2016-04-13 nap bejegyzései

(1862) Reped a – reped a – reped a Fidesz

Tibor bá’ online

 

~p001Ugye emlékeztek, a KDNP (még kimondható nevük sincs) kedvenc játékára, a vasárnapi zárva tartásra Orbán Viktor, isten földi (na jó, magyar hon) helytartója rábólintott. Hogy senki se örült neki, az nem számított. Orbán vezette honatyáink tudják mi jó népnek, és az van.

Na jó, de miért kellett ez Harrach Péternek? A KDNP-nek produkálni kellett egy külön programot, jelezve, hogy ők egy külön párt, amihez ki kellett ötölni „keresztény” témákat. Ilyen téma a vasárnapi templomlátogatás az egész család részére. És ha egyszer Viktor valamire rábólint akkor az menten szentírássá válik, amihez köröm szakadtig kell ragaszkodni, hogy a nép megtanulja, ki az úr a háznál. A többi párt hiába ágált, az ország ura kérlelhetetlen. Az MSZP sorozatban próbált népszavazást kezdeményezni egy jól kifundált és erősen eltorzított népszavazási törvény ellenébe, totálisan sikertelenül. Az utolsó gáncsolás azonban nagyon félresikerült, amit a média is felkapott. Még semmi se veszett volna el, de a különböző szintű bírók úgy gondolják, hogy az Orbán uralom véges, és kedvükért nem hajlandók lemondani a „függetlenségről” illetve, nem akarnak nevetségbe fulladó ítéleteket hozni, ami szakmailag már vállalhatatlan. Itt az út vége, az MSZP megrendezheti a népszavazást. Eddig minden tiszta sor, ami meglepő, az az ellenlépés, ami – talán először – megbontotta a Fidesz egységet.

Rogán Antal jól gondolta, hogy a népszavazást nem szabad megrendezni, mert kurva nagy vesztesség lenne a Fidesz számára, tehát a törvényt vissza kell vonni jóval a népszavazás előtt. Erről sikerült meggyőznie Orbán Viktort, akinek magának is eszébe jutott volna ez a megoldás. Ezt azonban Lázár János nem tudta kitotózni, ezért ellenezte Rogán ötletének a kivitelezését, nem elvi alapon, hanem Rogánnal való szembehelyezkedés céljából. Valójában feladta a leckét Orbánnak, Rogán vagy én. Ha Orbánnak van esze, akkor Lázárt választja, mert Lázár Rogánt háromszor teszi be a mellényzsebébe.

Az viszont nyilvánvaló, hogy a hatalmi megosztásban repedések keletkeztek, mert Lázár János, Balog Zoltán és Kövér László nem szavazták meg a törvényvisszavonást. Nem azért, mert nem értettek egyet a döntés helyességével, hanem mert Rogán pozíciójával nem értenek egyet. Minden esetre a repedés nyilvánvaló, ami egy egészen új fejezet Orbán kvázi diktatúrájában.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________