(1321) Nyisd ki a szemed

Tibor bá’ online

 

~ab108Az Egyesült Államok elsődleges célja a világuralom – Ami az ukrán válság hátterében van.

Az Egyesült Államok legfőbb törekvése – immáron vagy 100 éve – a világuralom elnyerése, hegemóniájának a szélesítése. E cél érdekében létrehozta a legújabb kor Szent Szövetségét, amelynek tagjai az USÁ-n kívül a NATO és az EU. Eszközük az IMF, a Világbank, a Világ Kereskedelmi Szervezete (WTO), a Nemzetközi Büntető Törvényszék (ICC). Ezeknek legfőbb funkciója, hogy pórázon tartsa azokat az országokat, amelyek nem élvezik a Szent Szövetség jóváhagyását. Az IMF, WB és a WTO megkövetelik a fundamentalista piacgazdaságot. Azok az ország vezetők, akik túlzottan függetlenek, előbb vagy utóbb megbánják, mert az USA igen hamar kiméri rájuk a megfelelő szankciókat.

Ki veszélyezteti az amerikai dominanciát? Ki képes megkérdőjelezni az amerikai hegemóniát? Pillanatnyilag csak Oroszországról lehetne szó. Éppen ezért a Hideg Háború befejezése óta az USA egyre inkább harapófogóba zárja az oroszokat, egyik bázis a másik után építi ki körülötte, folyamatosan újabb és újabb lehetőségeket keres rakétabázisok telepítésére. Most Ukrajnára került a sor. A NATO egyik volt szovjet köztársaság után a másikat kaparintja meg. Mindeközben a Fehér ház és a szorgalmasan együttműködő mainstrem média bizonygatja az embereknek, hogy az ukrán eseményeknek az égvilágon semmi köze az oroszokhoz, és ezt meg akarják etetni Putyinnal is, aki hangosan így gondolkozott néhány éve: A NATO egy katonai szövetség és egyre közelebb jön a határainkhoz, MIÉRT?

A közelmúlt eseményei fényesen bizonyítják, hogy a Szent Szövetség minden vágya Ukrajnát leszakítani Moszkva kebléről, az orosz flottát kiszorítani a fekete-tengerről, és NATO-USA bázist alakítani ki közvetlenül az orosz határ mentén [amennyiben nem tudnád mitől rágott be Putyin úgy, hogy katonai lépésre szánta el magát.]

Ahogy most a dolgok állnak, Kijev hamarosan EU partner lesz, és saját bőrén tapasztalhatja a neo-konzervatizmus örömeit, amihez szorosan hozzátartoznak: privatizáció, dereguláció, megszorítások és máris csatlakozni lehet a Portugália, Írország, Görögország, Spanyolország és kis hazánk által alkotott, kivérzésre ítélt csoporthoz. De ugye az Európához tartozás (szó szerint) minden pénzt megér.

Az ukrajnai felkelők és nyugati támogatóit nem érdekelte pontosan kik csatlakoznak hozzájuk Janukovics megbuktatásában, szélső jobbos huligánokon kívül még csecsen milicisták is részt vállaltak az „eseményekben”, de helyet kaptak azok a lesipuskások is, akiket nem Janukovics küldött a tömegek ellen, hanem „valakik” az új koalícióból. És ez nem a véletlen játéka volt. A Haaretz (izraeli újság) február 24-én jelentette, hogy Moshe Reruiven Azman ukrajnai rabbi felszólította a kijevi zsidókat, hogy hagyják el Kijevet, ha lehet az országot is, mert számukra kellemetlen világ eljövetelére lehet számítani.

El lehet gondolkodni a híressé vált telefonbeszélgetésen is, ami Victoria Nuland, amerikai helyettes külügyminiszter asszony és az ukrajnai USA nagykövet között hangzott el, ahol azt latolgatják, ki legyen az új ukrán elnök, végül Nuland úgy döntött, hogy Arzenyi Jatsenyik lesz a leginkább megfelelő.

Jut eszembe, Janukovics tökéletesen megfelelt Washingtonnak addig, amíg tárgyalgatott velük, amint rájött, hogy Moszkvához tartozni gazdaságilag sokkal kifizetődőbb, azonnal rossz fiú vált belőle.

A nyugatbarát PZuj az mellett érvel, hogy az ukrán nép jogszerűen buktatta meg Janikovicsot, de a Krím-félsziget lakói törvénytelenül akarnak kiválni Ukrajnából. Solouse hangot adott annak, hogy PZuj vagy naiv, vagy meg van fizetve. Hihetetlen aktivitását mérlegelve, inkább az utóbbi.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
________________________________________________

59 gondolat erről: „(1321) Nyisd ki a szemed

  1. Az ukránoknak joguk volt fellépni korrupt elitjük ellen és elzavarni őket, de sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ellopták tőlük a forradalmat.

    Drábikot idézted. Ő ezt mondja az elmúlt hetek ukrajnai történéseiről:

    https://www.youtube.com/watch?v=-4cpgpOBD8g

    A báránybőrbe bújt Usa demokráciaemberjogibajnok birodalomnak egyre nehezebb leplezni gyilkos, kapzsi, hazug, undorító vadállati mivoltát.

  2. Én hiszem még azt a verziót,hogy az egész egy színjáték és Ukrajna szépen ketté szakad.A nyugati részt megkaparintja a parazita metszettmakkuak által irányított nagy ju esz éj, a keleti rész pedig marad orosz irányítás alatt,mert hiszen az övék!Egy biztos Amerikába nagyon nagy lehet a szar,egyre több országot demokratizálnak!Remélem megérem azt a napot,amikor a nagy Amerika szépen eltűnik a gazd. pol. porondról.Ha viszont valódi a fenyegetés,akkor viszont Amerika vagy tud valamit,vagy hülye!

  3. 2: „vagy hülye”

    Kezdek arra gyanakodni, hogy a technológiai fölénye miatt az USA kezdi azt gondolni, hogy „megnyerhet” egy korlátozott(???) atomháborút. Ehhez igyekszik mindenáron körberakétázni az oroszokat, ehhez kell Ukrajna /vagy egy része/ is. Állítólag Izrael már hajtott végre korlátozott atomcsapásokat /vagyis van (lehet) ilyen technika is/, tehát nem feltétlenül gondolkoznak ‘nagy’ háborúban, csak a válaszcsapásokat akarják megúszni.

    Ami azért nagy hülyeség valóban, mert azt nem lehet kizárni, hogy legalább egy orosz rakéta /mondjuk tengeralattjáróról/ el ne érje az USA-t. Talán úgy számolnak, hogy USrael-nek ez még megéri… Illetve azoknak, akik a világgazdaságon rajta tartják a kezüket.

    Kérdés Kína, viszont úgy tűnik nekem, hogy ők is kezdenek felébredni, hogy ha az oroszokat leszalámizzák, akkor ők jönnek utána. – Vajon mennyit hajlandók ez ellen bevállalni? Mert egy orosz-kínai katonai szövetségbe beletörik az USA bicska, katonailag, de még előtte gazdaságilag is.

  4. Én azért úgy gondolom, hogy korai orosz-amerikai háborúról beszélni, egyelőre én csak erőfitogtatást látok. Voltak azért konkrétabb összecsapások is a 20. század második felében, mégse lett konkrét orosz-amerikai háború.
    Nehéz eligazodni a történésekben, és kitalálni a végeredményt, sőt még a valós háttéreseményeket sem.
    Nekem úgy tűnik, hogy bár nekünk magyaroknak inkább a felkelők oldalán kellene állnunk, az igazság inkább az oroszoknál lakozik, de ez persze nem jelenti azt, hogy ők is lesznek azok, akik „nyertesen kerülnek ki ebből.

  5. Egy haverom hívta fel a figyelmemet a legutóbbi „szellemi termékedre”.

    „Solouse hangot adott annak, hogy PZuj vagy naiv, vagy meg van fizetve. Hihetetlen aktivitását mérlegelve, inkább az utóbbi.”

    Gratulálok Tibor bá’, azt hittem, a korábbiaknál hazudozásos címkézésednél nincs lejjebb.
    Bevallom tévedtem.

    Nos akkor meghagyom az orosz és keleti fizetett ügynököknek a terepet.
    A pártatlan tájékoztatás jegyében. 🙂

    Sok sikert a továbbiakhoz, remélem lesz béremelés a jó munkáért, mert megérdemlitek.

    Ps: Összeszámoltad már, hogy a blogodról hány embert sikerült elűzni ilyen-olyan indokokkal?
    Az országgal együtt Te is jól teljesítesz.

  6. Jó cikk, de egy aprósággal vitatkoznék. A mai USA hatalom a 19. század első feléből éppne nem a Szent Szövetség utóda, hanem annak ellenfeléé, a forradalmi párté. Ez már abból is egyértelmű, hogy az 1789-es „Nagy” Francia Forradalom és a néhány évvel korábbi Amerikai Forradalom káderállománya között voltak személyi átfedések, az új amerikai elit támogatta a forradalmat és viszont. Ugyanaz a páholyszövetség állt mögöttük. Franklin, Jefferson illuminátusok voltak. Eleve a felforgató forradalmak szervezése, Arab Tavasz, Majdan, stb. tipikusan az illuminátus eredetű tábor módszere, így kerültek hatalomra Washingtonék is, a Szent Szövetség olyasmi volt, mint amit ma Putyin cár képviel a Krímben, meg nálunk I. Miklós 1849-ben.
    Ha szabad az önreklám, épp erről írtam egy bejegyzést, hogy az első krími háborúban, meg már 48-49-ben, meg egész a porosz háborúig Ferenc József a magyar területi integritást védte, Kossuth és Klapka meg területrablóink szövetségese, hazaáruló volt, főleg a franciáké és románoké:

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2014/03/klapka-testver-komarnoi-hos.html

    „Klapka Testvér, a Komarnói Hős

    Magyar nemzeti érdek és hazaárulás az első Krími Háború időszakában”

  7. Fizetett ügynökként még egy utolsó megjegyzés:

    Jó, hogy a posztban olyanokkal jössz elő ISMÉT, amire korábban már reflektáltam, és amikre azóta is várom a választ.

    Vagy ugyanazt adod elő új érvként, mint eddig, csak az eredeti eseményt kitárgyaló forrás más. ( lásd 1320 poszt 52 bejegyzés)

    Látom, tudod a propaganda akkor hatékony, ha sokat ismételik ugyanazt.

    A továbbikban nyugodtam sértegethetsz tovább, ahogyan kedved tartja, mert nem reagálok rá.
    Most is csak azért tettem, mert valaki felhívta rá a figyelmemet.

  8. Nagyszerű írás. Szerintem az, aki másképpen értékeli a helyzetet (és nem bértollnok), nem tud gondolkodni. Másodlagos kérdés csupán, hogy miért nem tud gondolkodni: nem megfelelően magas a logikai intelligenciája, vagy hatalmába kerítette őt a liberális propaganda.

  9. Szeretem az összeesküvés elméleteket, most én is feldobok egyet.

    Ismerjük Drábik munkásságát, egy kicsit az Ő elméletét továbbgondoltam.

    Kinek van a világon a legnagyobb adóssága: USA
    Ki áll az USA felett? Globális pénzhatalmi elit (copyright:Drábik)

    Mi van ha ez az elit monopoly-t játszik, csak élőben?

    Csatolok egy táblázatot (én emelgettem ki szinekkel), ahol láthattok pár érdekességet. Nekem elgondolkodtató volt.
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_3_11_322ythdjn3.png

    Vagy már lehet, hogy kezdek mindenben összeesküvést látni?

    Ne PZuj-t szapoljuk, hanem gondoljátok tovább és osszuk meg egymással az elméleteket.

    Kiváncsian várom

  10. 1.

    Ezt a kommentem tegnap követtem el és a „Sose voltunk ilyen közel a III. világháborúhoz, mint most!” poszthoz írtam. Pzuj-nak a 48.-as bejegyzéhez írtam, nem tudom hogy került ide.

    Mindegy különben, ide is jó, csak azért jegyzem meg, mert így hülyén hangzik.

    „Solouse hangot adott annak, hogy PZuj vagy naiv, vagy meg van fizetve. Hihetetlen aktivitását mérlegelve, inkább az utóbbi.”

    Ez nem volt szép Tibor bá!

  11. 3:
    A korlátozott atom háború egy álom, vagy inkább logikai bukfenc.

    Különben a kép világos. Az USA teljesen körül akarja zárni Oroszországot rakéta telepítéssel, mert úgy gondolja, hogy ha a megelőző csapást egészen közelről végzi, akkor az oroszok nem fognak tudni visszaütni a rövid idő miatt. Ez persze tévedés, de azt feltételezik, hogy a nagy kiterjedésű Amerika néhány hidrogén robbanást el tud viselni különösebb megrázkodtatás nélkül. A helyzet az, hogy a világ hidrogén fej készlete jóval 10 ezer felett van, és az természetes, hogy ez mind fel fog robbanni. Ez akkora radioaktív terhelés, hogy közvetlen csapás nélkül is, a túlélők szhámára a Föld lakhatatlanná válik.

  12. 13:
    A bejegyzésedben nem volt utalás arra, hogy kinek válaszolod. Mivel két URL volt benne, a rendszer blokkolta. Ma reggel bukkantam rá, és szivességből átraktam ide. Mert, ha ott hagyom, akkor kiesik a fősodorból a mai poszt miatt. Reklamálás helyett köszönetet vártam volna.

    Mi nem volt szép? Egy hozzászóló felvetett valamit, amire közöltem az én véleményem. Nekem nem lehet véleményem? Az tökéletesen egyértelmű, hogy az USA Ukrajnában is rezsim váltást végzett Líbia, Szíria, stb. mintájára. Fizetett csőcselékkel, becsempészett fegyveresekkel megdöntötte egy demokratikusan megválsztott kormány hatalmát és behelyezte az elnöki székbe saját bábúját, aki mindent úgy fog tenni, ahogy az USA előírja számára. Semmi kétség afelől, hogy hamarosan rakéta bázisok telepítésére kerül sor. PZuj ebből semmit se vesz észre, semmiről se tud, csak nyomja a fősodratú média szövegét. Kérdés miért? Add meg te rá a választ.

  13. 15: csak nehogy nekem legyen igazam a gnosztikus világpusztító globális elitről. Igazoltam, hogy ilyen vallási nézetek vannak, igazolható, hogy gnosztikus a bankár-politikai világelit, és igazolják ezt kedvenc clipjeik, atomrobbanással a végén, Gaga, stb.
    Nem cél, hogy bárki túlélje…

  14. Pzuj, éppen azon gondolkodtam én is, kiket űzött el eddig Tibor bá’: Attilát, Jancsikát, Batkát, Curixot – ők jutottak hirtelen az eszembe valamint nekem ők hiányoznak a legjobban. Ne szerezd már meg neki azt az örömet, hogy te is lelépsz. Nekem hiányoznál, pedig én sem vagyok USA- párti.

  15. 19: Tibor bá egy archaikus törzsfőnök, erről már volt szó párszor, ő a főnök és kész, ő szabja a szabályokat, a szeszélyeit is kőbe vési, de hogy a fenébe került nálad egy kalapba Batka Jancsikával???

  16. 10.
    Tehát aki a rendelkezésére álló információk alapján másképp értékeli a helyzetet mint Tibor bá’ az nem tud gondolkodni, de aki képes leírni, hogy egyetért vele az tud? Ezt te sem gondolhatod komolyan.

  17. 20-ra Armának: úgy, hogy a színvonalas vitákon járt az eszem. Vita meg akkor lehet, ha nem értenek mindenben egyet a tisztelt felek. Ez hiányzik innen. Szeretem olvasni a vitákat, szeretek tanulni azokból. Akkor is, ha a vitapartner teljesen másképp gondolkodik dolgokról, mint én.

    Remek példa a jelenlegi helyzetre proton 10. számú kommentje.

  18. Szomorú, ha egymásnak ugrunk…, legalább itt illendő lenne tisztelni a másikat annyira, hogy nem nem bántjuk meg egymást. Ellenvélemény, nézeteltérés természetesen lehet, sőt kell is, de itt a nagytöbbség azért van jelen, mert valamennyire átlát a mai üzleti érdekek által vezetett világon, mert valamilyen szinten az igazságot keresi, bővíti ismereteit, gondolkodik és egyetért abban, hogy a jószándéknak kellene vezetni a társadalmakat. Legalábbis a miénket! Rengeteg hasznos ötletet, kitekintést, helyzetértékelést kapunk egymástól, ez itt egy igazi feltöltő mikroklíma, ahol gondolkodó emberek tapasztalat és véleménycseréje folyik, az itt lévők hasznára és intellektuális örömére. A KIÚTKERESŐK vagyunk 🙂 remélem elnézitek nekem, hogy ilyen közös nevezővel próbálom a pozitív közös értékeinket megfogalmazni?! Szerintem az lenne a legjobb verzió a kialakult nézeteltérésben, ha mindkét fél magában rájönne, hogy lehet, hogy ő is felelős azért, hogy az eszmecsere ilyen nemkívánatos mederbe jutott és képesek lennének a továbbiakban is a jószívvel folytatni az eddigieket. Szóval, spongyát kéne rá dobni!

    Ukrajna sajnos: most hallottam egy régi kijevi ismerősömtől, hogy nemcsak száz az áldozatok száma, (amiről tud a világ), hanem kb. háromszázan még hiányoznak.., a családtagok semmit sem tudnak róluk, de az emberek azt rebesgetik, hogy maffia módszerekkel lettek kínvallatva, majd többségük bebetonozva hever a Dnyeper folyó mélyén… Elég sok ismeretlenes még ez az egyenlet…

  19. 22: Én is szeretem a színvonalas vitát, de Jancsika azoknak gyilkosa volt. Tipikus ballib Galilei-körös „felvilágosult” haladár, aki bunkónak tekint mindenkit, aki nem képes az ő szellemi magasságaihoz felnőni. Az ilyenek csinálják a Gulágokat a másképp gondolkodóknak. Batkáért kár. Tibor bá szeszélyes és zsarnok, egy okos, tapasztalt, magát mindenek felett szerető zsarnok. Hihetetlenül elfogult tud lenni, de két ilyen közt egész kiegyensúlyozott és normális… 🙂
    Jancsikánál a két bolsevikkodása közti normalitási szünetek ennek töredékét tették ki. Egyébként hónapok óta meg van csappanva a hozzászólások száma is, meg a minősége is.

  20. 23: „bebetonozva hever a folyó mélyén” Sőt, volt egy nagy húsdaráló is, amivel egyenesen a folyóba darálták őket… Ja, bocs, az Budapesten „volt”. 😉

    Mindenkinek lehet különvéleménye /néha nekem is van, de akkor inkább hallgatok… 🙂 (alighanem ezt hívják megalkuvásnak 😉 )/, de amikor valaki olyan vehemenciával védi a „mundér becsületét”, mint ‘Pzuj’ Ukrajna kapcsán, az mindig gyanússá válik egy idő után /ez a fanatizmus ‘elfogadható'(?) vallási meggyőződésből mondjuk az evolúció kapcsán, de furcsa egy – külföldi – politikai helyzet megítélésénél/. Normál esetben leírom a véleményemet egyszer, válaszolok egy-két embernek, aztán ennyi.

    Idősebb fejjel az ember már megtanulta, hogy a világ nem fehér és fekete…

  21. „Újonnan feltárt bizonyítékok szerint nem Líbiát, hanem Iránt terheli a felelősség a negyedszázaddal ezelőtti lockerbie-i repülőgép-robbantásért, Nagy-Britannia történetének legvéresebb terrormerényletéért.”

    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/11/lockerbie-i-merenyelet-uj-bizonyitekokra-bukkantak/

    Én tudtam előre, hogy ez lesz… 😀

    Most már nincs pardon, odabaszni a mocskoknak…
    Remélem , Martonyi János már nyilatkozott a nevünkben… 😉

    Ez a hülye Kadhafi meg nem földobta a talpát, most nyilatkozhatná, hogy ‘naugyemegmondta’ hogy nem ő volt… 😉

  22. „Az ellenpropaganda lényege a félművelt tömegek számára olyan tudományosnak tűnő anyagot összehozni, amit nem csak megért, de elfogadja, mintha saját véleménye lenne. Ezt követve pedig hangosan ki fog állni mellette. Erre elég sok példát láthattunk ezen a honlapon is.”
    Vajon kikre vonatkozik ez itt? Egy most ment el közülük. 😀
    Nem kell sértődékenynek lenni. Sajnos a minőségi hozzászólásokat produkáló egyének elég sértődékenyek. Ez egy olyan gyerekes tulajdonság, ami úgy látszik együtt jár az intelligenciával.

  23. 6!
    Pzuj nem kell megsértődni.De egyébként nincs igazad.
    Viszont megmondom őszintén hogy nem értelek.Mármint azokat a dolgokat amiket írsz az ukrajnai helyzetről..Mert teljességel logikátlan is, meg hogy is mondjam.Te nem érzed a bőrödön Amerika simogatását?Nem értelek..
    8!
    hmm..valahogy úgy..
    14!
    11!
    Szóval így van Tibor bá ahogy írod.És én ezt tovább gondoltam azzal,hogy ezeknek a pénz embereknek, nem is az a céljuk most hogy az atommal szórakozzanak.Most még talán nem..(De valószínű hogy egymással sem egyeznek)Meg nagy háborúval sem ,mert nem akarják az újra építkezést egyik országban sem,mert a második világháború után is elég volt ráncba szedni Európát,Németországot.Hanem ők MOST akarnak hasznot, profitot,és valahogyan csellel akarják megszerezni a szénhidrogének az energia feletti uralmat.
    Még az motoszkál a fejemben,hogy Kína nem vesz több államkötvényt Ameriktól január elsejével,és Kínának van 3000 milliárd dollárja.Ezt el kell neki költeni kézzel fogható dolgokra.Ez eddig rendben van.De mi lesz azután?Mi lesz a dollárral?És kábé mikorra tudja ezt az összeget felélni?.. 😮

    24!
    ” Én is szeretem a színvonalas vitát, de Jancsika azoknak gyilkosa volt. Tipikus ballib Galilei-körös “felvilágosult” haladár, aki bunkónak tekint mindenkit, aki nem képes az ő szellemi magasságaihoz felnőni.”

    Igaza is volt.Nem mindenben értettem vele egyet ugyan,de Szeretnék én annyi tudást magaménak vallani mint Jancsikának van..

  24. 24. – egyetértek Arma. Jancsika orvosi témájú kommentjei érdekeltek, azok hiányoznak. Tibor bá’ jellemzésén mosolyogtam egy jót, igaz:) Ettől függetlenül kedvelem, szeretném, ha olyan penge agyam lenne 80 éves koromban, mint neki. Még van 16 évem addig:)

    Már beszéltünk korábban arról, hogy sokan elmentek innen és akkor téged is nagyon hiányoltalak. Szerencsére visszajöttél. Jó lenne, ha mások is így tennének.

  25. 30: Keresztényeknél ezt úgy szokták mondani, hogy „Öld meg mind, Isten majd kiválogatja az övéit!”

  26. 13:00 körül elment az internet hozzáférés, most jött vissza. Sajnálom, hogy nem tudtam AKKOR megválaszolni a következőket:

    21:

    Protonnak és nekem (ez ügyben) ez a véleményünk: „Tehát aki a rendelkezésére álló információk alapján másképp értékeli a helyzetet mint Tibor bá’ az nem tud gondolkodni.” Na és?…. Neked lehet más véleményed. Nyugodtan mond, hogy 2×2=5, leírhatod, nem lesz kitörölve, de azt fogom rá írni, hogy nem vagy normális.

    22:
    Te rendszerint heteken át hallgatsz, de amikor megszólalsz akkor direktben destruálsz. PZuj elbúcsúzott, nem elüldöztem, elbúcsúzott. Akkor tehát kiértékelem. PZuj rengeteg időt tölt a különböző hírportálok olvasásával, ez OK. a kiértékelése már nem olyan nagyon OK, és akkor megállás nélkül belinkel valamit, néha egymást követően 5-6 adagot. Elképesztő mennyiségű időmet vett el, csak, hogy ezeket leellenőrizzem. Mi haszon volt belőle? Nem sok. Az Origót, az Indexet, stb. bárki, az ő segítsége nélkül is el tudja olvasni.
    És akkor a vita és a tartalom. Tudom nagyon jól, hogy jó néhányan ide járnak szórakozni, Jegyezzük meg, hogy az én költségemen. Az mellett, hogy kurva jól érzik magukat, eszükbe se jut átvállalni valamit a költségekből. Csakhogy az én célom a honlap létrehozásával és fenntartásával tájékoztatás nyújtás azoknak, akik ezt igénylik. Azoknak, akik olvasnak, de nem szólnak hozzá, mert elsősorban informálódni járnak ide. E cél érdekében Observer, Arma, és még mások igen hasznos hozzászólók, akik nem szórakozni járnak ide, hanem pontosan azért, amiért fenntartom a honlapot, TÁJÉKOZTATNI. Ez tehát nem egy klasszikus FÓRUM, ahol például te, kiszórakozod magad a viták alatt. Nem nyomom el az enyémtől eltérő véleményeket, de nyomatékosan hangsulyozom és a jövőben is fogom, hogy az enyémtől eltérő véleményt nem díjazom, mert dezinformál. ENNYI.

    „Elüldözések”
    Igen, Attila, Curix tanait nem hagytam érvényesülni, hiába erölködtek. Jancsikával majd 100 százalékban egyetértettem, de sokan baszakodtak vele, amit a végén megunt, mert az élete másképp alakult és sokkal kevesebb ideje van felesleges dolgokra. Személyes kapcsolatom vele megmaradt. De ezenkivül több tucat hozzászóló is elnémult. Ez az élet normális folyása, megváltozott körülmények megváltoztaják az emberek preferenciáját. helyettük jöttek újak.

    Arma, az ilyen kritikákért sok helyről kitiltanának, én öncéluan ilyesmit nem teszek, de a rossz tulajdonságaim mellett azért megemlíthetted volna a nagyvonalúságomat, a nagylelkűségemet, és baszott nagy toleranciámat is. 😉

  27. Nekem az lenne a kérdésem, hogy a nyugati, vagy a keleti blokkot választanák az olvasók? Olyan nincs hogy egyik se, mert akkor mindkettő megb*sz minket.
    Szerintem a nyugati kör azért még mindig jobb mint a keleti.

  28. 33:
    Nem az a kérdés, hogy per pillanat melyik kellemesebb, hanem az, hogy melyiknek van jövője.
    Bár ha a világ így folytatja, akkor egyiknek sem.

  29. „Arma, az ilyen kritikákért sok helyről kitiltanának, én öncéluan ilyesmit nem teszek, de a rossz tulajdonságaim mellett azért megemlíthetted volna a nagyvonalúságomat, a nagylelkűségemet, és baszott nagy toleranciámat is. ;-)”
    Ezért szeretek én idejárni „Öreg” 🙂

  30. 33: Kérdezzünk meg mindenkit!

    35: Öreg ám… 🙂

  31. 33: Egy szemfényvesztés, hogy létezne külön nyugati és keleti blokk. Az ukránoknak sem volt semmilyen választási kényszere a kettő kötzött, mindkettővel tovább kellett volna kereskedniük, stb. Nem hagyták nekik és nyugatról nem hagyták.

  32. 21.
    Olvasd el újra (ezúttal nem futólag, hanem figyelmesen) az írást, vesd azt össze az utóbbi évtizedek politikai eseményeivel, aztán eldöntheted, hogy helyénvaló a 10. hozzászólásom vagy sem.

    22.
    Egy színvonalas vita legfontosabb feltételei a következők:
    1. A résztvevők mindegyike magas LOGIKAI intelligenciával bír.
    2. A résztvevők mindegyike egy érdemi vitatkozáshoz elegendő mennyiségű információt birtokol.
    3. A vitának az a célja, hogy a végén közelebb kerüljünk az igazsághoz.
    4. A résztvevők előbb elgondolkodnak az elhangzottakon (leírtakon), aztán válaszolnak.
    5. A résztvevők nem beszélnek mellé.
    Én ezen a blogon évek óta azt tapasztalom, hogy néhányan:
    1. azt hiszik magukról, hogy magas a logikai intelligenciájuk, de valójában csak a memóriájuk nagyon jó, válogatás nélkül (vagy rosszul válogatva)összeolvasnak mindent, aztán hibás következtetéseket vonnak le.
    2. azt hiszik magukról, hogy jól informáltak a témában, de valójában csak magas a logikai intelligenciájuk és mivel más témában valóban jól informáltak és általában igazuk van, ezért biztosak abban, hogy jelen vitában is igazuk van.
    3. vagy azért vitatkoznak, mert ez örömet (esetenként beteges élvezetet) jelent számukra, vagy pedig azért, mert meg akarják mutatni, hogy ők mennyire okosak és műveltek. Pugacsov elvtárs ezt remekül megfogalmazta nemrég: „Itt a fórumokon az intellektuális péniszösszemérés általában kulcskérdés”.
    4. kapásból folytatják ott, ahol abbahagyták, csak mondják a magukét, miközben 1 km-ről ellenszélben látszik, hogy a lényeget nem fogták fel abból, amire válaszolni kellene.
    5. állandóan belekötnek valami teljesen mellékes, a vita főtémáját csak mellékesen érintő jelentéktelen részletbe és azt marcangolják tovább, ezzel teljesen mellékvágányra terelve a vitát.

    Tibor bá’-val nem mindig értek egyet, de 2. pont miatt nem vitatkozok, mert ezt a jelenséget már megszoktam, apám is ilyen.

  33. 39.Jó a meglátásod.
    Ellenben elmúltak a pártállami idők,amikor mindig minden elvtársnak egyet kellett értenie.
    A vita érdekes új infókat dobhat a felszínre és még csak nem is fontos hogy valaki IQ 160 legyen.Elég ha megemlít egy hasznos adalékot a történethez amely tovább gondolható.
    Persze elkapkodott vélemény esetén helyesebb visszakozni mint feleslegesen erőltetni a saját álláspontot.

  34. 39:
    Ha az édesapádhoz hasonlítasz, akkor nekem ki kellene húznom magam, de inkább felhívom a figyelmed valamire. a hires/hirhedt 2. ponttal egyetértek, de egy vitához elengedhetetlen, hgy mindenki higyjen az igazában. Ez olyan, mint egy sport verseny, mindenkinek kutya közelessége legjobb formáját nyújtani. A vitapartnernek is kutya kötelessége körme szakattáig ragaszkodni az álláspontjához, amíg meg nem győzik. Engem meg lehet győzni, de ahhoz fel kell kötni a gatyát. Ilyen Extra Galaxisok tényleg labdába se rugnak. 🙁

    Viszont felvetődik egy kérdés ezzel kapcsolatban. Miért vagy abban biztos, hogy most előállt a 2. pont, nem pedig neked nincs objektíven igazad? És még valami, társadalmi témákban, legyen az akár szex is, az igazság nagyon életkor, élőhely, időpont függő. vagyis ezek pontosítása nélkü, mind a két félnek lehet párhuzamosan igaza.

  35. 39: „2. azt hiszik magukról, hogy jól informáltak a témában, de valójában csak magas a logikai intelligenciájuk és mivel más témában valóban jól informáltak és általában igazuk van, ezért biztosak abban, hogy jelen vitában is igazuk van.”

    Jancsika… 🙂

  36. 27:
    > Sajnos a minőségi hozzászólásokat produkáló egyének elég sértődékenyek. Ez egy olyan gyerekes tulajdonság, ami úgy látszik együtt jár az intelligenciával.

    Rendkívül lényeges részletre tapintottál rá, csak a következtetésed téves. Éppenhogy az a probléma, hogy az intelligencia, és a lelkierő két teljesen más alapokon álló, teljesen különböző dolog. Amikor valaki nyilvánvalóan intelligens, de sértődékeny, az az esetek 98 %-ban azt jelenti, hogy olyan frusztrációk dolgoznak a háttérben, amit szimpla intelligenciával az illető nem tud megoldani/lekezelni (ennek a meg nem értett zseni szindróma a legenyhébb, a folyton bizonyítani akarás, küldetéstudat táplálta lendület a legrosszabb esete).

    A magas intelligencia alapesetben csak bosszússá teszi az embert, ha úgy érzi, hogy „hülyékkel van körbevéve”. Aztán, hogy ezt a nyilvánvalóan komfortérzetet zavaró körülményt ki hogy kezeli, az már leginkább tartás/gerinc/lelkierő kérdése.

    Azt azért ne feledjük, hogy megsértődni, meg nem értett zseniként hisztizni alapvetően pont az intelligenciával ellentétes (vagy azt romboló) dolog, és a lényeget nézve voltaképpen mindig csak megfutamodás. Azt a fajta védelmi mechanizmus, amikor valaki egy vitában megszorulva adja elő ezeket, pedig értő olvasók előtt csak még inkább egyértelműsíti a vereség tényét.

  37. 39:
    Ez a kettes pont szerintem is találó, de engedelmeddel árnyalnám egy kicsit.
    A jelenség komplex megértéséhez számolni kell azzal is, hogy ha valakinek jó a logikai intelligenciája (Tibor bá’, csak a te kedvedért: ez ugye az általam már többször említett analitikus logika 🙂 ), akkor azzal általában jól tud érvényesülni, másokhoz képest helytállóbbak lehetnek a meglátásai, sokszor megkaphatja azt a visszajelzést, hogy ő mondja az igazat (függetlenül attól, hogy ez tényleg így van-e).
    Azaz bármilyen vitában pusztán a magas logikai képességekkel döntő többségben lehet „nyerni” (vagy bármilyen fölénybe kerülni). És ez sokszor látszólag többet is ér, mint a tájékozottság (igen, amit a szofisták elkezdtek, az az internet világában teljesedett ki. 🙂 )

    A kulcs innentől az, hogy
    a, ki mennyire teszi mellé a tájékozódást, és mennyire támaszkodik a jó érvelési képességeire,
    b, a logikai képességek biztosította előnyökből adódó sikerek után ki mennyire marad meg annál, hogy a viták célja továbbra is az érdemi tájékozódás és információcsere (az „igazság” kiderítése), és ne a saját komfortérzet fenntartása/az ego hizlalása legyen.

    Ez utóbbi egyébként sokszor korántsem olyan egyértelmű, mint amennyire annak tűnik – egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan nyilvánvalóan intelligens és hiperkorrekt emberrel találkoztam az elmúlt tizenöt évben, aki felismerte és beismerte, hogy az egója szándékai ellenére is jócskán túlnőtt rajta. Ez egyébként nehéz ügy, mert ha valaki éveken át gyűjt olyan tapasztalatokat, hogy mondjuk tízből kilencszer neki állt a zászló, akkor az egy idő után hihetetlen mértékben el tudja torzítani a józanságát (korrektségét, nyitottságát).

    Ezt szerintem azért fontos megjegyezni, mert itt nem szándékos emberi hibáról van szó, egyszerűen van olyan, hogy valaki néha a „saját okosságának az áldozata”. Erős tudatosság kell ahhoz, hogy erre külön oda lehessen figyelni.

  38. 41.
    „Miért vagy abban biztos, hogy most előállt a 2. pont, nem pedig neked nincs objektíven igazad?”

    Tudom, nem szép dolog, de egy kérdéssel kezdeném: miből gondoljuk azt, hogy képesek voltunk objektíven értékelni a kommunista propagandát? A válasz egyszerű: elegendő ideig éltünk a kommunista rendszerben ahhoz, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk előnyeit és hátrányait, ezért egy idő után mindegy volt, hogy mit mondanak, tudtuk, hogy mikor hazudnak és mikor mondanak igazat (többnyire hazudtak). Ugyanez a helyzet most is, csak a „demokratikus” rendszer rafinált fegyvertárral rendelkezik, könnyebben és több ideig képes kordában tartani az embereket, mert elhiteti velük, hogy milyen jó dolguk van és amíg az emberek viszonylag elégedettek a mindennapi életükkel, addig bevesznek minden maszlagot. Lassan negyed évszázada élünk az új rendszerben de még mindig sokan vannak, akik többnyire csak a rendszer előnyeit élvezik: könnyű munkahely, nagy fizetés. Aztán vannak olyanok, akik rengeteget dolgoznak a nagy fizetésért, de elégedettek, nem érzik úgy, hogy ki vannak zsákmányolva (vagy vállalkozók esetében saját maguk rabszolgái), egyrészt mert munkamániások, másfelől pedig a kapitalista propaganda hatására át-/kialakult az értékrendszerük, mely szerint akkor vagy Valaki, ha sok pénzed van, nem számít, hogy ennek az az ára, hogy nem jut időd a családodra, barátaidra, hobbijaidra. Ezek az emberek elégedettségükből kifolyólag nem látják, vagy nem akarják meglátni a valós helyzetet.
    Én egyelőre elég jól keresek de úgy értem el azt, ahol most vagyok, hogy rengeteget dolgoztam. Nem vagyok munkamániás és sohasem akartam gazdag lenni, a család, barátok, hobbik jelentik az életem értelmét, következésképpen nem tartozok a teljesen elégedett polgárok közé, így elég hamar „kinyílt a szemem”, világossá vált számomra, hogy ellopták a temesvári forradalmat, eladták az egész országot a nyugatnak, amerikai mintára tönkretették az egykor magasszintű román oktatást, társállami státusz helyett gyarmati sors jutott nekünk az EU-ban, stb. Leépítették a román hadsereget, majd 2007-ben NATO bázist hoztak létre a Fekete-tenger közelében , tavaly pedig elkezdték építeni a másodikat Románia déli részén. Nem lehetek biztos benne, de 99% esélyt adok annak, hogy egy hasonló történetnek lehetünk majd tanúi Ukrajna esetében.

    U.i.: Mivel kiderült, hogy nem Magyarországról írok, el szeretném kerülni, hogy bárki is belém kössön a közeledő magyarországi választások kapcsán, ezért közlöm, hogy nem igényeltem és nem is áll szándékomban magyar állampolgárságot igényelni, annak idején nem kellett a „magyar igazolvány” sem, választásokra pedig itthon sem járok.

  39. 45:
    Idéztél egy mondatot a 41-ből, de nem foglalkoztál vele. helyette kiöntötted a szíved. OK, de hiány érzetem támadt. Hogy ki honnan ír, azt pontosan tudom, de ennek nincs semmi jelentősége.

  40. 46.
    Nem öntöttem ki semmit, azt írtam le, hogy miért értek egyet ezzel a témával, miközben egyesek hevesen vitatkoznak vele, de ezek szerint félreértettem a kérdésedet.

  41. 47:
    Megtévesztően fogalmaztam, elnézést. Ezt kellett volna írnom:

    Miért vagy abban biztos, hogy egy adott esetben előállt a 2. pont, nem pedig neked nincs objektíven igazad?

    ps: Nem tudom a rendszer miért blokkolt.

  42. 48.
    Szóval az érdekel, hogy Veled kapcsolatban…most már értem.

    Ősrobbanás, evolúció, ez két olyan téma, amelyekben csak spekulálni lehet, a jelenlegi ismereteink alapján nincs értelme állást foglalni, de még az értelmi képességeink alapján sem, mert ne feledjük, hogy nem vagyunk képesek felfogni a végtelen fogalmát.

    Kérlek ne herélj ki, nem hiszek egy bibliai istenben. 🙂

  43. Sziasztok!
    Emlegetett szamár… 🙂

    Jól esik Tara, hogy még élnek a kommentjeim az emlékedben. 🙂

    Olvasom PZuj hozzászólásait, és mintha magamat láttam volna akkor, mikor abbahagytam a kommentelést.

    Düh, sértettség érzése, természetesen ma már csak mosolygok ezen, mert kellő távolságból tudom szemlélni az akkori történéseket.

    Nem tudom mennyi időt töltöttem itt Tibor bá honlapján és mennyit hozzászólásokkal, de nem bántam meg, mert sokat tanultam ebből is, de tényleg tovább kell lépni és olykor valóban Tibor bá adja meg ehhez a „löketet”.
    Ez a kis rövid bejelentkezés jelzi, hogy bennem semmi harag nincs Tibor bá felé, csak egyszerűen másra áldozom azt az időt, amit régen itt töltöttem.

    Nem napi rendszerességgel, de most is el szoktam olvasni egy-egy érdekesebb írást, de már nem érzem a késztetést, hogy hozzászóljak.
    Egyébként egy roppant időigényes dolog rendszeresen fórumozni, kicsit olyan, mint a Facebook, beszippant.

    Másik oldalról pedig folyton egy „up to date” állapotban kell lenni az aktuális témákkal kapcsolatban, ellenkező esetben sok butaságot, vagy elavult tudást hoz az ember a posztok alá.

    Hogy egy kicsit nosztalgiázzak és ne legyek teljesen off, a témához csak annyi, hogy korrekt elemzés a kialakult ukrán helyzetről.
    Az oroszokról sokakban pedig talán a szovjet kép és idők élnek még, így érthető a reflex szerű hárítás.
    Magyarország, de még Németország sem teheti meg, hogy hátat fordítson az oroszoknak, így objektíven nézve igaza van Tibor bának.

    ..és hogy kicsit borzoljam az idegeket is, bárki bármit mond, most Orbán ebben a helyzetben Moszkva és Brüsszel közt elég jól lavírozik, ahogy Merkel is.

    Jobban nem vagyok jártas a témában, így elemezzetek tovább ti… 🙂

    Üdv: Curix

  44. 50: OV kellemes meglepetéssel szolgált az ügyben. Rosszabb külpolitikához voltunk szokva tőle.
    Téged csúnya dolog volt elüldözni, Pzuj olyat nem is kapott, mint te, de szerintem ő magát frusztrálta azzal, hogy méltatlanokba lett szerelmes és itt többen megmondták neki, hogy a szerelme egy ócska ribanc… 🙂

  45. 49:
    Frász karikát értesz!

    Erre utaltam: „2. azt hiszik magukról, hogy jól informáltak a témában, de valójában csak magas a logikai intelligenciájuk és mivel más témában valóban jól informáltak és általában igazuk van, ezért biztosak abban, hogy jelen vitában is igazuk van.”

    Tehát a kérdésem: „Miért vagy abban biztos, hogy egy adott esetben előállt a 2. pont, nem pedig neked nincs objektíven igazad?”

  46. 50:
    Ez volt az 1418. hozzászólásod. „Maradandót” alkottál, az csakm természetes, hogy emlékeznek rád.

    Legyünk objektívek! PZuj érzékenysége nem volt indokolt. mert mire kapta fel a vizet? Ezt írtam: „Solouse hangot adott annak, hogy PZuj vagy naiv, vagy meg van fizetve. Hihetetlen aktivitását mérlegelve, inkább az utóbbi.” Vagyis az edredeti kritikát nem én írtam, és csak véleményeztem, hogy az alternatív spekuláció közül melyik áll hozzám közelebb. Erre PZuj túlméretezve kapta fel a vizet: „Gratulálok Tibor bá’, azt hittem, a korábbiaknál hazudozásos címkézésednél nincs lejjebb.” Erre nem válaszoltam, ő pedig lelépett. És miért? Mert az Ukrán kiértékelésben nem értettünk egyet, ahol mellesleg te is az én oldalamon állsz És legyünk objektívek PZuj olyan hevesen nyomta a propagandát, hogy Arma is megjegyezte, egymást követően 6 bejegyzése is volt. Azon pedig nem lehet csodálkozni, hogy kényes témában nincs kedvemre egy erőszakos propaganda.

    Orbán nem politizál, megy a pillanatnyi érdekei után. Most is ezt teszi.

    51:
    A kemény vita nem elüldözés. Ha az lenne, már rég nem lennék itt. 😀

  47. Na akkor, remélem e témában már utoljára:

    0.)
    Nagyon nem tartom fairnak (grerincesség???), hogy miután bejelentettem, hogy nem reagálok, hirtelen sok hozzászólónak eszébe jutott elítélni engem, mint a nyugati propaganda által megtévesztettet, fizetett ügynökét.
    Sokan olyanok is, akik a viták során nem vették a fáradtságot, hogy érveljenek, de most az elítélésemre hirtelen előkerültek.

    1.) Mint azt már korábban is írtam az „értelmes emberek vitafórumán” talán az érveknek kéne csatáznia, nem a címkézéseknek.
    Az érveket nem helyettesítik a címkézések!!!!

    Egy kicsit mások voltak itt a blog íme alapján az elvárásaim, mint pl. a magyar blogszférában általában.
    De látom, nincs nagy különbség.

    2.) 15: Tibor bá.

    „PZuj ebből semmit se vesz észre, semmiről se tud, csak nyomja a fősodratú média szövegét. Kérdés miért? Add meg te rá a választ.”

    Talán el kéne olvasnod, a bár cseppet sem hízelgő 8-sa Arma hozzsászólását.
    „Szerintem Pzuj nem ügynök, hanem lelkesőrült.”

    De ez benned fel sem merült, hanem rögtön a rosszindulatú feltételezéssel éretsz egyett, hogy fizetett ügynök vagyok.
    Annak ellenére, hogy már jó párszor bebizonyítottam kommentjeim révén, hogy a nyugati fősodor jó pár véleményével nem értek egyet.

    De mint tudjuk, ki mint él, úgy ítél.

    32:
    Az meg merő eufemizmus részedről, hogy „PZuj elbúcsúzott, nem elüldöztem, elbúcsúzott.”
    Talán meg kéne nézni az okokat is.

  48. Akkor pár idézett Tőlem, hogy árnyaljam a kissé egyoldalú rólam kialakított véleményeket ismét:

    VM-207/615

    „És mi van a kormányellenes tüntetésben résztvevő ukrán állampolgárokkal?
    Mert talán nem mindegyik tüntető CIA ügynök.

    Fel se merül benned, hogy tele van a hócipőjük a korrupt, hazudozó, szakmailag impotens (EU-hoz való közeledése belengetése, majd az utolsó pillanatban nemet mondás) elitjükkel.

    1311/8
    Azt meg különösen érdekesnek tartom, hogy az USA diverzáns tevékenységének kihangsúlyozása mellett, rendszeresen nincs megemlítve az, hogy a fennálló rendszerrel való elégedetlenség is kell ahhoz, hogy egy ilyen akció sikeres legyen.
    Ha a nép elégedett a helyzetével, akkor nem megy ki az utcára tömegesen.

    1311/10
    Egyébként meg rendben van, hogy az oroszok nácizzák az ukrán szélsőségeseket a németekkel való kollaborizációra utalva, de ennek előzménye meg Sztálin ukrán népirtása volt.

    1311/35:
    Van pár folyamat, ami párhuzamosan hat:

    a.) Az ukránok megelégelték a jelenlegi hazug, korrupt rendszert, elitet és váltani akarnak. Az ő akaratuk, igényük messzemenően jogos, a többi alább felsorolt ható tényező, csak ebből akar hasznot húzni.
    b.) Az ukrán nacionalisták, akik ebből kifolyólag orosz ellenesek is. Lehet őket nácizni, pl. Stepan Bandera kultuszuk okán.
    De az ukrán függetlenség, orosz ellenesség mögött okként a Holodomor is állhat, ami azért összemérhető a Holokauszttal, időben sincs olyan távol.
    Érdekes módon az emberek többsége a holokausztról hallott, a Holodomorról kevésbé.
    Erről az orosz média nem nagyon tesz említést, gondolom okkal.
    c.) Az nyugati baloldali sajtó (zsidó befolyás ?) azért is megosztott az ügyben, mert sokuknak a náci jelző befolyásolja az ítélőképességét.
    d.) Világos, hogy EU, USA és Orosz harc is megy Ukrajna befolyásolásáért.
    Ők se szentek, mindegyik a profitért, a hatalomért hajt, meg a másik legyőzéséért, de minimum meggyengítéséért.
    e.) Ezeken kívül az ukrán oligarchák is helyezkednek, hogy a helyzet az ő irányításuk alatt maradjon, mert akkor lehet jobban lopni.Egy idegen hatalommal a nyakukon ez nehezebben megy és kisebb a profitráta.

    1311/36
    ” Moszkva azonban nem bízza diplomáciáját „a hasznos idióták” véletlenszerűségére, hanem maga is gondoskodik arról, hogy Nyugat-Európában oroszpárti, de látszólag független tudományos intézetekként működő szervezetek alakuljanak, és nyomják az oroszpárti véleményt.

    A Brit Helsinki Emberi Jogi Csoport – amelynek neve tudatosan megtévesztő, mintha a Helsinki Bizottság brit csoportjáról lenne szó – olyan londoni ernyőszervezet, amely posztszovjet diktatúrák választásait „figyeli” és ítéli aztán demokratikusnak. Ők nyilvánították 2004-ben Leonyid Kucsma elcsalt újraválasztását „legitimnek”, és aztán körbehaknizták Európát azzal, hogy a narancsos forradalom eszerint törvénytelen volt. A csoport arra specializálódott, hogy elemzésekben mutatja ki a balti államok vagy Ukrajna oroszellenes erőiről, hogy mennyire antiszemiták.

    A montreali székhelyű, szintén közvetve Moszkva finanszírozta Globalizációkutató Központ viszont a Moszkva-párti jobboldaliaknak szállít muníciót, amikor az amerikai külpolitikát mint cionista-globalista összeesküvést leplezi le. Az ő elbeszélésükben így az ukrán forradalom éppen, hogy nem antiszemita, hanem a „zsidó összeesküvés” része lenne.

    Párizsból pedig egy euroszkeptikus brit újságíró vezetésével a Demokrácia és Együttműködés Intézet ontja az oroszpárti elemzéseket.”

    Ezt miért csak én emeltem ki egy 1311/34 László által belinkelt cikkból?

    1311/41

    „Elemezve az ukrán események kapcsán az orosz meg a magyar reakciókat, azokat részben értelmezni lehet a korrupciós helyzet hasonlósága okán.

    Világos, hogy mindkettőnek az az érdeke, hogy az ukrán és saját vezetésük közötti párhuzam ne domborodjon ki, mert ne adj isten, még a nép hasonló dolgokra vetemedne az ő hatalmukkal szemben is, mint Ukrajnában.

    Ezért aztán az ukránoknál náci felkelés van, a terroristák lövik a rendőröket stb.

    A valódi ok(okok) véletlenül sincsenek megemlítve, mivel kellemetlen párhuzamok levonására lennének alkalmasak.”

    1311/52
    „Szóval 5 milliárd dollár 1991 óta.”
    Itt linkeltem be az 5 milliárdos USa támogatásról szóló linket.
    „Az oroszok mennyit költöttek az Ukránokra pl. csak a kedvezményes gázárak okán?

    Vagy a most a történések miatt befagyasztott legutóbbi hitelkeretből, aminek az első részletét azért elutalták 2.2 milliárd euro azaz 3 milliárd dollár?

    Mind a két oldalon ment/megy a lekenyerezés ezerrel, nem látok nagy különbséget.”

    1315/43:
    Ezek egy része említésre került, mivel te és jó páran ezt hangsúlyoztátok.
    Én meg említem a másik oldalt, amit Ti hanyagoltok, így már kezd kiegyensúlyozott lenni a tájékoztatás.
    A cél elsősorban ez, nem??

    1315/44 Arma Gedeon
    Dicsekszik a Szombat zsidó folyóirat a Haaretz nyomán:
    A zsidó üldözéshez.

    1315/56 Arma Gedeon
    „ÚJABB KÉT PÉNZES ZSIDÓT TETT MEG KORMÁNYZÓVÁ A KIJEVI REZSIM”
    A zsidó üldözéshez.

    1315/74
    Ukrajna ( az ukrán nép!!!) szívni fog, mert azt a nagy szarkupcot, amit az előző korrupt kormányok hagytak, most fogják eltakarítani.
    Fájdalmas lesz, mert nagyon úgy látszik, hogy az oligarchák nem nagyon kerültek el a tűz mellől.

    Ha az ország kibír egy balti sokkterápiát, akkor talán
    van még remény. Ha nem, akkor hosszú agónia várható.

    Azt azonban világosan kéne látni, hogy ha még az oroszbarát kormány is maradt volna hatalmon, azzal, hogy semmit nem változtattak ( már évek óta), ugyanúgy elszegényedő orosz gazdasági gyarmattá váltak volna ( kb. most is azok, az orosz gazdasági befolyás az iparban egyre erősebb, az ukrán oligarchákat is kezdik kiszorítani).

    Az az ipari struktúra amely csak alacsony gáz ár mellett versenyképes kihalásra van ítélve.

  49. 55:
    Nehéz elképzelni, hogy ekkora szorgalommal összehozott szöveg mögött nincs semmi személyes érdekeltség. Ne kapaszkodj bele, mert nem állítom, csak azt írom, hogy nehéz elképzelni.
    Ügyes az érvelésed, komoly munka a hibás okfejtésre történő rámutatás. Ezért csak néhányat emelek ki.
    1) Nem hiszem el, hogy ne fognád fel ésszel (akkor miért írod?) mi a különbség pénzelni felforgató csoportokat és 100 ember halálát okozó lesipuskásokat, valamint a gázárral történő „manipuláció” között.
    2) Senki se állította, hogy az ukrán nép hócipője nem lett volna teli egy korrupt rendszerrel. Tüntettek, de hogy ide fajuljon el a helyzet, ahhoz a lesipuskásoknak néhány ember meg kellett ölni mind a két oldalon. Ettől aztán begőzöltek, és fellángoltak az indulatok.
    3) Hogy a fenében lehet Putyint támadni Sztálin 80 évvel korábban elkövetett gaztettei miatt. Nézd meg Izrael és Németország puszi barátok a Holokauszt ellenére.
    4) Hogy a Holodomorról kevesebbet tud az emberiség, mint a Holokausztról, az igazán nem Putyin hibája, hanem a zsidók „erénye”.
    5) „Világos, hogy EU, USA és Orosz harc is megy Ukrajna befolyásolásáért.” — Nem világos, egyáltalán nem világos. Putyin joggal érni magát fenyegetettnek, mert Amerika szisztematikusan bekeríti. Ne szövegelj gázról, meg olajról, mert egyáltalán nem erről van szó, hanem az életben maradásról. Nekünk pedig az érdekünk, hogy Oroszország életben maradjon, mert ha elbukik, akkor az USA a korábbi „szövetségeseinek” kezdi majd sorban elvágni a nyakát. Ebből pedig az következik, hogy te a mi ellenségeinkkel akarsz lepaktálni.

    Gondolom ennyi elég. Nekem mindenképpen.

  50. 56:
    „Nehéz elképzelni, hogy ekkora szorgalommal összehozott szöveg mögött nincs semmi személyes érdekeltség.”

    Bevallom töredelmesen, ukrán oligarcha vagyok aki félti a hatalmát az orosz oligarcháktól.
    Meg a nyugatiak ide ígérték nekem Moszkvát hűbérbe, ha a elfoglalják Oroszországot.

    Ezért Te is hajtanál nem? 🙂

    Nem érted a mozgató rúgóimat, pedig már leírtam párszor.

    Ha Ti egyoldalúan az oroszok mellé álltok, akkor én a nyugat mellé fogok állni ( és nem azért mert megfertőzőtt a propagandájuk vagy mert nyugati fizetett ügynök vagyok), hanem a kiegyensúlyozás végett.
    De ezt nem fogom, az igazság keresése rovására tenni.

    Talán hubab fogalmazott meg hasonló gondolatot saját magáról.

    1.) „Nem hiszem el, hogy ne fognád fel ésszel (akkor miért írod?) mi a különbség pénzelni felforgató csoportokat és 100 ember halálát okozó lesipuskásokat, valamint a gázárral történő “manipuláció” között.”

    Azt talán bizonyítani kéne, hogy KÖZEL MINDEN EMBER HALÁLÁT USA pénzen pénzelt „lesipuskások” okozták!

    Itt megint tetten érthető, az a leegyszerűsítő szemlélet, hogy minden forradalom, csak a különböző nyugati érdekek hatására létezik, és a történések az ő irányításuk alatt zajlik.

    Itt hívnám fel a figyelmedet, hogy a nyugatiak, de még a parlamentben szereplő és tüntető ellenzéki pártok szerint is, a tüntetők irányítása egy idő után kicsúszott az irányításuk alól és tőlük önálló érdekeket fogalmaztak meg.

    2.)” Senki se állította, hogy az ukrán nép hócipője nem lett volna teli egy korrupt rendszerrel. Tüntettek, de hogy ide fajuljon el a helyzet, ahhoz a lesipuskásoknak néhány ember meg kellett ölni mind a két oldalon. Ettől aztán begőzöltek, és fellángoltak az indulatok.”

    Nézd meg már a tüntetés kronológiáját.
    Jó ideig békés volt a tüntetés. Tavaly novemberben kezdődött, az közvetlen ok Janukovics visszatáncolása volt az EU szerződés aláírásától.
    Amely orosz nyomásra, (rá)ígérgetésre történt.
    Az eldurvulás jóval később kezdődött, amikor mindkét fél megunta a helyzetet.

    Mivel a békés szakaszban se akartak nagyon hazamenni a tüntetők, így nehezen képzelhető el, hogy a a tömeges atrocitások nélkül mostanra hazamentek volna. Voltak követeléseik, amiért hónapok óta tüntettek már és kitartottak.

    Nem vitatom, hogy a halottak számának növekedése által a tömeg radikalizálódott.

    A kérdés az, hogy ebben mekkora szerep jutott ebben az orvlövészeknek és azokat kik irányították.

    Az „ideáig fajuljon” helyzetre meg talán az oroszok is rátettek egy lapáttal.

    3.) „Hogy a fenében lehet Putyint támadni Sztálin 80 évvel korábban elkövetett gaztettei miatt.”

    Nem én támadom őket ( és ebben nem is Putyin a lényeg), de ennek köze lehet az ukrán nacionalizmus kialakulásához.

    Amiért az oroszok rendre fasisztázzák az ukrán nacionalistákat, akik Banderát tekintik egyik példaképüknek.
    Ami propagandának jó, csak éppen az okokat felejtik el megemlíteni.

    5.) „“Világos, hogy EU, USA és Orosz harc is megy Ukrajna befolyásolásáért.” — Nem világos, egyáltalán nem világos. ”

    Nem érzem azt a nagy különbséget a hatalmak módszerei között, amikor túlerőben érzik magukat.
    Ezt jól fogalmazta meg Drábik lásd 1320/48.


    ” “Láthattuk, hogy a kis Grúzia önrendelkezést és függetlenséget követel a hatalmas és nagy Oroszországtól. De azt is láttuk, hogy a kis Dél-Oszétia és Abházia, az utóbbi időben pedig Mingrélia is önrendelkezést, autonómiát, esetleg függetlenséget követel a hozzájuk mérten nagy és erős Grúziától. Grúzia helyesli a kis népek önrendelkezését, függetlenségét és szabadságát, ha ő a kisnép, de már ellenzi ugyanezt, ha ő a nagynép, és tőle akarnak a még kisebbek és a még gyöngébbek függetlenedni, önrendelkezéshez és függetlenséghez jutni. Vagyis érvényesül az a kettős mérce, amelyre minden egyes ember személy szerint is hajlamos, és hajlamosak a kisebb-nagyobb emberi közösségek, beleértve a nemzeteket és az államokat is. Ha erős vagyok, érvényesíthessem szabadon érdekeimet egészen az önzésig, de ha gyenge vagyok, akkor érvényesüljön az egyenlőség, a viszonosság és a szolidaritás. A gyengéknek önzetlenül járjanak az erőseket megillető jogok is.””

    „Nekünk pedig az érdekünk, hogy Oroszország életben maradjon, mert ha elbukik, akkor az USA a korábbi “szövetségeseinek” kezdi majd sorban elvágni a nyakát.

    Abban igazad van, de ezt én is vallottam már korábban, hogy alapvetően egy multipoláris világban vagyunk érdekeltek.
    Ha csak egy világhatalom marad a térképen, akkor megvalósul a New World Order, a totális világdiktatúra.
    Mert ez következik az eddigi történelemből.

    Lásd még a 1320/48-ban hivatkozott linkben a következőket:

    „”A nemzetközi jog érvényesítéséhez szükséges, hogy megközelítőleg egyenlő erők gondoskodjanak az elfogadott nemzetközi jogi szabályok betartásáról és betartatásáról. A globális egyensúly helyreállításához, pedig nem egy gyenge és kiszolgáltatott Oroszországra van szüksége a világnak, amely a korlátlan fölényre szert tett másik erőközpontnak ki van szolgáltatva, hanem olyanra, amely egyensúlyozóként képes kikényszeríteni a viszonosság, az egyenjogúság és a kölcsönös előnyök nemzetközi jogi elveinek a betartását. Két egymásnak feszülő és egyenlő-erejű önzés vektoriális eredményeként létrejöhet az igazságosságot képviselő mértéktartó – etikus – magatartás a nemzetközi életben is.” „

    Az erőegyensúlyok felborulására nagyon jó példa, a SZU felbomlása után, a nyugati társadalmak többségében meginduló jövedelmi polarizáció és a középosztály fokozott lecsúszása, megsemmisülése.
    Amit egyértelműen a világ népe szívott meg, az egyszerű emberek többsége.

    „Ebből pedig az következik, hogy te a mi ellenségeinkkel akarsz lepaktálni.”

    Ez meg hülyeség, már ne is haragudjál, mert ér is valamit, hogy Te vagy én mit is akarunk?
    Lószart sem ér.

    Mi itt elvitatkozgatunk, idegesítjük egymást, de a történelemre ható nagy erők felettük, nélkülünk mozognak!!!

    Abból azonban, hogy van olyan érdekünk ( a világnak, nem csak nekünk), hogy az oroszok, mint ellenpólus fennmaradjon, szerintem nem következik az, hogy ne törekedjünk arra, hogy MINDKÉT OLDAL PROPAGANDÁJÁTÓL MENTESEN, objektíven ítéljük meg a helyzetet.

    Ebből az is következik, hogy ahogyan a nyugati mainstream média se mindig mondja meg az igazat, azt az orosz állami pénzből fenntartott RT és hasonló websiteok se teszik meg mindig.
    Főleg a jelenlegi helyzetben, amikor konkrétan tetten érhető az érdekeltség.

  51. Tud nekünk a Nyugat olajat és gázt adni? Akar? Mi nem folytathatunk oroszellenes politikát, pont.

  52. 58:
    Ha nekem címezted:

    Mi rólunk volt/van szó?
    Vezetésünk egyelőre nagyon óvatosan nyilatkozik az adott helyzetben, jogosan.

    Vagy a helyzetről próbálunk meg objektíven vitatkozni?
    Ekkor annak a megítéléshez meg nincs sok köze, hogy mi magyarok( nemcsak mi, csak mi jobban) egy orosz elhidegülést, egy gázcsapelzárást meg fogunk szívni.

    „Mi nem folytathatunk oroszellenes politikát, pont.”
    Mi olyan politikát fogunk folytatni, amit a körülmények engednek.
    Abba meg az EU-nak is lesz beleszólása.

    Van valami jelentősége annak, hogy itt a fórumon nekünk mi a világról a véleményünk?

    Egyébként a most nemrég készült el a szlovák csővezeték, amely a második nyugati kapcsolódási pontunk.
    Azon lehet vitatkozni, hogy innen érkező gáz hány százaléka orosz eredetű.

    Már korábban is írtam, az EU-nak és az oroszoknak abszolút nem érdeke a helyzet eszkalációja.

    Az USA-nak kívül állóként sokkal könnyebb a helyzete.

    Szép hogy belengette a amerikai palagáz exportot, de az körülbelül ugyanolyan messze van ( nagy valószínűséggel az is LG lenne), mint az orosz-kínai LG project.

    Viszont ez az ukrán válság valószínűleg legyőzi az EU palagáz elleni jogos ellenérzéseit, és pl. Lengyelország zöld utat fog kapni e téren ( mondjuk már utaltak is rá).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük