2023-07-09 nap bejegyzései

(4248) A COVID-19 nem halt ki

Tibor bá fordítása online

A COVID-19 pusztító okinawai hulláma leleplezi a hazugságokat, hogy a járványnak vége

Szerző: Evan Blake
(sz: 1933.02.11.)

A COVID-19-fertőzöttek és a kórházi kezelések pusztító hulláma zúdult a japán Okinawa szigetére.

Ez, a szigeten tapasztalt legrosszabb COVID-19 hullám, a kórházi kezelések aránya jelenleg 48/kórház, ami meghaladja a korábbi, 2023 januárjában elért csúcsot.

Egy kórházi dolgozó a közelmúltban azt mondta az Okinawa Timesnak: „Még hét-nyolc kórházzal való kapcsolatfelvétel után sem találunk olyan helyet, ahol felvehetnének betegeket.

A helyzet nem annyira egészségügyi válság, mint inkább a rendszer összeomlása.”

Erről a riasztó fejleményről, amely felveti annak lehetőségét, hogy egy új és sokkal veszélyesebb variáns terjedhet el Okinawában a Japánon kívül egyetlen médiában sem számoltak be.

Csak Dr. Hiroshi Yasuda, a Hirosimai Egyetem Sugárbiológiai és Orvostudományi Kutatóintézetének professzora hívta fel a világ figyelmét egy széles körben megosztott tweet-sorozatra.

Extrapolálva Okinawa legfrissebb COVID-19 adatjelentését, amely szerint a június 26-tól július 2-ig tartó héten becslések szerint 12 260 fertőzés történt, Dr. Yasuda megjegyezte: „Mivel Okinawa lakossága körülbelül 1,4 millió, a fenti heti szám

körülbelül 1 millió betegnek felel meg Japánban és közel 3 millió betegnek az Egyesült Államokban.”

Ugyanez az adatjelentés azt mutatja, hogy jelenleg 1130 embert ápolnak kórházban a COVID-19 miatt Okinawában.

Az Egyesült Államok lakosságára extrapolálva ez nagyjából 257 000 COVID-19 kórházi kezelésnek felelne meg, ami eltörpül a 2022. január 19-én, az első Omikron hullámban elért durván 155 000-es amerikai csúcs mellett.

Okinawa Japán legszegényebb szigete, ahol nagyrészt munkásosztályhoz tartozók élnek.

Itt található az Egyesült Államok katonai bázisa is, amiért a helyiek széles körben neheztelnek, és amit korábban összefüggésbe hozhattak az okinawai COVID-19 kitörésekkel.

Okinawában szinte egyáltalán nem végeznek COVID-19 genomi szekventálást, ezért nem világos, hogy melyik változat vagy változatok táplálják a folyamatban lévő hullámot.

Az egyetlen elérhető adat a változatokról egy június 24-i tweet, amely egy ellenőrizetlen forrásból származik, feltehetően egy orvostól, aki Okinawa egyik legnagyobb kórházának COVID-19 osztályán dolgozik. Az adatok a következőket mutatták a domináns Omikron-alvariánsokként Okinawán, a június 5-12-i héten: XBB.1.9.1 (31,1 százalék), XBB.1.5 (24,4 százalék), XBB.1.16 (15,6 százalék) és XBB.2.3 (11,1 százalék).

A legfrissebb országos adatok szerint Japán egészében június 5. és 19. között a domináns változatok az Omikron XBB, XBB.1.5 és XBB.1.16 voltak, amelyek együttesen a szekventált esetek 87 százalékát tették ki.

Tekintettel a rendelkezésre álló korlátozott adatokra, nem lehet biztosan tudni, hogy a jelenlegi okinawai hullám egy új variáns terméke, amely fertőzőbb, immun elkerülő, patogén, vagy a három kombinációja, ami azonban teljesen lehetséges, és az elővigyázatosság elve megköveteli, hogy azonnal meg kell kezdeni a globálisan összehangolt választ a válság kezelésére.

Hatalmas erőforrásokat kell elkülöníteni az okinawai egészségügyi helyzet kivizsgálására, a lehető legtöbb eset genetikai sorrendjének meghatározására és az összes érintett beteg biztonságos kezelésére.

Az okinawai objektív fejlemények és tágabb globális kontextusuk felfedi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 5-i, a COVID-19 miatti közegészségügyi vészhelyzet (PHE) megszüntetéséről szóló bejelentésének korai és tudománytalan jellegét, valamint a szüntelen propagandát. kapitalista politikusok és a vállalati média hamisan állítják, hogy a járványnak vége.

Valójában az okinawai COVID-19 folyamatos emelkedése két hónappal azután következik be, hogy Fumio Kishida miniszterelnök japán kormánya hivatalosan leminősítette a COVID-19-et 5-ös osztályról 2-es osztályú betegségre, ami egyenértékű a szezonális influenzával. Ez a döntés május 8-án született, három nappal azután, hogy a WHO megszüntette a PHE-t (Public Health Emergency). Ez késztette az összes fennmaradó mérséklő intézkedés leállítását Japánban, beleértve a fertőzött betegek ötnapos elkülönítési követelményét, ami kétségtelenül hozzájárult Okinawában a fertőzés jelenlegi növekedéséhez.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________