami egyszerűbb agyával könnyebben értelmezhető. Oltásnál inkább hisz egy nagynézettségű háztartásbelinek, mint egy kemény nyolcosztályos tudással felogható orvos-magyarázatnak. Merugye, jobban hisz az ember egy vizből bort csináló alkimistának, mint hogy naphosszat kapálja a szőlőt….
    De hiába reménykedünk, hogy kiszelektálódnak az ostobák. Az emberi Fajnak – valamiért – szüksége van rájuk és generációról generációra újratermelődnek.
    Ugyanigy nem szabadulunk meg a COVIDtól soha!

  7. Ok, akkor én hülye vagyok, vállalom 🙂
    Egy időben vaciláltam, hogy én is be kellene oltassam magam, de elnézve pl. az izraeli híreket már látom, hogy kurvára semmi értelme.
    Amúgy volt itt már szó arról, hogy esetleg az oltások is hozzajárulhattak az új mutációk létrejöttéhez?

    7 Reinkarnatorr: nyugi, hívő meg nem hívő ugyanúgy rohadni fog a földben pár évtized múlva. Onnan már te sem fogod lenézni a birka hívőket.

  8. Ez most komoly, hogy ezt az összefüggést sikerült találni erre? ?
    Csak kíváncsiságból, van kimutatás főváros vidék összehasonlításra?

  9. 9 – Tiborc:
    Egyértelmű, a tanulatlanság oltásellenességet szül. Nem kell megsértődni, tanulni kell.

    6 – n/a:
    Ne keverd össze a dolgokat. Ma már a kutatók tudják, hogy nem lehet túlélni a klíma változást.

  10. Tibor bá’ 2021-07-20 – 09:14

    „Ne keverd össze a dolgokat. Ma már a kutatók tudják, hogy nem lehet túlélni a klíma változást.”
    Én is ezt mondtam. Nem lehet túlélni a klímaváltozást.
    Viszont Te keversz. Az oltakozást a klímával.
    És lehülyézed aki nem oltakozik :”Egyértelmű, a tanulatlanság oltásellenességet szül. ”
    Mengele sok okos embert oltott be. Csak a kontraszt miatt mondom.

  11. 11 – n/a:
    Figyelmesebben kellene olvasnod az írásaimat. Ha nem mindent értesz meg, az egy dolog, de hogy ezért neki mész másoknak, az már nem OK.
    Az utolsó bekezdés tárgya a TRAGÉDIA.

  12. 10.Tibor bá: „Nem kell megsértődni, tanulni kell.” Nagy igazság, duzzogástól még senki nem ismerte meg a DNS replikációt vagy a fehérje szintézist. Pedig ezek nem érthetetlen dolgok, csak kívül esnek a legtöbb ember érdeklődésén. Pedig ilyen alapszintű biológiai ismeretek mellett nincs semmi misztikum sem a vírusműködésben, sem a védekezésben. Marad persze megoldandó problémák serege, amire a tudatlanság sosem lesz megoldás. A hiányzó tudást kéne keresni, nem a meglévőt elutasítani.

  13. Tibor bá’ 2021-07-20 – 09:32

    Figyelek, ezt már Te is elismerted, vagyis inkább Te nem figyelsz.
    Mutatom, értelek, emlékszem rád:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3586-3-oltas#comment-298217
    ” Ha csak jó memóriánk van, az kevés.”

    Mondtam, talán elhalványult a tudatodban,
    Az oltásról, annak hatásáról NEM LEHET elegendő információd, hogy tutira mond, ez jó.
    Az oltás mellékhatásait most is gyűjtögetik, a leírást folyamatosan módosítják,
    így azok akik az elején vették fel, BIZTOSAN hiányos adatok alapján tájékozódtak, ha egyáltalán tájékozódtak valamennyire.

    Te szugerálsz! Erős érdekeltséged lehet.

  14. 8. Intuitív
    Nyugi, ateistákat is lenézek. 🙂
    Csak az erőszakos vallásosokat utálom. Miattuk fizetek 250-et havonta, mert nem akarom alapigazságként azt belemosatni a gyerekem agyába, hogy egy közel keleti jóember napokig utazgatott egy cet-HAL- bálna gyomrában.

  15. 13-hoz füzném még: Senkit ne tévesszen meg, hogy vannak tanult oltásellenesek (meg sok mindent tagadók). Már az első vakcina (himlő) feltalálásakor is volt orvos(!) aki „tájékoztatta” az embereket, hogy a himlővakcinától ökörfejük nő. Miközben tudva tudta, hogy hazudik. Tény volt akkor is, most is, hogy a támadott vakcinák, még kockázatok mellett is tömegek életét mentik meg. EZ A KISEBB KOCKÁZAT. És ez a „KISEBB” a 200 év alatt nagyságrendeket fejlődött.

  16. n/a: Ha kilátsz a szűrőből. Aki manapság általánosan mond olyat, hogy „kisérleti vakcina”, az nagyon le van maradva a tájékozottságban vagy nem AKARJA meglátni az évtizedes nagyságrendű fejlesztéseket, inkább becsapja saját magát is.

    Másrészt: Időnként emlegeted, hogy: „nem kötelező”. Vedd figyelembe, hogy egy vírus nem jogi kategória. Működését és a védekezés mechanizmusát nem befolyásolja, hogy térben és időben hogy változik a „kötelező”. A „kötelező” csak a tudatlanok terelgetésére való, hol jól, hol rosszul, különböző célok és érdekek mentén. Ezek a „célok és érdekek” nem mindig esnek egybe az optimális járványkezeléssel.

  17. 17. Intuitív
    Úúúúú. Ááááá. Igaz lehet. Azért maradok materialista. 🙂

  18. A veszély az hogy ma a fogyasztói társadalmon nyugszik minden.Tehát a fogyasztás még most is nagy , az emberek vágyakozak egy jó autó után, kirándulásokra, jó ruhákra, kütyükre ,házra stb…..emiatt gyártani kell mint az állat.Pl egy autó vásárlása esetén több ezet beszállítónka kell gyártani egy csavart vagy akármit.Ezért van munka, olyannyira hogy munkaerőhiány van.Nagyobb a kereslet a kütyük iránt mint a kínálat szinte.Ezért nincs munkanélküliség.De mi lesz ha pl.az élelem vagy bármi összeomlik /felmegy az ára és nem jut pénz autóra,fogyasztási dolgokra akkor bukik minden.Mert egy cérnaszálon téncolunk munka tekintetében, ami csak azért erős most mert mindenki veszi a cuccokat és fogyasztHa nem lesz pénz akkor nem fog fogyasztani és nem lesz munka.Viszont emberek 10-100millióinak majd már nem lesz lehetőség vissztérés falura a szülőkhöz kertészkedni vagy részleges önellátásra.Mert a szülőknek sincs már kert,állat, tudás ja és lassan meg sem termem már a zöldség,gyümölcs meg a termény sincs olcsón mint régen hanem az is PÉNZ kérdése.Tehát én abban látom az elcsúszást ha beüt valami klíma vagy gazdasági gebasz és emberek milliói vagy milliárdjai maradnak munka nélkül.Mit fognak tenni ?Leölik egymást?
    Ugye it fent is írta valaki hogy majd elértük a növekedés határait és visszaépülünk.Ahogy régen emberek százmilliói jöttek ki a mezőgazdaságból most azok az emberek dolgoznak a fogyasztói társadalomban (pl lehet csak egy kínai csomagot visz ki a postás úgy kapcsolódik a rendszerbe mind dolgozó ember vagy egy kamionon cserél csapágyat ami spanyolból hozza a gyümölcsöt), de ha majd kiodbja a rendszer őket (nem lesz megrendelés) akkor mi fognak csinálni ezek a százmilliók munka nélkül?
    Úgy ahogy most kell a kütyü, mert van pénz-lásd Orbán támogatás -lásd nincs mesterember az építkezésekhez ugyanúgy ha nem lesz pénz akkor meg nem kell a mestermeber, a munkás sehová sem.No 2008 óta ugyan nem tapasztaltunk ilyet a kütyük bejövetele és az internet és a fogyasztási vágyak felfutása miatt, mert előtte azóte nem volt senkinek internet és 100 tv csatorna és a fogyasztói társadalom is csak gyerekcipőben járt.Még akkor jött be a penny ,tesco(nem is olyan régen ugye kb 20 éve) előtte még volt otthon az idősebbeknek állat, kert…
    Mondjuk ha elérjük a 2 vagy 3°C-ot és megdrágul az élelem (ugyan lesz még ahogy egyesek írják, mert van pazarlási tartalék stb..) akkor i selőálhatnak katasztrofális állapotok.Említette itt valaki hogy élelemre a havi bevételének harmada megy vagy van akinek 90eft.A részletek mindegy most hogy hol eszik.Mondjuk 2 vagy 3 fok melegedésnél lehet hogy a bevételének 60-80%-a élelmere menne.De nem lesz bevétele, mert bezár minden gyár és elküldik őt is mert az embereknek csak élelmemre lesz pénze beszarik az autóipar,építőipar minden(ugye most az ellenkezőjét látjuk még) Így szép lassan vagy gyorsan leépülhet az ipar.Mondjuk ha egy év alatt menne 2-300%-ot az élelmiszerár akkor ez hamar 1-2 év alatt is bekövetezhetne.Nem kell kőműves, ács, gyári melós, a termelés a tizedére zuhan vissza, mert már csak a tartalékkal rendelkezők újítatnak fel pl. házat.Egy egy szektor kiesése millióknak okoz majd tartós munkanélküliséget.És ez rántja magával a többit is mint a szar mert minden kapcslódik mindenhez.Ráadásul ott lesz a robotizáció.És a termőföldek is elvileg merülnek ki ugye.
    Lehet hogy csak én látom pesszimistán a dolgot , de miért nem beszélnek ilyen vonatkozásban Mc Phersonék?Miért csak a +2-3-5 fok melegedést szajkózzák meg a habitat eltűnését???Nem elég ha összeomlik az ipar?
    Ja és elvileg már itt nem lesz felfutás mint gy világháború után, hanem csak lejjebb és lejjebb lesz.

