2023-07-26 nap bejegyzései

(4259) Szlovák felháborodás

Tibor bá’ online

 

A szlovákok felháborodtak Orbán Viktor tusványosi kijelentésén

 

(sz: 1933.02.11.)

A szlovák külügyminisztérium behívatta a magyar nagykövetet Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt. A külügy azt kifogásolta, hogy  Orbán Viktor szombaton Tusványoson Szlovákiáról mint „elszakított országrészről” beszélt.

A szlovák Indoklás: „Csehszlovákia (és később Szlovákia) vagy Magyarország egyformán utódállamai Ausztria–Magyarországnak. A mai Magyarországtól ezért semmit nem szakíthattak el. Szlovákia területi integritásának vagy szuverenitásának bármilyen közvetett vagy közvetlen megkérdőjelezése számunkra abszolút elfogadhatatlan”

És akkor boncolgassuk! „a mai Magyarországtól” természetesen semmit se szakítottak el. De ezt Orbán nem is állította. Azonban az Osztrák-magyar monarchiához a történelmi Magyarország tartozott, és ebből a felvidéket elszakították és Csehországhoz csatolták. Pont úgy, ahogy Erdélyt Romániához.

A helyzet az, hogy Szlovákia sohase létezett. Tehát nincs független szlovák történelem. Most a szlovák nemzeti öntudat történelem hamisítást akar ránk kényszeríteni a jószomszédi viszony nevében, mert mi a tót atyafiakra emlékezünk, honalapító hősök helyett.

Mert mi is történt? 1920-ban a francia uraknak nem volt pofája kreálni egy új országot az elszakított magyar területekből, tehát a Felvidéket a csehekhez csatolták. A cseh-szlovák viszony semmivel se volt jobb a magyar-szlovák viszonynál.  Ezért különváltak. Így született Szlovákia 1993-ban. Az ország tehát összevissza 30 éves. Hamis tehát az a szlovák állítás, hogy Szlovákia az Osztrák-magyar monarchia utódállama. Bizony-bizony a felvidéket tőlünk elszakították, és a cseheknek adták, majd 73 évvel később lett belőle Szlovákia, akik megtették Pozsonyt fővárosnak, azt a város, ahol a Magyar királyság évszázadokon át országgyűléseket tartott.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________