(3582) Első csapás

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Oroszország jogosan tart egy Amerikából érkező, megelőző első csapástól

2021 a 89. év

Szerző: Stephen Lendman

Amerika vég nélküli háborús mániája veszélyezteti leginkább a stabilitást, a biztonságot és a világbékét. Oroszország attól tart, hogy Amerika megtámadhatja egy megelőző nukleáris csapással.

Az orosz vezérkari főnökség műveleti parancsnoka Viktor Poznikhir tábornok szerint: „Amerikai ABM (ballisztikus rakétaelhárító) rendszerek telepítése Európába és az ABM rendszerekkel felszerelt óceánjáró hajók, amelyek megközelítik Oroszországot, alattomos lehetőséget biztosítanak egy meglepetésszerű nukleáris támadásra Oroszország ellen.”

Az ABM rendszerek globális kiépítése csökkenti a nukleáris fegyverek használatának a küszöbértékét, mert azt az illúziót nyújthatja Washington számára, hogy megúszhatja stratégiai támadó fegyverek alkalmazását mivel az ABM rendszerek védelme alatt áll.

Az ABM pajzs bátorítja a világ rakéta fegyvereinek a felfuttatását, és beindíthat egy újabb fegyverkezési versenyt.

A Nyugat által az 1940-es évek végén beindított hideg-háború kezdete óta Washington és a Pentagon „kiértékelői” elhiszik, hogy Oroszországgal vívott nukleáris háború megnyerhető.

A magát makacsul tartó őrültség aláássa a globális biztonságot, veszélyezteti az emberiséget jobban, mint bármikor amióta a neokonok irányítják az amerikai haderőt.

Az Oroszország irányába kifejtett erőteljes amerikai ellenségeskedés megakadályozza az épelméjű gondolkodást, előtérbe helyezi az elképzelhetetlent – egy lehetséges nukleáris háború okozta tömeges megsemmisülést.

A katonai biztonsági bizottság előtt tett meghallgatáson a CENTCOM parancsnoka Joseph Votel hazudott Irán vonatkozásában, azt állítva, hogy az Iszlám Köztársaság „a legnagyobb hosszú távú veszély a Közel Kelet stabilitására.”

Valójában Amerika és Izrael már elég régen kivívta magának a kétséges dicsőséget, hogy ők lennének a terület és az egész Föld békéjének a fenyegetői.

Votel: Irán a térség hegemóniájára hajt.

A valóság: Irán kölcsönös együttműködést szeretne minden országgal. A világ békéjében érdekelt és élesen ellenzi az Amerika vezette hódító háborúkat.

Votel: Irán humanitárius kríziseket használ ki szélsősége szervezetek és terror csoportok segítségével, mint amilyen például az al-Kaida és az ISIS.

Ezek a csoportok egyértelműen jelezték, hogy céljuk az Amerika területének, külföldi érdekeltségeinek, valamint szövetségeseinknek a megtámadása.

A valóság: A közel keleti, észak afrikai és közép ázsiai humanitárius krízisek keltésének kizárólagos felelős Amerika. A felelősségben részesek a NATO és Izrael is.

Az Al-Kaidát, az ISIS-t és más terror csoportokat Amerika hozta életre és támogatja. Annak esélye, hogy ezek megtámadnák Amerika területét gyakorlatilag nulla. Votel hazudik, amikor ennek az ellenkezőjét állítja.

Votel: Vizsgálatot indítunk a több száz civil életet követelő mosuli légitámadást követően, annak érdekében, hogy megállapítsunk mi történt, mik a tények, azonosítsuk a felelősségre vonhatókat, és hogy tanuljunk az esetből.

A valóság: Amerika válogatás nélkül gyilkolja a civileket az összes általa indított háborúban. Amikor indítanak vizsgálatot, szisztematikusan végzik a szerecsen mosdatás annak érdekében, hogy elkerüljék a Nürnberg szintű háborús bűnök megállapítását.

Pentagon vezette civilek mészárlása folytatódni fog Irakban, Szíriában, és más helyeken. Az amerikai háborús bűnök továbbra se lesznek számon kérhetők.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(3582) Első csapás

  1. Szerintem az lenne jó, ha a világ összefogna Amerika ellen. Ahogy a második vh. alatt össze kellett volna fogni Hitler ellen, ma az USA ellen kellene. Kína és Oroszország már ezen van.

  2. 1. Világfigyelő
    Ez soha nem fog megtörténni. Az Usa k***a szerencsés, elhelyezkedés tekintetében. A két világháború alatt sem érte komolyabb támadás, nem rombolták le földig egyetlen városát sem. A természeti katasztrófák is kerülik pl. évtizedek óta nem volt földrengés LA-ben, a hurrikánok is gyengülnek a partjainál. Azt hogy valaki/valami legyözze az Usá-t ahhoz gazdaságilag kell összeroppantani, de ehhez tényleg az kell, hogy magán az Usa területén belül történjen „katasztrófa”, és a dollár összeomoljon. De ez soha nem fog megtörténni.

  3. Nem Hitler ellen kellett volna összefogni annak idején, hanem Amerika ellen. Ha sikerült volna, elmarad a 2. VH. Azt is ezek a mocskok szervezték a háttérből. Az IBM lyukkártyás számítógépek segítették a lágerek működését. Belerángattak mindenkit, a végén meg learatták a babérokat. Kirabolták és elfoglalták a más vérén szerzett területeket. Ügyesen mindig a harcok végére értek oda, amikor már nem volt mitől félni. Német katonák elmondása alapján az ellenséges katonák közül az amerikai volt a leggyengébb és ez azóta sem változott. Ennyit tudnak, nem többet. Ideje lenne letörni a szarvukat.

  4. Mindenki szidja Amerikát. Pedig csak rájöttek, ha megtehetik, van pénzük, van iparuk, technológia miért is nem játsszák el a világ-csendőr szerepét. Minden fentebb felsorolt állam megcsinálná ezt, ha lenne lehetősége. efelől nincs kétségem. Talán az USA-val jártunk a legjobban, nem hagyja túlságosan megerősödni a diktatórikus rendszereket mint Irán, Oroszok, stb. Az összeesküvés elméletek mögé felesleges azt rejteni, hogy teljesen egyértelmü politikai, üzleti érdekek állnak a más államokban vívott háborúk mögött. Ez nyilvánvaló.

  5. A mozambiki földgáz kinyerése jegelve, túl veszélyesek a gyerekkatonák arrafelé, a korrupció felszámolása az energiabiztonság ill. az importfüggőség megszüntetése egyenes következménye lenne. A Strukturális Alkalmazkodási Programokat ki lehetne vezetni, hogy a nyugati befolyás megszűnhessen.
    Na, ott van csak üzleti érdek, hogy befejezzék a cseppfolyosító földgázüzemet, ami évtizedekig energiát biztosítana a térségnek és a sivatag terjeszkedését megállító tüzifa-felhasználást is megállíthatná…

    Afrika sorsa egyre rosszabbra fordul.
    Amerika keze is vastagon benne van, mint ahogy Pekingé is.
    Afrika kiaknázatlan nyersanyagaiért expedicíós háborúkat fognak vívni. (…menekültáradat…)

  6. Csaba81 2–

    Én nem feltétlenül szeretném, hogy az USA összeomoljon. De attól, hogy erőszakkal beavatkozzon más országok ügyeibe, attól jó lenne visszatartani. Az egy másik kérdés, hogy a helyzet ott sok szempontból elég szar, és az USA bizonyos területei az ún. fejlődő országokhoz hasonlíthatóak. A nagyvárosaik igazi „shithole”-ok.

    Az egypólusú világrend nagyon hátrányos. Az USA megpróbálta leigázni Irakot, Líbiát, Szíriát, Afganisztánt, és ebben a próbálkozásban időnként „sikereket” könyvelhetett el. De szerintem ez, Kína és Oroszország erősödésének köszönhetően, változik. Azaz, a világ inkább multipóélusú kezd lenni, ami jó.

    Azért az USA-ban is voltak a közelmúltban természeti katasztrófák. Ott volt pl. a Katrina, amikor a hurrikán utáni árvíz átszakította a new orleansi gátat. Egyébként a Katrina nem lett volna olyan hatalmas természeti katasztrófa, de az egészet kísérte egy másik katasztrófa, az amit az emberek csináltak New Orleansben. Egyrészt éltek az alkalommal és minden boltba betörtek, hogy elvigyenek cuccot. Továbbá voltak lövöldözések. Egyik nagyon furcsa ilyen eset a New Orleans-i stadionban történt. A stadionba betessékeltek kb. 20 ezer embert, a saját biztonságuk érdekében, mert ott biztonságosabbnak tűnt. Viszont, amikor egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre, a stadionban lakó lövöldözők a mentő helikoptert is elkezdték lőni, így az nem tudott leszállni.

    Nem nagyon kell oda természeti katasztrófa, az emberi tényezők pótolják a hiányukat.

  7. Minato—

    Az, hogy az USA és szövetségesei a „demokráciák” és a többiek „autoritérek” vagy „diktatórikusak” az csupán egy narratíva, de egyik vége sem fedi a valóságot. Az előbbiek távol állnak a demokráciától (leginkább a multicégek oligarchikus diktatúrái), az utóbbiak pedig sok szempontból közelebb mint az előbbiek, talán általában is azok.

    Az is spekuláció, hogy a többiek ugyanúgy eljátszanák a „világ csendőre” szerepet. Az USA rengeteg helyen vívott háborúkat az utóbbi évtizedekben. Irak, Szíria, Afganisztán, Líbia, fegyverezte Izraelt és Szaud-Arábiát, és ezenkívül fenyegeti Oroszországot és Kínát. Ezek a háborúk rettenetes emberáldozatokkal jártak.

    Kína egyelőre a gazdasági kapcsolatokat próbálja élénkíteni más országokkal, amivel más országok is jól járnak. Oroszország pedig nem önkényesen megy be pl. Szíriába, hanem az ottani demokratikusan választott kormány (Asszad) kérésére, teljesen legálisan.

  8. 4. „Talán az USA-val jártunk a legjobban”
    Amerikában is szegényednek az emberek, egyre nagyobb az eladósodottság. Minden országban úgy van megépítve a rendszer, hogy az uralmon lévők a gazdag kisebbségből kerüljenek ki, akiket a mindenkori kormánynak meg kell védenie a többségtől, és hogy ezt folyamatosan fenn tudják tartani, úgy kommunikálnak, hogy a társadalom töredezett maradjon. Ellenségképek gyártása folyik, szubkultúrák szabadságjogairól vitatkoznak, közben a nép nem veszi észre mennyire szűkül a mozgástere. A tőke és hatalmi koncentráció meg suba alatt folytatódik.
    A rendszerváltáskor Antal József nyíltan kimondta, hogy ki kell építeni a nemzeti burzsoáziát. Akkor az emberek feje felett a hatalmat megkaparintó gengszterek alkudoztak egymással és kötöttek paktumot. Ami nálunk kicsiben az az USA-ban, Oroszországban nagyban, de az EU sem kivétel.
    Tényleg úgy gondolják egyesek, ha tudnak venni egy jobb kocsit, meg egy halom kacatot, kütyüt amire nincs is szükségük, vagy le tudnak menni az Adriára egy hétre akkor szabadok ? De ugyanez érvényes az EU-ra is, ahol annyira kényesek bizonyos kisebbségi kultúrák jogaira.

    A hatalmon lévők felismerték, hogy a jelen világhelyzetben bármikor bekövetkezhet egy humanitárius katasztrófa.
    Ha bármilyen háború lesz, az nem az eliteknek lesz rossz, hanem az egyszerű kisembernek, aki egy kirobbanó válságban végleg megfő a fazékban.

  9. 6. Világfigyelő
    A világ számára nem feltétlenül lenne rossz, hogyha az Usa és a pénze összeomlana. Több kárt okoznak mint hasznot teremtenek. Előbb vagy utobb pl. addig fogják baszlatni Oo-t, míg az háborút nem fog indítani európa ellen, akkor bajban leszünk. És mi lesz, ha akkor fog valami természeti katsztrófa történni az Usá-ban, majd kivonulnak európából, és minket cserben hagynak, mint 56-ban.
    Hogyha összeomlana a dollár, akkor előbb vagy utobb azt Eu és Kina is megérezné és az ő gazdaságuk is megsinylené, és ez azért ahhoz vezetne (megitélésem szerint), hogy a politikusok visszább vegyenek a harcos álláspontjukból. lásd: 2008-as válság vagy a 2019 Covid válság.
    Azért más országokat jobban fenyeget természeti katasztrófa, mint az Usá-t, több és nagyobb földrengés van a Távol- keleten, mint náluk és a hurrikánok is jobban pusztítanak a Karib térségben.

  10. Az a helyzet, hogy az USA-ra a jelenlegi degenerációs formájában már semmi szüksége a világnak, sőt…, az USA-nak van szüksége a világra, mert nélküle nekik annyi. Ez fordítva viszont nem igaz.
    Az USA nem tart fent sehol rendet, mindenhol csak káoszt szít, a szövetségeseit is folyamatosan presszurálja és – hiába Biden pávatánca – valójában magasról tojik rájuk is.
    A mai Egyesült Államok már nem tölti be egykori stabilizáló világhatalmi szerepét, hanem a globális instabilitás fő forrásává vált.

  11. MangaM 10

    Szerintem az USA-ra a jelenlegi degenerációs formájában már az USA-nak sincs szüksége.

  12. 11. Világfigyelő

    😀
    Bontják is le, ahogy csak bírják.

  13. 12. MangaM
    Csak mielőtt teljesen lebomlik addig még az egész világot elpusztítják.

  14. 13. Csaba81

    Igen, ez kőkeményen benne van a pakliban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük