(4250) Egyre közelebb az atomcsapáshoz

Tibor bá’ fordítása online

A nyugati média előkészíti a nukleáris hamis zászlót… és a termonukleáris háborút

Írta: Finian Cunningham
(sz: 1933.02.11.)

A nyugati média, Oroszországot hibáztatva, a zaporozsjei atomerőmű (ZNPP) elleni hamis támadásra készteti a közvéleményt, Ez aztán ürügyet jelentene az Egyesült Államoknak és a NATO-nak, hogy közvetlenül beavatkozzon a kijevi rezsim támogatása érdekében folytatott proxyháborújukba.

A kijevi rezsim egy hónapos ellentámadása csúnyán kudarcot vall az orosz védelmi vonalak elfoglalásában.

Valóban, úgy tűnik, hogy az orosz erők megfordítják a menetet, hogy nagyobb területet szerezzenek Kelet-Ukrajnában. A katonai helyzet a NATO által támogatott kijevi rezsim fiaskójává válik.

A hónapok óta tartó, sokat hangoztatott ellentámadás csak vereséget eredményez az ukrán erők számára, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei hatalmas mennyiségű fegyvert szállítottak.

A nyugati kormányok és a média alig tudják elrejteni a valóságot, hogy a NATO Oroszország elleni ukrajnai proxyháborúja történelmi kudarcba fulladt. Kérdés, meddig folytatódhat a színjáték, mielőtt az amerikai és európai közvélemény válaszokat és elszámoltatást követel?

Mivel a jövő héten, a litvániai Vilniusban, július 11-12-én egy jelentős NATO-csúcstalálkozóra kerül sor, a szövetség kijevi megbízottja számára a harctéri katasztrófa  súlyosan kínos lehet.

Ennek jelentős politikai következményei lesznek Washingtonra és az Európai Unióra nézve, akik a konfliktus tavaly februári kirobbanása óta közel 200 milliárd dollárnyi katonai támogatást nyújtott a kijevi rezsimnek.

A Zaporozsje-i Atomerőmű felrobbantása a narratíva drámai megváltoztatásának egyik módja – jóllehet nem más, mint bűnözői elkeseredettség.

Az erőmű Európa legnagyobb polgári atomerőműve. A ZNPP-t ért végzetes rakétacsapásból származó radioaktív visszahullás Európa nagy területeit, köztük Oroszországot is ellepné potenciálisan halálos szennyeződéssel.

Az orosz erők tavaly márciusban vették át az ellenőrzést a ZNPP-t felett, néhány nappal azután, hogy február 24-én megkezdték különleges katonai műveletüket Ukrajnában. Azóta a kijevi rezsim rendszeresen lövi az erőművet az Egyesült Államok és a NATO által szállított rakéták segítségével.

Moszkva kategorikus bizonyítékokat mutatott be az erőmű hűtőtavaira mért légicsapásokból előkerült NATO-rakétadarabokról. Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezete, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség többször járt a ZNPP-ben, és biztosan tudja, honnan lövik ki a rakétákat, ennek ellenére a NAÜ feltűnően vonakodik nyilvánosan azonosítani az elkövetőket. A biztonság és a közbiztonság miatti aggodalmát kifejező homályos kijelentésekre szorítkozik.

A nyugati média szégyentelenül ismételgeti a kijevi rezsim narratíváját, miszerint a ZNPP-t orosz erők ágyúzzák, annak ellenére, hogy az ilyen állítások abszurdak, tekintettel arra, hogy az orosz hadsereg bent van az atomerőműben.

A helyzet a Kahovkai Vízerőműben elkövetett szabotázs megismétlődése.

A gátat a múlt hónapban robbantotta fel a kijevi rezsim az Egyesült Államok által szállított HIMARS rakétákkal. A nyugati média azonban azonnal Oroszországot hibáztatta ezért a szabotázsért, noha Moszkva hónapok óta figyelmeztette az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy a kijevi rezsim a gát átszakítását tervezi. És annak ellenére, hogy az orosz erők uralják a gátat.

Hihetetlen módon, tekintettel arra a nyilvánvaló precedensre, most intenzíven készülnek a zaporozsjei atomerőmű elleni hamis zászlós támadásra.

A kijevi rezsim megerősítette a nyilvános figyelmeztetéseket, miszerint az orosz erők elaknázták a ZNPP-t, és fel fogják robbantani. Aggodalomra ad okot, hogy a nyugati média felerősíti ezeket az állításokat, függetlenül attól, hogy a NAÜ ellenőrei azt mondták, nem látnak bizonyítékot arra, hogy Oroszország elaknázta volna az atomerőművet.

A brit Times című újság a héten azt állította, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországon belüli belső nézeteltérések „veszélyes pillanata” előtt áll az állítólagos ukrajnai háborús veszteségek és Jevgenyij Prigozsin katonai vezető meghiúsított lázadása miatt. A Times azt az elképzelést veti fel, hogy „Putyin felrobbanthatja a ZNPP-t, hogy megerősítse megkopott tekintélyét”.

Ebben az esetben, a Times sürgeti, a NATO-nak közvetlenül az ukrajnai helyszíni csapatokkal kell beavatkoznia. „Ez lenne a leggyorsabb módja annak, hogy véget vessünk a kegyetlen háborúnak és semlegesítsük Putyin korrupt rendszerét” – hangoztatta képmutató érvelését az újság.

A nyugati média propagandagépezete ismét a feje tetejére állítja a valóságot. A június 24-i Prigozsin-lázadás súlyos kudarc volt, mert az orosz fegyveres erők és az orosz közvélemény határozottan elutasította a félresikerült összeesküvést, és hűségesek maradtak Putyin elnök vezetéséhez. Szilárd bizonyítékok vannak arra, hogy a cselekmény a nyugati hírszerzés által támogatott puccskísérlet volt, amelyet a brit MI6 szervezett, amint azt Scott Ritter átfogóan elemezte.

Miután nem sikerült destabilizálnia Oroszországot és megdönteni Putyin kormányát, a CIA és a brit MI6 megbízható nyugati médiáikon keresztül olyan vigasztaló narratívához folyamodik, amely szerint Putyin tekintélye most „veszélyes pillanat előtt” áll. Ez a ZNPP felrobbantásának előjátéka.

De, nem Oroszország bombáz egy atomerőművet, ahol erői állomásoznak. Ez a kijevi rezsim lesz, amely NATO hadianyagot, valamint amerikai és brit célzott hírszerzést használ – ahogy az a kahovkai gát június 6-i szabotázsánál is történt.

A kijevi rezsim civilek evakuálására utasítja a ZNPP közeli területeket, hírszerzési és katonai főnökei pedig „vészhelyzeti terveket” vázolnak fel arra vonatkozóan, hogyan kezeljék az állítólagos orosz csapás következményeit. Mindez egy kicsit túl teátrális.

A nyugati média folyamatosan titkolta vagy nem számolt be arról, hogy az elmúlt évben kijevi rezsim légicsapásokat mért a ZNPP-re. Ehelyett, a média merészen kiforgatta a narratívát, hogy belekeverje Oroszországot. Most a nyugati média az elkövetkező hamis zászlót készíti elő azzal, hogy megpróbálja meggyőzni a közvéleményt arról, hogy Oroszország elveszíti az ukrajnai háborút, és Putyin elveszti tekintélyét az egyszerű oroszok körében.

A nyugati média a nyilvánosság felizgatásával jár a legjobban, nem a „beszámoltatással”. Ez évtizedek óta így volt, de a média szerepe még soha nem volt olyan kirívó, mint az Egyesült Államok által vezetett ukrajnai, Oroszország elleni proxyháború idején.

A megdöbbentően korrupt neonáci kijevi rezsim kétségbeesetten igyekszik mindenáron tovább folytatni a háborút, ahogy a nyugati fegyveripar és annak vásárolt-fizetett politikusai is. (Legyen demokrata vagy republikánus, liberális vagy konzervatív, mindegyik háborús párt.)

A NATO-ideológusok kétségbeesetten igyekeznek elrejteni kudarcukat, amit tulajdonképpen a nyugati közvélemény elszegényítése finanszíroz. Nem Putyin az, aki kétségbeesett. Az Egyesült Államok és európai csatlósai olyanok, mint a sarokba szorított patkányok.

Ha, ezek a kétségbeesettek felrobbantják a zaporozsjei atomerőművet, az egyet jelent azzal, hogy a NATO piszkos atombombát dob Oroszországra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(4250) Egyre közelebb az atomcsapáshoz

  1. Miért közől tényként olyan információkat melyekre nincs egyértelmű magyarázat, folyik a vizsgálat? Miért csak a nyugati média szerepel e sorokban, ezzel szemben az Orosz propaganda sokkal erősebb a hazájában? Miért állomásoznak Oroszország erői egy Ukrán atomerőműben? Talán ha kivonulnának onnét, csökkenthető lenne a katasztrófa esélye, erre nem gondolt senki?

  2. Nem látom át, miért lenne érdeke bárkinek is a térséget atomhulladékkal szennyezni. Ráadásul az atomerőmű sokkal rosszabb, mint egy atombomba, mert tele van különböző exotikus izotópokkal, amik közül soknak hosszú a felezési ideje.

  3. Vitatható a „különleges hadművelet” jogossága , mostmár az ésszerűsége is.
    Arról is lehetne egy discurzust folytatni mennyire volt ez egy szabad döntése Putyinnak.
    Vitatható az erre adott euroatlanti válasz jogossága és ésszerűsége.
    Jelenleg azonban már egyik fél sem tud kiszállni.
    A háború mindaddig fog tartani, amíg a szembenálló felek valamelyike nem lesz kénytelen valami miatt leállni.
    Ezen körülmény és a bekövetkezésének ideje ma még még megjósolhatatlan.
    Egyetlenegy háborúban sem a jó és a rossz harcol egymással.
    Mindkét oldalon, indokaikban mélyen hívő emberek harcolnak és olyanok, akiket kényszerítenek rá.
    Minden háborúban történnek bűncselekmények.
    Vajon ez a végtelenített borzalmas háború okoz e több emberi szenvedést,avagy Oroszország vagy Ukrajna mai formájának eltünése okozott volna ,okozna többet ?

    Válasz :

    – Azt gondolom, hogy Putyint csak a saját hatalmi megalomániája, a nagy történelmi orosz- szovjet birodalom visszaállításának vágyálma kényszerítette a háborúra és ahhoz kiváló indokot kreált az ukrán fasisztákról . Az orosz birodalom szétesése remélem bekövetkezik a sokat szenvedett orosz nép pedig élvezni fogja a kicsik szabadságát és hamar elfelejti az óriás nemzetek fals öntudatát. De én az ukrán sorsokért jobban aggódom.

  4. 2 – Ábel:
    Zelenszhkijt semmi logikus érv nem érdeklik. Rombol, dúl-fúl, neki fenn kell tartani a háborút. Ehhez kitűnően ért.

    1- Minato:
    Írásod gyenge erőlködés csupán.

  5. Demkó Attila: „Akárhogy is van, NEM tud úgy felrobbanni, ahogy Csernobil. A blokkokat hónapokkal ezelőtt leállították, senki ne aggódjon, ha van is esetleg robbanás, a környező vidék számára rossz lenne, de Magyarországot NEM érintené. Csernobilnál a hatalmas hő és energia miatt kerültek magasan a légkörbe a radioaktív anyagok – de az egy működő erőmű volt. „

  6. Vízmoderátoros (Paks 1. típusú), időközben leállított hidegüzemű reaktoron mit fog felrobbantani? Bemegy a reaktorzóna valamelyik vízmedencéjébe a robbantós?

    A kültéri szabadhűtéses betonsilókat, ha robbantják, akkor az csak azt a közvetlen pár km2-t és a Dnyepert szennyezi el. Nem lesz radioaktív kihullás. Igaz, pár napig nem szabad kimenni az épületekből, amíg a por le nem ülepszik.

    A veszélyt nem ott kell keresni, hanem a többi üzemelő atomreaktor környékén, még maradt 4-5 darab.

  7. 2 Zelenszkij végig Kijevben volt, Putyin rögtön menekülőre fogta, amikor megindult a Wagner.

  8. 7.)
    Az értesülésed forrását megadnád? Kérlek!

  9. 4 Most akkor Zelenszkij a Nyugat bábja, vagy önjáró, beszámíthatatlan őrült?

  10. 9, Ábel

    Nem őrült csak egy terrorista-vezér.
    A bosszúja nem fog elmaradni azon országok ellen, akiket ő haszontalannak gondol.
    És a tengerentúlon nem fognak a tettei miatt szólni semmit.
    (Láttad azt a 10 másodpercet, amikor Dzsó Bályden kezet fogott OV-val? „Fogtok ti ott a picsába akkumulátor-gyártó nagyhatalom lenni.”- gondolta közben magában.)

    Sok európai ország majd az oroszokkal fog hadakozni, mi meg ezen országok menekülthullámaival – no meg az ukrán büntetőszázadokkal egyszerre, ha esetleg még 1-2 szomszédos irigy nem csatlakozik hozzájuk.

    A G7 – ek vajon milyen döntést hoznak meg ma estére, mikorra állítják össze azt az eu-s ütőerőt, amelyik titokban beszivárog Ukrajnába….?

  11. 10 – Nem hiszem, hogy bármit is gondolt volna, amikor Orbánnal kezet fogott. Szerintem alig tudja már, hogy hol is van, és igyekszik, hogy ne vétsen folyamatosan látványos bakikat.

    „Sok európai ország majd az oroszokkal fog hadakozni, mi meg ezen országok menekülthullámaival – no meg az ukrán büntetőszázadokkal egyszerre, ha esetleg még 1-2 szomszédos irigy nem csatlakozik hozzájuk.” – Na, ezért kéne egy valamirevaló hadsereg. Tisztikarunk van, a legénységi állomány üres, amióta nincs sorkatonaságunk.

  12. 9: Ábel

    „Most akkor Zelenszkij a Nyugat bábja, vagy önjáró, beszámíthatatlan őrült?”

    Ez valszeg saját maga se tudja még…
    https:/metaxy.hu/wp-content/uploads/2023/07/mivan.jpg

    A propaganda is csak egy eszköz, ami ideig-óráig használható. Mostanra eljutottunk odáig, hogy láthatóan egyre inkább hatástalanná válik a médiában túltolt propaganda, de minden témában (klíma, vírus, háború). Már a szektás klubokban is erjedés indult: itt valami bűzlik?! Melyik „tudományos” tanulmányban vagy politikusban lehet megbízni??
    Ez a telítődés és kifáradás jele, ami a csömörig fokozódik, ezzel pedig a média saját sírját ássa, mert onnantól kezdve, hogy már senki sem hisz senkinek – rá nincs szükség. De még a politikusok cirkuszára se!
    Hihetetlen? Pedig ez borítékolható.
    Direkt digitális diktatúra erre jó, digi-pénzzel természetesen.

  13. Érdekességképpen írom:

    A DJI dróngyártó nem ad el direktbe Ukrajnának és Oroszországnak drónokat.
    Elsősorban a DJI Mavic 3T típust.

    Érdeklődnék, hogy a legrosszabbra kèszülgető Vezèrkarunk mikor kezd el betárazni pl. ilyen típusból? /Siessünk, amíg lehet kapni./
    Ha már előrelátóan a 4iG-vel a mobilkommunikációt megszerezték?

    Egy Lynx lövészpáncélos árából már kb. 1600 fő drónpilótának lehetne a kezébe adni eszközt…A jelen arra mutat, hogy nemcsak a mobil védelem hanem egyre inkább a drónpilóták harcolnak egymás ellen.
    És ennyi darabszám mèg nem is elegendő a vèdekezèshez.

    Aztán idővel majd a drónpilóta már csak nyugtázni fogja az azonosított objektumokat és egyéb árulkodó jeleket.

  14. Van itt olyan aki érti-tudja, hogy az orosz lakosság által bevásárolt drónpuskákat-és zavarókat a kormányzat miért akarja begyűjteni ill. rendkívüli korlátozásnak alávetni?
    A wifi-sérülékenység vagy kritikus infrastruktúrákat védelmező katonai cuccok esetleges zavarása miatt? Esetleg a Sigint drónok miatt?

    forrás: Apák Szövetsége és végtaghiányos (vagy darabokra szakadt) orosz katonák hozzátartozóinak fóruma…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük