2023-07-11 nap bejegyzései

(4250) Egyre közelebb az atomcsapáshoz

Tibor bá’ fordítása online

A nyugati média előkészíti a nukleáris hamis zászlót… és a termonukleáris háborút

Írta: Finian Cunningham
(sz: 1933.02.11.)

A nyugati média, Oroszországot hibáztatva, a zaporozsjei atomerőmű (ZNPP) elleni hamis támadásra készteti a közvéleményt, Ez aztán ürügyet jelentene az Egyesült Államoknak és a NATO-nak, hogy közvetlenül beavatkozzon a kijevi rezsim támogatása érdekében folytatott proxyháborújukba.

A kijevi rezsim egy hónapos ellentámadása csúnyán kudarcot vall az orosz védelmi vonalak elfoglalásában.

Valóban, úgy tűnik, hogy az orosz erők megfordítják a menetet, hogy nagyobb területet szerezzenek Kelet-Ukrajnában. A katonai helyzet a NATO által támogatott kijevi rezsim fiaskójává válik.

A hónapok óta tartó, sokat hangoztatott ellentámadás csak vereséget eredményez az ukrán erők számára, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei hatalmas mennyiségű fegyvert szállítottak.

A nyugati kormányok és a média alig tudják elrejteni a valóságot, hogy a NATO Oroszország elleni ukrajnai proxyháborúja történelmi kudarcba fulladt. Kérdés, meddig folytatódhat a színjáték, mielőtt az amerikai és európai közvélemény válaszokat és elszámoltatást követel?

Mivel a jövő héten, a litvániai Vilniusban, július 11-12-én egy jelentős NATO-csúcstalálkozóra kerül sor, a szövetség kijevi megbízottja számára a harctéri katasztrófa  súlyosan kínos lehet.

Ennek jelentős politikai következményei lesznek Washingtonra és az Európai Unióra nézve, akik a konfliktus tavaly februári kirobbanása óta közel 200 milliárd dollárnyi katonai támogatást nyújtott a kijevi rezsimnek.

A Zaporozsje-i Atomerőmű felrobbantása a narratíva drámai megváltoztatásának egyik módja – jóllehet nem más, mint bűnözői elkeseredettség.

Az erőmű Európa legnagyobb polgári atomerőműve. A ZNPP-t ért végzetes rakétacsapásból származó radioaktív visszahullás Európa nagy területeit, köztük Oroszországot is ellepné potenciálisan halálos szennyeződéssel.

Az orosz erők tavaly márciusban vették át az ellenőrzést a ZNPP-t felett, néhány nappal azután, hogy február 24-én megkezdték különleges katonai műveletüket Ukrajnában. Azóta a kijevi rezsim rendszeresen lövi az erőművet az Egyesült Államok és a NATO által szállított rakéták segítségével.

Moszkva kategorikus bizonyítékokat mutatott be az erőmű hűtőtavaira mért légicsapásokból előkerült NATO-rakétadarabokról. Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezete, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség többször járt a ZNPP-ben, és biztosan tudja, honnan lövik ki a rakétákat, ennek ellenére a NAÜ feltűnően vonakodik nyilvánosan azonosítani az elkövetőket. A biztonság és a közbiztonság miatti aggodalmát kifejező homályos kijelentésekre szorítkozik.

A nyugati média szégyentelenül ismételgeti a kijevi rezsim narratíváját, miszerint a ZNPP-t orosz erők ágyúzzák, annak ellenére, hogy az ilyen állítások abszurdak, tekintettel arra, hogy az orosz hadsereg bent van az atomerőműben.

A helyzet a Kahovkai Vízerőműben elkövetett szabotázs megismétlődése.

A gátat a múlt hónapban robbantotta fel a kijevi rezsim az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal. A nyugati média azonban azonnal Oroszországot hibáztatta ezért a szabotázsért, noha Moszkva hónapok óta figyelmeztette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy a kijevi rezsim a gát átszakítását tervezi. És annak ellenére, hogy az orosz erők uralják a gátat.

Hihetetlen módon, tekintettel arra a nyilvánvaló precedensre, most intenzíven készülnek a zaporozsjei atomerőmű elleni hamis zászlós támadásra.

A kijevi rezsim megerősítette a nyilvános figyelmeztetéseket, miszerint az orosz erők elaknázták a ZNPP-t, és fel fogják robbantani. Aggodalomra ad okot, hogy a nyugati média felerősíti ezeket az állításokat, függetlenül attól, hogy a NAÜ ellenőrei azt mondták, nem látnak bizonyítékot arra, hogy Oroszország elaknázta volna az atomerőművet.

A brit Times című újság a héten azt állította, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországon belüli belső nézeteltérések „veszélyes pillanata” előtt áll az állítólagos ukrajnai háborús veszteségek és Jevgenyij Prigozsin katonai vezető meghiúsított lázadása miatt. A Times azt az elképzelést veti fel, hogy „Putyin felrobbanthatja a ZNPP-t, hogy megerősítse megkopott tekintélyét”.

Ebben az esetben, a Times sürgeti, a NATO-nak közvetlenül az ukrajnai helyszíni csapatokkal kell beavatkoznia. „Ez lenne a leggyorsabb módja annak, hogy véget vessünk a kegyetlen háborúnak és semlegesítsük Putyin korrupt rendszerét” – hangoztatta képmutató érvelését az újság.

A nyugati média propagandagépezete ismét a feje tetejére állítja a valóságot. A június 24-i Prigozsin-lázadás súlyos kudarc volt, mert az orosz fegyveres erők és az orosz közvélemény határozottan elutasította a félresikerült összeesküvést, és hűségesek maradtak Putyin elnök vezetéséhez. Szilárd bizonyítékok vannak arra, hogy a cselekmény a nyugati hírszerzés által támogatott puccskísérlet volt, amelyet a brit MI6 szervezett, amint azt Scott Ritter átfogóan elemezte.

Miután nem sikerült destabilizálnia Oroszországot és megdönteni Putyin kormányát, a CIA és a brit MI6 megbízható nyugati médiáikon keresztül olyan vigasztaló narratívához folyamodik, amely szerint Putyin tekintélye most „veszélyes pillanat előtt” áll. Ez a ZNPP felrobbantásának előjátéka.

De, nem Oroszország bombáz egy atomerőművet, ahol erői állomásoznak. Ez a kijevi rezsim lesz, amely NATO hadianyagot, valamint amerikai és brit célzott hírszerzést használ – ahogy az a kahovkai gát június 6-i szabotázsánál is történt.

A kijevi rezsim civilek evakuálására utasítja a ZNPP közeli területeket, hírszerzési és katonai főnökei pedig „vészhelyzeti terveket” vázolnak fel arra vonatkozóan, hogyan kezeljék az állítólagos orosz csapás következményeit. Mindez egy kicsit túl teátrális.

A nyugati média folyamatosan titkolta vagy nem számolt be arról, hogy az elmúlt évben kijevi rezsim légicsapásokat mért a ZNPP-re. Ehelyett, a média merészen kiforgatta a narratívát, hogy belekeverje Oroszországot. Most a nyugati média az elkövetkező hamis zászlót készíti elő azzal, hogy megpróbálja meggyőzni a közvéleményt arról, hogy Oroszország elveszíti az ukrajnai háborút, és Putyin elveszti tekintélyét az egyszerű oroszok körében.

A nyugati média a nyilvánosság felizgatásával jár a legjobban, nem a „beszámoltatással”. Ez évtizedek óta így volt, de a média szerepe még soha nem volt olyan kirívó, mint az Egyesült Államok által vezetett ukrajnai, Oroszország elleni proxyháború idején.

A megdöbbentően korrupt neonáci kijevi rezsim kétségbeesetten igyekszik mindenáron tovább folytatni a háborút, ahogy a nyugati fegyveripar és annak vásárolt-fizetett politikusai is. (Legyen demokrata vagy republikánus, liberális vagy konzervatív, mindegyik háborús párt.)

A NATO-ideológusok kétségbeesetten igyekeznek elrejteni kudarcukat, amit tulajdonképpen a nyugati közvélemény elszegényítése finanszíroz. Nem Putyin az, aki kétségbeesett. Az Egyesült Államok és európai csatlósai olyanok, mint a sarokba szorított patkányok.

Ha, ezek a kétségbeesettek felrobbantják a zaporozsjei atomerőművet, az egyet jelent azzal, hogy a NATO piszkos atombombát dob Oroszországra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________