    Nem kell eltűnni az élettérnek a katasztrófához.Elég ha az élelem ára az egekbe megy és meg bedől 1-2 tényező(termőföld,robotizáció,olajár) De pl az olaj sem lesz olcsóbb, romlik az eroei.Ne mondja senki hogy majd egy akkus johndeer olcsóbbb lesz ha lesz egyátalán tömegesen.
    Vélemény valakinek?

  19. A propaganda módszerei:

    – argumentum ad hominem -> a vitapartner személyét, tulajdonságait veszi célba, elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít

    – a félelemre való rájátszás

    – megfoghatatlan fenyegetés ismert veszéllyel, vagy veszélyes személlyel való társítása

    – a „náci kártya”, más néven megbélyegzés. A logikai hibák, hiányos tények ellenére is lehetséges egy elmarasztaló ítélet személyek, vagy állítások felett, ha összekapcsolják olyan csoporttal, amely eredendően elítélendő

    – az ellenség vagy ellenfél démonizálása

    – valótlan állítások tényekkel való szándékos keverése, célja a tömegek félretájékoztatása, valamely fél lejáratása.

    Sajnos az utóbbi időben a komoly vita helyett az elsőként és az utolsóként megjelölt propagandamódszer uralkodott el ezen a fórumon. Tudom nem mindenki ért velem egyet, de szerintem ez a színvonal csökkenéséhez vezet hosszútávon, és konkrét személyekhez köthető. Ezek a személyek számomra érthetetlen okból nyilvánosan felvállalják ezt, és nem érdekli őket hogy olvasók önálló gondolkodásra képes része ezt látja. Számukra így csak az látszik fontosnak, ha az ingadozókat, és azokat, akik számára egyszerűbb csatlakozni a – idézet: – „fősodorhoz” , maguk mellé állíthatják.

    bővebben a témáról:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Propaganda#T%C3%ADpusai_%C3%A9s_m%C3%B3dszerei

  20. 21 – andrew:
    Hogy állandó szófosásod van ugyanabban a témában az még csak elmegy, de ennek a posztnak nem ez a témája. Legalább erre ügyelj.

    22 – sleeper:
    „– argumentum ad hominem -> a vitapartner személyét, tulajdonságait veszi célba, elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít”
    Sajnos, ha valaki csökönyösen ragaszkodik a téveszméjéhez, akkor nem marad más hátra mint a személyeskedés, vagy a válasz nélkül hagyás. Melyik a kevésbé sértő?

  21. Csont 2021-07-20 – 10:35

    „n/a: Ha kilátsz a szűrőből.”
    Mondtam, most másképp mondom:

    http://www.antalffy-tibor.hu/3586-3-oltas#comment-298103

    Feltörték a szűrőmet, pontosabban trójaival megkerülték.
    A szomszédom olvas titeket, vagy hozzátok hasonló véleményű embereket, és elmondja (mondaná) nekem.
    A szomszédom a trójai faló.

    Másképp kell szűrnöm. Mondjad! Bármit! Megoldom.

  22. Engem nem lehet vádolni szófosással, de attól még egyre jobban kezd látszódni, hogy a nagy okoskodásban mindössze kétfajta ember dominál: az egyik a karó-ember (köti az ebet a karóhoz), ő az, akinek nincsenek kétségei a tudásáról, tökéletesen biztos benne hogy az ő „szakértői” tudják a tutit.
    A másik fajta meg a „folyondár”, aki ezek köré csoportosul, ezekre „tekeredik”, azt eszi és nyomja tovább ezerrel.

    A vicc az, hogy a kettő között nincs is nagy különbség, hisz egyik sem ismeri az originál infót és valóságot, csak hírből, a medián (közvetítőkön) keresztül.

    Van egy igen kevéske maradék is, akik ebből kimaradnak, ki azért mert értelmét nem látja a szópárbajnak, ki azért mert nincs is rá ideje…

  23. 23. Tiborbá

    A cikkben említetted a felmelegedést azért írtam ide(igaz nem abban a vonatkozásban írtad) .Illetve azért mert ez egy fontos aspektus amiről senki sem beszél sajnos itt az öszeomlás legnagyobb Magyarország fórumán sem és nemzetközi körökben sem nagyon.Persze nem olvasok nagyon nemzetközi oldalakat de biztos vagyok benne hogy ilyen szemszögből nem világítják meg a dolgokat.Hol beszéljük ki ezt ha nem itt egy ilyen fórumon:D.
    Ez érinthet téged is Tiborbá.Mondjuk elméletben érjük el az 5 fok mlegedést 2026-ra.Elméletben legyünk +3 foknál 2023-ban.Tehát itt nem tudjuk milyen termésátlag lesz,Egyszer írtad hogy +1 fokonként talán 10% terméskieséssel számolnak, de szerintem ez nem biztos adat.Egyrészt van pazarlási tartlék a rendszerben,DE és itt a DE: ha globálisan lesz élelemhiány akkor a világot rohadtul nem fogja érdekelni hogy van e pazarlás vagy nincs vagy hogy ütemezzük át az emberek élelmezését hanem kitör a pánik és a tőzsdén fellövik az élelem árát az egekbe(Lásd most a vas alapanyag ár-Miért lett dupla tripla? Nincs vasérc a földön?????) Szóval csak menjen el a termés usa-ban és európában és legyen mondjuk csak 30% hiány,ami józan ésszel túlélhető és átütemezhető (pl állami beavatkozás,kevesebb húsevés stb..) de nem ez lesz hanem pánik plusz még a tőzsdén is rásegítenek az ár kilövésre.Illetve évről évre rosszabbodna a helyzet.Mondjuk ha a nyugdíjad 60%-át költötted élelemre eddig akkor elméletben majd 2023-ban mondjuk a nyugdíjad háromszorosára lenne szükség az élelmezésedre.De nem lesz miből.És még a rezsit és egyéb költségeket is fizetni kellene.Így már ez teljes összeomlás lesz neked meg persze sokaknak.És nem csak az éhenhalás veszélye fenyeget majd hanem az hogy boltbamenet elkapod e a vírust vagy hogy majd abban a világban kitépi e a kezedből a szatyrot egy cigánygyerek mert éhes.
    Persze mindez még science fiction, de ha bekövetkezik a felmelegedés amit fordítottál akkor ez már valóság lehet.

  24. Szerencsére Magyarországon többnyire nem hülyék, hanem nagyon okos emberek élnek.
    És nem csupán Mészáros Lőrincről tudjuk már, hogy (saját maga szerint lehet hogy) okosabb, mint Zuckerberg, de bizony a jövendőbelije is okos ám, és ráadásul nem csak önbevallásos alapon, hanem Mensa HungarIQa tagsággal igazoltan.
    https://168.hu/szorakozas/az-megvan-hogy-varkonyi-andrea-a-vilag-legokosabb-emberei-koze-tartozik-207729
    Hejj, ha ezeknek a leendő gyerekei öröklik ezt a sok észt is a közbe-szerzéseken felgyűlt családi vagyon mellé, biztos felvirágoztatják az ország gazdaságát!
    Kicsit aggódom ugyan, hogy későn talált egymásra az álompár, de mi más lehetne a célja a házasságuknak, mint hogy közös gyermekeik lehessenek?
    Ha az Úr is úgy akarja, (újra) megnyitja Andrea méhét, hisz Sára is megfogant Izsákkal életkora ellenére is…

  25. Andrew
    Nekem nagyon teccett a hozzászólások!!! mégha nem is szigorúan kapcsolódik a témához.
    Nagyon sok mindenben értek egyet veled, ? nekem is 1000 kérdésem van. Minden is összefügg mindennel is. Szerintem is nagyon furcsa időszak előtt állunk, és ha most nem vagy önellátó, sztem nagyon elvagyunk késve. De még nagyon sokan a problémák meglétét is tagadják.

  26. 23. Tibor bá’

    „…Sajnos, ha valaki csökönyösen ragaszkodik a téveszméjéhez, akkor nem marad más hátra mint a személyeskedés, vagy a válasz nélkül hagyás. Melyik a kevésbé sértő?…”

    Ez igazából nem sértő, hanem egy propaganda technika. Ha nem tudsz semmit felhozni az érvei ellenében, támadd az érvelőt.

    Azért nem sértő igazából, mert aki ezt a technikát alkalmazza, saját magát alacsonyítja le – és ezt az emberek látják.

  27. Ha két vitázó fél közül az egyik szellemi fölényben van, magához kell emelnie a másikat. Ha nem ezt teszi, nincs fölényben. Ha nem lehet a másikat felemelni, akkor legjobb, ha otthagyja.

    A standupos Hadházi Lacinak van erről egy brilliáns kabaréja.

  28. 29. sleeper

    „és ezt az emberek látják”

    Már amelyik. A többség egyáltalán nem, a vita közben elhangzó mondatokra reagálnak csupán.

    ———————–

    Jó írás. Mondjuk ez az 5 pont részlegesen és természetesen átfedik egymást. Ez a pszichológus nő leginkább a gyászolás folyamatának leírására alkotta híres modelljét. Mivel sokat foglalkozott a haldoklással.

    Persze a változásokra is, alkalmazható, de ezügyben annyira nem releváns. Hacsaknem a változást mint veszteséget értjük(nyereségnél ugye könnyebb elfogadni és az alkudozás sem jellemző), de itt, ebben az értelemben egyszerűen ilyen-olyan belátásról, ill. annak hiányáról beszélhetünk.
    Az oltásellenesség,
    vagy oltástagadás nem az a tagadás, nem ugyanaz a- pszichológiai értelemben vett -tagadás. Na, de mindegy is.

    Egyébként az oltástagadók sem sorolhatóak egy kalap alá, mintahogy az oltáspártia sem ugyanolyanok.

    Én beoltattam magam, de nagyon is értek bizonyos félelmeket. Na de azoknak csak egy kicsiny része köthető az oltásokhoz és az-való igaz- már-már a paraionás szint.

    Egyszerűen bizalmi válság van, méghozzá rendkívül súlyos. Olyannyira, hogy az ország működőképességét is veszélyeztetheti. Pl. Jelen esetben a tagadás által nehezedő nyomás az eü-re a közelgő 4. hullámban.
    Az értelmi deficit kérdése pedig szintenként tagozódik.
    Bizonyos aspektusból az oltástagadók pedig semmivel nem rosszabbak a társadalom, -mint egység -szempontjából, mint a hagyományos, belátó, oltott szavazópolgár.
    Tudatlanságukkal tartják életben a rendszert, mely vérüket veszi.
    Maradhatunk annyiban, hogy 90-95%unk segghülye és még csak nem is elegánsan nyomják.

  29. 5 mindenf
    „Ami számomra érdekes, hogy az oltások és a megelőzés (maszkhasználat, kézmosás stb.) mellett a gyógymódokról soha egy szó sincs.
    Miért?”
    De, van, már tavaly tavasz óta vannak hírek, csak valamilyen rejtélyes ok miatt mi azt nem nagyon látjuk. A közösségi oldalakról pillanatok alatt eltűnnek az ezzel kapcsolatos bejegyzések, cikkek, videók és személyes beszámolók. E témával foglalkozó fb csoport törölve, emberek tiltva…
    De pl. nézd meg itt:
    Amerikában Pierre Kory
    https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/i-mask-plus-protocol/
    Ausztráliában Thomas Borody professzor
    https://www.skynews.com.au/opinion/outsiders/aussie-scientist-mocked-by-left-bureaucrats-after-discovering-covid-treatment/video/95c8e9c768e1d5eb11e87c77e2232f48

  30. Delp 2021-07-20 – 20:33

    Régen voltál itt. Örülök neked.
    A hsz-ed hasznos volt nekem. Köszönöm!

  31. n/a: köszönöm!

    Mivel az oltások sem adnak 100%-os védelmet, talán 95%, szerintem nem árt, ha van még muníciónk amaz 5% gyógyítására is, akik a védőoltások után mégis elkapják a covidot.
    És azoknak, akiknek valamilyen egészségi ok miatt mégsem ajánlott a védőoltás (pl. korábbi anafilaxia).

  32. Lehet, hogy erőltetett lesz.
    Foglalkoztatási ráta és oltási kedv. Összefüggés lehet még a nagyobb foglalkoztatás és nagyobb oltási szám, alacsonyabb foglalkoztatás, alacsonyabb oltási hajlandóság között.
    Ismert, több nagyvállalat agitálta, presszionálta az oltatlanokat vagy épp jutalmazta az oltottakat.
    Foglalkoztatási ráta 2019
    Alföld és Észak; 4.8-5.1
    Nyugat -Dunántúl; 1.7-2.1

  33. 35: Károly:
    Sztem. ezeknek a statisztikai elemzéseknek sem pro, sem kontra, nincs semmi értelme. Akkor sem, ha épp helytálló a „felfedezésed”, persze, miért is ne lehetne az! Viszont, ha így is van, mivel leszünk technikailag előbbre? Ugyanígy, mire megyünk azzal, ha kiderül, hogy a hülyék, ill. a hülyeség miatt mondhatunk búcsút a civilizációnknak?!

    A lényeg a veszély és az arra adott emberi reakció.
    Pillanatnyilag nem a miért számít, hanem a mit és a hogyan!
    A tényeket nem lehet megkerülni, a tapasztalatok egyértelműek.
    A mögöttes szándék és a veszély megítélése már más kérdés! Van, akinek nem számít, ha mondjuk 10 millió forintért kiszedik az egyik veséjét, jó üzletnek tartja/tartaná. S van, aki másként gondolkodik… Ez sztem. ilyen egyszerű!

    Mennyit éltél, hogyan éltél, van -e gyereked, törődsz -e velük, ők törődnek -e veled, jól keresel -e, beteg vagy -e, stb. Ezek lényeges kérdések, de egy koronavírus mutánst mindezek a fontos dolgok kurvára nem érdekelnek!

  34. 36. Horváth Csongor
    Az érdekelt, biztos, hogy az iskolázatlan és iskolázott között húzódik a határ? Túl kicsinek tűnt a statisztikai különbözet.
    Mert, ha nem ez a vízválasztó, akkor az oltás mellett másként kell érvelni, hogy hatásos legyen.
    Néha elmentem én is a vásárba, ahol a ruháimat árusították.
    Történt, hogy a kiadós eső épp elállt, a nap kisütött, de a felázottföld miatt sárban tapicskoltak az emberek.
    Telt az idő, egy fia ruhát nem adtunk el. A közelünkben egy kínai leterített egy nylont a sáros földre és arról árulta az órákat. Folyamatosan tömeg volt körülötte.
    Gondoltam, leteszem én is nylonra a sáros földre a ruhákat. Majdnem mindent eladtuk.
    Átgondolva mi is történt, arra jutottam, egyrészt a kíváncsiság miatt aktívan részt vett az árú földről felemelésében a vevőjelölt és a tömeg miatt az árút már nem eresztette a szerzési vágya ne csorbuljon.

    Ezért az a legfontosabb, kiderüljön, mi az ok esetünkben. Akik oltattak ők miért tették, akik nem, ők miért nem?
    Nincs számítógépük? Hajléktalanok? Ha nem kellene előzetesen regisztrálni, hogy később időpontot tudjanak foglalni, akkor oltatnának? Ha nem tiltották volna, hogy orvosok szabadon nyilatkozhassanak és a sajtó felvételeket készítsen, lehet az is hozott volna pár százalékot?

  35. 31: Elizabeth Kübler Ross modellje minden változáskezelési tréning és oktatási anyag része kisebb-nagyobb változtatásokkal, kiegészítésekkel.
    Nyilván vannak olyan változások, amiknél akár átugorhatunk fázisokat, és hamar jön az elfogadás, de több törődést épp azok az esetek igényelnek, ahol láthatóan beragad valamelyik fázisban az érintett.

  36. 37, 38:
    Károly:
    Értem. Ennek a motivációnak csak tisztelettel adózhatok!
    Károly, Avatar:
    Akkor hajrá, van még kb. 2 hét arra, hogy történjen valami (csoda)!

  37. Tibor bá’! Mindenki!

    Ha rám hallgattok, akkor azt csináltok amit akartok.
    Ezen keretek között akár abba is hagyhatjátok az oltakozás propagandát, mert már túlhaladott.
    Az mondani, hogy „csak az oltás”, az hiteltelenné tesz.

    Sokan mondtak már alternatív megoldást,
    most Izraelből:
    https://www.jpost.com/health-science/israeli-lab-some-existing-drugs-could-stop-covid-at-almost-100-percent-674426
    „Israeli lab: Some existing drugs could stop COVID at almost 100%”

    Vajon ott is mindenki hülye?

    Igen, a tragédia feldolgozásának vannak fokozatai. Álljatok meg azt elsőnél, a tagadásnál,
    vagy – mint mondtam – tegyek azt amit akartok!

  38. 42 – n/a:
    Ha nem vagy rá képes, ahogy ezt ejtettem, akkor ne linkeld be. Ez a mondat: „Israeli lab: Some existing drugs could stop COVID at almost 100%” a could segédigére van felépítve. Azt jelenti, hogy „lehetséges”. Persze, bármi lehetséges. Ha leírom senki nem támadhat meg, mert nem állítottam, semmit, csak felvetettem, hogy LEHETSÉGES. A cikk arról szól, hogy Petri csészékben egy rakás, meglehetősen mérgező, már régen használatban lévő gyógyszert próválnak úgy, hogy humán sejteket egy-egy gyógyszer „védelme” mellet koronavírussal támadnak meg, és megnézik, hány sejt élte túl a támadás, feltehetően a jelenlévő gyógyszernek köszönhetően.

  39. Tibor bá’ 2021-07-21 – 20:19

    Megint megfogtalak.
    Pontosan fordítottál: „Azt jelenti, hogy “lehetséges”.”
    Ez hiteltelenné teszi a „csak az oltás…” állítást.

  40. Avatar 2021-07-21 – 21:20

    Varrjuk el ezt a fonalat.
    A blog mostanában csak erről szól: oltás.

    Te azért mondhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük