2014-03-28 nap bejegyzései

(1333) Mekkora az esélye?

Tibor bá’ az igazság keresése online

 

~ab160A múlt héten vitték el a több mint 1 milliárd forintot az ötös lottón. Nekem is volt 5 számom, és meg is játszottam őket, nem mintha nem tudtam volna, hogy az esélyem kisebb, mint egy a 43 millióhoz, vagyis gyakorlatilag nulla. Tudtam, de hiszek az angol közmondásokban: „You have to be in it to win it”, mert milyen igaz, ha nincs szelvényed, egészen biztos nem nyersz, ha van, akkor se, de nem lehetetlen. Szóval ezen meditáltam, amikor a múlt kétséges homályából felderengett egy eset. Még az olajszőkítés idején, a legújabb kor tőkefelhalmozásának első éveiben egy kissé naiv, állandóan az esküjére gondoló rendőrtiszt rájött valamire. Ezért aztán a szolgálati gépkocsijában ülve, önfeledten falatozva a hitvese által becsomagolt ebédet, hirtelen úgy döntött, hogy fejbe kell magát lőni. Közvetlen munkatársa úgy talált rá, hogy halántékából dőlt a vér, miközben szájából kilógott az utolsó, kissé már megrágott, de le nem nyelt falat. Szóval mekkora az esélye annak, hogy valaki fejbe lövi magát falatozás közben, mert nem ízlik neki az otthonról hozott kaja? Egy a 43 millióhoz?

Vannak ilyen érdekes esetek, amikkel valakik szembeköpik a népet. Eszik, nem eszik, ezt kell elhinni. Szóval mekkora az esélye annak, hogy egy egészséges, 41 éves férfinek pont egy 10 perces út alatt jut eszébe, egy rendőr kocsi hátsó ülésén, hogy meghaljon? Egy a 43 millióhoz? Nem, nem, ennél jóval nagyobb. A 40 körüli férfiaknak Magyarországon, átlagosan van még 30 évük. Ebben a 30 évben összesen 158.000 darab 10 perc van. Az esély tehát, hogy a rendőr kocsiban eltöltött 10 perc alatt éri utol a halál mindössze 1 a 158 ezerhez.  Tök világos, ha valaki pénzt áldoz 1 a 43 millió esélyre, akkor kutya kötelessége hinni Welsz Tamás természetes halálában. Szó sincs róla, hogy a Fideszre vonatkozó kompromittáló adatoknak volt a birtokában, amiket közzé szándékozott tenni. Teljesen kizárt, hogy a dohány mutyira, termőföld mutyira, áfa csalás mutyira képes, maffiaként működő Fidesz ilyesmire vetemedne. El se lehet képzelni, hogy Pintér (jelentem rend van) Sándor vezette rendőrségen belül ilyen utasítás napvilágot láthat. Még akkor se, ha elsőre azt állították, hogy Welsz Tamás hívta a rendőrséget, aztán kiderül, hogy esze ágában se volt. A rendőrség magától ment ki, esetleg gondosan kiválogatott és utasítással ellátott személyi állomány formájában.

Csak egy dolgot nem értek, az egymást követő nyilatkozatok miiért nincsenek összhangban? Nekem nincs jól hangzó rendfokozatom, nem hugyozom le a BRFK falát, de mielőtt elküldenék egy rendőr kommandót, gondosan leírnám, hogy pontosan mi történt, még mielőtt történt volna, és ügyelnék arra, hogy ne legyen benne ellentmondás.

Jut eszembe, nem félek, hogy rendőrautóban jön rám a halál. Ugyanazt kétszer eljátszani nagy marhaság lenne. 😀

____________________________________________________________
____________________________________________________________
___________________________________________________