(4244) Katonai diktatúra

Tibor bá’ fordítása online

Amerika egy Demokráciának álcázott katonai diktatúra

Szerzők: By John & Nisha Whitehead

 

(sz:1933.02.11.)

„Milyen ország tudja megőrizni szabadságjogát, ha uralkodóit nem figyelmeztetik időről időre, hogy népe őrzi az ellenállás szellemét?” – Thomas Jefferson

A kormány a mi szabadságjogainkon dühöng.

Példa: Amerika alapítói nem akartak olyan katonai kormányt, amely erőszakkal uralkodik. Inkább a jogállamisághoz kötődő köztársaságot választották. Erről szól az Egyesült Államok alkotmánya.

Mégis, valamikor az elmúlt évek során ez az alkotmányos köztársaság egy demokráciának álcázott katonai diktatúrává alakult át.

Úgy tűnik, a legtöbb amerikait nem zavarja ez a hadiállapot.

Hihetetlen, hogy amikor Biden elnök azzal kérkedett, hogy az átlag polgárnak nincs esélye a kormány militarizált arzenáljával szemben, az alig okozott meglepetést.

Ahogy Biden egy kaliforniai adománygyűjtő rendezvényen megjegyezte: „Szeretem azokat a srácokat, akik azt mondják, hogy a kormány az alkotmány második törvénymódosítása ellen akarja tenni, akkor szüksége van egy F-16-ra.

Biden polgárokhoz intézett üzenete egyértelmű: ma nemzetünkben nincs helye olyan forradalomnak, amelyet elődeink a zsarnoki kormány ellen indítottak.

Ami azt illeti, a kormány teljes háborút hirdetett a polgárok bármilyen ellenállása ellen, ami a hatalommal való visszaélése ellen irányult.

Ezzel a mércével, ha a Függetlenségi Nyilatkozatot ma írták volna meg, az aláírókat szélsőségesekké vagy terroristákká nyilvánították volna, aminek eredményeként felkerültek volna a kormány figyelőlistájára, tevékenységük és levelezésük megfigyelésére került volna sor, és potenciálisan letartóztatták volna, határozatlan ideig fogva tartották volna. megfosztották jogaiktól és ellenséges harcosoknak bélyegezték volna őket.

Ez már nem a spekuláció és a figyelmeztetés kérdése.

A kormány évek óta figyelmeztet a belföldi terrorizmus veszélyeire, megfigyelőrendszereket hoz létre saját állampolgárai megfigyelésére, osztályozási rendszereket hoz létre a status quo-t megkérdőjelező nézőpontok szélsőségesnek minősítésére, és a bűnüldöző szerveket képezi ki.

Ne legyenek kétségeitek, ha az Orbán rendszer fennmarad, ezeket a lépéseket ő is be fogja vezetni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

27 gondolat erről: „(4244) Katonai diktatúra

  1. Na ja. Mit lehet it tenni? Kezdeményezzünk népszavazást, hogy csatlakozzunk az Orosz Föderációhoz?

    Orbánék épp tegnap szavazták meg a közoktatás felszámolását. Mentek a tüntetések – na és? Népszavazást nem lehet kiírni érdemi kérdésekről, mert a Választási Iroda nem hitelesíti a kérdést.

    Fogjunk fegyvert, mint 56-ban? Nincs fegyverünk, és nem is tudnánk kezelni, katonák se voltunk. Pedig nincs is itt a Vöröshadsereg…

  2. 2- Ábel:
    Nem azért tettem fel ezt a posztot, hogy változtassunk rajta, mert nem tudunk, de legalább az Orbánfanok vegyék tudomásul mi lett szavazatuk következménye.

  3. Hát igen ha fogy a pénz akkor Orbán hozzányúl amihez tud. pl tegnap a CT és MR vizsgáló magáncégeket picsázta ki a kórházakban.Igen a közoktatás is , akár 5000 tanár mondhat fel.Az még hagyjám, az oktatás másodlagos csak az így is rossz egészségügyet ne nyirbálja tovább,
    Továbbé felemeli az üzemanyag jövedéki adóját, jövőre 640 ft lehet az üzememagyag.de amúgy a szaudikai és az oroszok is visszafogták a kitermelést 1 millió hordókkal és mélyponton van az olaj ára ami valószínűsíti hogy majd elindul felfelé
    így tovább fog nőni az üzemanyagár pl 640-ről 7-800 ft-ra ami az így is borsos pl. élelmiszerárat otvább növeli.Lesz itt infláció jövőre is.
    Esetleg ha lenen egy válság ami ugye 2008 óta nincs akkro pedig rohamtempóban fogyna el az államkasszából a pénz , így semmire nem maradna.
    Persze ha az emberek tejben vajban fürödnének akkor is sírnának magyar módra.Nézzük meg az utakot , tele van milliós audikkal,mercedesekkel.Persze van egy szegény réteg,ezért a társadalmi egyenlőtlenség a gond.
    Lesznek még itt bajok.

  4. 3 Kétlem, hogy a szavazásnak sok hatása lenne erre. A poszt Amerikáról szól, ott a Republikánusok és Demokraták váltják egymást – senki másnak semmi esélye – ők pedig ketten együtt, karöltve hozták létre ezt a rendszert. A lényegi kérdésekben semmi különbség köztük.

    És nálunk vajon jobb volt, amíg a Szocik-Fidesz váltógazdasága működött? Ebből a szempontból semmiképp. Mondjuk ilyen böszmeségeket még Gyurcsány se csinált, mint manapság a Fidesz.

  5. 5 – Ábel:,
    A poszt valóban Amerikáról szól, de mit gondolsz, Orbán honnan veszi az ötleteit?.

  6. 4, andrew
    Ötezer tanár mondhat fel?

    Ha ez így lesz, akkor a hülyék paradicsomává leszünk és nem lesz olyan magyar fiatal, akit például érdekelni fog a drónvezérlés fizikája interferencia körülmények közt, pláne, hogy egy új világrend vajúdásába kerültünk.

  7. 7. Gumihuszár, ez sajnos így van. Nagyon nem jó hogy magunk alatt vágjuk a fát. Remélem aki mérnök szeretne lenni, megtalálja annak módját hogy képezze magát, képesítést szerezzen. Talán megint nehéz lesz diplomát szerezni, mint régen. Lehet talán lesz értéke újra.

  8. 7. Gumihuszar
    A tv-t hallgattam és ott halottam.Lehet ellenzéki csatorna mondta nem tudom és időm sincs utánanézni.Hát mindenki félti az oktatási rendszert.Az az igazság, hogy régen más volt ez 50 éve.Volt fegyelem a suliba.most meg kb. megverik a tanárt és a mai mobil és digitális tachnika mellett megváltozott az egész .Ha rendben lenne minden az oktatésban a gyerkek akkor sem figyelnének ida hanem a telefonjukat nyomkodnák.
    Amúgy meg régen 50 éve olyan tudatlanság volt hogy hihetetlen mégis felnőttek az akkoriak.Pl Nagyanyámék kurvára nem tudták mi az a szénhidrát de sok alapdolgot sem tudtak, és a nagyvilág történéseit sem.De műszakilag sem voltak topon.
    Ugye ha valaminek valaki utána akart nézni el kellett menni a könyvtárba.Mondhatni sötét középkor volt 50 éve.Most ha kell valami infó akkor a goggleból mindent ki lehet szedni pillanatok alatt.Ha előtetőt kell építenem nem feltétlenül kell ácsot hívnom hanem megtanulom a netről.Sokat segít a vizuásis megjelenítés azaz pl a youtube.Mert 50 éve hiába keresgettem voln én könyvekbe hogy hogy kell előtetőt készíteni .Me beütöm a youtubra és ott a képi megjelenítés ami nagyságrendekkel viszi előbbre haladást.De pl ez esetben kell egy műszaki beállítottság is.Szóval ma még a rossz oktatás ellenére is aki akar fényévekkel előbbre van a digitális eszközökkel mint 50 éve.
    Ma már azt az infót szedem ki a netből célirányosan ami kell.Persz ennek ellenére sokan nem képesek a logikus gondolkodásra és összekapcsolni az elemeket .De ha jó az oktatás akkor sem, ez egyénfüggő.
    Hiába 5-ös valaki biológiából attól még lehet megiszik 2 energiaitalt, vagy 5-ös fizikából egy jó oktatás mellett ha pl. a kocsiján egy kis dolgot sem mer megszerelni .
    De sok téren van így hogy lehet lexikális tudása ha nem fogja meg a szerszámot.Másik gondolat meg az hogy a tudás szerteágazó.Ha egy erméket gyártok akkor nem tudok gyátani , webshopot programozi, netes felületet , honlapot , fizetési rendszert megcsinálni stb…
    Ezekhez külön embereket kell fizetni.Ma mindneki mindenhez nem érthet.
    Amúgy meg , irodalom , történelem jó dolgok mert pl történelmet szerettem , de sok esetben felesleges tantárgyak hogy Jókai Mór milyen szerelmes verset írt a szerelmének mert baszni akart vele.
    Jó pl a fizika hazsnos mert az ablakokat festettem és nem festőt kérdeztem a hogyanról hanem mondtam magamban : ez csak sima fizika (mármint a régi 45 éves ablakok renoválása beázás szempontjából (mikrorepedések a fán ) és további élettartam megóvásából
    Valakiben vagy kialakul egy értelem, szorgalom , cselekvés dolog vagy nem.Ha nem akkor jó oktatással sem fog,Hazamegy a betanított munkájából és számítógépen játszik.Van aki meg tanul, csinálja,, fejlődik stb…
    Valaki felnőttkorában is tévézik meg munka után csak teng leng semmit nem csinál (látom a környezetemben) annak tök mindegy , adhatsz elit oktatást is nem az oktatás határozza meg a dolgokat hanem a személyisége amire persze befolyással lehet részben a média vagy az oktatás de ha lókötő lesz valaki akkor az lesz.

  9. 9 – andrew, most nagyon mellélőttél. 50 éve topon volt a magyar oktatás. Azóta csúsztunk le a béka segge alá. Abban viszont igazad van, hogy nemcsak a rendszer, hanem a gyerekanyag is durván romlik, aminek jelentős részben pont a digitális technika az oka.

  10. Európa Argentinája leszünk, nem kell már sokat várni rá, talán 3-4 évet. Budapest is hitelből működik már, ha az bedől, sok mindent magával ránt majd.

  11. ” Remélem aki mérnök szeretne lenni, megtalálja annak módját hogy képezze magát, képesítést szerezzen. Talán megint nehéz lesz diplomát szerezni, mint régen. Lehet talán lesz értéke újra.”

    A tehetséges fiatalokat tárt karokkal várja nyugateurópa.

    Ott a legszegényebb is képes diplomát szerezni (megvan a lehetőség, egy oknyomozó újságíró írt is erről egy cikket, ahol bemutatta mik a valós lehetőségei ott annak, aki itt nem juthat be és nem képes anyagi okból végigvinni).

    Csak mi, a többiek, a „nép” fogunk szívni….

  12. 11 2008-2010 körül én is azt gondoltam, aztán csak kivágták magukat valahogy. Szerintem hivatalos államcsőd nem lesz, a tőkéseknek mindig fizetni fogjuk, ami jár nekik, maximum az állam nem végzi el a létfontosságú feladatainak némelyikét. Mint például a közoktatást. Vagy a kisvállalkozókkal szembeni vállalásait nem teljesíti. Ha csődbe mennek, azt se bánja, annál nagyobb piaca lesz a multiknak meg a Lőrinceknek.

  13. 13.
    Igen, ez nagyjából így lesz sőt így van már most is. A kínai pénz is jönni fog, de mindez csak lassítani fogja az elkerülhetetlent a közgazdászok szerint. Azontúl előbb utóbb majd feltűnik még a buta fideszesnek is, hogy évről évre sokkal szarabbul él.

  14. 11-14
    Nincs már becsülete a mérnöknek sem,Olvasok fórumokat, vége a jó mérnöki fizetéseknek. Ma egy segésmunkás keres annyit mint egy mérnök.És nem mennek feljebb a bérekkel mert van mérnök tudnak válogatni.A „mérnök” más volt Tiborbá idejében
    meg más most is az audi mercedes összeszerelő üzemcsarnokok és a fogyasztói társadalom idejében.

    MA már ki kinek az ismerőse és ki kinek szimpi alapon működik a jó állás nem a tudáson (nagy részben)->Olyanokat látok hogy leesik az állam .Talán 10 %-ban még működik a tudás alapú dolog..mindegy hosszú téma….

    Hogy Budapesten és az országban bajok leszenek ez érdekes.Nekem nincs időm a részletekkel foglalkozni mármint a magyar belpolitika.Ez is olyan mint a nagyvilág eseményei.Minél többet olvasol a témában annál jobban belekeveredsz az elemzésbe
    és szétmegy az agyad mert nem tudod hogy mi lesz.Azt el tudom képzelni hogy lesznek fennakadások pl. pesten nem jut erre arra pénz stb…..Vajon egy durvább összeomlás várható?Ha pest omlik akkor talán az ország is.
    Azért a pénzekből nem lehet jósolni de talán az látszik hogy most tényleg mintha nem lenne annyi pénz.Na mindegy ez megérne egy külön posztot elvére nagy valószínűséggel lesznak nagy bajok.
    Ráadásul ha a globális és európai irányvektorok is lefelé mutatnak akkor az tovább ront a helyzeten.(pl mutatta a tv hogy ausztriában visszaesett a költekezés a lakberendezések iránt, de a szlováoknál is ) Eu háború helyreállítás meg mindenre kell a lóvé
    Hát majd lesz még itt szegénység .Használt ruhákat nem kidobni , tüzelőt felhalmozni meg ilyenek….

  15. Tibor bá, az eredeti cikkhez: nekem nagyon úgy tűnik, hogy az Amerikai Álom helyett Amerikai Horror van. Valamikor a 70-80-as években az álomnak leáldozott. Eddig volt vagy 350 tömeges lövöldözés (https://www.gunviolencearchive.org/query/0484b316-f676-44bc-97ed-ecefeabae077/map) mindenki frusztrált a nagy társadalmi különbségek miatt, melyet egyértelműen a fékevesztett kapitalizmus okoz. Hogy ennek a kormányzat ellentart, az természetes. Katonai erő, gárda, police.

  16. 16 – Nem egyszerűen ellentartanak! Aktívan félreviszik! Az Occupy Wall Street-től megijedtek, erre bevezették a BLM-et meg a transzőrületet, erre ráugrott jobb- és baloldal egyaránt, ellenkező előjellel. A Wall Street-et meg mindenki békénhagyja azóta.

  17. Az emberek nagyon sokféleléppen képesek boldogok és boldogtalanok lenni.
    A szabadság mindig relatív.
    Az a meggyőződésem,hogy egy túlértékelt fogalom, amivel a politika visszaél.
    Mindenki erős kényszerek és függőségek között éli az életét.
    Nem attól lérzi jól magát egy ember , hogy „szabadon” megválaszthatja hogyan éljen,
    hanem attól,hogy az élet amit él, az kielégíti , boldoggá teszi.
    Nem számít ő választotta e, vagy rákényszerítették a körülmények.
    Az önfegyelem és a megfegyelmezettség pedig kényelmetlenek, de a jólét, nem ingyen van a kapitalizmusban.
    Ugyanazok között az életadottságok, keretek, körülmények lehetőségek között, az egyik ember szabadnak, a másik rabnak érzi magát.
    Valamilyen értelemben mindannyian rabok is, szabadok is vagyunk.

  18. Most találtam egy cikket az EU-s források elapadásáról és egy lehetséges jövőképről. Érdemes elolvasni, rövid tömör. Az utólsó mondata érdekes.

    „Az EU-n kívül pedig nem a kormányzat által elképzelt semleges és mindenkivel barátkozó gazdag Svájc lesz Magyarországból hanem a két világ közé szorult Szerbia. Vagy Moldova. ”
    #http://www.zsiday.hu/blog/felk%C3%A9sz%C3%BClt%C3%BCnk-az-eu-forr%C3%A1sok-n%C3%A9lk%C3%BCli-l%C3%A9tre

    Hohohohó, az összeomlás verziók közül ez a legbiztosabb (klíma , atomháború stb…) szinte valószínű hogy bekövetkezik.Barátkozni kell a szerbiai életszínvonallal.Mi lesz itt gyerekek?

  19. 18.andrew

    A mostani beharangozott intézkedések ezt a jövöt vetitik elénk..

