2023-07-07 nap bejegyzései

(4246) Két vélemény

Tibor bá’ fordítása online

Ukrajna háborús taktikát váltott, olyanra amely több veszteséget okoz

Egy hónapig tartó sikertelen kísérletek után, hogy elérjék az orosz védelmi vonalakat, az ukrán fél elakadt. Erői még a biztonsági zónát sem tudják átlépni az orosz vonalak előtt. A régóta hirdetett ellentámadás, amelyet Washington és a NATO nyomására indítottak, kétségtelenül kudarcot vallott. Mivel óriási veszteségeket szenvedtek el jelentős nyereség nélkül, az ukrán hadsereg most taktikát vált.

Tegnap az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov angol és orosz nyelvű Twitter-üzenetet írt: Az aktív ellenségeskedés jelenlegi szakaszában az ukrán védelmi erők teljesítik az első számú feladatot – az orosz hadsereg személyi állománya, munkaerő, felszerelés, üzemanyagraktárak, katonai járművek, parancsnoki állomások, tüzérségi és légvédelmi erők maximális megsemmisítése terén. Az elmúlt napok különösen gyümölcsözőek voltak. Nyugodtan, bölcsen, lépésről lépésre cselekszünk.

Ki hazudik? És mennyit?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________