2023-06-17 nap bejegyzései

(4225) Kim Jong Un

Tibor bá’ fordítása online

 

Kim Jong Un „gonosz nővére” fellép, miközben ő „drága importsajtokat keres”

 

(sz: 1933.02.11.)

Kim Jong Un észak-koreai diktátor húga, Kim Yo Jong a harminckilenc éves bátyját pótolta, mert az figyelmen kívül hagyja az orvosi tanácsokat, és önpusztító függőséget okozó viselkedésbe süllyed – írta a The Daily Beast.

„Yo Jong, aki a múltban gyakran beszélt a bátyja nevében, ismét az uralkodó dinasztia leghatalmasabb tagjának képét vetíti magáról, miközben Jong Un drága import sajtokat kóstolgat, éjjel-nappal iszik és titkosszolgálati jelentések szerint külföldi cigaretták láncdohányosa” – magyarázta Donald Kirk, a The Daily Beast munkatársa.

Kim már régóta nagyon bízik Yo Jong-ban, így a megbízottjaként tevékenykedhet. Bruce Bennett, a Rand Corporation munkatársa a The Daily Beastnek azt mondta, hogy „a bátyja megengedte neki, hogy a rossz zsarut játssza, és hogy Jong Un megpróbálja hitelességét kiépíteni a katonaság felé, arra az esetre, ha valaha is megakarná erősíteni a szerepét, vagy szüksége lenne rá, mert ő nincs jó egészségi állapotban.”

Kim egyre romló állapota nyilvánvaló pusztán megjelenéséből.

„A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat a mesterséges intelligencia segítségével azt állítja, hogy 140 kilogrammot pakol a 100 cm-es ajzatra” – jegyezte meg Kirk.”Ez körülbelül 25 kg-ot jelent ahhoz a súlyhoz képest, amennyivel több, mint két évvel ezelőtti diéta alatt lefogyott.”

Kirk azt is kiderítette a NIS-ből, hogy Kim „jelentős alvászavaroktól szenved”, és hogy az ügynökség „szorosan figyeli annak lehetőségét, hogy Kim egy ördögi körbe kerüljön, mert egyre inkább az alkoholtól és a nikotintól függ, és súlyosbodó álmatlanságban szenved”.

Kirk továbbá rámutatott, hogy az országban uralkodó szegénység és az emberi jogi atrocitások ellenére „Észak nagy mennyiségű külföldi cigarettát és kiváló minőségű harapnivalókat importál”.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________