2023-07-05 nap bejegyzései

(4244) Katonai diktatúra

Tibor bá’ fordítása online

Amerika egy Demokráciának álcázott katonai diktatúra

Szerzők: By John & Nisha Whitehead

 

(sz:1933.02.11.)

„Milyen ország tudja megőrizni szabadságjogát, ha uralkodóit nem figyelmeztetik időről időre, hogy népe őrzi az ellenállás szellemét?” – Thomas Jefferson

A kormány a mi szabadságjogainkon dühöng.

Példa: Amerika alapítói nem akartak olyan katonai kormányt, amely erőszakkal uralkodik. Inkább a jogállamisághoz kötődő köztársaságot választották. Erről szól az Egyesült Államok alkotmánya.

Mégis, valamikor az elmúlt évek során ez az alkotmányos köztársaság egy demokráciának álcázott katonai diktatúrává alakult át.

Úgy tűnik, a legtöbb amerikait nem zavarja ez a hadiállapot.

Hihetetlen, hogy amikor Biden elnök azzal kérkedett, hogy az átlag polgárnak nincs esélye a kormány militarizált arzenáljával szemben, az alig okozott meglepetést.

Ahogy Biden egy kaliforniai adománygyűjtő rendezvényen megjegyezte: „Szeretem azokat a srácokat, akik azt mondják, hogy a kormány az alkotmány második törvénymódosítása ellen akarja tenni, akkor szüksége van egy F-16-ra.

Biden polgárokhoz intézett üzenete egyértelmű: ma nemzetünkben nincs helye olyan forradalomnak, amelyet elődeink a zsarnoki kormány ellen indítottak.

Ami azt illeti, a kormány teljes háborút hirdetett a polgárok bármilyen ellenállása ellen, ami a hatalommal való visszaélése ellen irányult.

Ezzel a mércével, ha a Függetlenségi Nyilatkozatot ma írták volna meg, az aláírókat szélsőségesekké vagy terroristákká nyilvánították volna, aminek eredményeként felkerültek volna a kormány figyelőlistájára, tevékenységük és levelezésük megfigyelésére került volna sor, és potenciálisan letartóztatták volna, határozatlan ideig fogva tartották volna. megfosztották jogaiktól és ellenséges harcosoknak bélyegezték volna őket.

Ez már nem a spekuláció és a figyelmeztetés kérdése.

A kormány évek óta figyelmeztet a belföldi terrorizmus veszélyeire, megfigyelőrendszereket hoz létre saját állampolgárai megfigyelésére, osztályozási rendszereket hoz létre a status quo-t megkérdőjelező nézőpontok szélsőségesnek minősítésére, és a bűnüldöző szerveket képezi ki.

Ne legyenek kétségeitek, ha az Orbán rendszer fennmarad, ezeket a lépéseket ő is be fogja vezetni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________