2016-04-28 nap bejegyzései

(1873) 260 milliárd Forint

Tibor bá’ online

 

~p019260 milliárd = 260.000.000.000 tényleg rohadt sok forint. 20.000 forintos bankjegyeket egymásra rakva az oszlop 2 km magasságban érné el a 260 milliárdot. Ennyi pénzt rabolt el Matolcsy az ország lakosságától. Elrabolta, vagyis erőszakkal vette el, mert képviselőink tiltakozása ellenére tette. Ezért nem havi 5 milliós fizetést érdemel(ne) hanem életfogytiglant, mivel halálbüntetés nincs. Az elrablás tényét első helyen leplezni akarták azzal, hogy titkosították a pénz elköltését. A rablás törvényes védelmet kapott. Újból bebizonyosodott, hogy a törvényhozások elsődleges célja a lopások lehetővé tétele, és eltitkolása.

Még rondábban néz ki a helyzet, ha megfontoljuk, hogy ez a pénz árfolyamnyereségből adódik, ahogy a deviza hitelesek vesztessége is. Az lett volna a tisztességes, ha ezzel az árfolyamromlásból adódó nyereséggel a deviza hiteleseket segítették volna meg. De a „hajrá-magyarok” Viktor, szarik a népre, ami szerinte csak arra jó, hogy kifossza őket.

Ez tény, de a téma ennél sokkal keserűbb. A Matolcsy lemondását sürgető követelésre Orbán kajánul annyit mondott, hogy Matolcsy biztonságban van, mert a törvény és az „alkotmány” nem teszi lehetővé leváltását. Először is ez egy freudi elszólás. A magyar nyelv akkor használja a „biztonságban” kifejezést, ha valakit üldöznek, és ugye bűnök nélküli, tisztességes embert nem üldöznek. Orbánnak tehát tudat alatt ott lappang, hogy Matolcsy bűnös, de biztonságban van, mert nem lehet leváltani. Dehogy nem! Bűnvádi eljárás alá kell vonni, és el kell ítélni. Börtönbüntetését töltő bűnöző nem lehet a Nemzeti Bank elnöke. De ehhez kellene egy vádemelő ügyészség, aminek a vezetője Polt Péter, akinek szintén volt egy freudi elszólása minap. Harangozó Tamás kérdezte Polt Pétert a felesége, Polt-Palásthy Marianna szerepéről, aki a jegybank két alapítványának tagja, illetve az egyiknek elnöke, és mint ilyen, részese a rablásnak. A legfőbb ügyész válaszában határozottan visszautasította a vádakat. Figyeljük meg, mint mondott: „Ön azt állítja, hogy valaki, jelesül az én feleségem, bűncselekményt követett el. Én azt gondolom, hogy még eljárás sincsen.” Na, mi volt Polt Péter fejében? Bűncselekményt el lehet követni, de ha nincs eljárás, akkor nem lehet vádat emelni, ha nincs vádemelés, akkor nincs bűnügyi tárgyalás, ha nincs tárgyalás, akkor nem lehet ítéletet hozni. Én meg azért lettem ide kinevezve legfőbb ügyésznek, hogy ne legyen eljárás. Micsoda hülyeség bűncselekményről beszélni, amikor a büdös életben nem lesz eljárás.

Ezeknél is katasztrofálisabb, ha belenézünk a lelki világukba. Az akkor még titokban tarthatónak hitt alapítványi pénzek pancsolásakor Matolcsy kénye-kedve szerint oszthatott bárkinek, így magának is akár 100 milliókat. Teljesen felesleges volt tehát a kétmilliós fizetését felemelni 5 millióra. Ezeknek az embereknek a boldogságához nem a sok pénz az igazi kellék, hanem, hogy megmutassák a csóró tömegeknek, azt tehetnek velük, amit akarnak. Külön kéj, ha cukkolhatják őket. Nem elég a hatalom, azt állandóan ki is kell élni, ami a szex-nél is nagyobb gyönyör.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________