  20. Elemzöink, akik már évekkel ezelött, 2015-2016 körül megjósólták az Eu terveit a migránstömegek szétosztását illetően, és országotokat az eljövendő hatalmas sátorvárosok egyik, vagy akár fő célpontként jelölték, ugymond „természeti adottságai” azaz a sikvidékei mián, nos ezek a napokban, a franciaországi események margóján agyalva azzal jöttek, hogy az események csak felgyorsitják majd az elosztás sürgösségét, a tagországokra gyakorolt egyre nagyobb nyomást, illetve csábitást helyzve kilátásba.
    A magyarázhatatlan nemzeti rövidlátással beengedett, sőt beinvitált és szinte kizárólag a gazdag nyugati országokban lecsapódott szartömeg Franciaország létét veszélyezteti, de nincs messze ettől a helyzettől a többi európai ország sem, Anglia, Hollandia, Olaszhon, Belgium, Németországot már meg sem emlitve. Hova lehtne szétszórni a kártékony és veszélyes sáskahadat, ha nem szegény kelet-európai országokba, amelyek eleddig megmenekültek a migránsveszélytől.Hajszálra, mint amikor az udvaromat hanyagságom, ostobaságom miatt ellepő , felszaporodott patkányhadat igyekeznék ártatlan szomszédom udvarára is átkergetni. Nagy nyomásra számitsatok az elkövetkező időkben!
    Biztos vagyok, hogy fenyegetésként az EU-bóli kizárás, csábitásként komoly összegü fejpénzek felkinálása minden egyes sáska befogadása fejében, minden rajta lesz a berezelt brüsszeliek szinpalettáján.
    Eddig az elemzők, most én:
    Ha kormányotok vagy megijed, vagy elcsábul, nektek, drága barátaim, nektek annyi.A már meglévö, ijesztöen felszaporodott cigányságotokra tetejébe megkapjátok a migránstömegeket is
    nektek annyi.

  21. 22 – Szerintem nem lenne annyira vészes. A menekültekkel együtt megkapjuk a feladatot is, hogy elbíráljuk a menekültkérelmüket. Szépen szisztematikusan el kell utasítani mindet, aztán hazazavarni őket a pi…ba. Felültetni charterjáratra, és kirakni Afganisztánban, Eritreában, ki hova való.

    Egy kivételt tennék: a bűnözőkkel. Azokat ide-oda tologatni kitolás az eredeti országukkal. Szimplán ki kell végezni őket minél gyorsabban. Úgyis szükségállapot van kihirdetve, belefér.

  22. A menekült , migráns kérdést, érdemes lenne önkényes jelzők helyett, a számok tükrében objektíven megvizsgálni.
    Hány személy él Európában, akik menekültként vagy migránsként érkeztek,
    hányan élnek itt 20 , 10 , 5 éve ?
    Ezek közűl jelenleg hány a munkavállaló ?
    Milyen egy főre eső arányban követnek el bűncselekményeket a menekültek a migránsok és az őslakók ?
    Hány migráns élete javult meg lényegesen és hány menekült életét mentette meg a menekülés ?

  23. 23, Ábel

    Határvadászi feladatot próbálj már ki légyszi és utána legyen nagy a szád.
    Sőt, hogy mit ne mondjak az (afgán) konyharuha-fejűek népszokásaival-szocializációjával ismerkedj meg, akik csak az erőből értenek…

  24. 24 „akik csak az erőből értenek” – hát erről beszélek! Ha csak az erőből értenek, mutassunk nekik erőt! Azért még mindig mi vagyunk többen ebben az országban, még mindig nekünk van itt Honvédségünk, Rendőrségünk.

    Hoznak párezer migránst buszon, nem igaz, hogy nem tudjuk őket rendesen kezelni. Bekísérjük őket egy szobába, egyesével elbeszélgetünk velük, kitöltjük a papírokat, aztán mehetnek is a reptérre. Természetesen a szükséges erő biztosításával.

    Ha más életállapotban lennék, még határvadásznak is elmentem volna, de most nem ez a feladatom.

  25. 22: balint

    Vitatkoznom kell…

    „Ha kormányotok vagy megijed, vagy elcsábul, nektek, drága barátaim, nektek annyi.A már meglévö, ijesztöen felszaporodott cigányságotokra tetejébe megkapjátok a migránstömegeket is nektek annyi.”

    Pont fordítva lesz a végén! Az országban a konzumidióta őslakos és betelepült tömegeknek is csak akkor lesz valami kataklizma-szerű változás a gyorsuló lerohadásból, amikor a honi agyonnyomorgatott népekkel együtt a cigányság tömegei is nekiindulnak! Mert az ébredés odáig jut, hogy világos lesz ki az ellenség.
    Már most is kezdi a cigányság is látni, mi „folyik” Recsken:
    https://www.facebook.com/100071448901625/videos/1013428363402984/

    Célegyenesben vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük