(3596) Feljegyzés

Tibor bá’ online

 

Az adminisztrátor feljegyzése

2021 a 89. év

Ha egy hozzászólást nem tartok alkalmasnak a poszt szelleme tekintetében: messze eltér a poszt témájától, intellektuálisan nem üt meg egy bizonyos szintet, erősen személyeskedik, indokolatlanul trágár, tagadja a COVID vakcina hasznosságát, a hozzászólást magentára átszínezem. Három magenta után a hozzászólót moderálom. Ha ez se hoz megoldást, moderálás nélkül kitiltom.

Erre a fegyelem megszilárdítása végett van szükség. A hasznos és építő vita szerves része az eltérő vélemény ütköztetése, de ez nem jelenti azt, hogy nevetségesen stupid nézetekkel is elő lehessen állni. Igen, tudom, ez úgy hangzik mintha saját testemre akarnám szabni a szabályokat. A helyzet az, hogy semmiben se jó a túlzás. A szélsőséges liberalizmus rosszabb, mint a szabályozott mederbe tartott diktatúra. Ez a tapasztalatom az életben, és ez a tapasztalatom itt a blogon is. A türelmes elnézést egyesek azzal honorálnak, hogy nem kívánatos stílusokkal tovább mennek a szélsőségek felé. Erre itt van Avatar példája, aki elfogadhatatlan stílusban esett neki bálintnak. Miért? Mert bálint ahelyett, hogy a divatnak megfelelően nyalná a négerek seggét, leírta élettapasztalatát. Ezt Avatar is megtehette, és akkor az olvasók eldönthetik, hogy melyik a tényszerűbb.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3596) Feljegyzés

  1. Megnevezettként talán 1-2 reakciót idetennék.
    „bálint ahelyett, hogy a divatnak megfelelően nyalná a négerek seggét, leírta élettapasztalatát.”
    Vajon ez a seggnyalós duma nem eleve indokolatlanul trágár? Bár még poszt címnek is jó volt Neked, így aztán elég nehéz meghatározni, hogy hol is van az elfogadható trágárság határa ezen a blogon.

    Balint élettapasztalatának konklúziója:
    Amikor az őslakosokat elnyomják a betelepültek, az maga a Kánaán. Ja, bocs, paradicsomot írt, de talán más neki kedves helyen is láthatott ilyesmit, ezért tetszhetett neki ez annyira.
    Továbbá szerinte „a néger képtelen müködő államot fenntartani” – Bár a szomszédban Botswana elég jól működget fehér irányítás nélkül, odáig már nem látott el. Esetleg nyaralhatna egyet a Seychelle szigeteken is, hogy lásson feketék által működtetett államot. (Az ottani épp aktuális covid helyzet csillapodását azért várja ki!)

    „a néger semmire sem jó!”
    „A néger semmire sem használható!”
    „a néger meggtalálja a módját lopni, fosztogatni, felégetni, értékeket pusztitani, csak mert…ö nem ember”
    Ezek így summásan, minden feketére vonatkoztatva. Mert Neki _minden_ feketéről szóló élettapasztalata van.

    És az én stílusom minősült elfogadhatatlannak, amikor megírtam, hogy:
    „Szörnyű primitív a stílusod, talán még annál ocsmányabb, mint ahogyan egyes – magukat “nemzeti oldali”-nak mondó – magyar nácik a zsidók emberségét vonják kétségbe, patkányozzák őket számos weboldalon és uszítanak ellenük.”
    Persze amikor a náciknak válaszolok, akkor meg zsidók seggét nyalom szerintük. Így megy ez…
    Szoktam még olyat is kapni, hogy a buzik seggét nyalom, vagy hogy a nők seggét nyalom, ha épp nem értek egyet az őket degradáló kijelentésekkel.

  2. “A helyzet az, hogy semmiben sem jó a túlzás”
    Az én véleményem, hogy a társadalomra legeslegveszélyesebb emberi viselkedés a fanatizmus. Ez megnyilvánulhat politikai, vallási, étkezési és életmódbeli, és még sok egyéb téren.
    A fanatikus embernek csőlátàsa van, elvakultan hisz valamiben, és ami fontos, azokat, akik nem az ő hitét vallják nem tekinti embernek, talán egy megtérítendő alanynak igen.
    A fanatikus ember kizárólag érzelmi alapú, tényekkel, logikai úton meggyőzhetetlen. Ezeket az embereket nagy ívben el kell kerülni.
    A fanatistának semmi sem drága, ha mások életètől van szó. Erkölcsi gátjait elsöpörte a vak hit. Agresszíven megtámad verbálisan és fizikailag is, ha úgy hozza a helyzet.Simán feláldoz bárkit, aki nem “hívő”.
    A tömegek fanatizálásának megvannak a maga pszihológiai módszerei, melynek jelenleg is tanúi vagyunk mindkét oldalon. De színtisztán a balliberálisoknál figyelhető meg.

    Tibor bá!
    Ez a Te blogod, simán kiszűrheted azokat a hozzászólókat, akik csak “téríteni” akarnak, a màsik vèlemènye nem èrdekli őket, és rögtön személyeskedve támadnak, ha inog alattuk a szék.
    A PC egy nagyon félreértelmezett fogalom. Igenis szűrd meg a hozzászólásokat, mert értelmes vita hiányában uncsi lesz a blogod.

  3. 1 – Avatar:
    Ma a nyugati világban igenis néger seggnyalás folyik. Lásd például focimeccs előtt letérdelés. Ez a felháborító trend az én megítélésem szerint indokolja a trágárságot.
    Mint már írtam, Bálint személyes tapasztalatáról számolt be. Indokolt volt a közzététel. Te viszonyt indokolatlanul nyalod a néger seggeket. A Bálint ellenes személyes támadásod a blog szellemével nem egyeztethető össze. Ez az én véleményem, ami vitatható, de érvényt fogok neki szerezni.

  4. Én semmi kivetnivalót nem találtam Avatar hsz-ben.
    Kicsit talán túl keményen fogalmazott balinttal kapcsolatban. balint ugyanilyen, ha nem még keményebben fogalmazott a négerekről.
    Személyes csak azért nem lett előbb a vita, mert Avatar nem néger. Mivel láthatóan nem szereti az efféle, bőrszín szerinti megkülönböztetést, ezért már is személyessé változott a véleménykonfliktusuk.

    Mindkettő az élettapasztalataiból formált véleményt, szóval ez nem érv.
    Inkább az, hogy van-e egyetemes igazság? És van e aspektus, vélemény mely megközelítheti ezt?
    Az is nyilvánvaló, hogy Tibor bá’ melyik véleménnyel tud azonosulni.

    Teszem hozzá, engem nem érdekelnek a négerek, sem a homokosok, sem senki amíg bele van szorulva a saját fejébe, és gondolatpaneljai börtönébe.
    Addig sem itt, sem kerek e világon nem lesz valódi diskurzus, csak konfliktus.

    3. Tibor bá’

    Az nem a négerek hibája, hogy remek eszközök.
    Akárcsak a homoszexuálisok.
    Akik kiosztják a szerepeket pontosan tudják, hogy milyen remek színészek a buta, de öntudatos emberek. Kár, hogy az
    öntudatosságuk csak eddig terjed, védi a felszínt, hátráltatja és determinálja
    a változást és annak végkimenetelét.

  5. 2. Bozu: „A tömegek fanatizálásának megvannak a maga pszihológiai módszerei, melynek jelenleg is tanúi vagyunk mindkét oldalon. De színtisztán a balliberálisoknál figyelhető meg.”

    Szép amikor valaki tárgyilagost játszik, aztán kibukik belőle a saját fanatizmusa. Szerintem itthon épphogy nem a bal oldalon kell keresni a vegytiszta fanatizmust, de mit magyarázzak egy fanatikusnak, hiszen „A fanatikus ember kizárólag érzelmi alapú, tényekkel, logikai úton meggyőzhetetlen.”

  6. 4 – Balázs:
    Hatalmas tévedés azt hinni, hogy a néger, vagy homoszexuális lét nem meghatározó. De bizony az. Hogy közöttük vannak kivételek, az természetes. Kivétel mindenütt van.
    Az hogy valami nem érdekel az nem kijelentés kérdése, hanem hozzászólsz-e vagy sem. Ha valóban nem érdekelt volna a téma, akkor csendben maradsz. De újabban te is imádod osztani az észt.
    5 – Ir01:
    Bravó! Csak helyeselni lehet.

  7. 6. Tibor bá’

    Mint oly sokszor, most is elbeszélünk egymás mellett.

    Tévedés azt gondolni, hogy én nem tartanám meghatározónak a homoszexualitást vagy a négerséget. Nekik így ebben az identitástudatban kell létezniük. Még jó, mivel eszerint nevelődnek, kultúrálódnak viselkednek stb.
    Pont erről beszélek. Ez egy keretet hoz létre a cselekvési szabadságukban.
    Ahogy te a régimódi neveltetésed, intelligenciád stb. révén az old gentleman-t testesíted meg, a négerek viselkedése is predesztinált.
    Mindenki védi ‘akármilyenségét(homokosságát, négerségét stb.) hiszen ez adja -látszólag-identitását, énképét.
    Ez a védekezési mechanizmus gátolja a szélesebbkörű látásmódot.
    Ez nem csak duma, hanem a problémák okozója is nagy mértékben.

    Avatar csúnyán beszélt Balinttal, mert valószínűsíthetően nem ugyanolyannak ismerik a négereket.
    Avatar érzékelhetően iskolázott, ezért szakmája vagy vmi más révén szintén iskolázott négerekkel kerül(t) kapcsolatba.
    Balint generále beszél róluk, amitől sokaknak(nekem nem) égnek áll a hajuk.Innen a vita.

    Ezek gondolkodási kövületek és mindkét oldal szenved ebben. Ebben megoldást csak az egyik fél pusztulása hozhatna, de mivel rengeteg ellentétes halmaz van(hetero-buzi, néger-fehér, sőt sárga, barna, természedvédő-olajszállító hajóskapitány, heddonista pazarló-beosztó, takarékos, idős-fiatal stb.stb.)és azok kombinációs keveredései, így gyakorlatilag nehéz társadalomról beszélni.

    Nincs helyes társadalmi trend, egy ideál amihez lehetne és érdemes volna tartani.
    A társadalmakat szándékosan szétzilálják a különbözőségek hangsúlyozásával.
    Kár a feketéket hibáztatni, csak marionettbábuk ők is ahogy mi is. Saját magunk foglyai vagyunk.
    A megoldás mégis az(és itt igazad van), hogy nem a külsőségekben kell keresni identitásunkat, bármilyen meghatározónak tűnik is! Addig ennek soha nem lesz vége.

  8. Köszönöm kedves bloggazdánknak a védelmet a liberális, végtelenül toleráns, minden vélemény-és szólásszabadságot hirdető Avatar példátlan , fanatikus és elvakult kirohanásai ellen.Az ilyesfajta emmbereknél megfigyelhető a szinte hisztérikus, tajtékzó reagálás mindere, ami eltér toleráns, elfogadó álláspontjuktól egyes témákban.
    Avatar és a hasonlók velem szembeni viselkedése emlékeztet egy, a nemrég zajlott BLM őrület egyik videójára.Egy amerikai városban , este, egy kávéház járdára kitett asztalai mellett üldőgél a nép. Egy BLM menet érkezik az uton vonulva, köztük elég sok avatar-szerü fehér megvezetett.Egy csoport kitör a menetböl, felrohan a járdára, az asztalok közé, és megszállottként, hisztérikusann, a vendégek arcába belehajolva, orditva, visitozva , őrjöngve követelik, hogy az emberek azonnali felállással fejezzék ki egyetétrtésüket a mozgalom iránt, itéljék el a történteket. Van isten az égben, az idióták rossz helyre csengettek be, a vendégek között , mint kiderült, akadt jó néhány normális és keményöklü fehér, miokán parázs tömegverekedés alakul ki pillanatok alatt, ami folyamán az eszement BLM tagok megtapasztalják a tolerancia teljes hiányát a kávézók részéről.
    Az ilyen Avatar-szerüek viselkedését nézve, és filléres pszichólógusnak felcsapva, néha azt hiszem, hogy ezek azért annyira érzékenyek az ellenvéleményekre, azért védik ennyire vehemensen, mmagukból kikelve elveiket, mert esetleg lelkük mélyén ők saját maguk sincsenek igazán meggyözödve tanaik helyességéről, éppen ezért tartják szxükségesnek mindenkitől megkövetelni bármi durván, a megszállottsággal határos erőszakossággal véleményük feltétlen, azonnali elfogadását, mert ha nem, akkor…. Valamennyien láttátok, olvastátok.
    Az ilyen Avatar-féléket soha nem érdekli a másik fél véleményének OKAI, EREDETE, ALAPJA, ez valami sajátságos pszichólógiai vonás náluk, nem képesek akár meghallgatni egy más véleményt, nemhogy elfogadni.Ha tölem megkérdezik, mire alapozom ilyen-olyan véleményemet, én szépen elmagyarázom az okokat, miért és hogyan.
    Nem így Avataréknál, őket az ilyen nem érdekli, nekik nem magyarázd magad, ék csak annyit észlelnek, hogy merészel jönni egy bálintnak, aki ELLENTMOND a liberális szntirásnak, és kezdődik egy azonnali, heves, szinte deliriumos lerohanása a másiknak.
    Tibor bá, ismét nagyon szépen köszönöm, de engedjük el a témát, ime, én is elengedem . Avatarnak még csak nem is válaszolok, nincs semmi értelme.

  9. Szerintem mindkét félnek igaza van. Megérthető Bálint elítélő nézetei, de jó hogy nem vádolta rasszizmussal netán szemitizmussal!!! pedig??? vagy hogy is van ez? még érteni sem merem ? ?

  10. 5-Ir01

    Neked az a véleményed, hogy nem a baloldalon kell keresni a tiszta, politikai fanatizmust.
    Nekem az a véleményem, hogy ott jelenik meg vegytisztán, de a jobboldal is fanatizál.
    (Mellesleg minden – nem csak politikai – hatalom egyik eszköze volt, van és lesz…)

    Eltérő a véleményünk.

    Erre te:
    „Szép amikor valaki tárgyilagost játszik, aztán kibukik belőle a saját fanatizmusa.”

    Ezek szerint más, a tiedtől eltérő vélemény elfogadhatatlan számodra? Azonnal skatulyázol?

  11. 3: Szerintem nem nyalom senki seggét, de – pláne bloggazdaként – Neked is jogod van a saját véleményedhez és a saját stílusodhoz, akárcsak balintnak a magáéhoz.
    Viszont ha engem lehet seggnyalózni, akkor mutasd már meg, mi volt a blog szellemével nem összeegyeztethető személyeskedés vagy trágárság az én hozzászólásaimban!

    Jut eszembe, kaptam itt már olyat is, hogy Tibor bá seggét nyalom, amikor épp melletted álltam egy vitában… Na hát ennyire mérvadó, hogy ki szerint ki(k)nek a seggét nyalom.
    A nácikét, rasszistákét, homofóbokét biztos nem, de úgy látszik ők ahhoz vannak szokva, hogy valakiét nyalni kell, és ha én nem a nekik kedves seggekre gerjedek, akkor feltételezik, hogy az „ellenoldalét”.

    4: Nem is ismersz, honnan veszed, hogy nem vagyok néger? 🙂
    Esetleg részben, mint Puskin volt…
    Csak mert nem erre hivatkoztam a négerek emberszámba vétele melletti kommentemben?

    6: És ha a néger (vagy homoszexuális) lét meghatározó, akkor őket ki lehet tagadni az emberiségből?
    Érdekes, hogy amikor Curix ír általánosító baromságot az öregség létmeghatározó tulajdonságairól, akkor fel tudsz háborodni, hogy van olyan aki nem hülyül el 80 éves korára…

  12. 11 – Avatar:
    Ebben a témában, ez a vélemény kiérdemli a „seggnyalás” kifejezést. Szerinted nem, szerintem igen.
    Nos ez: „65: Szörnyű primitív a stílusod, talán még annál ocsmányabb, mint ahogyan egyes – magukat “nemzeti oldali”-nak mondó – magyar nácik a zsidók emberségét vonják kétségbe, patkányozzák őket számos weboldalon és uszítanak ellenük.
    Elég szomorú, hogy Te is ezen a szinten kommunikálsz, de persze jogod van hozzá, a saját szégyened, magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.” az én véleményem szerint elfogadhatatlan minősítés nálam, te megengedheted, de nem itt.

    A témát befejeztem

  13. „mint a szabályozott mederbe tartott diktatúra”
    és ki szabályolyozza azt a bizonyos medret?…milyen elv mentén teszi ezt meg?
    Orbán nem ezt teszi?
    Teszek önnek egy szivességet Tibor. Csak hogy ne kelljen bíbelődnie a moderálással.
    Éljen a szabályzott mederben tartott diktatúra!
    Kitartást!

  14. 13 – Valaki:
    „Nem úgy, ily könnyen nem löksz el magadtól, Mint hitvány eszközt, mely felesleges lett.”
    Volt két személyes megjegyzésed. A rákérdezésen átléptél. Talán bucsúzásként még megteheted.

  15. Avatar

    nem tudom ez számít bármit is, én veled értek egyet. Pontosan értem miért keltél ki magadból.

  16. Bálint: menj el romániába, moldovába. Ugyanazt fogod tapasztalni. Vagy kelet-Németország egy egy kisebb falvába. Szerencsétleneket, igényteleneket mindenhol fogsz találni. Szerintem nem bőrszínfüggő. Viszont ahol nincs megszervezve az állam (vagy a gyermekkorukat zárt közösségben töltik – lásd cigányok), ott többet fogsz találni belőlük. Amúgy kifejezetten hálás téma a politikusoknak, meg lehet osztani vele a társadalmat.

    1. És akkor tegyük a szívünkre a kezünket: olyan fene jó a fehér ember társadalma, ahol egy kenyérlopásért börtön jár, de a bankok ezermilliárdokat lophatnak büntetlenül?

    2. A természet fennmaradásához sokkal optimálisabb, ahogy Afrikában élnek a lenézett „négerek”. Ebben a blogban lassan 20 éve az megy, hogy mind meghalunk a fehér ember iparosítása miatt. Ezek szerint Tibor bá’ a feketék seggét nyalja?

  17. Azt hiszem értem már a „blog szellemét”, így elnézést kérek a fehérseggnyalóktól, ha megbántottam volna bármelyiküket.

    Vigyázzatok magatokra, és remélem a Ti fehér seggeteket is megmenti a magyar asszonyság vakcinája.
    Akinek az apja foglalkozása egyébként nem szívspecialista főorvos, vagy egyetemi adjunktus, hanem egyszerű hentes volt, 1985-ben lelépett a csodás, mederben tartott diktatúrából egyenest a dekadens USÁba, később összeállt egy németországi török Gastarbeiter (magyarul: migráncs) gyári munkás fiával és annak nejével (Uğur Şahin & Özlem Türeci, BioNTech alapítók), aztán meg a seggnyaló mentalitású Pfizerral, ahol „semmire nem jó” feketék különféle részegységek elnökségi tagjai lehetnek (pl Robert V. Brown, Niesha Foster, Michelle Akande, Paul Mensah, Bert Bruce stb.) és amely cég olyan seggnyaló videókat tesz közzé a Youtube csatornáján, mint pl „Pfizer Black History Makers”, „Pride Month 2021″…
    https://www.youtube.com/c/pfizer/videos
    Többek közt nekik is köszönhetitek, a bennetek lévő vakcina létrejöttét, legyártását, forgalmazását, stb.
    Meg persze Karikó Katalinnak, Pardi Norbertnek, Boros Gábornak, Szabó Gábornak és sok ezer más kutató és szakértő munkájának.

    Túl sok az indokolatlan segg.

  18. Mondjuk, nekem az egyik néger csajom még 86′-ban az az igazán nagyseggű volt.
    Már bocsánat, de személyes érintettség okán ez álladóan bevizuálódik, ahog itt olvasom a sok fekete és magenta segget. De nem is tudom, magentára miért jön be ez a flash. Lehet, merthogy olyan nagy volt.
    Hm. Aszzem nem térdeltem… 🙂

    Zagyvaság, feleslegesen ordináré.

  19. Nagyon kiömlött itt a magenta…
    Segíthetnél kicsit jobban eligazodni, ha pl csak a szerinted indokolatlan seggeket magentáznád a szövegen belül, az irányt mutatna, az indokolt seggnyalózás, meg a seggmentes részek lehetnének szép ébenfeketék.
    A pimaszkodást nem díjazom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük