2016-04-22 nap bejegyzései

(1870) Életképes-e a liberális társadalom?

Tibor bá’ online

 

~p001Nem. És ezzel be is fejezhetném a posztot, de inkább folytatom. A közel múltban nem csak beengedtünk Európába két millió „menekültet”, de felelős politikai vezető kifejezetten kérte őket, hogy jöjjenek, és leállt a már megérkezőkkel szelfizni. De milyen menekültekről van szó, mert ez a lényeg. Olyan vallással és hozzá tartozó kultúrával rendelkező két milliót, amely megengedi, lehetővé teszi, sőt inspirálja követőit, hogy más kultúrához tartozó embereknek puszta kézzel elvágja át a nyakát, fejezze le. És, azok, akik ezt a politikust hivatalába beszavazták, továbbra is bizalmat szavaznak neki. De ez semmi.

Anders Breivik, enyhén elmebeteg, fiatal férfi zavaros náci eszméktől hajtva néhány éve megölt 77 fiatalt. Hogy Norvégiában nincs halálbüntetés az egy dolog, de a pasi még életfogytiglant se kapott, helyette mindössze 21 évet. Így csupán 53 éves lesz, amikor szabadul és lehetősége nyílik újabb 77 ember legyilkolására. De ez semmi.

Három szobás zárkája van, Internettel, tévével, és minden létező luxussal ellátva. Most beperelte az államot az „embertelen” ellátás miatt, és a pert meg is nyerte. 11 millió forint kártérítést ítéltek meg neki, az emberhez nem méltó bánásmód miatt, például a reggel felszolgált kávé hideg volt.

Én az ilyen bírókat elküldeném az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló területekre egy kis tanulmányi kirándulásra. Ha túlélné a tanulmányozást, egészen biztos némileg szigorúbban ítélkezne.

Na és azt hová tegyem, hogy hosszas szervezés, vergődés, finomkodás, aggályos jogi egyeztetés után végül a pedagógusok kénytelenek voltak sztrájkolni, mert nem csinálhattak segget a szájukból. Egészen pontosan, minden ötödik pedagógus. Orbán röhög a markába. Bennem felmerül a kérdés, hogy az 500 milliós Európában van-e ember 60 alatt, akinek még van vér a pucájában?

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________