(3595) Szabad utat kapott a halál

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

Az  Egyesült   Királyság   kormánya   folytatja a  „szabadság napja” elnevezésű programot, ami a COVID elleni védekezést megszűnte-ti. Hiába tiltakoznak a szakemberek százai.

Az elmúlt hét napban Nagy Britanniában 296.768 új COVID beteget regisztráltak, ami 41 százalékos növekedést jelent az előző hét naphoz viszonyítva. A 283 haláleset az előző 203-hoz viszonyítva 40 %-os növekedés. Július 15.-én 3.964 beteg volt kórházi kezelés alatt, ami napi 600 fős növekedést jelen. Ezek közül 551 beteg (14%) lélegeztető gépen volt.

Az Amerikai Egyesült Államokban az elmúlt két hét alatt több mint duplájára nőtt a COVID-19 betegek száma. Ez a szuper fertőző Delta variánsnak köszönhető.

Ausztráliában a COVID krízis csak most indult be igazán. Viszont az uralkodó elit követeli az összes lezárás feloldását, és hagyják szabadon a vírus terjedését.

Németországban terjed a Delta variáns. Ennek ellenére őszre az iskolákban maszk nélküli oktatást terveznek, ami része a nyáj immunitás megteremtésének.

Megvalósul Curix álma. Feláldozzuk az embereket a gazdasági növekedés, magyarul a plutokraták oltárán. Éljen a szent nyáj immunitás!

Ezzel, azonban van egy óriási hiba. Ha, most hagyjuk, hogy a delta variáns szabadon terjedjen, ami majd elviszi az időseket, és egy kicsit a munkaképes generációt is. Cserébe, mindenki immunis lesz, aki élve marad addig, amíg nem jön az epszilon, majd a dzéta, éta, théta, ióta, kappa, stb, variáns. Ugyanis a betegségből kigyógyult immunitása nem csak gyengébb az adott variánsra, mint a vakcina adta immunitás, de egyáltalán nem véd a következő variánssal szemben. Ha az emberiség folytatja a gyakorlatot, akkor szép lassan mindenkire sor kerül.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

70 gondolat erről: „(3595) Szabad utat kapott a halál

  1. Ha tekintetbe vesszük 2026-ot, miért is izgat annyira bennünket a vírushelyzet? Mire a Covid kiírtana bennünket, majd mi jól kiírtjuk magunkat.
    Azon miért csodálkozunk, hogy a gazdasági érdekek most is hatékonyan működnek? Hiszen erről szól az emberiség egész története – bár időnként hangzatos ideológiákba csomagolva- , és az átlagembernek se régen, sem most nincs semmi, de semmi ráhatása a fejlemènyekre.
    Én például szivesen elkapnám a vírust, és feldobnám a talpam, ha ezzel a fiatal generációt egy ici-pici előnyhöz juttathatnám.

  2. A körülöttem zajló események igazolni látszanak a Nagy Britanniai adatokat, amiket leírtál Tibor’bá. Mull szigeten élek, a Hebridákon, Skóciában. A sziget szinte egész idő alatt kimaradt a járványból az elmúlt évben. Most viszont egyre több helyi ismerősömről hallom hogy karanténban vannak mert elkapták a vírust. Ráadásul mindenki megkapta már a két oltást. A mentő helikopter, amit csak sürgős esetekben használnak, két napja szinte folyamatosan jár a sziget és a szárazföld között. Jön a negyedik…

  3. 2. Zee

    Csak nem ott történik mindaz amit írtál ahol már szinte mindenki be van oltva?
    Hmmm.. Érdekes…

  4. Kappa névén futó variáns már van, a delta „kistesója”.

    3: 53%=majdnem mindenki?
    De tisztességesebb lenne a 2 héttel ezelőtti adatot nézni, mert a bökés után kell idő mire kifejti a hatását, akkor meg csak 50% volt.

  5. Tibor bá

    nem Curix álma valósult meg, hanem győzött az, amit ti itt a blogon úgy hivtok, hogy „társadalmi normalitás”.

    Amúgy félelmetes mennyi rossz információ kering még mindig virus ügyben. Szerintem ép eszű ember ezt a témát már rég elengedte.
    Semmiféle lezárás nem indokolható már. 5-6 féle elérhető oltás van. Aki fél vegye fel.

    Tibor bá amúgy döntsd már el végre hogy melyik oldalra teszed a voksodat. Egyik nap írsz egy posztot hogy 2026-ban kihalunk, aztán másnap meg arról értekezel, hogy a Covid veszélyes az emberiségre. Egy megint másik posztban arról beszélsz hogy gyerektelenségi adó kell.
    Úgy csinálsz mint ha neked két (vagy több) valóságod lenne. Az egyik a Föld A bolygón létezik a másik a Föld B bolygón. Az egyik bolygót meg kell menteni a klímaváltozástól a másik bolygót meg a Covidtól.

    Bár tudod mi az érzésem? Nem akarsz te itt már megmenteni semmit sem, egy mihamarabbi világégést szeretnél látni.

    Próbáld meg összefűzni a gondolataidat, mert a klímaváltozás, a Covid, a homoszexuális propaganda a túlnépesedés mind mind egyetlen bolygón történik! Minden kapcsolódik mindenhez.

    Tibor bá élvezd ki az öreg korodat, élvezd ki hogy neked ilyen kegyes állapotod volt. Egy olyan korszak következik, ahol az öregek visszafogják majd a társadalmi gazadasági technológiai fejlődést és az öregek ezért hát hogy is mondjam….. nem lesznek a társadalom kedvelt szegmense.
    Én egyébként nem csak egy bizonyos kor alatt, hanem egy bizonyos kor felett sem adnék szavazati jogot.

  6. Kb 2 hete keresünk az anyósomnak öreg otthont mert sajnos muszáj….korábban várólisták voltak majdnem kihalásos alapon lehetett bejutni előre kellett fizetni és akkor talán előbbre kerültél…most válogathatunk az idősotthonok között. Pedig elsőként zártak és mindenkit beoltottak kínai vakcinával. Nem a nyajimmunitás volt a cél. Ha ennyien meghaltak így is akkor mi lesz ezután. Bár úgysem számít…

  7. Ez év márciusa – áprilisa a 3. hullám csúcsidőszaka volt nálunk, és szép kis többlethalálozást hozott:
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=4267665156604977&set=pcb.4267666293271530
    https://www.facebook.com/photo?fbid=4267665869938239&set=pcb.4267666293271530
    Sok időskorú halt meg, persze, de a grafikonból és a táblázatból kitűnik, hogy a 80 év felettiek többlethalálozása az előző éviekhez képest 15-24 %-os, viszont a 40-44 éves korosztályé ebben az időszakban 114 %! Ez az az aktív, dolgozó, fogyasztó, a gazdaság termelékenységét kihasználó és fenntartó korosztály, amelynek már vannak lappangó alapproblémái, de azért még halhatatlannak hiszi magát. De a hivatalos narratíva szerint persze a vírus „csak az idős, krónikus betegekre veszélyes”. Jó reggelt mindenkinek, szakadjunk ki az illúziók világából.

  8. 1: Bozu:
    Jóval tovább húzhatnánk, de a vírus is része az apokalipszisnek…
    Az idióták világa már csak így működik!

    A kizsákmányoltakon az segített volna, ha nem termelik újra önmagukat, magyarul nem szaporodnak. Előbb érkeztek volna a robotok, s most már persze ez sem segítene, hiszen épp az a baj, hogy túl sok hasznavehetetlen (drága fenntartású) ember él (szóval a nagy tömegben megint ott vagyunk, ahol a part szakad).

    3: Gyurma:
    Kár itt olvasgatnod! Iszonyatosan szűk látókörű vagy…

    5: Curix:
    Elképesztő pofátlan és ostoba duma!
    Hidd el, ezt a fajta emberiséget, értelmes ember már nem próbálja megmenteni…
    ————————————————————————————–
    Idehaza senki nem számol a várható gyermek halandósággal. Miért?

  9. 5 – Curix:
    Nem fogok végigmenni a szövegeden, mert nincs értelme. Neked kellene eldönteni, hogy zagyvaságokat írok és akkor nem kell reggel mindjárt az én szövegem olvasásával kezdeni. Vagy érdemes elolvasni, de akkor felhagysz a cikizéssel.

  10. A kórházba került betegek mekkora része kapott oltást?
    Az oltással rendelkező emberek mekkora része kerül kórházba?
    Mert ez lenne a lényeg, nem az oltással még nem rendelkező ifjabb korosztályok között terjedő fertőzés. (Különböztessük meg a fertőzöttet a kórházban kezelt betegtől)

  11. 7 – 15260829
    Szép játék ez a statisztikával, 114%-os növekedés rettenetesen hangzik, de valójában hány embert is jelent ez? Akikből vonjuk le a lezárások miatti öngyilkosságokat, elmaradt kezelések miatti haláleseteket

  12. 11 Asidotus
    A kérdéses adatok a 2. linkre való kattintással látható táblázatban keresendők, böngészd az első táblázatot.
    A +114 % szerintem feltűnően durva érték, akármi miatt is. Valóban nem zárható ki ebből az öngyilkosságok és az ellátatlanság hatása sem, mint ahogy az óvatlanság, az önnön „halhatatlanságunkban” való hit sem. Nem volt elég akkortájt a vírus, még az eszetlen kormányzat tetézte is a bajt szerintem: későn és fél szívvel zárt, így az egészségügyi állomány kénytelen volt a több ezer kórházba kerülő koronással foglalkozni, és ez elvonta a kapacitást a többi ellátnivaló egészségügyi problémától. Ráadásul – más EU-tagállamokkal ellentétben – nem volt hajlandó rendesen támogatni sem a munka nélkül maradtakat (sajnos emiatt nőhetett az öngyilkosok száma is), sem a csökkent munkaidőben dolgozó emberek bérét. Aki beteg lett, nem mert táppénzre menni (60 %!), mert az nem elég a család eltartására, úgyhogy a munkahelyén meg mindenhol terjesztette szépen tovább a ragályt. Úgyhogy a többlethalálozást (ebben koronás, öngyilkos, ellátatlan egyaránt) a COVID és a kormányzat szoros szövetségének és együttműködésének köszönhetjük.

  13. 8. Csongor
    Végre valaki észrevette, hogy én is itt vagyok! Köszi!

    Amúgy Curtis hozzászólását – rendkívül durva és tiszteletlen volta mellett is – nem lehet figyelmen kívül hagyni.
    A Covid rengeteg egyéni teagédiát eredményezett, és ez a jövőben sem változik meg. Ugyanakkor társadalmi szinten az idős korosztály “kopása” inkább pozitív folyamatnak tűnik, hiszen több erőforrás jut a következő generációnak.
    És ne felejtsük el azt sem, hogy a negatív folyamatok az 50-es évektől indultak, így a mai nyugdíjasok nem dőlhetnek elégedetten hátra, hogy mi tisztességesen végigdolgoztuk az életünket, tehát most a társadalom adja vissza, amit mi adtunk neki.
    NEM! A mi korosztályunk felelőssège nem vitatható a jelenlegi, kritikus helyzetben.
    Elég visszás helyzet, hogy mi akarjuk az észt osztani, amikor pontosan a mi közönyünk, tehetetlenségünk, tudatlanságunk, stb. miatt vagyunk ott, ahol ma a Föld tart.

  14. Szerintem az van hogy egyenlőre így 2 év után már senki nem akar lezárni most nyáron.Úgy vannak vele a kormányok hogy ott van az oltás aki akarja oltassa be magát.5-10 évig nem lehet lezárni mindent:D .Aztán majd gondolom ha terjed az új variáns és bejön az ősz akkor majd helyzettől függően újra szigorítonak.Hogy menyire fog felfutni a járvány globálisan még nem tudni.Még most lehet utazgatni.Én is még a jövő héten bemegyek Pestre csavarogni.Ha utánna elkezdenek felfutni az esetszámok ősszel már nem megyek.Most egy év után jó volt felmenni pestre múlt héten és tömegközlekedéssel csavarogni:D.Ilyen alacsony esetszámnál kicsi volt az esély elkapni.Na ha bejöna vírus majd várhatok megint egy évet erre.

  15. 13 – Bozu:
    Butaság lenne nagyapámat hibáztatni az I. világháborúért, vagy apámat a II.-ért, és magamat a Rákosi rezsimért. A kisember soha semmiért nem tehet. Nem hozhat döntéseket. Ami pedig az idősek feláldozását illeti, még butább ötlet. Először, mindenki lesz idős (hacsak nem hal meg idő előtt). Másodszor, ez a felfogás nagymértékben demoralizál. Harmadszor, megosztja a társadalmat azok között, akiknek vannak idős szerettei és azok között, akik gyűlölik idős hozzátartozóikat.

  16. Tibor bá’
    Arra van valahol adat, hogy az új variánstól nőnének a beoltott emberek halálozási számai?
    Mert a legtöbb cikk, amit én olvastam, azok azt írják, hogy a delta-variáns nagyon terjed, jellemzően az oltatlan gyerekek között, de beoltott embereket is sokat elkap. Viszont azt mindenhol kiemelik, hogy az oltások megvédenek a súlyosabb tünetektől, kórházba kerüléstől, elhalálozástól.

  17. 15

    Tibor bá

    és a dolgozó aktív generációt mennyire illdomos feláldozni?
    Mert te ezt teszed.

    Szerencsére azért a dolgok nem teljesen úgy folynak, ahogy te szeretnéd.

    Amúgy a hozzászólásom lényegét eddig nagyjából senkinek nem sikerült értelmeznie csak minősíteni. (az a könnyebbik)
    A generációk harca a jelen folyamatot kivetítve, nem opció hanem tény.
    Egyre több az idős akik úgy érzik, hogy ez „nekik jár” és egyre kevesebb az a fiatal, aki ezt hajlanadó megtermelni.

    Egyébként Angliát is a nyugdíjasok léptették ki az EU-bol a fiatalabbak bent maradtak volna.
    Szerintem teljesen logikusan felmerül a kérdés joga van olyannak befolyásolni ekkora horderejü dolgokat akinek már csak statisztika szerint 5 éve van vissza?
    Lehet hogy erkölcsileg morálisan érdekes kérdés, de mindenféle minősítés nélkül a kérdés teljesen jogos.

  18. Tibor bá”!

    Talán a felszínen butaságnak tűnik….

    Ha lesz ilyen témád, majd akkor alaposabban kifejtem. Most nem erről szól a blogod.

  19. A korlátozások, pláne az itthoniak, az itteni ( mind lakossági és állami) hozzáállással kvázi nem oszt-szoroznak.
    Kínai szigor kivételével sehol nem sikerült megfogni.

    Gyanítom mindenféle korlátozás nélkül majd ugyanazok lennének a halálozási számok itthon.

    Járványkezelés vagy úgy mint kínában vagy sehogy.

  20. 17: Curix:
    Te ezt komolyan mondod?!
    Hol élsz ember?

    A bajok és a problémák az ostobaság miatt vannak, nem az életkor miatt!
    Voltak és vannak idióták az öregek közt is. A fiatalok közt meg funkcionális analfabéták, egyre többen. Nem inkább ebben leledzik a probléma?
    Kevés hülye kis hülyeségeket csinált, sok hülye eredménye világégés lesz! Lassan ki lehet tenni a táblát a Hold és a Föld közé: „Vigyázat! A majmok bolygója.”
    Ki tudja, lehet kint is van, s azért nincs hír a világegyetem értelmes köreiből, csak a nagy büdös semmi és a csend, ami az igazán buta ember osztályrésze. Előtte halogat, utána hallgat, aztán elhalálozik. Az oktondi meg előtte álmodozik, utána pofázik, aztán pofára esik! 🙂
    ———————————————-
    Hogy milyen rettenetes ostobák a feljövő generációk szószólói!
    Azzal azért ugye tisztában vagytok, hogy örökölni csak egyszer lehet… Miért nem inkább a lottó 5-öst célozzátok meg, azzal legalább nem ártatok senkinek és nem derül ki, mekkora erkölcsi fertőben fetrengetek!

  21. „Te ezt komolyan mondod?!
    Hol élsz ember?”

    19 Csongor

    az idősek szavazati jogának témáját először a 32 éves két diplomás villamosmérnök kollégám vetette fel és azt kell mondjam meggyőzött!

    Az időskor ugyan úgy mint a fiatalkor egy állapot, amiről senki nem tehet. Időskorban az ember nagyon sok mindenre már nem képes, mint ahogy a fiatalon még nem képes.
    Csongor ha tudnál kicsit racionálisan gondolkodni, akkor belátnád hogy igazam van.

    Az ember él 80 évet. Ebből az első 20 évben még nem beszámítható aztan van 40 év aktiv élete, majd a következö 20 évben szintén csökken a beszámíthatóság. Miért lenne ördögtöl valo hogy 60 év felett ne szavazzanak az emberek?
    A mindenkori kormányok így is csak egy számos megvehető szavazatként gondolnak a nyugdíjasokra, ahelyett hogy valódi tartalmas nyugdíjaskort garantálna nekik.

    Egyébként az hogy ma Magyarország hogy gondolkodik az időseiről azt jól demonstrálja a várható átlagéletkor. A német nem azért él többet 8 évvel mert kevesebbet dolgozik.

    Csongor örülj neki, hogy te ennyi észt kaptál az univerzumtól. Mindenki más hülye, minden felnövő generácio ostoba és erkölcsi fertő…. micsoda boldogság lehet neked hogy a földtörténet legjobb és legerkölcsösebb időszakában élhettél.
    Nyomodban csak ostobák, előtted csak hülyék…… 🙂 Egészségedre.

  22. 21 – Curix:
    Az elméletnek az a hibája, hogy jócskán találsz nem beszámítható 40 évest, és még mindig zseniális 80 évest. Na, ezt hogy játszod ki?

    17 – Curix:
    „neki jár” alatt mit kell érteni? Nyugdíjat? Mert abban igazuk van. Egy életen át fizettek járulékot.

  23. „Nyomodban csak ostobák, előtted csak hülyék…… ”

    Mondd Curix, Te melyikbe sorolod Magad!

    Szerencsés vagy, mert mind a két kategóriába simán beleférsz.

  24. Tibor bá’. Nem szeretnék közbeszólni, de ön úgy dönti el, hogy kire szavaz, hogy megnézi melyik párt ígér többet! Ez igen igen felelős gondolkodás!☺

  25. 23: Tiborbá:
    „“neki jár” alatt mit kell érteni? Nyugdíjat? Mert abban igazuk van. Egy életen át fizettek járulékot.”
    – A jelenlegi rendszerben ez azért nem teljesen igaz. Valóban fizettek járulékokat, és valóban vitathatatlanul jár a nyugdíj, de nem mindegy, hogy mekkora összeget utalnak.
    Aki pl. 20 évvel ezelőtt ment nyugdíjba, nem igen vigéckedhet… Aki 20 év múlva fog nyugdíjba menni, annak már valószínűleg értelmezhetetlen lesz ez a fogalom (a Curix féle hozzáállás hirdetésével biztosan). Aki viszont mostanság 200-300E közötti nyugdíjakat kap (közalkalmazotti és köztisztviselői átlagokat vettem alapul), igazán nem panaszkodhat! Megdolgozott érte. Igen? Számoljunk. Tegyük fel, hogy évente kifizetnek neki 2.500.000 Ft-ot. Ha csak 75 éves koráig él (nagyjából az átlag) és elment 62 évesen nyugdíjba, összesen 13 év alatt 32.500.000 Ft kifizetésére kerül sor. Tudván, hogy semmiféle befektetés nem történt anno, és látván a hatalmas inflációt, amiből ez a generáció hiteltörlesztésben szintén hasznot húzhatott (OTP lakáshitelek és tanácsi lakások megvásárlása), azért elgondolkodom, vajon hogyan és miből jön ki a harmincmilliós életjáradék átlagosan, ha nekem azt mondják, tegyek félre a nyugdíjas koromra, mert éhen fogok dögleni, pedig keményen fizetem a járulékokat és nem hiszem, hogy ezt is adóként kellene elkönyvelnem!

    Véleményem szerint, a múltbéli lehetőségek alapján 80-100E Ft nyugdíra futná nekik, s gondolom a fent vázolt érdekellentét szüli aztán a Curix féle felháborodást és véleményeket, mert nem minden szülő adja oda a többletét, megtakarítását automatikusan a gyerekeinek, unokáinak. Ráadásul sztem. ez a nyugdíjba vonultak közt is óriási feszültségforrás, csak keveset hallunk róla (adott pillanatban mennyi időt kellett dolgoznia, ill. mekkora összegű nyugdíjat állapítottak meg neki)…

    A kérdést megvizsgálhatom a másik végén is:
    Ha pl. én csak 68 éves koromban mehetek nyugdíjba a most nyugdíjas 62-vel szemben, akkor lesz 6 év, amelyre nem kapok nyugdíjat. Ez a jelenlegi átlag alapján 6 x 2,5M = 15 millió Ft különbözetet jelent. OK., azt mondják pont ennyivel tovább fogok élni, amire persze semmi garancia nincsen. De, ha mégsem így lesz, az én munkám miért ért 15 M-val kevesebbet?
    Miért én fizessek az elődeimnek és a gyerekeimnek is? Miért várják el, hogy ez az agyonszívatott generáció lenyelje ezt a békát is (várhattak és nyalhatták az idősek fenekét, hogy aztán most nyalhassák az ifjak hátsóját és félreállíttassanak)?

  26. 27 – Horváth Csongor:
    Nem szándékozam pontosítani a kérdés. Az elvről értekeztem.

  27. Elég szürreális amit írtok. Először is az állami nyugdíjrendszert nem lehet egyéni befizezésekre lebontani.

    Példa : Demjén Ferenc (elnézést a művésztől, aki sokat adott a rajongóinak) és egy hivatásos tűzoltó, aki nap mint nap lófasz pénzért dolgozik, nem mehet el korkedvezménnyel nyugdíjba, és SOHA SEM FOG PL KOSSUTH DÍJAT KAPNI, mint mondjuk egy pártpribék meghasonlott Nagy Feró… Na akkor kicsit gondoljuk át az egész rendszert, ami egyébként egyáltalán nem arra jött létre, hogy mindenki egyenlő legyen.

    Mert ennek értelmében az életeket mentő tűzoltó társadalmi besorolása POLITIKAILAG kevesebb, mint egy egész életét végigivó, drogozó és fellépésenként hatalmas pénzeket kereső énekes.

  28. 22: Curix:
    Gondolom a villamosmérnök kolléga idősek alatt nyugdíjasokat értett.
    Így talán volna valamicske értelme a dolognak…

    A gondolkodásod ízig-vérig megegyezik a regnáló fideszes tökkelütöttek gondolkodásával. Miért ne vennénk ki egy korosztályt (lehetőleg, aki nekünk kedvezne), s adjunk mondjuk szavazati jogot a 16 éveseknek, vagy a 14 éveseknek, meg hozzá kis cukorkát! 🙂

    24-ben Tiborbá feltett egy kérdést. Erre engem is érdekelne a válasz! 🙂

    25: Valaki:
    Miből jutottál erre a következtetésre?

  29. 31 – Valaki:
    Néhány napon belül ez a második állításod velem kapcsolatban. A kérdésemre viszonyt nem válaszolsz. A dialógus beszüntetésének van más módja is! Vedd ezt figyelmeztetésnek.

  30. 29: Tiborbá:
    Rendben. A posztra nézve úgyis irreleváns…

    30: Dan:
    Csak az lehet a megoldás, mert a migránsokat elutasítjuk (ill. azok többségére sem lehet számítani). Az azért érdekes, hogy akkor most melyik generáció felelős ezért, ill. pontosan miért? Ha nem az a korosztály, akire lecsapódnak ezek, akkor főleg miért? A hogyan szinte lehetetlen küldetés, életünk végéig dolgozni kényszerülünk majd, akárcsak most is sokan…

    31: Valaki:
    Ilyenkor is megmutatkozik, mekkora tálentumod van! 🙂

  31. Most őszintén. Egy átlag nyugdíjast mi érdekli még a közéletből?
    Legyen 14. havi nyugdíj meg legyen 100 TV csatorna.
    Ezért miért szavazati jog?

    A nyugdíjas társadalom nem több most sem a kormánynak mint egy Erzsébet utalvánnyal megvásárolható szavazógép.
    Kinek az érdeke ezt az állapotot fenntartani?

    A Fidesz látványosan elkezdett az idősekért politizálni. Látványosan tesz olyan intézkedéseket amivel szavazatokat „vesz”.
    Mi van a fiatalokkal? Ja hogy már nyugaton vannak vagy tervezik a lelépést.
    Miért olyan népszerűtlen ez a kormány a fiatalok körében?

    Felesleges arról beszélni hogy ki mit fizetett be a nyugdíjkasszába. Annak kevés köze van a nyugdíjához. Az alapvető reálgazdasági mutatók fogják meghatározni a nyugdíjak értékét. Magyarán ha a GDP száguld és Curix termeli a pénzt, akkor Tibor bá kap nyugdíjat, teljesen függetlenül attol, hogy Tibor bá mit fizetett be. Amit Tibor bá akkor befizetett azt az akkori nyugdíjasok azonnal ki is vették. Mert a nyugdíj így müködik. Ez nem előtakarékosság.
    Volt egy olyan is, de az Viktor király lenyúlta és visszaállamosította.

    Fura amugy hogy ti mindig azt hozzátok ki hogy szívtelen vagyok.

    A társadalom vészesen öregszik és ez egy beteg folyamat. A gerontokrácia nem egészséges. Generácios harcot fog elindítani.
    Én mindössze erre hívtam fel a figyelmet. Minden más csak belebeszélés a mondanivalom lényegébe.

  32. Nem bírom bent tartani. Bocs.
    Curix,ezt az első két bekezdést elmondanád a konyhában a két öregemnek,utolsó erejükkel vernék péppé a fejedet.

    ’44-es mindkettő.
    Hogy a többieket mennyire bántod meg,nem is említem.

    Mondd hogy – panelnyuggerek -az még jobban hangzik.

    Ne már ..”bro”.

  33. „Az elméletnek az a hibája, hogy jócskán találsz nem beszámítható 40 évest, és még mindig zseniális 80 évest. Na, ezt hogy játszod ki?”

    23. Tibor bá

    nincs szükség a kijátszásra, mert ez nem az intelligenciáról szól. Ennyi erővel akkor ha egy 10 éves gyerek zseniális, neki is jár a szavazati jog?

    Minden életkorhoz tartozik egy sajátos életszemlélet, ami nem különbözik egyik embernél sem teljesen mindegy milyen az értelmi szint.
    Nagyon leegyszerűsítve az első 20 év az aktiv tanulás a következö 40 év a tapasztalás korszaka, majd jön a felkészülés az elmúlásra.
    Teljesen mindegy ki milyen okos vagy hülye ez minden embernél így zajlik.
    Ergo életkori sajátosság, hogy egy 70 évest teljesen más dolgok mozgatják mint egy 30 évest.

    Tibor bá eszedbe jut panaszkodni a bankban, hogy miért nem kapsz 25 éves lejáratú hitelt?
    Másik oldalon megkérdezhetem miért akarsz a szavazatoddal beleszólni olyan dolgokba ami 20-30 évre kihat?

    Én egyébként egy kegyelt állapotnak tartom azt hogy a nyugdíjasok szavazhatnak ebben a rendszerben. Szerintem a normál (egészséges) az lenne ha már nem szólnának bele a jövő alakulásába, hanem átengednék azt a fiataloknak.
    És ebbe semmi rosszat nem látok. Az idős élvezze a szabadidejét a semmittevést és ne politizáljon. Volt rá elötte 40 éve.

  34. https://index.hu/tudomany/bulvar081015/

    2008-as cikk. Ha semmilyen lezárás nem lenne, 60 000 halott lenne – mondták 2008-ban. Ebből teljesült eddig 30 000 halott, de ami a legszebb, ez senkit nem zavar. Emiatt teljesen felesleges a lezárás, választások előtt csak a gazdaság tejesítménye számít. Tudja ezt Biden is, emiatt visszatartják az uniós 2500 milliárd forint „segílykét” (EU vs lmbtq jogok).

    Emiatt Bayer a békemenetet az amerikaiak elől indítaná:

    https://index.hu/belfold/2021/07/20/bayer-zsolt-az-oktober-23-i-bekemenet-utvonalat-tervezi/

    Tehát: lezárás nem lesz, mert senkit nem érdekelnek a halottak, lesz gazdasági felpörgés a választásokig. Utána? Nagy valószínűséggel egy kis infláció.

  35. 36.Curix

    Abban igazad van,hogy az átlag nyugdijast 14-ik havi nyugdij igéretével meglehet venni ,de ezt valakinek ki kell termelni és azok meg egyre kevesebben vannak mivel itt nálunk is és nyugat europába is egy demográfiai katasztrofába vagyunk ahonnét már nincs vissza út..Tibor bá korosztálya az utolsó aki még talán életük végéig nyugdijat kapnak..Majd figyeld meg a választások után milyen megszoritások lesznek..

  36. 36 – Curix:
    „Tibor bá eszedbe jut panaszkodni a bankban, hogy miért nem kapsz 25 éves lejáratú hitelt?
    Másik oldalon megkérdezhetem miért akarsz a szavazatoddal beleszólni olyan dolgokba ami 20-30 évre kihat?”
    40 éves koromba se akartam hitelt felvenni, mert gondolkodom. Röhögtem a sok fiatalon, akik felvették a frank alapú hiteleket. Ha megkérdezték volna a felmenőket, nem basztak volna rá. A mi időnkben azt vettük meg, amire meg volt már a pénzünk.
    Én szavazatommal a tapasztalataim alapján arra szavazok, ami meggyőződésem szerint a legjobb a nemzetnek. Nem arra, aki süket dumával meg tudja téveszteni a közép (és magát halára melózó) generációt.
    Ez pedig: „Minden életkorhoz tartozik egy sajátos életszemlélet, ami nem különbözik egyik embernél sem teljesen mindegy milyen az értelmi szint.” egy oltári nagy marhaság. Még húsz év és rájössz mekkora marhaságokat találtál ki.

  37. 40.

    Tibor bá

    itt most nem maga a banki hitel a lényeg, hanem az, hogy a bank már nem bízik benned és nem előlegez meg neked 25 évnyi bizalmat.
    Amúgy a hitel nem ördögtől való. Én tavaly vettem fel és már nyertem rajt, de ez most nem ide tartozik.

    „Én szavazatommal a tapasztalataim alapján arra szavazok, ami meggyőződésem szerint a legjobb a nemzetnek. ”

    Hidd el Tibor bá, hogy a többség ebben a szellemben szavaz most is. Mindenki meg van győzödve a saját jóakaratáról.
    Nem erről van szó, mint mondtam ez nem intelligencia kérdése.

    Életszakaszok, életfázisok. Ezen MINDEN ember végigmegy aki megöregszik, még a magas IQ-ju emberek is.
    Minden életszakasznak megvan a saját jellemzője, megvan hogy mi kerül a fokuszba.
    Mivel az ember az egyetlen lény a földön, amely mindvégig tudatában van elmúlásának, ezért ez meg is határozza az életét. De másképp jelentkezik a haláltudat 30 évesen és másképp 80 évesen.

    Erre gondoltam Tibor bá.
    Abban egyetértek veled, hogy sok különböző idős ember van. Sajnos nagyon sok köztük az olyan, aki egyáltalán semmit nem tanult az életből, pont olyan ostoba 80 évesen mint 20 évesen volt. Az ilyenek nem válnak bölccsé, csak vénné. Ez az a típus aki a botjával üti a fiatalokat a BKV-n, meg másokat péppé, igez Ötlet? Szánalmas.
    Ellenben vannak idősek, akik tanultak és beépítették a tapasztalataikat a személyiségbe. Ezek az idősek nyugodtak, bölcsek és alázatosak, nem rettegnek a haláltól. Tiszteletre méltó és pontosan ez a folyamat tiszteletre méltó, nem a megöregedés, hiszen ahhoz nem kell ész csak egy kis szerencse.

  38. 41 – Curix:
    A társadalom erősen összetett. Nem jó ötlet a szelektálása ilyen vagy olyan alapon. A Horthy rendszerben a szavazati jogot 6 elemei (általános) osztály elvégzéséhez kötötték. Természetesen meg volt indokolva. Ezt sokan támadták. A középkorban csak a nemesek szavazhattak. stb. stb. Ilyen módszerekkel a teljes keresztmetszet szava nem jön elő. Egy ország társadalmát a legtöbb esemény egyformán súlyt vagy emel. A szavazati lehetőségből kizártakat is. Nem baj, ha ezzel nem értesz egyet. Nem leszek tapintatos (hiszen te se voltál az), most jön a coup de grace. Hát akkor lássuk a te szavaiddal és gondolat meneteddel!
    A homoszexualitáshoz tartozik egy sajátos életszemlélet, ami nem különbözik egyik melegnél sem teljesen mindegy milyen az értelmi szint. [ez tapasztalati tény]
    Teljesen mindegy egy homokos milyen okos vagy hülye ez mindegyiknél így zajlik.
    Ergo a szexuális beállítottság sajátossága, hogy egy buzit teljesen más dolgok mozgatják mint egy hetero-szexuálist. Tehát fosszuk meg a melegeket a szavazati jogtól!

  39. 27. Curix

    Mindegy ki milyen intelligens, hiszen csak az életkori sajátosságainak megfelelően gondolkodhat, cselekedhet és szavazhat?

    Ezt nem is te írtad!

  40. két dolgot én másként látok:

    1. Az idős embereket – nevezhetjük őket nyugdíjasoknak is, a legtöbben nyűgnek érzik, és otthonba raknák őket. Gyakorlatilag kizárnák világból. Pedig az öregek már megéltek egy s mást, megvan az élettapasztalatuk. Ezeket a tapasztalatokat nem kihasználni a az egyik legnagyobb bűn, sőt: hiba. Sokuknál azt látom, hogy azok a negatív dolgok, amivel vádolják őket, pont azért alakulnak ki, mert a fiatalok az élet szemétdobjára száműzik őket, ahelyett hogy megbecsülnék őket.
    Nemhiába létezik az „ifjú titán” kifejezés, és az a (igaz) feltevés, hogy a fiatalok vitték előre mindenhol a forradalmakat – ez igaz, ugyanis a fiatalokban van meg az a buzgóság és szent tudatlanság, ami olyan magabiztossá teszi őket, hogy nem hajlandóak követni a tapasztaltabbak tanácsait.
    Tulajdonképpen a XX.század legnagyobb kártevését is abban látom, hogy megteremtette a generációs szakadékot, és ezzel a tudás és tapasztalat átadását. Ezzel a fiatalokat alávetette a mindenkori politikai akarat és az iskolák agymosásának.

    2. A nyugdíj. A nyugdíjas aktív élete során elvezetett nyugdíjat csupán a tudatlan számolja ki mai pénzben, hiszen az érték és az ár két különböző dolog. A mai nyugdíjasokat én még többre is tartom, hiszen ők gyakran a semmiből alkottak értéket életük folyamán, még akkor is ha mai szemmel gyerekes összegeket láthatunk ekkor. De ha valaki kiszámolná, hogy a semmiből (!) országos villanyhálózatot, földutakból aszfaltozott utakat építettek, és ennek ma mekkora értéke lenne, meglepődne. Sokkal nagyon sok esetben, mint amilyen beruházások ma történnek. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az országot újjá kellett építeni, és háborús jóvátételt (!) fizetni. Gyakorlatilag mindent háromszoros áron kéne számolni ebből az időből.

    Persze ez bizonyos szemszögből extrém időszaknak számít, de a nyugdíjasokkal kapcsolatban érvényes, hogy aki adott időben dolgozik, abban az időben teremt értéket, aki pedig ma dolgozik, ma teremti ezt az értéket, aminek ma más az ára. Teljesen természetes, hogy ez alapján valorizálni kell a nyugdíjakat is. És többek között ezért veszélyesek a magán nyugdíjpénztárak hosszú távon:
    – magáncégek, és a kapitalizmusban egy cég profitot (!) kell hogy termeljen. Ebben az esetben beláthatatlan, illetve nagyon is belátható következményei lesznek, csak akkor már késő lesz
    – nincs valorizáció. A megspórolt pénz szép összegnek látszik ma, de majd meglátod 15-30-40 év múlva mennyi lesz a reálértéke, és lehet hogy seggre ülsz.
    – ezek a cégek dolgoznak a pénzalappal. Igaz csak a legbiztosabb alapokba, de mégiscsak befektetési, tőzsdei játékot játszanak, és a legbiztosabb alapok is elpárologhatnak egyszer. Sőt 20-30 év alatt sokszor is. reális a veszély, hogy nem csak a reál, hanem a névértéket is buktad a végén

    A legfontosabb pedig a legnagyobb hazugság: ami ma van, az minden az előző generációk bűne!
    Ezzel eltüntetik az egyéni felelősséget, kialakítanak egy bűntudatot a idősekben, a fiatalokban pedig haragot az előző generáció iránt. Holott igazából mindig csak a ma létezik, és holnap mai fiatalok lesznek majd a bűnösök. De ezek a mai fiatalok ma még idősotthonba dugják az öregeket, akik pedig elmondhatnák nekik, hogyan is működik a világ.

  41. Tibor bá

    ha levezeted hitelt érdemlően, hogy miért előnyös egy társadalom számára ha megvonásra kerül a melegek szavazati joga, akkor én lemondok róla.

    Az idősek, nyugdíjasok esetében ez nagyon egyszerűen indokolható, nincsen jövőjük és ez az egész gondolkodásmódjukra kihat.
    80 évesen ki kezd házépítésbe, vagy csak nagyobb renoválásba, fürdőszoba felujitásba?
    No erről beszélek.
    És ez nem az öregek hiábája ezzel nem lenézem őket, de teljesen jogosan őket már csak mindennapos túlélés motivál, meg a fájdalomcsillapító.
    Rám is ez vár, ha megélem. Ez tény.

    Tibor bá, mi lenne akkor ha a szavazati jogot intelligenciaszinthez kötnénk?
    Támogatnád?
    Szerinted gyorsabb lenne a társadalmi fejlődés?
    Előnye származna ebből a szerény képességűeknek is?

  42. 45 – Curix:
    A te szavaiddal megadtam a választ: „egy buzit teljesen más dolgok mozgatják mint egy hetero-szexuálist”. És ez a teljesen más nagyobb mint az idősek esetében. Persze ez mindössze személyes tapasztalat.

    „80 évesen ki kezd házépítésbe…..” Ez tény. Akinek nem sikerült megfelelő életteret kialakítani 80 éves koráig, annak felesleges erőlködni, és ezt be is látják. Dehát a gondolkodó emberre ez jellemző, az adott körülményekhez alakítja tevékenységét. Viszont a 80 felettiek helyeslik a fiatalok házépítési erőfeszítéseit, sok esetben a megtakarított pénzükkel még segítik is. Erre a motivációra van felépítve az „unokázó bűnözés”, amit szavazati joggal élő fiatalok követnek el. Igaz, csak kivételes esetekben. De a nagyszülői segítség tipikus.

    intelligenciaszinthez kötött szavazati jog? Nem tartom helyesnek a szavazati jog bárminemű korlátozását, azért mert lehetetlen jó rendszert kialakítani. Különben, nem vagyok híve a társadalmi fejlődésnek. A fejlődés az evolúció dolga. Az emberi beleszólás csak bajt okoz.

  43. Curix
    PLUSZ 1

    A hozzászólásaidban/vitáidban neked adok igazat, nem Csongornak, ötletnek, Tibor bának, stb.
    Az 5. hozzászólásodhoz:
    ” Egyik nap írsz egy posztot hogy 2026-ban kihalunk, aztán másnap meg arról értekezel, hogy a Covid veszélyes az emberiségre. ……………
    Úgy csinálsz mint ha neked két (vagy több) valóságod lenne. Az egyik a Föld A bolygón létezik a másik a Föld B bolygón. Az egyik bolygót meg kell menteni a klímaváltozástól a másik bolygót meg a Covidtól.”
    Nagyon igaz!!!

    A poszt címe: ‘Szabad utat kapott a halál’ (a COVID nem megfelelő kezelése/védekezés ellene miatt ?????)
    De tényleg Tibor bá’ ! Eddig meghaltak a Földön összesen 4,143,593-an COVID miatt (ha hinni lehet ennek).
    Viszont ha 2026-ban vagy 2040-ben vagy 5-10-20-30-?? éven belül elszáll a klíma (a billenőpontok /tipping points – Globális éghajlati fordulópont alatt azt az időpontot értjük, mely után már nem lehet megállítani a globális felmelegedést./ közül egy vagy több viszafordíthatatlanul átbillen) (global warming), akkor nem 4 millió ember hal meg a felmelegedés miatt ÉVENTE, hanem a első évben 500 millió-1 milliárd, a követketkező évben 1-1,5 milliárd, a következőben 2 milliárd felett, stb., ez több éves (gyors) folyamat lesz, de 3 nagyságrenddel (milliós helyett milliárdos) nagyobb lesz a halálozás, mint a COVID miatt. HATALMAS KÜLÖNBSÉG!!!!
    És ebben (is) igaza van Curixnak!
    (Nyugdíj meg 15-20 év múlva nem lesz, sz.v.sz., klíma miatti gazdasági (ipar, mezőgazdaság, infrastruktúra, stb.) gazdasági összeomlás miatt).

  44. „Különben, nem vagyok híve a társadalmi fejlődésnek. A fejlődés az evolúció dolga. ”

    Tibor bá

    az emberi agyat az evolúció hozta létre. Az ember értelme által predesztinálva van a fejlődésre.
    Tegye fel a kezét aki vissza menne barlangokba lakni és gyűjtögetni vadászni?

  45. 47 – Elek:
    OK. Covidban elhunyt több mint 4 millió. A globális klímaváltotzás miatt milliárdok fognak elpusztulni (bár nem tudni mikor). És mi következik ebből. Miért lesz ettől Curix-nak igaza?

    ” Az ember értelme által predesztinálva van a fejlődésre.” Így igaz. Eért fogunk most kipusztulni, és ezért nem vagyok híve.
    De nem ez a főtémánk. Főtémánk az idősek leszarása, ami nagyon-nagyon buta dolog, mert hacsak a halál nem visz el előbb, mindenki megöregszik egyszer. Van egy olyan (ha jól emlékszem) székely mese. Az ünnepi ebédet feltálalják, de a nagyapa az előtérben kap helyett, és fatárnyéból kell ennie fakanállal, mert minden kiesik a kezéből és eltörik. Ebéd után az unoka a kertben farigcsál. Az apja kérdezi, hogy mi művel. A fiú: faragom a kanaladat.

  46. Tibor bá’

    Nem könnyű veled, talán ezért vagyok itt.

    http://www.antalffy-tibor.hu/3595-szabad-utat-kapott-a-halal#comment-298616
    „A társadalom erősen összetett. Nem jó ötlet a szelektálása ilyen vagy olyan alapon. ”
    Ezt ne felejtsük el!

    Ennek megfelelően az öregeket sem kell(ene) cseszegetni. Ők is elválaszthatatlan részei a társadalomnak. Minden kultúrában, minden időben gondoskodnak az idősebbekről.
    Aki másképp beszél, az lökött!

    „Van egy olyan (ha jól emlékszem) székely mese.”
    Rosszul emlékszel, nem így mesélted:
    http://www.antalffy-tibor.hu/3142-toprengek#comment-252945

    Ahhoz hogy ezt meg tudjam mondani, meg kellett értenem a korábbi szavaidat és a mostanit is, ezt tudnom kellett összehasonlítani, különbséget tenni, és tudnom kellett eldöntenem, hogy ezt jelezzem-e neked.

    http://www.antalffy-tibor.hu/3586-3-oltas#comment-298217
    ” Ha csak jó memóriánk van, az kevés.”

  47. 49. Tibor bá’
    „Főtémánk az idősek leszarása, ami nagyon-nagyon buta dolog”

    A blog témája/címe: Szabad utat kapott a halál, amiből én arra következtetek, hogy arról szól, amit említettem is 47-ben: „a COVID nem megfelelő kezelése/nem megfelelő védekezés ellene”.
    Viszont amit Curix írt 5.-ben ” Egyik nap írsz egy posztot hogy 2026-ban kihalunk, aztán másnap meg arról értekezel, hogy a Covid veszélyes az emberiségre.”. Én is látom a nagy ellentmondást, ebből indult ki a 47. hozzászólásom (COVID vs. Global Warming).

    Az időseket nem szarom le, egyszerűen nem foglalkozom velük. Most 58 éves vagyok, ha megérem 17 év múlva 75 leszek (ha leszek), én leszarom akkor (és már most is), ha leszarnak, engem nem izgat. Politikával nem foglalkozom, 3 éve sem voltam szavazni, jővőre sem megyek, és 5-9-13-stb. év múlva sem megyek el, egyszerűen feleslegesnek tartom. 😮
    Ha megérem, és a 70-es éveimben nem lesz nyugdíjam, akkor max. éhendöglök, vagy az utolsó 300-500 ezer forintomból halálra iszom magam (plusz nyugtató és altató, de erről már korábban írtam). De lehet, hogy korábban jön az Abrupt Climate Change, és akkor mindnyájan megdöglünk. 🙂
    Szóval egyáltalán nem izgat az elkövetkezendő 10-15 (ha megérem 20) év, szarok rá, és ha vén fasz leszek, a fiatalok nyugodtan leszarhatnak, én is nagy ívben szarok rájuk. 😀

  48. 49

    „” Az ember értelme által predesztinálva van a fejlődésre.” Így igaz. Eért fogunk most kipusztulni, és ezért nem vagyok híve.”

    Tibor bá.

    Él benned pár hitvallás, amit már láthatóan a sírodik viszel magaddal. Látod te vagy az élő példa mi a probléma az idősebbekkel. Képtelenek revizióra és gondolkodás megváltoztatására, nem hajlandóak új nézőpontokat beengedni.

    1. Ki mondta hogy kihalunk? Te mondod. És még ki? Rajtad kívül pár ezer ember. Ez nem egy tudományos tény, hanem vélemény. A civilizáció valóban veszélyben van, de ennek semmi köze az emberi faj kihalásához. Rengeteg civilizáció megbukott, max ez is meg fog és épít az ember egy másikat. Ha ez 2 millió évbe telik majd akkor annyiba….

    2. Nem vagy a fejlődés híve? Ez nem hitkérdés Tibor bá. Meglep, hogy te „hívő” vagy.
    A virág nem foglalkozik senki véleményével, hanem legjobb tudása szerint minden évben kivirágzik. Nem érdekli szárazság sem orkán, csak virágzik. Végrehajta legjobb „tudása” szerint azt ami!
    Te azt mondod az ember elcseszte, amikor abbahagyta a gyűjtögetést.
    Ez egy alapvetően NAGYON FALS TÉZIS és te ez mellett kitartasz, és erre ráépül egy csomó szintél fals következtetés.
    Az ember csak azt teszi, amire evolválodott. Fejlődik és végrehajtja az „emberi természetet”.
    Hogy mennyi ellentmondás van az emberbe kódolva azt most hagyjuk mert hosszú lenne, de nem csinál az ember mást, mint amire hivatott.
    A virág virágzik, az ember civilizációt épít. Teljesen mindegy hogy te ennek hívője vagy vagy sem.

    Egyébként senki nem szarja le az öregeket, de hagyjuk ezt a szavazati jog kérdéskört mert ezt is magadra vetted.
    Egyébként jelen magyar társadalom nagyban szarik az öregeire, igy semmi nem indokol egy status quo-t. Sokat lehetne ezen javítani.

  49. 47 Elek

    Ezen én is gondolkoztam hogy nem lesz nyugdíj majd.Már régen is azt mondták hogy a mostaninaknak nem lesz és mégis lett valamennyi. Gondoljatok bele hohy most nem lenne mondjuk 1 millió embernek nyugdíja.Azért a kormány csak kisegíteni az embereket ha sok emberről lenne szó.Na nem A6-os audit rakna a seggük alá hanem legalább alapélelmet kapnának.Na de ezen már nem kell gondolkodnunk mert úgyis meghalunk még mielőtt nyugdíjasak leszünk 😀

  50. Lássuk be,ez azért elég HEGYES volt.

    „Most őszintén. Egy átlag nyugdíjast mi érdekli még a közéletből?
    Legyen 14. havi nyugdíj meg legyen 100 TV csatorna.
    Ezért miért szavazati jog?

    A nyugdíjas társadalom nem több most sem a kormánynak mint egy Erzsébet utalvánnyal megvásárolható szavazógép.
    Kinek az érdeke ezt az állapotot fenntartani? ”

    Elek,Curix.

    „ötlet” nem vesz részt faszméregetésben,csupán véleményt mond,míg hagyják.
    Ha „ötlet”eddig nem volt észrevehető,ezután se legyen hivatkozás.
    A többit elmondtam.
    Köszi.

  51. Kedves hozzászólók:
    A hozzászólásokat olvasva ( tisztelet a kivétel), az embernek csak egy dolog jut az eszébe:
    Jó nagy az Isten állatkertje, sokan elférnek benne.
    A hozzászólások színvonala kritikán aluli, úgy tartalmilag, mint emberileg.
    Próbáljátok már egy kicsit összekaparni magatokat, s legalább úgy tenni, mintha a személyeskedés és hülyeség terjesztése helyett a lényegre, és a tárgyra fókuszálnátok.

  52. 52 – Curix:
    Idézek: „Nem vagy a fejlődés híve? Ez nem hitkérdés Tibor bá. Meglep, hogy te “hívő” vagy.”
    A filológia nem erősséged, de azért magyarul tudhatnál. Ha nem vagyok valaminek a híve az azt jelenti, hogy nem fogadom el létezőnek, más a véleményem. Ennek semmi köze a hinni igéhez. Ha ilyeneket meg kell magyaráznom, akkor mire fel a folyamatos kioktatásom?

  53. 52 Curix
    Curix
    ” Rengeteg civilizáció megbukott, max ez is meg fog és épít az ember egy másikat. ”
    Nem az a lényeg hogy kihalunk e vagy nem.Nekünk geddonistáknak szerintem nem az a lényeges,hanem az hogy mikor lesz ez rohadt nagy összeomlás amikor az emberiség nagy része eltűnik a földről.
    Amikor nem lesz áram vagy csak ritkán lesz, amikor nem lesz 100 tv csatorna és internet mint 100 évvel ezelőtt.Amikor az egyre rövidülő nappaloknál ősszel odakint csak a kutyák vonyítását haljuk naplementekor nem a tévét nézzük.
    Amkor összeomlik a golobális kereskedelem és nem kapsz a láncfűrészedbe pótalkatrészt.De összeomlonak a mutik is mert csak 1 anyag hiányzik már nem tudak gyártani márpedig ne 1 anyag fog hiányozni mert milliárdok halnak meg.Amikor a tesco előtt már csak gyalog megyünk el és üres lesz az egész parkoló, már csak szép emlék lesz a zsúfolt tömeg.Várjuk azt amikor mindenki egyenlő lesz és a valós tudása és munkahelyre alapján boldogul.
    Várjuk azt amikor már nem lez nyüzsgés, információáradat , tv, telefon, csak kiülünk a teraszra és nézzük ahogy jön a következő vihar.Várjuk azt amikor már nem kell bemenni a munkába mert nem lesz munka :D.Persze ez szívás is lesz egyben.Várjuk azt amikor majd vége lesz a rohanásak , a pénzhajszolásnak és a kütyü vásárlásoknak, mivel összeomlik minden.
    Hogy ki mit vár és hogyan várja az egyén függő.De Tiborbá is olyan mint a drogos aki egész nap egy paklival huzogatja a drogot az asztalon és néha szív belőle.(ez a drog a klíma,a vírus, a gazdasági összeomlás, stb..) 😀 . De ez így van rendjén mert ez a blog témája és ez az érdeklődési köre, illetve az olvasók egy részének is 😀 .Van aki az új autók tesztjéről szeret olvasni van aki pedig az összeomlásról, mert vagy készülni akar rá vagy egyszerűen érdekli vagy egyszerűen széttöhögi magát hogy próbál a nyugati ember kultúrált lenni közbe tropára vágta a bolygót mint a szar.Röhejes az egész világ :D. Azt hiszi a német mérnök hogy ő a király mert megtervezi a wolsvagent pl a cigány meg szar, közben meg a woswagenyek (is) szennyezik szét a földet 😀 Itt legalább lehet az összeomlsáról beszélni.Más emberek között egyből lepattannak a témáról és a hülyeségről vagy a kütyükről beszélnk vagy túl optimistán látják a világot.
    De sokszor még itt sem megyünk bele olyan részletekbe amiket írok vagy kevés komment vélemény jön , nem vesézzük ki a témát hogy bekövetkezhet e.(pl amit írtam melegedés előtti gigaösszeomlást ami már a geddonok geddonja lesz )

  54. 56.

    Tibor bá

    fennakadtál egy szón de érdemben semmit se reagáltál.
    Annak a kifejezésnek, amit írtál semmi értelme. Olyan mint ha azt írtad volna „nem vagyok híve a bolygó forgásának.”
    Olyan dolognak nem vagy híve, ami van. Az emberi fejlődés szakadatlan. Ez tény.
    Minden erről mondott vélemény már szubjektív.

    57:

    Andrew

    nem akarom elrontani a játékodat, de amit te vársz az nem fog eljönni.
    Ha mégis megtörténne valami fura okböl, azon nyomban az ellenkezőjét kívánnád, mint amit most itt leírtál.
    Értem azt az érzést ami benned van, de attól mert a civilizált világ összeomlik neked nem lesz jobb.
    Tényleg azt gondolod hogy azt te majd a teraszról fogod végignézni?

    Amúgy mi bajod van a mostani naplementékkel? A geddon előtti naplementék, teraszon sörözgetések nem jók?
    Biztos hogy a világgal van a baj Andrew?

  55. Ez egy kifejezetten szórakoztatóra sikeredett hozzászólás halmaz. 🙂
    Andrew drogos hasonlata szerintem telitalálat, egyben magyarázat arra, hogy miért süllyed a diskurzus színvonala évről évre. A ‘mindmeghalunk’ trip újabb és újabb felvonásaihoz 15 év után nehéz bármi újat hozzátenni, marad a dátumokkal való dobálózás, egyszer hátha bejön, aztán akkor majd lehet mutogatni, hogy ‘Mi szóltunk!’

    Azt hittem ha mindenki felveszi az oltást aki akarja, sikerül elengedni a ‘beáldozzuk az öregeket’ mantrát, hát tévedtem.
    Aki továbbra is a lezárásokat szorgalmazza, segíthetne egy kicsit:
    Kényszerít valaki, hogy tömegbe menj?
    Megakadályozza valaki, hogy 0-24 hord a maszkot, ha akarod?
    Van elég oltás a polcon, hogy ha neked az a fixa ideálod, hogy 3 havonta oltasd magad, megtehesd(persze csak miután az operett törzs indokolnak tartja)?
    Most hogy ezeket átgondoltuk, elnézést a fogalmazásért, de mégis még mi a búbánatos faszt szeretnétek, hogy azok, akik nincsenek teljesen rácsavarodva a témára, végre nyugodtan dolgozhassanak?

  56. Tibor bá

    mostanában mindenkinek azt tanácsolod ne olvassa tovább a blogot 😀
    Éva meg csodálkozik miért zuhan itt minden is.

    Nem csodálkozom, csak szomorúan tapasztalom, hogyan csökken a színvonala egyes hozzászólásoknak. Mintha a COVID-19 beszűkült tudatállapotot okozna. Nagy csalódást okoztak egyesek.
    Na, de ez az én hibám, túlértékeltem a szellemi képességeket. A.É.

  57. 57. andrew

    Az írásod egy regényre emlékeztett.
    ‘Nyugaton a helyzet változatlan.’

    A regény főszereplői 17 éves német shiderek, kik azt hiszik a háború egy ‘jó buli’.
    Aztán belekerülnek.
    Rájönnek, hogy semmi jó nincsen abban ha a haverjuknak mellettük leszakad az álkapcsa, vagy egy kiélezett rohamásóval kettévágják a combját és elvérzik.

    Persze érthető a változás iránti igényed, de ahogy Curix is mondta a naplementét most is lehet élvezni. Ráadásul tele hassal, békében még szebbek a részletek.

    A regény végén a főszereplő mosollyal az arcán hal meg, egy háborús szempontból teljesen jelentéktelen napon. Az átélt borzalmak elviselhetetlenné tették számára az életet.

  58. Meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal?

  59. Ennek az utolsó videónak biztosan több értelme van mint egy 7241357859763-ik vírus posztnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük