2014-03-11 nap bejegyzései

(1321) Nyisd ki a szemed

Tibor bá’ online

 

~ab108Az Egyesült Államok elsődleges célja a világuralom – Ami az ukrán válság hátterében van.

Az Egyesült Államok legfőbb törekvése – immáron vagy 100 éve – a világuralom elnyerése, hegemóniájának a szélesítése. E cél érdekében létrehozta a legújabb kor Szent Szövetségét, amelynek tagjai az USÁ-n kívül a NATO és az EU. Eszközük az IMF, a Világbank, a Világ Kereskedelmi Szervezete (WTO), a Nemzetközi Büntető Törvényszék (ICC). Ezeknek legfőbb funkciója, hogy pórázon tartsa azokat az országokat, amelyek nem élvezik a Szent Szövetség jóváhagyását. Az IMF, WB és a WTO megkövetelik a fundamentalista piacgazdaságot. Azok az ország vezetők, akik túlzottan függetlenek, előbb vagy utóbb megbánják, mert az USA igen hamar kiméri rájuk a megfelelő szankciókat.

Ki veszélyezteti az amerikai dominanciát? Ki képes megkérdőjelezni az amerikai hegemóniát? Pillanatnyilag csak Oroszországról lehetne szó. Éppen ezért a Hideg Háború befejezése óta az USA egyre inkább harapófogóba zárja az oroszokat, egyik bázis a másik után építi ki körülötte, folyamatosan újabb és újabb lehetőségeket keres rakétabázisok telepítésére. Most Ukrajnára került a sor. A NATO egyik volt szovjet köztársaság után a másikat kaparintja meg. Mindeközben a Fehér ház és a szorgalmasan együttműködő mainstrem média bizonygatja az embereknek, hogy az ukrán eseményeknek az égvilágon semmi köze az oroszokhoz, és ezt meg akarják etetni Putyinnal is, aki hangosan így gondolkozott néhány éve: A NATO egy katonai szövetség és egyre közelebb jön a határainkhoz, MIÉRT?

A közelmúlt eseményei fényesen bizonyítják, hogy a Szent Szövetség minden vágya Ukrajnát leszakítani Moszkva kebléről, az orosz flottát kiszorítani a fekete-tengerről, és NATO-USA bázist alakítani ki közvetlenül az orosz határ mentén [amennyiben nem tudnád mitől rágott be Putyin úgy, hogy katonai lépésre szánta el magát.]

Ahogy most a dolgok állnak, Kijev hamarosan EU partner lesz, és saját bőrén tapasztalhatja a neo-konzervatizmus örömeit, amihez szorosan hozzátartoznak: privatizáció, dereguláció, megszorítások és máris csatlakozni lehet a Portugália, Írország, Görögország, Spanyolország és kis hazánk által alkotott, kivérzésre ítélt csoporthoz. De ugye az Európához tartozás (szó szerint) minden pénzt megér.

Az ukrajnai felkelők és nyugati támogatóit nem érdekelte pontosan kik csatlakoznak hozzájuk Janukovics megbuktatásában, szélső jobbos huligánokon kívül még csecsen milicisták is részt vállaltak az „eseményekben”, de helyet kaptak azok a lesipuskások is, akiket nem Janukovics küldött a tömegek ellen, hanem „valakik” az új koalícióból. És ez nem a véletlen játéka volt. A Haaretz (izraeli újság) február 24-én jelentette, hogy Moshe Reruiven Azman ukrajnai rabbi felszólította a kijevi zsidókat, hogy hagyják el Kijevet, ha lehet az országot is, mert számukra kellemetlen világ eljövetelére lehet számítani.

El lehet gondolkodni a híressé vált telefonbeszélgetésen is, ami Victoria Nuland, amerikai helyettes külügyminiszter asszony és az ukrajnai USA nagykövet között hangzott el, ahol azt latolgatják, ki legyen az új ukrán elnök, végül Nuland úgy döntött, hogy Arzenyi Jatsenyik lesz a leginkább megfelelő.

Jut eszembe, Janukovics tökéletesen megfelelt Washingtonnak addig, amíg tárgyalgatott velük, amint rájött, hogy Moszkvához tartozni gazdaságilag sokkal kifizetődőbb, azonnal rossz fiú vált belőle.

A nyugatbarát PZuj az mellett érvel, hogy az ukrán nép jogszerűen buktatta meg Janikovicsot, de a Krím-félsziget lakói törvénytelenül akarnak kiválni Ukrajnából. Solouse hangot adott annak, hogy PZuj vagy naiv, vagy meg van fizetve. Hihetetlen aktivitását mérlegelve, inkább az utóbbi.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
________________________________________________